Eşimin abisi kendini astı !!!

Ölüm cok acı bunun tesellisi nasıl olur bilmiyorum hele ki böyle bir ölümün...
Annesiciğinin gözünden gitmez ki o indirmiş cok yazık cok üzüldüm tüylerim ürperdi, kimbilir ne hale geldi de kendi canına kıymak istedi.Allah eşinizin ailesine eşinize ve size sabır versin

Bravo demekten başka ne denilir size bilmiyorum. Eğer bunalıma sokan kadınsa, kendimi mi suçlayacağım. Yaşadıkları hayatı ben gördüm siz değil. Kocasını sağda solda sokaklarda anlatan bi kadından bahsediyoruz. Karısının kolunda boynunda borcu kadar ziyneti vardı zaten. kocası ondan istemicektide benden mi isticekti. Annesinin babasının zaten durumu yok ki. Yukarda allah var, eşine bişey söylerken içim titriyo günahına girmeyeyim diye ama görünen köy meselesi işte. Destek olamıyosa köstek te olmicaktı. Borcundan intihar ettiğini sanmıyorum ben bu adamın. İnsanların tirilyon borcu var. Bir yandan eksikse insan, diğer yandan tamamlanır. Borcu var o ayrı, karısının dırdırı olmasaydı en azından. Anne baba intihar edecek kadar bunaldığını görse zaten çare arardı, ama kapalı kapılar ardında karısı biliyormuş.
Karısı yanında olupta intihar etseydi, bukadar yüklenilmezdi. Kaçmış gitmiş annesinin evine. Öldüğünü duyunca bile fırlayıp gelmemiş evine 2 sokak öteden.

Hıcbır kadın durduk yerde anasının evıne gıtmez!hele kı cocugu varsa!
sız zaten eltıye gıcık oldugunuz ıcın tum sucu ona atıyosunuz, borctan ıntıhar edılır evet,daha kımsenın karısının dırdırından ıntıhar ettıgını duymadık, okumadık ızlemedık.
çok buyuk konusuyorsunuz çok kımse kınadıgıyla kınanmadıkca gocup gıtmezmıs.
yarın oburgun sızde bunalıp anne evıne kaçıp gıdebılırsınız ALLAH korusun...
bır ınsan esının oldugunu duynca soka gırer bundan gelememıs olabılırmı :47:kadıncagız neye ugradıgını sasırmıstır belkıde elı ayagı tutmadı:19:fırlayıp gelse nolacak adam ölmüş yahu?

başınız sağolsun...
bi kadın yıllarını verdiği adamın cenazesine bile alınmayacak kadar ne yapmış olabilir...
adam sıkıntıdayken kendisi sefa sürmüş olamaz sanırım..
hangi evlilikte hata tek taraflıdır????
kadın cinayet işlemiş gibi davranmaktan vazgeçin herşeyden önce...

ki bu arkadaşa nasıl bir ders nasıl bir aileyle muhattap olduğunu ap açık görüyor

fakat o sanki rakibini elemiş gibi davranıyor
işte dediğim tamda bu çok günah

Bir insan psikolojik olarak zayıfsa, yanında kim olursa olsun kafasına koymuşsa onu kimse engelleyemez.
Ölen birinin ardından sebep aramak isteyince çok bulunur.
Kaynınızın ne borcu olduğunu bilmiyorsunuz sanırım?
Ama borcundan intihar edeni görmedim diyerek hakikaten şaşırttınız beni, bende tam tersi eşiyle tartıştığından, dırdır yaptığından, annesi' nin evine gittiğinden intihar edeni görmedim şimdiye kadar.
İnsan hayatı' nın iki dırdırla sonlandırılabilecek kadar ucuz olduğuna da inanmıyorum..
Kaynınız ciddi bir bunalımdaymış ki, küçücük çocuğunu bile gözü görmemiş Allah taksiratını affetsin, günahlarını bağışlasın. :50:

Son düzenleme:
eltinizle ilgili konunuzu da okudum
yazık ki bu durumu bile eltinize karşı kullanıyorsunuz
siz şimdi buna da itiraz edersiniz ama tutarsız konuşmalarınızdan her şey anlaşılıyor

başınız sağolsun.

bir tanıdığım kız arkadaşı nedeniyle intihar etmişti.

herkes kız arkadaşını eleştirmişti.

ama helal olsun o gencin anne babasına.

etrafta bir sürü ayrılanlar var. bir sürü kötü kız var..

ama demek ki biz iyi anne baba olamamışız diye kemdilerini suçlamıştılar.

yani öz eleştiride bulunmuşlardı.

burda işaret parmağınız eltiyi suçluyor. diğer dört parmak hepinizi gösteriyor.

el kızını suçlamak en kolayı...

hiçbir şey tek tarafllı değildir.
intihar güçsüzlüktür ,kaçıştır. bunun için kimseyi suçlamamalıyız. karısı ailesinin yanına gitti,altınları vermedi,yada çok konuştu diye insan kendini öldürecekse,bu dünyada inthar etmeyen çok az insan kalırdı. bunun tersine bakarsak kadınlar bunun yüzbin katını çekiyor. dayak,işkence,psikolojik şiddet,yasaklar yasaklar... ama çoğu yaşamaya devam ediyor . intihar etmiyor ki bu adamın yaşadığı bir şey deği,i bu kadınlarla kıyaslarsak.
bunda kadını suçlu bulmuyorum ben.birde ondan dinlemeli olayları.

Son düzenleme:
pes, pes...

Günah keçisi bulmak ne kadar kolay değil mi? Ailenizden bir can gitmiş, masum bir yavru babasız kalmış arkada gözü yaşlı eş, anne, kardeşler kalmış. Sizin derdiniz kendi yaşadığınız buhran ve eşinize bir şey olacak korkusu, hakikaten pes. O yavrucak ne olacak napsak diye bir şey demek yerine sürekli kendiniz ve eşimli cümleler havada uçuştu ha bir de çok üzüldüğüm eltiniz.

Siz eltinizi suçlamıyorum dedikçe her mesajınızda eltinize karşı hıncınızı, hırsınızı döktünüz ortaya belli ki geçmişten gelen bir hazımsızlık. Justmarried, kimse kadın dırdırından intihar etmez psikolojisi aşırı bozuk değilse eğer. İnsanlar borcundan intihar edebilir, defalarca haberlerde gördük gazetelerde okuduk. Siz eltinizi suçladınız ya, peki siz ne yaptınız? Kayınvalideniz 30-40.000 liralık altın takmayı biliyorsa, durumlarınız iyi. Siz kaynınıza nasıl yardım ettiniz? Eşi vermediyse siz verseydiniz, eşinizin canı ne de olsa. Kaldı ki bizler ne borcu olduğunu bilmiyoruz, belki kumar borcu belki eşinin yapmasını istemediği bir işe girdi onun borcu? O durumda çoluğumu çocuğumu düşünmeden bu kadar borca girse eşim, ben de beş kuruş vermem nasıl yaptıysa öyle ödesin derim belki daha önce eltiniz defalarca yardım etti ama sonuç misliyle borç olarak geri döndü?!..

Ne olursa olsun o kadını, çocuğunun annesini cenazeye almama hakkınız yoktu. Çok üzüldüm kadına, siz kimsiniz de onu eşine son görevden alıkoydunuz? Keşke polis çağırsaymış.

Kimseyi kınamayın, kınadığınız başınıza gelirse yarın bir gün herkes sizi suçlarsa o zaman başınızı çok vurursunuz. Kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş sözü aklınızın bi köşesinde bulunsun...

Konuyu kapamak en iyisi sanırım.
Ölen bir insan var ortada.
Başınız sağolsun, yalnız şu da var, rahmetli kayınbiraderiniz neden öldü, ölenle birlikte gömüldü sebep, kimseyi suçlamayın, borç yüzünden intihar edilmez demeyin, daha dün gibi hatırlıyorum, kk'de bir kardeşimizin eşi borç yükünü kaldıramayıp intihar etmişti.

Back
X