pes, pes...
Günah keçisi bulmak ne kadar kolay değil mi? Ailenizden bir can gitmiş, masum bir yavru babasız kalmış arkada gözü yaşlı eş, anne, kardeşler kalmış. Sizin derdiniz kendi yaşadığınız buhran ve eşinize bir şey olacak korkusu, hakikaten pes. O yavrucak ne olacak napsak diye bir şey demek yerine sürekli kendiniz ve eşimli cümleler havada uçuştu ha bir de çok üzüldüğüm eltiniz.
Siz eltinizi suçlamıyorum dedikçe her mesajınızda eltinize karşı hıncınızı, hırsınızı döktünüz ortaya belli ki geçmişten gelen bir hazımsızlık. Justmarried, kimse kadın dırdırından intihar etmez psikolojisi aşırı bozuk değilse eğer. İnsanlar borcundan intihar edebilir, defalarca haberlerde gördük gazetelerde okuduk. Siz eltinizi suçladınız ya, peki siz ne yaptınız? Kayınvalideniz 30-40.000 liralık altın takmayı biliyorsa, durumlarınız iyi. Siz kaynınıza nasıl yardım ettiniz? Eşi vermediyse siz verseydiniz, eşinizin canı ne de olsa. Kaldı ki bizler ne borcu olduğunu bilmiyoruz, belki kumar borcu belki eşinin yapmasını istemediği bir işe girdi onun borcu? O durumda çoluğumu çocuğumu düşünmeden bu kadar borca girse eşim, ben de beş kuruş vermem nasıl yaptıysa öyle ödesin derim belki daha önce eltiniz defalarca yardım etti ama sonuç misliyle borç olarak geri döndü?!..
Ne olursa olsun o kadını, çocuğunun annesini cenazeye almama hakkınız yoktu. Çok üzüldüm kadına, siz kimsiniz de onu eşine son görevden alıkoydunuz? Keşke polis çağırsaymış.
Kimseyi kınamayın, kınadığınız başınıza gelirse yarın bir gün herkes sizi suçlarsa o zaman başınızı çok vurursunuz. Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş sözü aklınızın bi köşesinde bulunsun...