- 15 Kasım 2014
- 1.234
- 1.732
- 133
- Konu Sahibi fatmanur93
-
Gözünüz neye açılıyormuş pardon???? İşte burada kendimi tutamayacağım.Beni kıskanıuor ve ben üni mezunuyum atik bi insanım bunu biliyor ve işe girmemi istemiyor kesinlikle gözün açılır falan diyor 1 yıldır dört duvar arasında yaşıyorum üstüne bide ailesiyle uğraşıyorum
Yanlış. Biriktirmiş almışlar ister satar ister kiraya verirler onlar hayatta iken evlerini size vermeye mecbur değiller bu düşünceyi atın kafanızdan.Asla ailesini el gibi görsün demem ben ama çocuklarına evi varken ev vermeyene kiraya sokana aile denmez bence .
Çok yoruldum çok bunaldım bekarken bu kadar ağlamamıştım üzülmemiştim . Ama kolay yapmadık bu yuvayı kolay yıkılsın istemiyorum 4 kg verdim stresten geceleri uyku bozuklukları oluyor çok kafama takıyorum buraya yazdıklarım yaşadıklarımın yüzde 10 u belkideEşinizin aılesi sizi yıldırma polıtıkası yapıyor olabılır evlılıkten soğutmak için,yani fazlasıyla sabır zorlamışlar okadar desteğin üzerine kayın valıde alttan vermıs gazı eşinize size yansıyacağını bıldıgı için çünkü evlendıgını kabul edemiyorlar kazancı bıze gelsın ıstıyorlar yoksa mantıklı bır açıklama yok bu işte,bu durumun artık duzelmesı için kararlı bir sekılde konusun eşinizle ama sakin konusun... onların emeklı maası olmasa evi olmasa haklısın destek olmakta diyin ama bızım bırseyımiz yok ılerde çocuğunuzun hakkınada gireceğini mutsuz bır evlılık yasamak istemedigini sizin rızanız olmadığını ve artık sizi kaybedecegını son defa hatırlatın bir karara varmasını saglayın yardım konusunda, Allah yardımcınız olsun canım,gönlünü ferah tut onlarında hayrını gorecegını düşünmüyorum bır yuvanın dagılmasına sebeb oldukları için
Bir de adınızı fesata mı çıkardı daha çok para gönderir ayrılmak için bi gözdağı verin korksunKaç kere konuştum fesatsın dedi bana sürekli bu yüzden kavga ediyoruz
Ne alaka kız onu mu demiş.Çalışmadığınız için alınganlık yapıyorsunuz.Kız çalıştığı halde karışmıyormuş çalışmasam hiç karışamam diyor.O da onun tercihi onun mantığına bu yatıyor.Ve ben de çalışmasam eşim ailesine yardım etse şimdiki kadar karışamam biraz çekinirim sonuçta o çalışıp kazanıyor diye.Herkesin yapısı farklıçalışmayan kadınların kişiliği söz hakkı yok yani size göreee.asla karışamazlar yanii eşlerinin kendisinden kısıp ailesine devamlı para göndermesine .valla bu k.k da daha neler okuyacağımmm
Ben zaten ev falan istemiyorum yakamızdan düşsünler yeter ama yok işte düşmüyorlar ev için iş yerinin verdiği erzak fişini bile onlara veriyorKonu sahıbı evınden kısmayıp yapıyorsa boşver aılesı derdım ama her ay bın lira şu bu kredıler vs haklısın valla. Ama çalışmamakta en onemlisi yok ıkı evı var bırını vermedi dersen orda dur derım. Başka evlatta varsa sıze nıye versınler kı bunlar ölmemiş ki ev derdıne düşülmüş. Koraya verıp gelir elde etsinler söyleyın. Ama sız ev işine karışmayın bu sıze düşmez mal onların evladı olan eşiniz sızın bır şey söyleme gıbı bı hakkınız yok. Sız bu kadar para ıstemelere artık pasıf değil aktıf olun
Aynen ben de burada değişik fikirler görüyorumçalışmayan kadınların kişiliği söz hakkı yok yani size göreee.asla karışamazlar yanii eşlerinin kendisinden kısıp ailesine devamlı para göndermesine .valla bu k.k da daha neler okuyacağımmm
Eşinizin yüklü miktarda maaşı var sanırım ihtiyaç sahibi değillerse ben bu şekilde bir şeyler almasına müsaade edemem çalışmıyorum ev hanımıyım üstelik ama maaşını benim onayım olmadan başka yerlere harcayamaz.Benim eşim de ailesine para gönderir. Kardeşlerine gönderir. Eğitim paralarını gönderir. Çamaşır makinesi bulaşık makinesi vs alır. Ben hiç takmıyorum al sin bence ihtiyaçları var diye bakıyorum ve eşimin merhametini seviyorum. Yalniz ven de çalışıyorum aksi bir durum olsa kendi paramı kazanır bakarım başımın çaresine diyorum. Arkadaşlarım şaşırıyor senin yerinde başkası olsa yıkardı ortalığı diye. Bildiğin yıkardı ama diyorlar. Ben takmıyorum haberim bile olmasın hatta... hele bem çalışmıyorsam hiç lafını edemem ya neyse.
Söz verdi bir daha yapmicağına dair zaten maaş kartları bende artık . Şu virüsten dolayı bu çalışma mevzusuna çok bakamıyorum ama işe girmeyi bende düşünüyorumGözünüz neye açılıyormuş pardon???? İşte burada kendimi tutamayacağım.
Şu ana kadar ayrılmamanızı savunuyordum; ama sanırım eşinizin size karşı bir güvensizliği mevcut. Çalışmanızı istemiyorsa ve sizi soktuğu durumdan ötürü mutsuzsanız, neden evlenmiş sizinle? Daha ayran içemeyen insan evladı kalkmış, ailesi yüzünden kredi çekiyor, yetmiyor iddia oynuyor ve size de bu konuda yalan söylüyor, öyle mi? Kumara bir kere bulaşınca onun devamının gelme ihtimalini göz önünde bulundurun. O önce size ve "yeni" ailesine karşı sorumluluğunu bilsin de konuşsun. Eşinizle bir an evvel net ve kararlı bir şekilde konuşmanız lazım. Bir de çalışmanız.
konu ben değilim ve çalışmasam da bir öğretmen kadar gelirim var her ay eşime muhtaç değilim yanii.eşden neden çekinsin çalışmayan kadınlar evlilik bir olmak demektir.yıllarca iş hayatım da vardı.ve ev işlerini hakkıyla yaparsan o kadar ağır ve yorucu ki bunu da deneyimledim gayet.eve günlük aşçı temizlik için kadın çocuk bakıcısı ütücü alın bakalım ne kadar tutacak ücretiNe alaka kız onu mu demiş.Çalışmadığınız için alınganlık yapıyorsunuz.Kız çalıştığı halde karışmıyormuş çalışmasam hiç karışamam diyor.O da onun tercihi onun mantığına bu yatıyor.Ve ben de çalışmasam eşim ailesine yardım etse şimdiki kadar karışamam biraz çekinirim sonuçta o çalışıp kazanıyor diye.Herkesin yapısı farklı
Bazen diyorum ki eşşek gibi çalışıyor yollasın kendine acımıyorsa ne evi olur ne arabası ama onların eşimi kullanmasına katlanamıyorumBir de adınızı fesata mı çıkardı daha çok para gönderir ayrılmak için bi gözdağı verin korksun
Evet ya ben bunu yazmaya da utanırdım. Sindirilmemeli şu cumle ne demek gozun acılır falan filan. Baska seylere mı meyıllısın demek ne demek Üzüldüm acıkcası. Lutfen calisin hala iş bulabıleceksenız. Ya da şöyle soyleyeyim benım eşim de az biraz verirdi ailesine ama para bize ucu ucuna yettıgı zaman vermez. Demekkı borc oduyorsunuz ama arta kalanı aılesıne verıyor. O zaman daha cok borca sokun evın veya sızın bı ıhtıyacınızı alsın taksite baglansın aılesıne bısey kalmasın. Kumar alışkanlığı ıcın de ben olsam direk kv arardım boyle boyle sıze para atmak için oynuyormuş bilginiz olsun derdım kendılerı aralarında ugrasırlardı. Eşim nıye soyledın dıye bana kızarsa da ne yapacagımı bılemedım cok uzuldum cok dusundum ya kumara alısırsan dıye cok korktum yardım almak istedim onlardan derdim. Insallah alısmaz eşiniz kumara. Allah yardımcınız olsungözün açılır mı?
maymun musunuz siz?
kaç sene okuttu emek verdi aileniz elin adamı çalışma deyince zorunuza gitmiyor mu?
Bosverin babam da zamanında gonderırmıs cok islerini yapar yıpratırmış kendını. annem hep der sonradan akıllandı dıye. Bırakın yorulsun anlasın. colugu cocugu olunca zaten tutması gerektıgını de anlar umarım tabiBazen diyorum ki eşşek gibi çalışıyor yollasın kendine acımıyorsa ne evi olur ne arabası ama onların eşimi kullanmasına katlanamıyorum
Annem de çalışmıyor ve babamın maaş kartları kendisinde değil maalesef. Ama kendisine ait banka hesabı var mesela, babamdan her ay aldığını o hesaba yatırıyor. Siz de en azından çalışana kadar kenara belli bir meblağ ayırabilirsiniz mesela. Çalışmaya başladıktan sonra zamanla eliniz güçlenir. Ama ilanlara da bir göz gezdirin muhakkak. Varsa çalışan tanıdıklarınız, önce onlara arayışta olduğunuzu söyleyebilirsiniz tabii.Söz verdi bir daha yapmicağına dair zaten maaş kartları bende artık . Şu virüsten dolayı bu çalışma mevzusuna çok bakamıyorum ama işe girmeyi bende düşünüyorum
Tabii ki yüklü miktarda maaşı yok. Ben de maaşımı nerdeyse olduğu gibi ortaya koyuyorum. Ben kendi kazandığım paradan eşimin onayı olmadan aileme harcayamayacaksam kendime yuh derim. Sormam harcarım o da harcayabilir. Ki belki benim örneğim yanlış oldu. Benim eşimin babası vefat etmiş. en Küçük kardeşi 9 yaşında imiş o zaman mesela. Şimdi üniversite son sınıf. Bir büyüğü 3 yaş büyuk. Ayni durumda olsam canım kardeşime şu kadar para gönderegim derdim sadece ve önay beklemezdim. Hadi ordan diyip onay vermeyen biriyle de oturur evliliğimi sorgulardım. Bir de yanlış anlamayın çalışmayan kadın laf etmesin demedim illa. Konuya göre yorum yapıyorum ven. Konu sahibi baba çalışmıyor kardeş çalışmıyor diye belirtip durmuş bu baba kaç yaşında 50 mi 60 mi? Kardeş kaç yaşında okumuş mu meslehi var mı belli değil. Eee sen de çalışmıyorsun anlamında yazdim ben madem bu kadar takılıyorsun da. Bir de dünyanın binbir türlü hali var. Her kadın çalışmalı diyorum o ayrı.Eşinizin yüklü miktarda maaşı var sanırım ihtiyaç sahibi değillerse ben bu şekilde bir şeyler almasına müsaade edemem çalışmıyorum ev hanımıyım üstelik ama maaşını benim onayım olmadan başka yerlere harcayamaz.
Ee o zaman sız de aileme atıyorum dersiniz. Aldıklarınızın parasını cok cok soylersınız eve kendinize vs. bı sekılde kenara da atarsınız. maasınızı az soylersınız. Sız yeter ki işe girin imkan varsa.Aslında ben istersem o işe girerim ama girince nolcak ben kazanıyorum diye daha çok işticekler para e bu sefer eve ben mi bakıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?