Eşimi seviyorum ama mutsuzum...

Angelsinthesky1

İnce düşünme , üşütürsün 🙇‍♀️
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2016
588
602
103
40
İlk konumda da anlatmıstım evliliğimi, 5 ay gecmiş degısen bir sey yok...
Özetle 4 yıldır evliyiz eşimle , 4 yıllık flört döneminden sonra evlendik..Ben 30 o da 31 yasında,1 yasında da bebegımız var.1. Eskıden de tartısmalarımız olurdu ama artık , saygı kalmadı hiç.
Eşimin İyi tarafları olsa da , kinci ve sinirlendiğinde agzından cıkan laflara dayanamıyorum artık. Ben kendisine en kızgın oldugum anlarda bile,aptal bile demezken o bana öküz , 3 kurusluk insana deger verırsem böyle olur, haram zıkkım olsun sana her sey , beni delırtme deyıp üstüme yürüdü en son tartısmamızda , bunları yazarken bıle utanıyorum ben Annemle babam 43 yıllık evlıler , bir kere agızlarından salak kelımesı cıktıgını duymadım, öyle güzel bir sevgiyle mutlulukla büyüdüm ki, bu olanlara inanamıyorum. Babam bir tek hakaretını duysa dakıka tutmaz benı bu evde.
Tartısma konumuzda sabah kahvaltı hazırladım kalkmadı, uyucam dedı topladım masayı kalktıgında neden bır sey yok masada diye söylendı,ben de niye sinirleniyosun hazırlarım dedım bagırmaya basladı. Hıc bır sekılde ona cevap vermemem lazım, cevap verdogımde resmen gözü dönüyor. Sözde kızımıza cok düşkün ama korktugunu bile bile bagırabılıyor. Hıc bır sekılde anlasamıyoruz, karsılasmamız kavga sebebı olmaya basladı.
Ne aptalca ama sevıyorum da .. Bu kadar lafı nasıl hazmedıcem bılmıyorum, kulagımda çınlıyor ettıgı hakaretler.Boşanmam gerekıyor olmayacak böyle dıyorum kendı kendıme, sonra güzel anlarımız gelıyor nasıl atlatırım dıyorum,kızıma nasıl anlatıcam dıyorum.. Ama artık sinirine , surat asmalarına bagırmalarına dayanamıyorum..aklımda binlerce düşünce n'apıcam bılemıyorum...

Son düzenleme:
Şimdi herkesin ilişkisinin dinamiği farklı.
Ben de eşimle kavga etmeyi çok seviyorum. Bana kendini savunması çok hoşuma gidiyor mesela bazen. 43 yılda bir kere kavga etmemek bence çok sıkıcı.

Ama sizin sorununuz başka. Öfke problemi var gibi eşinizin. Terapiste gitmeyi deneseniz?

Tepki değiştir .

Düzeni boz . Yani o bağırıyor , hakaret ediyor...sen ona karşılık her ne yapıyorsan bu işlemiyor demek ki . Çarkın bi dişini kır ki kısır döngü devam etmesin .

Duyduğun sözler ağır evet . Ama ..

Ama seviyorum demişsin , orda her şey tıkanıyor değil mi ?

O zaman sevdiğin adama yardım et .

Onu sana bağırıp çağıran bir öküz olarak değil de , yardıma muhtaç bir eş olarak gör .

Belki sen daha güçlüsündür , düzeltebilirsin her şeyi.

Eşine ilk hakareti duyduğunda sağlam bir tepki vermeliydin.
Seni sevdiğine hala inanıyorsan bu tepkiyi ver.
Benim eşim bana zil zurna aşıktı,evliliğimizin ikinci ayında saçmaladı seninki gibi tepkiler verdi.İkinci tepkisinde Allah ne verdiyse döşedim.
Sakınmadım hiç sözcüklerimi.
Ya ben şanslıydım bilmiyorum ya da o akıllıydı.
Tepkileri daha makul oldu.
Çok canım yanmıştı ve ben canımın yanmasını sevmiyorum,eskiden çok yandığı için.
Sen dik durursan o da anlar seni hala seviyorsa.
Sevmiyorsa yapacak bişey yok ya çekeceksin ya da gideceksin ama sevmediğini sanmam.
Her Türk erkeği gibi öküzlük hamurlarında mevcut .Eğitimle değişiyor tavırları.
Sen sadece ezildiğini belli etme.

Siz seviyorsunuz tamam, ama onun kadar önemlisi seviliyor musunuz acaba?
Tek taraflı sevgiden, saygıdan mutluluk gelmez kimseye.
Lütfen kendinizi ezdirmeyin. Kötü söz, hakaret de bir tacizdir.
Bütün sıfatlarınızı geçin, insan olmanızı kenara bırakın, evladının annesisiniz. Bunu da mı düşünmez bir insan?

Kahvalti hazirlamadi diye esini olduren adam geldi birden aklima, uzgunum ama sizin duzeniniz bastan yalnis. Ne diye siz hazirlamak zorunda oluyorsunuz kahvaltiyi? Erkeklere bukadar hak verirseniz onlarda cikar tepenize kusura bakmayin. Siz kahvalti hazirlasaniz bile bunun degerini bilmezler cunku gorevinizdir, aptal vs demesine girmiyorum bile...

43 yilda kavga etmediklerini degil, agizlarindan kotu soz cikmadigini soyluyor.

Tartısma olmaz olur mu 43 yılda? Tabı ki cok buyuk tartısmaları oluyordu ama bırbırlerıne hakaret etmeden ya da sonrasında oturur hep beraber yemegımızı yerdık. Onarılmayacak unutulmayacak laflar edılmezdı.

Ne güzel yazmıssınız... Ama kac secenegım var kı?Sustugum da da bır sey degısmedı, gunlerce konusmadıgımda,ben de bagırdıgım da iş zaten rayından cıkıyor.Bana bagıramazsın kadınlıgını bil diye bagırıyor deliriyor sanki.Ve kendıme yedıremesem de korkuyorum, daha agır laflar duymaktan.Bi köseye cekılıyorum... Günlerce konusmuyoruz, özür silmez söylenenlerı ama o'nu bıle yapmıyor.sorsam benı cok sevıyor, ben olmasam bır dk buralarda duramaz. Ama artık ınanamıyorum. Havalandın sen deyıp duruyor bana iş yerımde terfi aldım dıye ve yemın ederım bir gram övunmem,ki kaldı kı benden daha iyi kazanıyor ama bana sureklı işim konusunda da laf edıyor.Ne yapıcagımı sasırdım artık, bazen şaka mı yapıyor acaba dıyorum o kadar gerceklıkten uzak sözleri.Ailem bana cok duskun kendı ailesi ilgisiz onu da hazmedemıyor. Oysa babamlar her anımızda hep bıze desteklerdı , sözde onları da cok sevıyor ama bayramda 2 saat zor durur,markette poşet unutsak bana söylenır, bir sey düşürsem sinirlenir, kendıme olan guvenımı zedelemeye basladı, çok huzursuzum.Sankı annemler olmasa beni sevecek kımsem olmayacak gibi, çok isterdim gözlerimi kapatıp ona güvenebılmeyı ama olmuyor. Bana hep sana kımse zarar veremez üzemez dıyor, en büyük zararı kendı verıyor ve farkında degıl gibi davranıyor. Günaydın dıye msj atmıs bugun, o kadar lafın üstüne.. Keşke bir yolu olsa.. toplayabilsem kafamı...

Son düzenleme:
Birebir beni ve eşimi tarif etmişsin ınan okurken şaşırdım biz de bir de ortalık bulandıran k.v var ek olarak.

Eşim de aynen öfkesini kontrol edemiyor
Sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymuyor
Bana aileme dün düz hakaret ediyor
Siniri ı geçince o an da sinirle söyledim diyor. Senin yazdiklarini okurken kendimi gördüm benim de ayni senin gibi kendime güvenim kalmadi her an bi yanlış yaparim yada bişey söylerim de diye korkar oldum.kendimi degersiz hissetmeye başladım v.s vs...... şu an ayriyiz zaten annemlerdeyim ama sizin çocuğunuz varmış terapiste falan gidin tabi kabul ederse

Gecen ay tatıldeyken de aksam hazırlanıyoruz, senın bir sürü kıyafetın var benım az diye tartısma cıkardı:) Şaka yapıyorsun herhalde dedım ama bildiğin ciddiydi.. Ki bide kendıme alırken ona da bir sürü kıyafet falan almıstım tesekkur edecegıne bir de bir sürü laf isittim.
Yanı her sey ne guzel dıyorum bir anda oyle aacma bır seyden olay cıkıyor kı neye ugradıgımı sasırıyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun ama ömür böyle cok zor gecer, bir kere gelıyoruz dunyaya.. Çocugunuz yokmus ,en zor olan kararsızlık ne yapsam gıtsem mı kalsam mı kısmını da atlatmıssınız.. Bence en dogrusunu yapmıssınız, kim ister ayrılmak ama olmayınca olmuyor işte.
Huzur olmayan ev çekilmiyor...

Eşinizde size karşı aşağlık kompleksi oluşmuş galiba. Ona ihtiyaç duymanıza ondan yardım istemenize ihtiyacı okabilir. Bi fikir...

Eşinizde size karşı aşağlık kompleksi oluşmuş galiba. Ona ihtiyaç duymanıza ondan yardım istemenize ihtiyacı okabilir. Bi fikir...
Eger oyleyse evde ki basit isleri ondan isteyip tesekkur edebilirsin kavanoz perde isleri gibi sanki o olmasa dunyanin sonu gibi :)

Ama bence esinin ofke problemk var birlikte cift terapisine ikna edin bence
Seviyorsanız ki soylemissiniz evliliginizi kurtarmayi deneyin önce

Abla merhaba ! Ben 20 yaşındayım ve 1 yıllık evli olmama rağmen bu dediklerini tıpa tıpa aynısını yaşıyorum tipik türk erkeği. Aileden göremediği ilgiyi biz hanımlardan bekliyor işte herkesin derdi aynı güzel bir yuvam olsun ama bunu onlar bozuyor haberi yok ha bizde suç yokmu çoook ama onların ettiği lafları hazmedemiyoruz işte bende aynıyım abla ne kadar seviyorum desemde işte ağzından çıkanı kulağı duymuyor bazen erkeklerin sen haklısın diyecen susacan Allah yardımcımız olsun

Günaydın diyip geçme:) önemli bence .

Evet onca sözden sonra erkeklerin hiç bir şey yokmuş gibi bir sözü , tavrı bizi deli ediyor biliyorum ama inan bana onun için bu büyük bir adım.

Gözümde bi tablo canlandı sizinle ilgili . Yanılma payım büyük tabi .
Güçlü bir kadınsın. Ve maalesef kompleksli bir eşe sahipsin.
Kıyafet tartışması bile bunun açık örneği aslında .
Güçlü cümleleri yok , zaten olsa da erkekler zaaflarını açık etmekten hoşlanmaz. Ee bu durumda belki de elindeki tek kozu , ataerkil pozla erkek heybetini kullanmak. Sesini yükseltmek . Kalp kırmak . Çünkü kalbin kırıldığında ağlıyorsun , güçlü kadın imajı yerini çaresiz kadın alıyor . O zaman güç bende sanıyor senin saf:)
Ha ağlamayıp bağırsan , onun sesini bastırsan. .. hakaret küfür 2.kozu .

Ne yapmalı dersen , nacizane fikrim ; onun kendini değerli (işe yarar) hissedeceği küçük jestler yap. Ya manyak mısın arkadaş , ben adam kalbimi kırdı diyorum sen jest diyorsun deme . Seviyorsun ya o da seni seviyor ya . Değer bence .
Biraz çocuk eğitir gibi eş idare etmek .
Mesela o yokken eşine kızdığın şeylerin , evinizde rutine bağlamış tartışma sebeplerinin listesini yap . Sonra eline daha kalın bir kalem al , aslında senin büyüttüğün,problem etmesen de başını ağırtmayacak olanların üzerini çiz . Objektif ol ama :) geriye kalanlar eşinin yontulacağı kısımlar. Onlar içinde bir anda mucize bekleme. Yavaş yavaş , alttan alttan ona yaptığının yanlış olduğunu hissettir . Suçlayarak değil , yeni öneride bulunarak .
Sen kafanı topladığında , bu evlilik düzelecek , biraz strateji ile tabi.

O kısmı atlattım ama eşim tekrar deneme konusunda diretiyor.ama insanlar değişmez ben buna inanıyorum belki bi çift terapistine falan gidilirse faydası görülür onun dışında aynen devam eder. Hakkımızda hayırlısı olsun büyük aşkla evlendim büyük hayal kırıklığı yaşadım.eşinin durumunu bilemem ama benim eşim ailesinden böyle görmüş durum bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…