• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi seviyorum ama mutsuzum...

Eger oyleyse evde ki basit isleri ondan isteyip tesekkur edebilirsin kavanoz perde isleri gibi sanki o olmasa dunyanin sonu gibi :)

Ama bence esinin ofke problemk var birlikte cift terapisine ikna edin bence
Seviyorsanız ki soylemissiniz evliliginizi kurtarmayi deneyin önce
:) Olabilir , gecenler de perdeyi astı ama ters yanlıs asmıs buyuk camınkını kucüğe , kucuk camın perdesinı buyuge .. Ters olmus dedım , off poff dıye diye değiştirdi :))

Abla merhaba ! Ben 20 yaşındayım ve 1 yıllık evli olmama rağmen bu dediklerini tıpa tıpa aynısını yaşıyorum tipik türk erkeği. Aileden göremediği ilgiyi biz hanımlardan bekliyor işte herkesin derdi aynı güzel bir yuvam olsun ama bunu onlar bozuyor haberi yok ha bizde suç yokmu çoook ama onların ettiği lafları hazmedemiyoruz işte bende aynıyım abla ne kadar seviyorum desemde işte ağzından çıkanı kulağı duymuyor bazen erkeklerin sen haklısın diyecen susacan :KK43: Allah yardımcımız olsun
20 yasındasın daha ne güzel.. İnsallah kendın ıcın hep dogru kararlar alırsın.

Eşine ilk hakareti duyduğunda sağlam bir tepki vermeliydin.
Seni sevdiğine hala inanıyorsan bu tepkiyi ver.
Benim eşim bana zil zurna aşıktı,evliliğimizin ikinci ayında saçmaladı seninki gibi tepkiler verdi.İkinci tepkisinde Allah ne verdiyse döşedim.
Sakınmadım hiç sözcüklerimi.
Ya ben şanslıydım bilmiyorum ya da o akıllıydı.
Tepkileri daha makul oldu.
Çok canım yanmıştı ve ben canımın yanmasını sevmiyorum,eskiden çok yandığı için.
Sen dik durursan o da anlar seni hala seviyorsa.
Sevmiyorsa yapacak bişey yok ya çekeceksin ya da gideceksin ama sevmediğini sanmam.
Her Türk erkeği gibi öküzlük hamurlarında mevcut .Eğitimle değişiyor tavırları.
Sen sadece ezildiğini belli etme.
Ben ilk böyle laflarını duydugumda sadece ne biçim konusuyorsun sen dıye bagırdım, o da sen bana bagıramazsın diye daha cok bagırdı bana. Ya ben yüksek sesten cok irkiliyorum.. kaçmak istiyorum o an. Bır de bana o kadar ağır gelıyor ki bu laflar bagırmalar nasıl hala durabılıyorum bu evde bilmiyorum...Sankı gıdersem o süreç benı daha da mahvedıcek gibi hissediyorum :(

Kavga ederken kavga etmeyin. Yani kavga aninda birbirinizin hatalarini söylerseniz hicbir ise yaramaz. Daha da cok caniniz acir. Bu yuzden sakinlesmeyi bekleyin..
Sakınlestıgımızde kesınlıkle o konuları actırmıyor, hep baska muhabbetler. Çözmeden ğstü örtuluyor sorunlar, hallolmus gibi

Siz seviyorsunuz tamam, ama onun kadar önemlisi seviliyor musunuz acaba?
Tek taraflı sevgiden, saygıdan mutluluk gelmez kimseye.
Lütfen kendinizi ezdirmeyin. Kötü söz, hakaret de bir tacizdir.
Bütün sıfatlarınızı geçin, insan olmanızı kenara bırakın, evladının annesisiniz. Bunu da mı düşünmez bir insan?
Haklısınız..

Günaydın diyip geçme:) önemli bence .

Evet onca sözden sonra erkeklerin hiç bir şey yokmuş gibi bir sözü , tavrı bizi deli ediyor biliyorum ama inan bana onun için bu büyük bir adım.

Gözümde bi tablo canlandı sizinle ilgili . Yanılma payım büyük tabi .
Güçlü bir kadınsın. Ve maalesef kompleksli bir eşe sahipsin.
Kıyafet tartışması bile bunun açık örneği aslında .
Güçlü cümleleri yok , zaten olsa da erkekler zaaflarını açık etmekten hoşlanmaz. Ee bu durumda belki de elindeki tek kozu , ataerkil pozla erkek heybetini kullanmak. Sesini yükseltmek . Kalp kırmak . Çünkü kalbin kırıldığında ağlıyorsun , güçlü kadın imajı yerini çaresiz kadın alıyor . O zaman güç bende sanıyor senin saf:)
Ha ağlamayıp bağırsan , onun sesini bastırsan. .. hakaret küfür 2.kozu .

Ne yapmalı dersen , nacizane fikrim ; onun kendini değerli (işe yarar) hissedeceği küçük jestler yap. Ya manyak mısın arkadaş , ben adam kalbimi kırdı diyorum sen jest diyorsun deme . Seviyorsun ya o da seni seviyor ya . Değer bence .
Biraz çocuk eğitir gibi eş idare etmek .
Mesela o yokken eşine kızdığın şeylerin , evinizde rutine bağlamış tartışma sebeplerinin listesini yap . Sonra eline daha kalın bir kalem al , aslında senin büyüttüğün,problem etmesen de başını ağırtmayacak olanların üzerini çiz . Objektif ol ama :) geriye kalanlar eşinin yontulacağı kısımlar. Onlar içinde bir anda mucize bekleme. Yavaş yavaş , alttan alttan ona yaptığının yanlış olduğunu hissettir . Suçlayarak değil , yeni öneride bulunarak .
Sen kafanı topladığında , bu evlilik düzelecek , biraz strateji ile tabi.

Çok teşekkür ederim❤️Gec yazdıgım için kusura bakmayım cok cok yogun bir haftaydı:(

Güçlü oldugumu düşünürdüm ama eşim beni en zayıf noktalarımdan vuruyor .En baskın özelliğim kim tutamamam yani ölümlü dünya degmez derim hep küsmelere, tartısmalara canımı sıkan biri varsa uzak olsun derım ama beddua edemem mesela ama ben ne kadar pozitifsem eşim bi o kadar negatıf. Mesela işi cok iyi , geliri iyi ama iş yerınde bırı var ona takmıs kafayı sinir oluyor günlerce onu dert edıyor kendıne. Ya da garson kasık getırmese of pufff, alısverıste bir sey almayı unutsak aynı söylenmeler, kapıyı duymazsan sıkıntı,jölesi bitse bana soylenıyordu,yanı minnacık seyleri öyle dert edıyor ki benı de sureklı dıbe cekıyor.O'na benzedim ya, eskısı gibi kahkaha bıle atamıyorum.
Cok yorgun hıssedıyorum artık. Bir kere yıne 10 gün konusmadık , aynı evde yabancı gibi yasıyoduk en sonunda dedım bız bırbırımızı mutlu edemıyoruz, bir daha gelmıcez bu dunyaya, senın de mutlu olmanı ıstıyorum, ben de mutlu olmak ıstıyorum.Kızımın evlılıği böyle bilmesini istemıyorum dedım. Ya ayrı kalalım ya caresıne bakalım yürütemıyorum ben dedım.
Nasıl böyle bır sey soylersın sen, tartısmalar olacak tabı dedi agladı.agladı ama yıne aynı duvar bıldıgın.Bız tartısmayı bıle beceremıyoruz ki.
Anında yükseliyor sesi, bagırarak susturuyor benı. Gecen gün bagırdı bana yine ama nasıl cıldırmıs gibi ben de yeter artık dedım kolundan ittirdim .. Vay efendım ben ona vurmusum , nasıl boyle bır sey yaparmısım .. Yemın ederim günlerce söyledi bunu.
Ya öyle bır cıkmazdayım ki, sevıyorum tamam ama hıc mutlu degılım. Onsuz hayatı dusununcede altından kalkabılır mıyım bilmiyorum ama böyle de evlilik olmaz kı. Haftalarca küs mü kalınır, hıc böyle bir sey görmedım ben ya. Ama kendı ailesınde öyle görmüs . Babası annesine kızar basar giderdi yazlıkta kalırdı bi hafta.Ama bana o kadar anlamsız gelıyor ki bu sacma sapan küsmeler.
Otur konus derdın ne de kız söylen ama cözum ara yok kılını kıpırdatmıyor oda da oturuyor oyle. Arada konusmaya calısıyor o kadar, sankı onca lafı o etmemıs gibi de rahat.
Bilmıyorum ama karmakarısıgım:((

Ya mesela su durumu yasayan var mıdır?
Eşimle dısarı cıkıyoruz , kızımız var 1 yasında , onu kucagına alıyor , yolda kızım beni istiyor babasından bana uzanıyor, durmuyor kucagında ve eşim bana soylenıyor gösterdın tabı kendını, ya da mesela o an kızıma laf attıysam canım cicimm diye öyle yaparsan ister tabi vb söylenıyor
Tatlı bir kıskanclık falan degıl , bildiğin surat asıyor benımmde tadımı kacırıyor.
Yanı artık saklana saklana yürümeye calısıyorum , sırf kızım beni istemesın de surat asmasın dıye :))
Bu durumu yasayan baska biri var mıdır ya?
Hadi belkı tolere edılır bu ama demek istedıgım yanı her seyden bir sıkıntı bulabılıyor.

2 haftadır birbirimize dokunmadan yaşıyoruz , konusmadan , hıc bır sey paylasmadan .. Bır evı paylasıyoruz , aynı evde ayrı odalarda yasıyoruz.
Tamam evlılık hep güllük gülüstanlık olmayacaktı biliyordum ama bu kadarını hıc tahmın etmemıstım.
Hıc böyle hayal etmemıstım..
Ah keşke başa dönebılsem.. Keşke..
Eşimin hayatını hıc zorlastırmadım ben, baba evımde o kadar rahatken maddı manevı , bir kez olsun bunu o'na yansıtmadım.Yapamayacagı ısteklerım olmadı hıc.
4 yıldır evlıyız .Ya su cantayı cok begendım alsana bana bıle demedım .. Ki hakkım değil midir?
Ondan mı böyle oldu..Hıc bır sey ıstemedıgım , huzurumuz olsun yeter dedıgım için mi..
Karsına gecip , napıcaz böyle bır yolunu bulalım demeye bıle hevesım yok, o kadar yaktı kı canımı o laflarıyla , 1 tek kelimesini dahi duymak ıstemıyorum. Ama gidemıyorum da , kalamıyorumda.. Sevse böyle olmazdı dıyorum.. Kendısını sevdıgının bıraZı benı sevseydı .. En azından bir özür dilerdi, kılını kıpırdatmıyor duzeltmek ıcın.. Yuzuge önem verdıgımi biliyor ya , cıkarmıs masada duruyor 2 haftadır .
Şu surec gecse hemen hayırlısı neyse o olsa hakkımızda.. Kızım Duru ıcın bızım ıcın.. Allah hayırlısını nasıp etsın ınsallah..

O kısmı atlattım ama eşim tekrar deneme konusunda diretiyor.ama insanlar değişmez ben buna inanıyorum belki bi çift terapistine falan gidilirse faydası görülür onun dışında aynen devam eder. Hakkımızda hayırlısı olsun büyük aşkla evlendim büyük hayal kırıklığı yaşadım.eşinin durumunu bilemem ama benim eşim ailesinden böyle görmüş durum bu
İnşallah hayırlısı olsun hakkınızda..

http://bianet.org/bianet/kadin/171505-6-soruda-iliskin-guvenli-mi

flört şiddetinden bahsediyor ama bence size de bir fikir verir
Evet .. Benım yasadıgım da pskolojık siddet zaten..
En cok duydugum cümle sen kadınsın ..
Cevremden birilerine anlatsam bu yaptıklarını şok olurlar .. Öyle de farklı dısardan..
Boguldugumu hıssedıyorum. Hep derdim cocuk için evlılık yurutulmez , ya da aılen arkandaysa bosanmakta ne var ..
Büyük konusmusum ne zorlu sureçmiş
..
Boguluyorum sanki.. Kımseye anlatamıyorum annemler duysa zaten 1 dk durma derler.Maddı manevı hep yanımda olurlar ki cok şükür iyi bir işimde var . Ama ben hassas bir tipim zaten, bir özür dilese unutamasam da hemen affederım.
Ama hıc ona bıle tenezzul etmıyor.
Sevılmedıgını deger verılmedıgını hıssetmek cok agırmıs
Kabullenmek cok zor oluyormus.
Cok tesekkur ederim ilgilendıgınn ıcın..

Çok üzüldüm ne kadar yara aldığınızı konunuzu okurken hissettim.
Eşinize mektup yazmanız işe yarar belki, belki içinizde kopan fırtınaları okuyarak anlayabilir.
Hakkınızda hayırlısı olsun...
Şunu unutmayın ne kadar severseniz sevin bu hayat sizin kimse için heba etmeye değmez.(tecrübeyle sabit:KK54:)

sizi o kadar iyi anlıyorum ki kırıldığınız vs herseyı bende yasadım
ıkı defa hem de
hem babam boyle hem de esım
bu yuzden bende en ufak seyde dunyası yıkılan ınsanlardanım
bunu bellı etmemeye calısıyorum

yanı bu yasadıklarınızı zamanla kızınızda yasayacak
ben esımle ılgılı psıkologa ılk gıttıgımde dedıgı su
annenızde herseye ragmen evlılıge devam edenlerden mıdır

yanı kendınızı gri renge alıstırmayın
diyin ki ben psıkolog vs destek almaya gıttım o da bu yonununde olabılecegını soyledı
bu benım cocuk oyuncagı degıl ama anladıgım uzere senın ıcın oyle deyıp sert bır cızgı cızmenız gerekıyor benım anladıgım
kızınızında ılerıde mutlu bır evlılık yapabılmesı ıcın

esinizin tavırları çocuktan sonra mı değişti acaba
Hayır ama sanki kızımızdan sonra daha rahat hareket ediyor gibi. Yanı benim ,kızımla onu ayırmayacagımı düşünür..Çok düşkün kızıma. Aslında sevgılıyken bile ufacık seylere surat asabılırdı ama bu kadarını tahmın etmemıstım.Bu kadar kindar olacagını dusunmedım hiç.
Bir de ben sımdıye kadar bır arkadasıma küstüm o da 1 haft sonra gelıp agladı özur dıledi ben de onunla agladım.
O da bilir beni.. Keske beni böyle hassaslıgımdan vurmasa ama sonuna kadar kullanıyor bunu...

İna
sizi o kadar iyi anlıyorum ki kırıldığınız vs herseyı bende yasadım
ıkı defa hem de
hem babam boyle hem de esım
bu yuzden bende en ufak seyde dunyası yıkılan ınsanlardanım
bunu bellı etmemeye calısıyorum

yanı bu yasadıklarınızı zamanla kızınızda yasayacak
ben esımle ılgılı psıkologa ılk gıttıgımde dedıgı su
annenızde herseye ragmen evlılıge devam edenlerden mıdır

yanı kendınızı gri renge alıstırmayın
diyin ki ben psıkolog vs destek almaya gıttım o da bu yonununde olabılecegını soyledı
bu benım cocuk oyuncagı degıl ama anladıgım uzere senın ıcın oyle deyıp sert bır cızgı cızmenız gerekıyor benım anladıgım
kızınızında ılerıde mutlu bır evlılık yapabılmesı ıcın
İnanır mısınız annem 30 yıl önce kayınvalıdesiyle sıkıntı yasamıs , gerekırse bosanırım demıs babama. Kı geliri yoktu , bosanma o zamanlar cok buyuk bır olaydı ama yıne bıle saglam durmus. Hala da öyledır hayata bır kere gelıyorsun, gözlerındekı ısıgı kimsenın sondurmesıne ızın verme der hep.Şimdi isten dönuyorum eve gıdıyorum , ve öyle mutsuz hıssedıyorum ki..
Kı mutlulugum ıcın her seyı yapan bır aıleden sonra , aynı evde ama odada ölsem kalsam haberı olmayacak bır adamla evlıyım.

Çok üzüldüm ne kadar yara aldığınızı konunuzu okurken hissettim.
Eşinize mektup yazmanız işe yarar belki, belki içinizde kopan fırtınaları okuyarak anlayabilir.
Hakkınızda hayırlısı olsun...
Şunu unutmayın ne kadar severseniz sevin bu hayat sizin kimse için heba etmeye değmez.(tecrübeyle sabit:KK54:)
Çok teşekkür ederim..
Mektup yazmayı cok düşündüm ama ne yazsam yetmeyecek gibi. Bu evlılıgı neresınden tutsam elimde kalıyor.
Çok kızgınım o'na , maalesef hassas bır insanım o benı sarar sarmalar sandım, güç verır sandım söze geldıgınde kımse sana zarar veremez der ama en buyuk zararı o verıyor bana.
Yıllar sonrasını dusununce ıcım daralıyor.
4 yılda böyle olduysak. Düşünsene yüzüğü 2 haftadır masada duruyor.Normalde olsa madem cıkardın yüzüğü git o zaman derdım ama bu agzımdan bir kere cıksın istiyorum.
Yanı ilk ve son kez olmalı .. Gitmıyorsam da o sebep zaten gidersem dönmemeliyim.

Hayır ama sanki kızımızdan sonra daha rahat hareket ediyor gibi. Yanı benim ,kızımla onu ayırmayacagımı düşünür..Çok düşkün kızıma. Aslında sevgılıyken bile ufacık seylere surat asabılırdı ama bu kadarını tahmın etmemıstım.Bu kadar kindar olacagını dusunmedım hiç.
Bir de ben sımdıye kadar bır arkadasıma küstüm o da 1 haft sonra gelıp agladı özur dıledi ben de onunla agladım.
O da bilir beni.. Keske beni böyle hassaslıgımdan vurmasa ama sonuna kadar kullanıyor bunu...
hemen hemen aynı şeyleri bende yaşıyorum ondan sordum.esim eskiden de sınırlı bir yapıya sahipti ama eve yansitmazdi.cocuk olduktan sonra ćok değişti, çabuk sinirlenmeye başladı herşeye.alttan aldım ama oğlum 26 aylık falandi ilk kez siddetli bir şekilde bağırdı bana saçma sapan bir nedenden.o gün boşanmayı dusundum.ama sonra yapamadim.cocugumun babası eve gelince ona koşması falan.esimde o bagirmasinda bir an şaşırdı kendine ama sonrasinda devamı geldi ve bağırmak onun için siradanlasti.cok ağladım.bunlari yaşamak için mi evlendim dedim kendi kendime.bende çok rahat ve mutluydum bekarken.simdi içimde kırgınlıklar.hicbir hayat enerjim kalmadı.neden bosanmadin diyebilirsin.oglum icin.aslinda esimde kötü biri değil ozunde.ama sinirli yapısı bitiriyor beni.ve sınırlı olduğunu kabul etmiyor.sadece yüksek sesle konusuyormus..herşeye söyleniyor benim esimde seninki gibi.insan hiç mi bir şeyden mutlu olmaz diyorum.bu aralar daha iyi. ama gel gor ki kırgınlıklar geçmiyor.yazacsk çok şey var da...

Merhaba konunuzu üzülerek okudum ve biraz da kendimi gördüm. Benim eşim de küçük şeyleri büyütür alakasız konularda kavga çıkarır, dün mesela eskiyen paslanmış tabureyi atalım dedim, atarsan bu evden gidersin falan dedi :D hani gülemedim de ağlayamadım da, namaz kıldım duamı ettim, Allah ıslah etsin diye bugün de hiçbişey olmamış gibi telefonla aradı konuştuk ve daha öncesinde de gereksiz yere çok kalbimi kırdı çok ağlattı boşanmayı düşündüm ben de, öyle deyince yani gitmeyi göze aldığımı görünce yumuşuyor değişmeye başlıyor, bebekten dolayı çalışmıyorum halen iş arıyorum mesela o da mecburum sanıyor ama değilim. Sizi kaybedeceğinden korkarsa biraz da olsa düzelir bence, korkmuyorsa zaten sevmiyordur. bizde sevgi olsa da saygısızlık çok yoruyor insanı inşallah zamanla sorununuz çözülür, ama gücünüz kalmadığında gideceğinizi bilsin.

İna

İnanır mısınız annem 30 yıl önce kayınvalıdesiyle sıkıntı yasamıs , gerekırse bosanırım demıs babama. Kı geliri yoktu , bosanma o zamanlar cok buyuk bır olaydı ama yıne bıle saglam durmus. Hala da öyledır hayata bır kere gelıyorsun, gözlerındekı ısıgı kimsenın sondurmesıne ızın verme der hep.Şimdi isten dönuyorum eve gıdıyorum , ve öyle mutsuz hıssedıyorum ki..
Kı mutlulugum ıcın her seyı yapan bır aıleden sonra , aynı evde ama odada ölsem kalsam haberı olmayacak bır adamla evlıyım.
rol modelınızde cok ıyıymıs
gaz vermek ıstemıyorum ama
cok saglam sekılde restı cekmelısınız

Back
X