• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi ücretsiz izne nasıl ikna edebilirm yardım...

Canım mutfak ve bebek masrafı senden evin kira değil. Eşinin maaşı nereye gidiyor peki ?
Eğer sen işten çıkınca zor durumda kalacaksınız eşin maaşını zaruri ihtiyaç olan mutfak ve bebek masrafını karşılamıyorsa neye harcıyorsunuz merak ettim.
Erkekler yeri gelince üstte çıkmayı biliyor- bir süre çocuğuna bakacağını ilet.
Ayrıca hem çocuğa bak hem çalış hem evi geçindir :53: Sana da yazık yan eşinin düşünmesi lazımdı.

Para evladından daha mı kıymetli.
Bazı adamlar babalığı sadece sperm transferi olarak görüyor galiba:6:

Eşinizin gelirini siz daha iyi biliyorsunuz, eğer gerçekten geçinemeyeceksenız, bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayamayacaksanız büyük sıkıntı olur, siz de pişman olursunuz izne ayrıldığınıza, oturup hesabınızı kitabınızı yapın ona göre karar verirsiniz birlikte.
ben de doğumdan sonra işten ayrıldım, hala da evdeyim, işim, maaşım çok iyiydi ama kızıma bakacak kimsem yoktu, bakıcıyı da ben istemedim, evimiz kira ama eşimin maaşı idareli harcarsak geçinebileceğimiz düzeyde, şimdi 2.5-3 yaşına gelsin kendini tamamen ifade edebilsin diye bekliyorum, yeniden iş arayacağım, zaten çalışmaya alışmış birinin eşi fabrikatör bile olsa evde oturabilmesi zor...
bir erkek evini geçindirebilmeli v.s. denmiş de, ne yapsın adam geçindiremiyorsa, pazarda limon satsın, hamallık yapsın demeyin allah aşkına herkes yapamaz bunları, haftada 6 gün, günde 12 saat çalışıp da bir evi döndüremeyecek maaşlar alıyor insanlar, herkesin tuzu kuru galiba :26:

Bilmiyorum ya çok ayıp .
Hiç çalışma diyen erkek bile sizinkine kıyasla daha erkek .
Çok yazık o çocuğa da .
Minicik yavru .

ben ikna etmek için uğraşmazdım direk izne ayrılır evime gelirdim

evinizde kendinizinmiş bu sıkıntıya değer mi

Pesss !!! kocanıza ne ister çalışır ister çalışmazsın... üstelik ortada küçücük bi yavru var . Zamane adamlarımı desem kendini adam sananlarmı desem bilemedim... çalışmayacağım çocuğuma bakacağım hiç bişey umurumda değil ev, o şu bu de çekil!!

İnanamıyorum:53:
Resmen hayretler içerisindeyim.
Eviniz kendinizin, eşin çalışıyor, sen çalışıyorsun ve el kadar bebeğe eziyet ediyorsunuz resmen :31:
Bir sıkıntı yaşamayacağınıza eminim işten ayrılsan.
Eşin çok düşüncesiz biriymiş. En azından çocuk bir yaşına girene kadar çalışma hayatınıza ara verin :6:
İkna olsun olmasın çocuğundan değerli mi?
Dolma yedirmeye çalışmış bakıcı, işe bak :26:

eşiniz ne kadar düşüncesiz.
sizden önce bunu onun düşünmesi lazımdı.
el çocuğu değil ya.ikinizin evladı.
ne demek geçinemeyiz.kira derdi yoksa,birazda lüksünüzden feda ederseniz(ki bebeğiniz için bunu eşinizin gözü görmemesi lazım) geçinirsiniz.
benim başıma gelse önce eşim bunu bana teklif etmeiği için haşlardım,
geçinemeyiz bahanesinede çok tepki verirdim.
burda fedakarlık yaptığınız şey bebeğiniz,eşinizin bunu düşünebilmesi lazım.
önce normal bir şekilde konuşun gene ikna olmuyorsa sert tepki verin hakediyor çünkü.
en olmadı bi aile büyüğü durumu izah etsin.hazır aile büyüğü devreye girmişken aile olmanın ne demek olduğunuda bi anlatsınlar belki kapar bişeyler.

yaşam standartlarınız nasıl ? yani sadee eşinizin maaşıyla hem evin hem de bebeğinizin her türlü ihtiyacını görebilecek misiniz ? eğer öyleyse ikna etmeye çalışın ama değilse Allah korusun her türlü şey gelebilir insanın başına Allah vermesin aniden ortaya çıkan bir sağlık sorunu vs. siz izindeyken çok yıpratabilir sizi anneniz ya da kayınvalideniz yarım gün siz evde yokken gelip sizde bakabilirlerse çocuğa çok daha iyi olur tabii.

eĞERKi çalışmasaydım eşimin maaşının %80 i krediye gidiyor geri kalan %20 lik kısım bize kalıyordu . .Ona rağmen ikimizde dua ediyorduk ücretsiz izin versinler diye. . Ne yazıkki özel sektörde ücretsiz izin vermiyorlar. .Hazır fırsat varken çıkın izine bebeğinizin en güzel anlarında yanında olun. .Eşinizde sıksın dişini. . Geçindirsin evini. . :ssz: Ne kadar bencilmiş :30: Acaba annesi bakıyor torununa hasret kalmıyor diye çift taraflımı düşünüyor :41:

Bende bir anormallik var galiba? Bir ben mi haklı buluyorum babayı...

Yarım gün çalışıp maaş alıyorsunuz ama yine de ücretsiz izne ayrılmak istiyorsunuz?
Tüm gün çalışsanız tamam, çocuğa bakacak kimse olmasa yine tamam ama yarım gün kime verseniz idare eder bence. İki maaşlı ev ile tek maaşlı ev bir olur mu? Yani çocuğa kaliteli mama, bez, oyuncak vs almak var ve para yok diye kaliteden ödün vermek, çocuğu eksik bırakmak var. Yarım gün için değer mi bilemiyorum. Gelirinize güveniyorsanız da izin almanıza gerek yok bence, ücretsiz izin aldım der oturursunuz...

afedersiniz de,neden herkes sürünüyor çocuk falan diye yazmış.bence iyi bir organizasyonla herşey yoluna girer.
ben de oğlum 3 aylıktı işe başladığımda.bakıcı buldum(kaç tane değiştirdim);annem de kv de devamlı gelip kontrol ettiler oğlumu..çok şükür 3 yaşına geldi,ben de çalışmaya devam ediyorum..
masrafları katalanarak büyüyor çocuğun,ilk başta bi bezi bi maması,,sonra kıyafetiydi,ayakkabısıydı,oyuncağıydı,sosyal hayatıydı,eğitimi,okulu masraflar çığ oluyor.
şimdi geçinemeyiz diyen kocanız ,o zaman nasıl yetişecek masraflara,siz hemen iş bulabilecek misiniz 3-4 sene evde oturduktan sonra..
bi de şu yönden bakın;kv de anneniz de aynı şehirde..ne kadar şanslısınız..onlar gelip 1 ay 1y sizin evinizde bakabilr bebğinize..hem yarım gün çalışıyomuşsunuz,dha ne istersiniz acaba..
ya da bakıcı tutarsınız ,kv anne devamlı gelir gider evinize...

ev geçimi kocadan falan lafına katılmıyorum kusura bakmayın,hayat müşterek..o bebek eşinizin de,sefil olmasını ister mi demek ki cidden gerek maaş eve..
siz yeni anne olduğunuz için bebeğinizi bırakmak koyar şimdi size,hepimiz yaşadık,atlatırsınız,yazdıklarımı düşünün,ilerde çocuğunuz bişey isteyip alamadığınızda vicdan azabı çekersiniz..

Son düzenleme:
Bende bir anormallik var galiba? Bir ben mi haklı buluyorum babayı...

Yarım gün çalışıp maaş alıyorsunuz ama yine de ücretsiz izne ayrılmak istiyorsunuz?
Tüm gün çalışsanız tamam, çocuğa bakacak kimse olmasa yine tamam ama yarım gün kime verseniz idare eder bence. İki maaşlı ev ile tek maaşlı ev bir olur mu? Yani çocuğa kaliteli mama, bez, oyuncak vs almak var ve para yok diye kaliteden ödün vermek, çocuğu eksik bırakmak var. Yarım gün için değer mi bilemiyorum. Gelirinize güveniyorsanız da izin almanıza gerek yok bence, ücretsiz izin aldım der oturursunuz...

banada baba haklı gibi geldi sonuçta yarım gün bir şekilde idare edilebilir eminim çalışan birçok bayan bu kişinin yerinde olmak ister

Canım sen memursun sanırım işin daha kolay ücretsiz izin alıp tekrar işe dönebilirsin benimde 4 aylık bebeğim var annem bakıyor ona allah güç versin başımdan eksik etmesin ben işe başladım çünkü tr şartlarında iyi iş bulmak problem evet tabiki geçinebiliriz ama standartlarımız yüksek olsun bebeğimin her istediğini almak için çalışıyorum çok güzel bir oda aldım mesela ona sonra 4 moms sallanan beşik aldım vs...eşine durmunu açıkla başlarım parasına de istemiyorum iyi yaşamak de...çocuğum önemli de..

Standartlar diye diye anneye muhtac bir cocugu annesiz birakmak moda oldu.

3-4 aylik cocugun anne sevgisine ihtiyaci var.... Kaliteli mama luks yatak falan da filanda....

Kirada olani anlarim sonucta kira gunu zirt diye gelir ama ev sahibi olan bir anneninde 3 aylik bebegini birakmasi....

Evimiz kendimizin. Ogluma doguma gittigimde esim 800 lira maas aliyordu. Sutum olmadi kisin ortasi....800 lira maas aliyoruz diye ogluma kotu mama mi aldim hayir herhafta 20 liralik mama aliyorduk. Dogalgazi elektirigi suyu carti curtu....
Gecinmedik mi gecindik.... Yemege gitmedik mi basbasa gittik... Kaliteli bez mama almadik mi aldik.... Gonlumuzden geceni yapmadik mi yaptik.... Oglum dogdugunda elimde olan nakitin tam 3 kati fazla nakit kenarda paramiz var mi var....
Bunlar olmasa da olurmuydu olurdu ki ben 800 lira maasla yaptim bunlari.

Kimse yanlis anlamasin ama cocuguma her istedigini alayim ona luks yasanti saglayayim demekle olmuyor. Esimin bir akrabasi oglunu ve kizini o kadar luks yasatmis bir dedigini iki etmemis ama simdi.... Adam oglu yuzunden yazliklarini ve arsalarini satmaya basladi neden mi luks yasayarak doyumsuz olup 3-5 e kanaat getirmedigi icin.

Kvlerle problemim oldugu icin ev almak istedik baska yerden o nedenle calismam gerekiyordu oglum kucuktu birakamadim.

Bu benim sahsi fikrim bence kucucuk bir cocuk eger maddi acidan cok cok kotu bir durumda olmadiktan sonra enaz 3 yasina kadar anne yaninda buyumesi gerektigine inaniyorum.

800 lira maaşla kaç sene önce yapıyordunuz bunları eğer bu devirde ise üstün insan madalyası size verilmeli...çocuklar birsüre sonra birşeyler ister eğer alamazssan içine öyle bir oturur ki...benim eşimde çalışma dedi ama hayat şartları sağlıklı maşallah keyiflide zaten.. daha ne isterimki

800 lira maaşla kaç sene önce yapıyordunuz bunları eğer bu devirde ise üstün insan madalyası size verilmeli...çocuklar birsüre sonra birşeyler ister eğer alamazssan içine öyle bir oturur ki...benim eşimde çalışma dedi ama hayat şartları sağlıklı maşallah keyiflide zaten.. daha ne isterimki

3 yil once ve son bir yildir maasinda bir artis oldu.

Hayat sartlari.... Para her daim gereklidir ama uc aylik bir cocuguda anne kokusundan mahrum birakmak kadar da cok cok gecinilmeyecek bir durum olmadikca.

Cocugumun istedigi seyi alamazsam sayet ona guzel bir dille anlatacagim ki zaten markete gittigimizde abur cuburlari ve ozelliklede cikolatalari gordu mu mama diyor ve almak istiyor. Ben sadece cikolata aliyorum cunku sutu ve verdigim zamanlar cayi sekersiz icirdigim icin. Benim gorusumce bir cocuk varligida bilecek yokluguda. Gorumcem iki iste calisir hicbir zaman cocuklarina yok demedi her istediklerini ayni gununde aldi ve sonuc.... Isteklerinin ardi arkasi kesilmiyor ve doyumsuz olmaya basladilar. Yok denilince ya anneye cemkirme ya da kapi baca carpma

Luks bir yasantidan ya da her istenileni alinmasindan cok; iyi bir egitim ki ilk ogretmen annedir ve cocuklarin yineliyorum enaz 3 yasinda annelerinin yaninda buyumesi gerekmektedir.

20 aylik bebegimi istedigimce egitiyorum. Dusunuyorum annemin ya da kvmin yaninda buyuse bebegim....

Annem; bir dedigini iki etmez , ne zaman isterse o zaman uyur , markette her istedigi alinir gibi gibi

Kvdem; cocuk aksama kadar yemek yemese yedirmez,kapi onune cikarir 4 yasindaki cocuga emanet eder cikar evine, huysuzlansa eline vurulup bagirilir cagirilir gibi gibi durumlara maruz kalacagima kendi luksumden belli bir sure vazgecer cocuguma kres yasi gelene kadar kendim bakmayi yeglerim.

3 yil once ve son bir yildir maasinda bir artis oldu.

Hayat sartlari.... Para her daim gereklidir ama uc aylik bir cocuguda anne kokusundan mahrum birakmak kadar da cok cok gecinilmeyecek bir durum olmadikca.

Cocugumun istedigi seyi alamazsam sayet ona guzel bir dille anlatacagim ki zaten markete gittigimizde abur cuburlari ve ozelliklede cikolatalari gordu mu mama diyor ve almak istiyor. Ben sadece cikolata aliyorum cunku sutu ve verdigim zamanlar cayi sekersiz icirdigim icin. Benim gorusumce bir cocuk varligida bilecek yokluguda. Gorumcem iki iste calisir hicbir zaman cocuklarina yok demedi her istediklerini ayni gununde aldi ve sonuc.... Isteklerinin ardi arkasi kesilmiyor ve doyumsuz olmaya basladilar. Yok denilince ya anneye cemkirme ya da kapi baca carpma

Luks bir yasantidan ya da her istenileni alinmasindan cok; iyi bir egitim ki ilk ogretmen annedir ve cocuklarin yineliyorum enaz 3 yasinda annelerinin yaninda buyumesi gerekmektedir.

20 aylik bebegimi istedigimce egitiyorum. Dusunuyorum annemin ya da kvmin yaninda buyuse bebegim....

Annem; bir dedigini iki etmez , ne zaman isterse o zaman uyur , markette her istedigi alinir gibi gibi

Kvdem; cocuk aksama kadar yemek yemese yedirmez,kapi onune cikarir 4 yasindaki cocuga emanet eder cikar evine, huysuzlansa eline vurulup bagirilir cagirilir gibi gibi durumlara maruz kalacagima kendi luksumden belli bir sure vazgecer cocuguma kres yasi gelene kadar kendim bakmayi yeglerim.

hayat şartlarını öğrenmesi lazım ben çocuğumu yurtdışında eğitim almasını istiyorum 18 yaşında 2 dil bilmesini istiyorum ufku geniş kaliteli bir insan olmasını istiyorum...vs sadece bakkaldaki çikolatayla sınırlandırmamak lazım hayatı amacım bu bizde anneyle büyüdük...eğitimin kötüyse öyle bir yiyorlarki adamı...

hayat şartlarını öğrenmesi lazım ben çocuğumu yurtdışında eğitim almasını istiyorum 18 yaşında 2 dil bilmesini istiyorum ufku geniş kaliteli bir insan olmasını istiyorum...vs sadece bakkaldaki çikolatayla sınırlandırmamak lazım hayatı amacım bu bizde anneyle büyüdük...eğitimin kötüyse öyle bir yiyorlarki adamı...

Ufak bir cikolata deyip gecmeyin o ufak cikolata yarin neleri beraberinde getirir bilemeyiz....

Luks yasamak ya da cok cok para kazanmak 18 yasinda yurtdisi egitimi alip 2 dil bilmeye esit midir?

Kuzenlerim ben ya da abim....
Annelerimizle buyuduk ki annem ilkokul terk. 1 liraya muhtac oldugumjz zamanlar o kadar cok oldu ki.... Soguk odalarda ders calistik.
Kuzenlerim mi;mat. Ogretmeni olup santracta yurtdisindan cagirilip uc dil bilen

yine mat. Ogr. Olup sonrasinda cok guzel bir kurumda ise baslayan ve yurtdisi seyehatleri yapan

yine iktisatci olup iyi bir sirkette yonetici olan

Yine %100 burslulukla turkiyenin en iyi. Kolejlerinden birinde okumaya hak kazanan

yine oss de ilk 1000 icine giripte %100 burslu bilkent univ. Kazanan

yine ITU de kimya muh. Bitiren abim

yine marmara univ fen bilg ogrt okuyan

yine isletme fak.btiren

yine bogazicinde fen bilg ogrt okuyan

ve yine cerrahpasada tip okuyan....

Bu yazdiim kisiler 30 yas alti ve hepside benim 1.dereceden akrabalarim yani kuzenlerim.

Ufak gorulen bir cikolatayla annenin babanin okumamisligina ragmen onlarin sevkatiyle buyuyen luks yasantinin "l"sini bilmeyip elindekiyle yetinmesini bilen odalari olmayip bir goz odada sobsyla biyuyen cocuklar bunlar ve bunlar benim abim dati oglum teyze kizim amca oglum hala kizim.....

..

Herkesin gorusu farklidir ben nacizane fikrimi soyledim. Birebir gozlemlediklerimi ve bunlardan cikardigim sonuclardan anladigim kadariyla cok cok calismak isteyen ya da cok cok calismaya ihtiyaci olmayipta sadece luks yasantisindan vazgecemeyecek annelerin enaz 3 yasina kadar cocuklariyla vakit gecirmelerinin gerektigini dusunuyorum.

Back
X