Eşimim sinir bozucu tavırları.

Her iki tarafta çalışıyorsa ailelerden birşey beklemek bu devirde bana saçma geliyor. Paranıza göre alırsınız yaparsınız herşeyi. Eşiniz konusunda da sormayın ona olmuş mu olmamış mı diye. Sormadan olumsuz yorum yaparsa da ben sevdim beğendim giydim deyin. İlk önce siz kendinizi beğenip sevin başkasına gerek yok

Eşinizle ailesi yüzünden kötü olduğunuz için mi size böyle yapıyor anlamadım ben. Ne alakası var yani ailesinin düğünde bir şey yapmamasıyla?

Evlilik öncesi nasıldı?
Kimse bir günde bu hale gelmez.

Ayrıca ailesiyle para için görüşülmesi de çok kırıcı olmaz mıydı? Size 10 tane beşibiyerde taksalardı onlara bayılacak mıydınız? Okumuş memur olmuş bir kadınsınız,siz de böyle düşünürseniz kırsaldaki köyünden çıkmamış genç kız evlenirken bütün köyü ister ama.

Annemin tanidigi bir cift de adam esinin burnundan hayati hep böyle getirirmis. Senelerce. Üstüne "yemegi begegenmese" masa örtüyü kenardan cekip bütün masayi yemek ve tabaklariyla birlikte yere yigiyormus "Hak ettigi bu" diye. Kac defa senelerce tabak kirilmis, kac defa kadin aglaya aglaya sandalya ve hali silmis. Yine bir gün tam masa örtüyü cekecekken kadin masa örtüyü diger sonundan tutup sakin bir sekilde "Eger sen bu masayi bir daha dagatirsan, seni ibret alem icin bosarim def olup gidersin hayatimdan ve bir daha yüzümü dahi göremezsin" demis. Ondan sonra esi bir daha masaya dokunmaya cesaret etmemis.
Demek istedigim: Siz ciddi bir tepki göstermedikce böyle devam eder. Devamli beni elestiren adami sahsen gömerim. Öz güveni diye kalmaz. Baktim akillanmiyor tekmeyi basarim. Saygisizliga tahammül gösteremiyorum. Öyle adama ne yemek yapilir nede "karilik". Ya kendine ceki düzen verir. Yada defolup gider

ayyy boşayın şunu bu ne saçma bir üretim ya

Buraya goruntusunu atiyorum camasirin. Yorumunuzu bekliyorum. Belki benim zevkimde sorun vardir.

Eklentiler

• Screenshot_20221129-105229_Chrome.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 252
Ailesi beklediğiniz şeyleri yapmadı diye düğün sürecinde sorun çıkarmanız, ağlayıp sızlamanız sinir bozucu.

Eşinizin tavırlarına güçlü kadını kaldıramama demişler ama birden tavırlarınızda güçlü bir kadın göremedim. Yemeklerinizi beğenmiyor, siz yapmaya devam ediyor birde dışarıdan söylüyorsunuz gönlü nasıl isterse diye. Başka derdiniz mi yok?
Eşinizin tavırları seven insan tavırları değil net bir şekilde.

Eşiniz büyük ihtimalle ailesine tavrınız yüzünden sizin canınızı yakmak istiyor.

Dedigim gibi mesele para degil. Inanin durumum bu kadar deyip sahte bilezik taksa sorun olmazdi. Mesele hem cok buyuk bir sey yapmis gibi anlatmalari. Hem de evime gelip esyalarimi elestirmeleri. Ornegin karacadan bir tencere takimi aldim ve isimi goruyor. Hatta fazla geliyor 2 kisiye. Kadin geldiginde bir kucuk pilav tenceren bile yok dedi. Sicak bir yerde yasiyorum. Hem pike hem yorgan verdim hangisiule rahat ederseniz diye. Yorganin kalitesiz cok yakiyor kaliteli bir sey almamissin diyor. E kendi bir yorgan alip getirsin bunu diyosa? Nisan elbisesi bakarken ne maddi destek oldular. Ne de zahmet edip geldiler. Ama aldigim seye niye siyah almadin dediler. Burada takildigim sey maddiyat olabilir ki sizce? Eger ben nisan elbisemi siz alacaksiniz deseydim ve kendi istedigi seyi alsaydi benim kirilmaya hakkim olmazdi.

Öncelikle kayinailelerin büyük bir kısmı böyle. Bir iğne almaz; düğün yaptık, ev düzdük diye sağa sola konuşur. Sizin malinizla hava atar.
Bu sizinkilere , size özel bir tutum değil emin olun.
Geneli böyle yapıyor .

Eşinizle olan problemlerinizinde temel sebebi bu gibi duruyor.
Ailesi ile olan mevzularda ne kadar haklı olduğunuzu bilse de bunu kabul etmesi itiraf etmesi henüz çok zor geliyordur. Yeni evli sayılırsınız.

Bir dönem erkeklerde erkeklik taslama sendromu oluyor sanıyorum ki .. ailelerinin farkında olsalar bile kabullenmek istemiyor, laf edemiyorlar.

Eşinizin içinde bitmeyen kırgınlıkları, öfkesi patlayacak yer arıyor.

Bu birgün kıyafet bir gün yemek oluyor. Aslında mevzu bunlar tabiki de değil.

Yaptığı doğru mu , hayır değil.
Sadece bir tepki .
Ben öyle düşündüm.

Bir sabah uyanacak ve tarzınızı beğenmez olacak değil. Velev ki öyle olsun etek gerçekten kötü olsun . Tartışmanin devamında ne alakası var abartiyorsun demek yerine onu giyme şunu giy gibi bir fikir öneri bekler insan .

Ama mevzu etek değil..
İçinde atamadığı öfkesi.
Bastırdığı duyguları ...

Senin zevkinde birşey yok. Olsa bile bu şekilde elestirilmez. Güzelce anlatır alışverişe çıkarsın ya da hediye edersin beğendiğin şeyleri. Yavaşça tarzı değişir.
Bir de aslında tarzım bu değil. Gunluk hayatta daha spor giyiniyorum. Ama is yerinde spor giyinmem uygun olmuyor. Eger kotuyse dediginiz gibi alisverise goturebilirdi. Bak sana cok yakisir gibi motive ederek de bu is yapilabilir bence de.

Ama böyle konuşmalarına aldırmayacaktınız para verip alsalardı değil mi? Benim takıldığım nokta orası. Sırtına kaliteli yorgan bağlayıp gelse sizin eşyanızı eleştirmeye hakkı olacaktı sizin bakış açınıza göre. Ya da elinde pilav tenceresiyle gelse sizin aldıklarınıza laf edebilecekler miydi? Bana göre hiçbir aşamada sizi eleştirmelerine izin vermemelisiniz. Dimdik dursanız size söyleyemezler böyle şeyler.

ailesinin size yapamadıklarının ezikliğini sizi ezerek çıkarmaya çalışıyor yok sayın yemek falan yapmayın öyle adamla sevişmeyin en güzeli boşayın gitsin eteği kıro olmayan bulsun beceriyosa öküz

Eğer eş ailesi size nişan döneminde moralinizi bozacak, sizi eleştirecek şeyler söylediyse bunu eşinizden güç alarak yaptı. Maddi destek olmak zorunda değiller zaten nişan kıyafetinizi siz alacaksınız ama beğenmediklerini kırıcı şekilde dile getirdiklerse eşinizin size saygı duymadığını bildikleri için. Ya da eşinize saygı duymuyorlar. Eşinize saygı duymadıkları için ezmişlerse eşiniz de sizi eziyor yani herkes gücü yetene. Çünkü ailesinin yok saydığı birinin keyfi için hem yemek yapıp hem dışarıdan yemek istiyorsunuz. Benim yemeğimi beğenmeyen kendi yapsın ben kimseyi duyurmak zorunda değilim çünkü.

Bu tip bir adam sizin kabasın vs demenizden etkilenmez. Ona denebilecek çoğu şey ise evliliğinizde saygı bırakmaz. Yani en doğrusu ayrılmanız. Eğer ayrılmak istemezseniz de çocuk düşünmeyin eşiniz ailesi tarafından çok hor görülmüş biri çünkü.

Hahahahah aynı şey geçti aklımdan. Ver cevabını o düşünsün yahu. Begenmiyorsa kör değilmiş ya evlenmeseymis.
Boylesi bana denk gelicek ki anasından doğduğu güne lanet ettiririm valla, icimde nasıl bir kavgaci sulukuleli çeçeron varsa, hic asil görüntümle bagdasmiyor hdgdgdg

Aldırmamak diyemem illaki bozulurdum ama en azından kendimi bu kadar haklı görmem. Bir insan hem maddi manevi destek olmayip hem de bu sekilde elestiremez diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…