Eşimin 10 kişilik akrabasını evimde yatılı ağırlama

sunflowr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2020
162
-22
98
29
Merhaba herkese daha önce bahsetmiştim belki hatırlayaniniz olur diye özet geceyim ev kayınbabamin onlar bize kira odemeyelim diye evlerink verip köye yerleştiler. Bugün eşimin dayisi aradi almanyadan 5 yıllık evliyiz daha hiç görmedim kendisini. Ama naif kibar bir insandır. Türkiye'ye gelince sizi de görmeye gelecem dedi. Başım üstüne dedim. Ama bize ev bakın kalabalık gelecez dedi bı saydı 6 yetişkin 4 çocuk. Tamam o zaman dayı dedim eşimde aldı telefonu elimden bizim ev ne güne duruyor eskiden koyun koyuna yatardik şimdi niye sigmayalim yer yatağı yaparız biraziniz köyde annemlerde kalır geri kalaniniz bizde kalır bı şekil hallederiz dedi. Ya evim 2+1 nasıl sigacaz nereye yatacaz niye şov yapiyorsun diyorum. Bilen bilir daha önce eşimin ilgisizliği için de konu açmıştım bize haftanjn 1 gününü bile ayırmaz varsa yoksa çalışır ve para da kazanmaz diye. Eşime de sen sabah gidip akşam geleceksin ben 15 aylık kucağımdan inmeyen çocukla nasıl o kadar insan ağırlayacam hadi herşeyi geç kahvaltıya mi lara yetişsin akşam yemeğine mi dedim. Borç harç bir şekilde gerekirse halledecez gerekirse 1 hafta ise de gitmeyecem dedi. Ulan bana çocuğuna haftanın 1 gününü ayiracak zaman bulamıyorsun da dayina ailene geljnce nasıl 1 hafta ise gitmem diyebiliyorsun diye evde kavga çıktı. Bide yetmedi annesi aradı günlük kiralık eve o kadar para mı verilir günah bı şekilde sigariz. Yarısı sizde kalır yarısı bizde dedi. Yani bu evin hanımı benim benjm hiçbir söz halkımın olmamasi aşırı zoruma gitti. Ev onların diye yaptığı şeyler çok çirkin. Bencilce. Bu arada ben bir iş görüşmesine gittim %50 olumlu llacak gibi eğer olursa ne olacak onu da bilmiyorum. Eşime ben çalışırsam ne yapacaksin diyorum yemeği bulaşığı ben hallederim kahvaltı hazırlamakta ne var diyor 5 yıldır evliyiz 1 kere kahvaltı kaselerini masaya koymamış tır. İyice nefret ettim herşeyden akıl verir misiniz bana ne yapacağim. Ev onlarin olabilir ama ben çalışırsam evimde yokken kimsenin evimde kalmasini istemiyorum

GÜNCELLEME
eşimin Anaanneesi aradı. Konuşma su şekilde: hasara bir ses tonuyla
oy kuzum güzel kuzum senin yerin bende hep ayrı ben seni gelinimiz olarak değil kızımız olarak görüyorum. Dayin aradi bebeği daha hiç görmedik bu sene görelim dedi gelince bizde gelecez ama dayin diyor ki ev tutalım geline ayıp olur bende dedim ki o bizim kızımız niye ayıp olsun oda kalabalık aileden geldi kalabalığı sever. Zaten hepimiz sizin eve sigmayiz yarimiz köyde kalır yarimiz sizin evde bir hafta kalacaz zaten deyip durdu. Soz sizlerde..

Son düzenleme:
İnsanların ev ile yuva farkını öğrenmesi şart.
Onların evi olabilir ama sizin yuvanız. İnsanlar bu yüzü nasıl buluyor anlamıyorum.

burada kayın ailenizi suçlamayacağım.

çünkü eşiniz her şeyi kabul etmiş eşiniz hayır deseydi annesi de hiçbir şey diyemeyecekti susup oturacaktı . eşiniz tamam diyip desteklediği için annesi de rahat rahat ağzını açıp konuşabiliyor . yani onlar size ev verdi diye bunu yapıyorlar diye düşünmek yerine , benim kocam niye böyle diye düşünmelisiniz

Abla bu adamla ömür geçmez boşan kafan rahat etsin. Çocuğunuzu alıp annenizin yanına geçebiliyorsanız kaçın durmayın. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor, anası ayrı falso akrabası ayrı falso kocanız ayrı falso. Siz giderseniz kendi başına ağırlar tatlı tatlı on kişilik misafir aşiretini.

Yani aile evine yerleşip, çocuk yapmadan önce akıl danışsaydınız kesinlikle yapmayın derdik ama siz eşinizin sorunlu olduğunu bile bile çocuk dünyaya getişmişsiniz. Baştan düşünmeniz gerekirdi, küçücük çocukla nasıl çalışmayı düşünüyorsunuz? Özetle; verecek akıl kalmamış.

sizden çok başkalarına değer veren adamdan olmaz, düzelmesi de çok zor ben açıkçası ihtimal vermiyorum bu pişkinliğe. Ortada hastalık durumu falan olsa neyse anlayış gösterilir ama sırf başkalarının afedersiniz gtünün keyfi için de kendi karısına eziyet etmez adam dediğin. hele bir de normal vakitte size zaman ayırmak için izin alamayan bir adammış, başkası için izin almak ne demek? şu anlattıklarınızda kocanıza dair her şey çok absürt derecede çirkin geldi gözüme.

Ev vermeseler bile bu durumu yaşayacaktınız eşinizin ailesini suçlamayın. Burada tek suçlu; eşiniz. O sınır çizmeyi bilse kimse ağzını açamaz. Sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim eski eş de aynı böyleydi. 4 yıllık evlilikte onlarca kez yatılı misafir ağırladım. Kalabalık ayrı sorun, bir de benimki bekar erkekleri tutup getirirdi falan. Bunlardan adam olmaz. Şimdiki aklım olsa direkt gelecek kişileri arar müsait olmadığımı söylerdim. Böyle yapmanızı tavsiye ederim. Yoksa cidden önünü alamıyorsunuz bu yatılı olayının. Söz hakkınızın olmamasından yakınmanızda çok haklısınız çünkü cidden yok..

Benim evime eş ailesinden kalabalık yılda bir gelir, bende severim. Ama o dönemde de aman evimin düzeni vs diye zerre umursamam. Gelen ilk gün yemeğini tatlisini yer, sonrasını birlikte yaparim. Çalışıyorum ise giderim yatak odama girilmedigi sürece (bu kırmızı cizgim, bilirler) isterlerse evi kaldırıp indirsinler umursamam onlarla geçireceğim keyifli vakte bakarım çünkü cidden seviyorum gelenleri. Ayrıca sonrasında ev yine sizin. Umarım hayırlıdır da işiniz olur. İşe gitmek iyi gelir size de. Evdekiler de ne yaparlarsa yapsınlar ya ev sizin eviniz. 5 yılda 1 ağırlar sonra bir ömür sevenleriniz olur. Ev onların diye böyle yapıyorlar şeklinde düşünmeyin. Sizin de olsa derlerdi. Denir yani çünkü. Biz de ev benim kimler kimler ağırlandı. Siz canınızı sıkmayın derim

Bu gurbetçi tayfa deniz kum tatili olunca hemen Reise bürolara koşar erkenden rezervasyon yaptırır ama memlekete gidilecekse de tek düşündüğü akraba evlerine yıkılmak olur. Bize ev bakınmış, sanki kendileri internetten bakamıyor bulamıyor. Biz şu gün geliyoruz şurada kalacağız yer ayırdık diyeni görmedim daha. Size ev vermemiş olsalardı da kocanız aynısını yapardı çünkü ezik el iyisi biri. 15 aylık bebek var 2+1 ev o kadar kişi nerde yatacak yiyecek. Eskiden koyun koyuna yatarlarmış, artık evlisin çocuğun var maganda.

Bu bencil gurbetçilere verilecek en iyi ceza rahat ettirmemektir. Yiyeceklerse pişirecekler, yatacaklarsa toplayacaklar, oturacaklarsa süpürüp silecekler. Ben siz olsam çocuğu kucağımdan indirmem iş buyururum. Bırakın kocanız dört dönsün ortada. Ama hepimiz biliyoruz ki kabak dönüp dolaşıp sizin başınızda patlayacak. O yüzden diyoruz kocanızı iyi seçin. Kompleksi olan, ezik büyümüş, had hudut mahremiyet sınır bilmeyen, saygı kelimesini duymamış öküzlerle evlenmeyin. Boşuna kavga ediyorsunuz, inatlaşıyorsunuz. Bırakın gelsinler ve herkes o küçücük evde sefil olsun. Kocanızın yaparım diyip yapmadığı işi siz de yapmayın.

Çocukluğum ailemin hayır diyememe huyundan dolayı en az bir ay kalan yatılı misafirleri ağırlamakla geçti. Böyle konuları okuyunca çok sinirleniyorum ne güzel aklında bir iş var, bebeğin çok küçük. Şimdi kaç misafirle zorla ilgileneceksin. Eşin ben ağrılarım demiş de, bugüne kadar iş yapmayan biri nasıl yapacak iki gün yapsa üçüncü gün sana bırakır. Acaba ne kadar süre kalacaklar eşin öyle bir buyur etmiş ki daha sen ne diyeceksin. Bari gelenlerle iş bölümü yap ilk günden konuş, ben tek başına her şeyi yapamam bebek beni çok yoruyor zaten diye. İşler konusunda yardım iste.

Eş ailesinin size ev vermesiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Falso olan eşiniz. Siz evi kendiniz de satın alsaydınız, kirada da olsaydınız olacak olan buydu.
Nefret ediyorum halden anlamaz insandan, 15 aylık çocukla 2+1 evde nereye nasıl sığıp, neye yetişeceksiniz? Bu Almanya'dan gelen aile üyeleri de bir tuhaf yahu 10 kişisiniz, ordu gibi geliyorsunuz millet yalvarsa bile gel benim evimde kal diye biz kalabalığız günlük ev daha iyi olur, ne biz ne siz rahat edemeyiz öteki türlü demiyor.
Hiçbir işe elinizi sürmeyin, madem kocanız olacak beyfendi her şeyi halledecekmiş. Bırakın yapsın da bi taraflarından damlasın ter.
Zaten uyuz oldum gece gece, kendi evladına haftanın 1 gününü ayırmayan, karısının önüne 1 tabak koymayan adam akrabaları gelince 1 hafta evde kalıp kahvaltı hazırlayacakmış.

Eşiniz tam bir el iyisi. Size 1 gün ayırmayan adam dayısına 1 hafta ayırabiliyor. Ben sizin yerinizde olsam hiçbir şey hazırlamazdım. Evi de toplayıp temizlemezdim. Kim ne derse desin. Madem eşiniz kendine güvenmiş, ağırlasın misafirleri.

Akrabaları da ayrı bedavacı. Konaklamayı hiç bu konuşmayı yapmadan ayarlamalılardı, kocanızın huyunu bilmiyorlar sanki. Kimi insan bayılıyor üst üste yaşamaya. Yeter ki 3 kuruş vermesinler. Ev kayınpederin değil bizzat sizin bekarken aldığınız ev bile olsa aynı şeyleri yaşayacaktınız. Bu zihniyet tapuya bakmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…