Eşimi seviyorum ama evliliğimiz hiç iyi gitmiyor ne yapmalıyım

Aynen ben de aileme fazlası ile yardım ediyorum eşim ağzını açmaz o da öyle. Demek istediğim oydu evini ihmal etmedikçe yapılabilir. Çalışmama kısmında da konu sahibi sürekli babası çalışmıyor kardeşi çalışmıyor diye vurgulamış. Ee sen de çalışmıyorsun demek istemiştim. Çalışmayana laf söyleyene kadar.
Tamam da benim eşim var onlar erkek evde yatıyor para istiyor ben eşimden almıyorum onların aldığı kadar para

Aslında ben istersem o işe girerim ama girince nolcak ben kazanıyorum diye daha çok işticekler para e bu sefer eve ben mi bakıcam

paranı verme biriktir lazım olacak çünkü kendine yeni bir hayat kurarken.
bu zihniyetteki adamla evlilik uzun sürmez. şimdi yeni evlisin seviyorsun falan.. 1 sene daha geçsin iyice çıkmazda bulacaksın kendini.

Kaç ev kaç çocuk var kv ve kp inizin.her çocuklarına bir ev düşüyor mu.bir de gelir kapısı olarak görüyor olabilirler mi size vermedikleri o dusundugunuz evi
Zaten öyle yaa başta ev satılıp ev halkına bölünecekmiş normalde çocuklara bölünür dimi bunlar ev halkına

evet kadın çalışmalı haklısın ama çalışmamak ta kadının tercihi ya da çalışacağı şartları olmayan kadınlarımız da var.ha bu arada çalışan her kadının da sesi gür çıkmıyor her gün burada ne konular okuyoruz.kadın öğretmen hamile maaşını saymış yıllarca kocanın eline düz ayakkabı ihtiyacı var 100 tl lik adam ne gerek var diyor aldırmıyor.doktorun bile ezildiğini okuduk burada.kadın pasifse adam da kişiliksiz se ister eğitimli olsun kadın ister eğitimsiz ister çalışsın ister çalışmasın sonuç değişmiyor.tek artısı boşanınca çalışmayanlar gibi maddi olarak ezilmiyor çalışan kadın
Daha bugün burda aldatıldim ama çalışmıyorum ne yapmalıyım.simdi diyen biri vardı. SEşi gür çıkacak biri bile duruyor bi ne yapmalıyım diye. Yani bir yerde ezilmek zorunda kalabilir demek istiyorum. Bir de benim en son cümlem biraz ironi idi. Çünkü konu sahibi iki ser kere babası çalışmıyor kardeşi çalışmıyor diye belirtmiş. Yani kadına halda erkeğe de haK olmalı madem nerde eşitlik. Eşi çalışmasını istememiş sonra olur demiş pandemi olunca o istememiş falan filan. Ben diyorum ki beni mağdur edecekse üç kuruş katkı yapmam ne isterse yapsın. Sonra ayrılmak istersem- ki konu sahibi düşünüyormuş- eyvallahim olmaz. Dedigim buydu.

Aslında ben istersem o işe girerim ama girince nolcak ben kazanıyorum diye daha çok işticekler para e bu sefer eve ben mi bakıcam
İşe girin ancak o zaman kendi paranızı vermeme hakkınız olur.ben senin ailene mi calisiyorum dersiniz bunlar o zaman konuşulacak mevzular.sirf bu düşünceniz için çalışmazsaniz caniniza tak edip boşanmak istediğinizde hem kocasız hem işsiz olursunuz .

Sürekli arıyorlar boş bırakmıyorlar eşimi hep güzel güzel konuşuyorlar oda kanıyor alışmışlar para almaya . Bi keresinde babasıyla mesajlarını okudum . Babası yazmış ki 1000 TL at müsaitsen. Eşimde bu ay sıkışığım baba yazmış . Ertesi gün babası attın mı yazmış düşünebiliyo musun attın mı diyor umrunda değil oğlunun sıkışması
Evet yiyici bunlar belli ya sinir oluyorum böyle ailelere bizde mi var bilmiyorum ama bizde de tam tersi yani çevremde de öyle aileler aksine çocuklarına destek oluyorlar evi varsa evladına evini veriyor düğününe destek oluyor takısını yapıyor 1 erkek kardeşim var annem şimdiden evini ayarlamak istiyor takısını yapmaya çalışıyor ki kardeşimin ihtiyacı da yok arabası altında hali hazırda işi mevcut

1 yıllık evliyim . Eşimle severek evlendik . Evlendiğimizden beri ailesi yüzünden huzurumuz kalmadı. Kiradayız . Ailesinin iki tane evi var , evlenmeden önce bir tanesi sizin demişlerdi ama nişandan sonra vermediler evi bize diğer çocuklarımında hakkı var dediler . Neyse evlendik şimdide 1 yıldır sürekli bizden para istiyorlar eşim düğünü kendi yaptı düğün borcu ödüyoruz hala babası emekli . Bi yandan da onlara para veriyoruz kardeşi çalışmıyor babası da . Sürekli kardeşi işe girecek diyorlar ama girmiyor . Ben artık çok bunaldım yüzüme iyiler ama annesi arkamdan eşime dedikodu yapıyor benimle ilgili işte ben onları aramıyormuşum istemiyor muşum kendimi dışlıyomuşum onlardan onlar ölünce hersey bize kalcakmış falan filan eşimi dolduruyor bana karşı. Eşim çok eliaçık bir insan çok iyi niyetli onu kullanıyorlar iyi niyetini . Eşim sırf onlara para göndermek için benden gizli iddaa oynamış kumar yani . Ben bunu öğrenince çöktüm eşimden soğudum . Neden oynadın dediğimde aileme para göndermek için dedi . Babası emekli kardeşi çalışmıyor .kendi evleri var ama biz kiradayız düğün borcu ödüyoruz bi yandan da onlara her ay para gönderiyoruz . Eşimden ayrılmayı düşünüyorum ama onu seviyorum . Ailem de eşimi seviyor onlara da sürekli dertlerimi anlatamıyorum onları üzmek istemiyorum . Ailesi başka şehirde biz başka şehirdeyiz ama her ay nerdeyse kalmalı geliyorlar . Misafirdir diyorum saygıda kusur etmiyorum hemde eşim üzülmesin istiyorum kötü davranmıyorum . Ama bu durumdan çok sıkıldım ne yapmalıyım bilmiyorum . Ev hanımıyım eşim istemiyor çalışmamı . Ama ben bekarken daha mutlu bi insandım . Eşim ailesi yüzünden sürekli bana yalan söylüyor . Evdeki tek kavgamız onlar yüzünden oluyor. Ne yapmam gerek bilmiyorum
Herkes eş ailesinden dolayı boşanmak istiyor yahu.Eşin biraz hayır demeyi öğrensin.Her ay neyin parasını istiyorlar ki??Evlenmeden önce bakmıyor musunuz böyle şeylere anlamıyorum ki.Neye göre karar verip evleniyorsunuz bir anlasam.

Ben katılıyorum

Evlilik hayat ortaklığı, senin paran benim param olmaz ev bütçesi ortaktır. Kararlar 2 kişiliktir

Eşlerden biri hasta olabilir, iş bulamıyor olabilir, çocuğa bakar, ya da ee artık yeter istemyrm der. Bu durumda diğer eş, çalışmayanı eşşek yerine mi koysun?
bazı çalışan kadınlar tüm ev hanımlarını ezilennn zavallı acınası falan sanıyorlar galiba ha ha ha.valla öyle kadınlar tanıyorum ki ev hanımı olmalarına rağmen evde temizlik yapmıyorlar her gün kadın geliyor çocuk hemen kreşe kendi de dans kursuna güzellik merkezinee cafe ye alışverişe.altlarında da tank gibi jeep ler :KK70: e ben de orta gelirli bir eski çalışan şimdilerde ev hanımı olarak bunları mı kıskanayım yooo.şartlar kişiseldir genellenemez ezilen çalışan kadın da var bir sürü ev hanımı kadın da var.sen iyi bilirsin Almanya da önce kadın sonra çocuk en son erkek hakları vardır

Evet yiyici bunlar belli ya sinir oluyorum böyle ailelere bizde mi var bilmiyorum ama bizde de tam tersi yani çevremde de öyle aileler aksine çocuklarına destek oluyorlar evi varsa evladına evini veriyor düğününe destek oluyor takısını yapıyor 1 erkek kardeşim var annem şimdiden evini ayarlamak istiyor takısını yapmaya çalışıyor ki kardeşimin ihtiyacı da yok arabası altında hali hazırda işi mevcut
Benim ailemde öyle biliyo mısın kardeşim evlendi ev verdi araba verdi düğününü yaptı ama benim eşim tek başına yaptı herseyini yetmedi bide hala onlara para gönderiyor

Asla ailesini el gibi görsün demem ben ama çocuklarına evi varken ev vermeyene kiraya sokana aile denmez bence .
Valla evi varken de oturun ama simdilk digeri evlenince siz cikacaksinz demesindn daha iyi keske bana da oyle deselerdi de önümü gorurdum ya ev alir ya kiraya çıkardım ha evlendi evlenck die beklemekten daha iyidir.

Çalıştığınız zaman gözünüz açılacakmış hani
Sizin tepkiniz ne oldu bunun için?
Ben karakter olarak afedersiniz de ne kv ne koca ne nine dede dinlemem kim olursa olsun kac yasında olursa olsun eğer bana karşı yapılan bir saygısızlık varsa yada kırıldıysam üzüldüysem, kişisel haklarıma saldırıda bulunmaya kalkanı pişman ederm ettimde aynı ölçüde aynı şeyleri hissetmelerini sağlarım kendimi de tutamam zaten..
Anladığım kadarıyla seviyor olabilirsiniz ama kafa yapılarınız uyuşmuyor..
Ya eşinizi sert bir şekilde uyaracaksınız o da olması gerektiği gibi davranıp konusacak...
Ya da baktınız olmuyor ona göre kararınızı verirsiniz

Eşinizin aılesi sizi yıldırma polıtıkası yapıyor olabılır evlılıkten soğutmak için,yani fazlasıyla sabır zorlamışlar okadar desteğin üzerine kayın valıde alttan vermıs gazı eşinize size yansıyacağını bıldıgı için çünkü evlendıgını kabul edemiyorlar kazancı bıze gelsın ıstıyorlar yoksa mantıklı bır açıklama yok bu işte,bu durumun artık duzelmesı için kararlı bir sekılde konusun eşinizle ama sakin konusun... onların emeklı maası olmasa evi olmasa haklısın destek olmakta diyin ama bızım bırseyımiz yok ılerde çocuğunuzun hakkınada gireceğini mutsuz bır evlılık yasamak istemedigini sizin rızanız olmadığını ve artık sizi kaybedecegını son defa hatırlatın bir karara varmasını saglayın yardım konusunda, Allah yardımcınız olsun canım,gönlünü ferah tut onlarında hayrını gorecegını düşünmüyorum bır yuvanın dagılmasına sebeb oldukları için🙏

Back
X