- 2 Temmuz 2013
- 4.165
- 8.823
- 358
1 yaşında bebeği olan kadına bunu yazmış. Çalışsa o 1 yaşındaki bebeği nereye bırakacak? Türkiyede ucuz 1 yaşında bebek alan kreş var mı? Bakıcı parası muhtemelen maaşından yüksek olur. İnsan yazarken acaba söylediğimde mantık var mı diye biraz düşünmeli.kkda calisan, aldığını komple kocasina verem kadinlar da benzer muameleyi görüyor hep konu aciliyor
tabii ki kadin kendi ayaklari ustunde dursun ama o konuyla bu konunun cok alakasi yok. kendini ezdiren okusa da ezdiriyor. ya da evin tüm yükünü yemek temizlik sirtlanan kocasindan cok kazansa da ondan gec gelse de yine tek basina sirtlaniyor. "kocam bana yardim eder, gecen ay süpürge acti mesela" diyorlar
Şu ana kadarki yaşam biçimi ile ataerkilliği destekleyen konu sahibini kendisiÇalışmayanın köle muamelesi görmesini normalleştirmeyin. Ataerkilliği desteklemiş oluyorsunuz.
Öncesinde çalışıyor olsaydı kayınpeder evinde kalmazdı1 yaşında bebeği olan kadına bunu yazmış. Çalışsa o 1 yaşındaki bebeği nereye bırakacak? Türkiyede ucuz 1 yaşında bebek alan kreş var mı? Bakıcı parası muhtemelen maaşından yüksek olur. İnsan yazarken acaba söylediğimde mantık var mı diye biraz düşünmeli.
Abla bu adamla ömür geçmez boşan kafan rahat etsin. Çocuğunuzu alıp annenizin yanına geçebiliyorsanız kaçın durmayın. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor, anası ayrı falso akrabası ayrı falso kocanız ayrı falso. Siz giderseniz kendi başına ağırlar tatlı tatlı on kişilik misafir aşiretini.
Adamlar ev tutalım demiş eşi ısrar etmiş illa bizde kalın diye.Gelenlerde de hic akil yok biri sizin yatak odasi kaliyo 1 oda 1 salon 10 kisi nereye yatacaz diye düşünmüyorlar. Eurolarla kendinize bir yer tutun da kalin allahin pintileri ne anlarlar rezillik cekip milletin evinde yatmaktan. Yatili misafirlik yasaklanmali.
Ev sizin olsaydi da ayni sey olurdu sorun eşinde diyenlere de katiliyorum.
Bebegi alip gidemezsin muhtemelen tek yapacagin hizmet etmemek esin cagirdigi gibi yapsin hizmetlerini.
Kabul etmeyebilirlerdi. Ev tutacak insan evi kendi bulur hersey online oluyor ev bulun demek yem atmaktir.Adamlar ev tutalım demiş eşi ısrar etmiş illa bizde kalın diye.
Bugün itibariyle evdeki her işten elini çekiyorsun. Kalk kahvaltıyı hazırla, kalk çocuğuna bak, kalk bezini değiştir, kalk yemek hazırla diye dürtüp duruyorsun. Üstüne üstlük de evi temizletiyorsun. Bizim kendi işimizi yapmazsan başkasını nasıl ağırlayacağını sanıyorsaun kalk de ittir. Gelen olursa da asla kalkmıyorsun. Çocuk zaten durmaz, çocuk durmuyor diye onun peşinde dolaş. Gelen de gece olmadan bir plan yapmaya kalkar. Şu havada insan kendine değince sinir harbi yaşıyor ömrümde görmediğim herifin dalıyla budağıyla eve sıkışamam.Merhaba herkese daha önce bahsetmiştim belki hatırlayaniniz olur diye özet geceyim ev kayınbabamin onlar bize kira odemeyelim diye evlerink verip köye yerleştiler. Bugün eşimin dayisi aradi almanyadan 5 yıllık evliyiz daha hiç görmedim kendisini. Ama naif kibar bir insandır. Türkiye'ye gelince sizi de görmeye gelecem dedi. Başım üstüne dedim. Ama bize ev bakın kalabalık gelecez dedi bı saydı 6 yetişkin 4 çocuk. Tamam o zaman dayı dedim eşimde aldı telefonu elimden bizim ev ne güne duruyor eskiden koyun koyuna yatardik şimdi niye sigmayalim yer yatağı yaparız biraziniz köyde annemlerde kalır geri kalaniniz bizde kalır bı şekil hallederiz dedi. Ya evim 2+1 nasıl sigacaz nereye yatacaz niye şov yapiyorsun diyorum. Bilen bilir daha önce eşimin ilgisizliği için de konu açmıştım bize haftanjn 1 gününü bile ayırmaz varsa yoksa çalışır ve para da kazanmaz diye. Eşime de sen sabah gidip akşam geleceksin ben 15 aylık kucağımdan inmeyen çocukla nasıl o kadar insan ağırlayacam hadi herşeyi geç kahvaltıya mi lara yetişsin akşam yemeğine mi dedim. Borç harç bir şekilde gerekirse halledecez gerekirse 1 hafta ise de gitmeyecem dedi. Ulan bana çocuğuna haftanın 1 gününü ayiracak zaman bulamıyorsun da dayina ailene geljnce nasıl 1 hafta ise gitmem diyebiliyorsun diye evde kavga çıktı. Bide yetmedi annesi aradı günlük kiralık eve o kadar para mı verilir günah bı şekilde sigariz. Yarısı sizde kalır yarısı bizde dedi. Yani bu evin hanımı benim benjm hiçbir söz halkımın olmamasi aşırı zoruma gitti. Ev onların diye yaptığı şeyler çok çirkin. Bencilce. Bu arada ben bir iş görüşmesine gittim %50 olumlu llacak gibi eğer olursa ne olacak onu da bilmiyorum. Eşime ben çalışırsam ne yapacaksin diyorum yemeği bulaşığı ben hallederim kahvaltı hazırlamakta ne var diyor 5 yıldır evliyiz 1 kere kahvaltı kaselerini masaya koymamış tır. İyice nefret ettim herşeyden akıl verir misiniz bana ne yapacağim. Ev onlarin olabilir ama ben çalışırsam evimde yokken kimsenin evimde kalmasini istemiyorum
Babam abimlere evlerini verdi ama yengemlere hiçbir zaman böyle emrivakiler yapılmadı. Kaynanan ağırlamak istiyorsa alsın hepsini köyde ağırlasınMerhaba herkese daha önce bahsetmiştim belki hatırlayaniniz olur diye özet geceyim ev kayınbabamin onlar bize kira odemeyelim diye evlerink verip köye yerleştiler. Bugün eşimin dayisi aradi almanyadan 5 yıllık evliyiz daha hiç görmedim kendisini. Ama naif kibar bir insandır. Türkiye'ye gelince sizi de görmeye gelecem dedi. Başım üstüne dedim. Ama bize ev bakın kalabalık gelecez dedi bı saydı 6 yetişkin 4 çocuk. Tamam o zaman dayı dedim eşimde aldı telefonu elimden bizim ev ne güne duruyor eskiden koyun koyuna yatardik şimdi niye sigmayalim yer yatağı yaparız biraziniz köyde annemlerde kalır geri kalaniniz bizde kalır bı şekil hallederiz dedi. Ya evim 2+1 nasıl sigacaz nereye yatacaz niye şov yapiyorsun diyorum. Bilen bilir daha önce eşimin ilgisizliği için de konu açmıştım bize haftanjn 1 gününü bile ayırmaz varsa yoksa çalışır ve para da kazanmaz diye. Eşime de sen sabah gidip akşam geleceksin ben 15 aylık kucağımdan inmeyen çocukla nasıl o kadar insan ağırlayacam hadi herşeyi geç kahvaltıya mi lara yetişsin akşam yemeğine mi dedim. Borç harç bir şekilde gerekirse halledecez gerekirse 1 hafta ise de gitmeyecem dedi. Ulan bana çocuğuna haftanın 1 gününü ayiracak zaman bulamıyorsun da dayina ailene geljnce nasıl 1 hafta ise gitmem diyebiliyorsun diye evde kavga çıktı. Bide yetmedi annesi aradı günlük kiralık eve o kadar para mı verilir günah bı şekilde sigariz. Yarısı sizde kalır yarısı bizde dedi. Yani bu evin hanımı benim benjm hiçbir söz halkımın olmamasi aşırı zoruma gitti. Ev onların diye yaptığı şeyler çok çirkin. Bencilce. Bu arada ben bir iş görüşmesine gittim %50 olumlu llacak gibi eğer olursa ne olacak onu da bilmiyorum. Eşime ben çalışırsam ne yapacaksin diyorum yemeği bulaşığı ben hallederim kahvaltı hazırlamakta ne var diyor 5 yıldır evliyiz 1 kere kahvaltı kaselerini masaya koymamış tır. İyice nefret ettim herşeyden akıl verir misiniz bana ne yapacağim. Ev onlarin olabilir ama ben çalışırsam evimde yokken kimsenin evimde kalmasini istemiyorum
Siz de modern görünümlü ataerkil destekçisisiniz.Şu ana kadarki yaşam biçimi ile ataerkilliği destekleyen konu sahibini kendisi
Ev tutalım dememişler, bize ev bakın demişler. Yani arayın bulun ve hazırlayın demek o. Deniz tatili olsa daha kış ortasında koşup hemen otel ayarlıyorlar. Köy memleket dedin mi biz bilmeyiz biz anlamayız biz bulamayız diye safa yatıyorlar. Her yerde Air Bnb veya pansiyonlar var. Araba kiralarsın, gezmek istediğin zaman gezersin yatmak istediğin zaman da gider parasını ödediğin yerde uyursun. Akrabalarınla da yemekti tarihi yerdi plajdı havuzdu... planlar yaparsın, hem herkesi görür hem kimseye yük olmazsın. 3 kişilik çekirdek aile de değil 10 kişilik mini kabile. Burada millet zar zor market alışverişi yapıyor kıtı kıtına yettiriyor. Gelip euro şovu yapacaklarına halden anlayıp yatacak yer bulsunlar kendilerine. Ev küçük 2+1, 15 aylık bebek var diyince normal zekada biri anlar ne yapılır ne yapılamaz.Adamlar ev tutalım demiş eşi ısrar etmiş illa bizde kalın diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?