eşimim bencilliği ve hep ailesini önde tutması

hayat ve ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
66
2
86
İstanbul
selam... artık çok bunaldım ve yoruldum eşimin bencilliğinden sürekli annesini ya da ailesini hep önde tutmasından..3 yıllık evliyim birgün olsun çok istediğim birşeyi bile hiç yapmadı hep hayır demesiyle karşılaştımm. bu kelimeyi duydukça çok öfkeleniyorum ve bende hırsımdan ne yapacağımı bilmiyorum. örnek vereyim mesela ev hanımıyım bekarken çalışıyordum tekrar çalışmak istiyorum ama hayır dedi,sınava gireyim açıköğretim okuyayım dedim yine hayır dedi ve bunları gerçekten çok istedim ben istedikçe o içimi acıtarak daha çok hayır dedi, bunalıyorum herzaman evde oturmaktan küçük çocuğum var onunla uğraşıyorum ama kendimi bişeye yaramaz gibi görüyorum.. hep kendi istediği gibi olayım istiyor..sıkıldım yine yemeği dışarda yiyelim yine hayır, akşam alışverişe gidelim mi gezmek adına yine hayırrrrrrrr....ve böle birsürü hayırlar.. ama annesi şunu yap dese oğlum hemen yapar bu da benim zoruma gidiyorr ailesini atsın demiyorum ama çok ilgili yanlarında beni görmüyo bile bazen sığıntı gibi, kullanılmış gibi hissediyorum bu da daha çok üzüyor beni..ve bunu yapan beni seven ve bende onu çok seven eşimm..sizinde zorunuza gitmez miydi.. bunun için ne yapabilirim hep ailesinden yana olması bana hiçbirzaman hak vermemesi haklıda olsam haksız olsam hep ailesi haklı olması... eşim ne yapmak istiyor anlamıyorum beni köle yapmak istiyor heraldee.. eşi karısını tutan hanımlar siz ne yapıyorsunuz nasıl davranıyorsunuz ki eşiniz sizi tutuyor gerçekten fikirlerinize ve yaptıklarınıza çok ihtiyacım var.eşime nasıl davranacağımı bilmiyorum artık bazen zoruma gidiyor hep ailesini önde tutması bende annen böle işte baban şöle böle yapmasalar zaten böle olmazdı diyorum eşimde daha çok ailesine hak veriyor yine ben haksız oluyorum..ağlıyorum ağlıyorum yine sonuç ağlıyorum çaresiz kaldım yardım lütfen..ramazanı yarıladık eşim evde 5 gün sadece iftarını açtı hep annesine gider orda açar bende gitmiyorum artık annesine eşini çocuğunu tek bırakıp gitmesine..

allah sabır versin size umursamamaya calısın belki zamanla düzelir olmadı konuşun

allah sabır versin size umursamamaya calısın belki zamanla düzelir olmadı konuşun

allah sabır versin umursamamaya calısın su ramazan ayında olmadı konusun

haklısın çok sinir bozucuymuş.sen kayınvaldenlerle görüşmüyormusun.sen oraya gitmediğin halde sürekli mi gidip iftarını orda açıyor.

İftarda siz evdeyken annesine yemeğemi gidiyor:53:
Bu nasıl evlilik ya
Bunu güzel bir dille söyleyin eşinize
Annen şöyle baban böyle dersen,
Seni anlamasını bekleme bile,
erkekler ailesine laf söylendiğinde bir Arslan gibi kükreyebiliyorlar,
Allah yardımcın olsun..

çok sinir bozucuymuş karşına alıp konuşmayı denemişsindir mutlaka. umarım en kısa sürede yoluna girer

eşin bencil değil, ona bağımlı yaşamanı istiyor.
tavrını net olarak ortaya koy ve ben buna karar verdim yapıcam de.

selam... artık çok bunaldım ve yoruldum eşimin bencilliğinden sürekli annesini ya da ailesini hep önde tutmasından..3 yıllık evliyim birgün olsun çok istediğim birşeyi bile hiç yapmadı hep hayır demesiyle karşılaştımm. bu kelimeyi duydukça çok öfkeleniyorum ve bende hırsımdan ne yapacağımı bilmiyorum. örnek vereyim mesela ev hanımıyım bekarken çalışıyordum tekrar çalışmak istiyorum ama hayır dedi,sınava gireyim açıköğretim okuyayım dedim yine hayır dedi ve bunları gerçekten çok istedim ben istedikçe o içimi acıtarak daha çok hayır dedi, bunalıyorum herzaman evde oturmaktan küçük çocuğum var onunla uğraşıyorum ama kendimi bişeye yaramaz gibi görüyorum.. hep kendi istediği gibi olayım istiyor..sıkıldım yine yemeği dışarda yiyelim yine hayır, akşam alışverişe gidelim mi gezmek adına yine hayırrrrrrrr....ve böle birsürü hayırlar.. ama annesi şunu yap dese oğlum hemen yapar bu da benim zoruma gidiyorr ailesini atsın demiyorum ama çok ilgili yanlarında beni görmüyo bile bazen sığıntı gibi, kullanılmış gibi hissediyorum bu da daha çok üzüyor beni..ve bunu yapan beni seven ve bende onu çok seven eşimm..sizinde zorunuza gitmez miydi.. bunun için ne yapabilirim hep ailesinden yana olması bana hiçbirzaman hak vermemesi haklıda olsam haksız olsam hep ailesi haklı olması... eşim ne yapmak istiyor anlamıyorum beni köle yapmak istiyor heraldee.. eşi karısını tutan hanımlar siz ne yapıyorsunuz nasıl davranıyorsunuz ki eşiniz sizi tutuyor gerçekten fikirlerinize ve yaptıklarınıza çok ihtiyacım var.eşime nasıl davranacağımı bilmiyorum artık bazen zoruma gidiyor hep ailesini önde tutması bende annen böle işte baban şöle böle yapmasalar zaten böle olmazdı diyorum eşimde daha çok ailesine hak veriyor yine ben haksız oluyorum..ağlıyorum ağlıyorum yine sonuç ağlıyorum çaresiz kaldım yardım lütfen..ramazanı yarıladık eşim evde 5 gün sadece iftarını açtı hep annesine gider orda açar bende gitmiyorum artık annesine eşini çocuğunu tek bırakıp gitmesine..

çok zor eşinin bencillik yapması ve seni umursamaması... ben böyle bir eşin düzeleceğine inanmıyorum... rabbim yardımcın olsun... iyiye gider umarım...

canım benim,nasıl da sevgiye ,ilgiye aç kalıyor insan değil mi?ağlama,üzülme...

sizi çok iyi anlıyorum ama sizde onu kısıtlayın erkeksin diye bişey yapacağını sanma söyle.. ne bileyim mesela annenlere gitme söyle giderse bnde böyle yaparım söyle sn bni takmıyorsan bn seni hiç takmam söyle Allah yardımcınız olsunn..

Nasil yani. Hic evlilik bilinci oturmamis o zaman bu adamda.

Ansindan ayrilamiyr niye cocuk yapmis. Bence hemen bir isegirmelsin.

Hatta memurluk sinavlarina girebilirsin. Sinir oluyorum esini calistirmayipkendine bagimli kilmaya calisan erkeklere

bence ailesini işin içine katmadan konuşmaya çalış. "ben bir şey istiyorum, yapmıyorsun; ailen isteyince yapıyorsun" dersen ve ailesine fazlaca bağlıysa direkt olarak ailesini savunmaya girişir; siz de asıl meseleden uzaklaşmış olursunuz. asıl mesele ailesinin istediklerini yapması değil, senin istediklerini yapmaması. tam anlatamadım ama dediğimi anlamışsındır sanırım. önce en hafif isteklerle başla; bütün gün evde sıkıldığını, dışarda onunla bir çay içip değişiklik yapmanın ikinize iyi geleceğini söyle. evde soğuk dur, dışarı çıkınca onunla daha çok ilgilen. evlenmeden önce nasıldı, ne kadar süre görüşüp evlendiniz?

bende daha önce buna benzer bir konu açmılştım..ama genelde herkes beni hatalı ve abartılı bulmuştu ben seni çok iyi anlıyorum benim eşimde senin eşin gibi.ailesi de ailesi...onlar genelde hep birinci plandadır onlar ne isterse yapar ama ben istediğimde burun kıvırır yapmak istemez..onlara laf söyletmez haksızlarda olsa haksız demez..çok zor gerşekte insan kendini değersiz hissediyor böyle olunca ama inan tek çare "ZAMAN" ...ben zamana bıraktım düzelirmi? sanmıyorum...ama ben mücadele etmekten bıktım

Benimde kuzenimin eşi kuzenim kız kardeşiyle bir kere alışveriş merkezine gitti diye nerdeyse kriz geçirecekti.Anlamıyorum böyle düşünenleri babam hep derki önce can sonra canan herkes ailesini sever eğer sizin ailesine karşı tepkili olduğunuzu hissetmişse özelliklede yapıyor olabilir.Kuzenimde ailesine çok gider çünkü eşi çok huysuz ve kaynanasını görümcesini kıskandığından sürekli problem çıkarır teyzemde oğlum sen istediğin zaman gel ama lütfen onu getirme sorun yaşamak istemiyoruz dedi.tabi sonra bizim hatun başladı sen hep onlarla ilgileniyosun benimle ilgilenmiyosun kuzenimde aileme iyi davransaydın gelip gitselerdi böyle olmazdı sen benim aileni sevmiyosun istemiyorsun bende senin aptal kız kardeşine ve annene dayanamıyorum benimkiler gelmiyorsa onlarda evime girmeyecek sen gitmek istiyorsan git istersen hiç gelme dedi zaten çoktan boşanacakta teyzemler engel oluyor gerçekten bir baldızı var ne zaman gelse birbirlerine giriyorlar.

Bence sende ailesiyle biraz yakın olsan beraber gidip gelseniz tatlılıkla bir süre sonra başbaşa kalalım bugün başbaşa gezelim falan desen yapacağına inanıyorum bence hiçbir erkek tavırla iş yapmaz daha beter inatlaşır bu kadar zormu neden eşinizin ailesine hep bir önyargıyla yaklaşıyorsunuz emin olun erkeklerde eşlerinin ailesini genelde sevmiyor ama eşim üzülmesin sorun çıkarmasın diye iyi davranıyor.Herşeye takmayın küçük ayrıntıları büyütmeyin hayat daha güzel olacak.

....eşi karısını tutan hanımlar siz ne yapıyorsunuz nasıl davranıyorsunuz ki eşiniz sizi tutuyor gerçekten fikirlerinize ve yaptıklarınıza çok ihtiyacım var.eşime nasıl davranacağımı bilmiyorum artık .....

Herseyden once esinin kisiligi ve karakteriyle alakali bir durum bu.. Benim rahatsiz oldugum ya da istemedigim davranislarda bulunamaz mesela esim cunku kesin ve net tavirlarimi dusuncelerimi bilir. Ben de onun. Bunlari illa olay yasayip da ogrenmedi ben en basta ilk iliskimiz basladigi zaman kartlarimi acik oynadim ben bu bu buyum karakterim kisiligim bu daha cok yeniyiz ama bunlari istemem katlanmam ayni sekilde seni de rahatsiz edecek davranislarda bulunmam...vs dedim ciddi bir konusma yaptim etraftan duyduklarim milletin yasadiklarindan ornekler vererek mesela boyle olay yasarsak sonucu kotu olur vs.. Gibi... Ben de anneme babama duskunumdur ama evlenince artik ailen esin oluyor, bununla ilgili ciddi bir konusma yaptik. Ben asiri anneci adam istemem evlenince herkes yerini bilecek dedim. Saygida asla kimseye kusur etmem ama kendime laf da soyletmem, bunu basaracak olan sensin cunku ben bir yerde el kiziyim onlar icin senin davranislarin onemli dedim..

Allah'a sukur esim bir gun beni ne uzdu ne uzdurdu.. Ufak tefek sorunlarda da her zaman benim yanimda degil onumde oldu.. Yani beni korudu kolladi. Ki benim annem babamla ya da herhangi bir tanidigimla ilgili bir sorun olsa ben esiminkimseye ezdirmem herkesin agzini kapatirim tek laf ettirmem.. Hersey karsilikli yani.

Eski anayla babayla olunan yuvadan uculup kendin yuva kurdugunda artik senin icin en onemli kendi yuvan olmali en basta bunu konusup halletmek gerek taaa iliskinin baslarinda evlenince cok gec olur cunku..

Bence ciddi ciddi konusup kisiligini karakterini ve yapmasi gerrekenleri saygili bir sekilde anlatmalisin.l ve tekrarliyorum CIDDI bir sekilde. Oyle canim cicim degil..

Back
X