Eşimin abisi kendini astı !!!

ben kimseyi suçlamadım hanımefendi. ben olanı yazdım. ''Kaynımın borçları varmış, eltim altınlarını vermemiş. Yine evi terketmiş annesine gitmiş. Üstelik kocasının bunalımda olduğunu biile bile. Kendine bişey yapmasından korktuğu halde bırakıp gitmiş.'' burada yoruma dair bişey görüyomusunuz. abim kayınvalidem ve kardeşleriyle o gece oturmuş konuşmuş. söylenenler bunlar. haliyle insanlar buna yoruyor. lütfen yukarda allah var, senin kocanda yapar senden bilirler ne demek. bu cümleyle siz beni nasıl bi derde sürüklediğinizin farkındamısınız Allah aşkına. Benim gözüme uykumu girer sanıyosunuz.

bakın diyorsunuz ki abim o gece kayıvalidemle kardeşleriyle oturmuş konuşmuş.
bakın demek ki onlar da intihar edeceğini anlamamışlar ki onu yalnız bırakmışlar.
karısı da aynı şekilde anlamamış ve yalnız bırakmış demek ki
eğer bu sebeple birilerine kızacaksınız o zaman sadece eltinize değil o gece konuştuğu kayınvalidenize ve kardeşlerine de kızmalısınız

Eşimin 30 yaşındaki abisi kendini asarak intihar etti.

Annem babam ve eşim dahil olmak üzere 3 erkek kardeşi perişan.

5 yaşında bi kızı var henüz haberi yok. Bu neticeye gelmelerinde eşinin payı büyük olduğundan cenazesine bile sokmadılar, o nasıl ne halde hiç görmedik. Çok kızgınım ona çooookk hayatı zehir etti kendisenede kocasına da. En sonunda kocası dayanamamış işte.

6 yıllık evliydiler. 1 günleri iyi geçmedi, hep şikayet hep dırdır hep kaçıp kaçıp anasının evine gitti. Belki haklı tarafları vardı yok diyemem ama ozaman adamı bunaltmak yerine boşanmayı tercih etseydi keşke.

Kaynımın borçları varmış, eltim altınlarını vermemiş. Yine evi terketmiş annesine gitmiş. Üstelik kocasının bunalımda olduğunu biile bile. Kendine bişey yapmasından korktuğu halde bırakıp gitmiş.

Kayın annem sabah evinde asılı bulmuş, o indirmiş ipten. Nasıl gidecek şimdi kadının gözünün önünden.

Kafam darmaduman. Onlarca konum var burda ama bu bambaşka. Eltimle ilgili sorunumu anlattığım bi konum bile vardı. Ben zaten normal değildim son günlerde düşük yaptım, eşimin dükkanına hırsız girdi ve bu olay hepsi birer hafta arayla.

Kalabalık üstüme üstüme geliyo, insan yüzü görmek kimseyle konuşmak istemiyorum ama mümkün değil. Onların canıyken kanıyken benim onlara destek olmam lazım. Nasıl olucam. Nasıl bulucam bu gücü kendimde. Göğsüm sıkışıyo kalbim yerinden çıkacak gibi oluyo an geliyo. Bugün 5. günü işe geldim, akşam tebarekesine yetişicem.

Ne yazacağımı bile bilmiyorum nasıl atlatıcaz bunu onlara nasıl destek olucam bizim hayatımız nasıl devam edecek hiçbişey bilmiyorum.

Ya ben eltimi suçlamıyorum. Niye eltim üzerinden yorum yapılıyor anlamıyorum. Kaynım 1 gün öncesi kv ile birikteymiş. Bu sorunlardan bahsetmişler, o gece intihar etmiş adam. Dilinde bu konuyla intihar edince haliyle herkes bu sebebe yoruyor. Ben annemin kardeşlerinin anlattığını söylüyorum.
Bide eltini suçlama senin kocanda yapar sana kalır gibi yorumlarla gelip beni daha çok bunalıma sürüklemeyin Allah aşkına. Ben bunun için mi paylaştım sizinle.
Çok üzüldüm başınız sağolsun. Allah sabır versin , yar ve yardımcınız olsun..

Başınız sağ olsun

Daha ilk okurken eltiye haksızlık yapıldığını düşünmüştüm nitekim yanılmamışım,benim gibi düşünen arkadaşlar var.
Hiç kimse güllük gülistanlık yuvasını bırakıp gitmez,gidemez hele de bi çocuk var ortada
Elti baksaydı,elti para verseydi,elti annesine gitmeseydi vs vs.. Bunlar çok yanlış düşünceler.Kim bilir ne çekti.Belki onunda hataları var ama tek hatalı o değil.

Boşverin artık kim haklı kim haksız, ortada minnacık bir kız çocuğu ve annesi var en yakınlarından birini kaybetmiş, ne olursa olsun onlara da destek olmak yanlarında olmak gerek. Eşinizin ailesi belki yapamaz çok yakınlarını yeni kaybettikleri, acıları taze olduğu için ama siz yaparsınız. Yarın öbürgün o çocuğun babasının ailesini de tanıması için sizin, diğer eltilerin vs. köprü kurması gerek bana göre. Kendinizi biraz iyi hissettiğinizde arayıp bir hatrını sorun, başsağlığını dileyin en azından şimdilik eltinizin.

Bu olaylarda hep bir günah keçisi bulunur. Burdaki günah keçisi de eltiniz olmuş...
Yapmayın.. ne kadar kötü giden evlilikler, çok kötü kavgalar, tartışmalar yaşanıyor. herkes intihar mı ediyor?
Kaynınızın psikolojisi bozukmuş. bunu kabullenin. normal şartlarda kimse intiharı düşünmez bile...

Kayınvalideniz oğluyla son gece konuşmasında nasıl anlamamış oğlunun ruh sağlığının bozuk olduğunu.
Bir anne nasıl bunu farkedemez?
Sizin zihniyetinizle düşünecek olursak anne de suçlu... oğlunu yalnız bırakmamalıydı...

Öyle olmalıydı, böyle yapılsaydı daha iyi olurdu vs.vs.vs. bunlar bitmez..
Allah taksiratını affetsin...kalanlara sabır versin... Söyleyecek başka bir şey yok....

Çok üzüldüm, söyleyecek pek bir şey yok, rabbim günahlarını affetsin inş.

başınız sağolsun...
bi kadın yıllarını verdiği adamın cenazesine bile alınmayacak kadar ne yapmış olabilir...
adam sıkıntıdayken kendisi sefa sürmüş olamaz sanırım..
hangi evlilikte hata tek taraflıdır????
kadın cinayet işlemiş gibi davranmaktan vazgeçin herşeyden önce...

Karısı destek olsa bunlar olmazdı diyorsunuz resmen eltiyi katil ilan ediyorsunuz bilmem farkında mısınız?
insanlar bunu size söyleyince ben destek olmadı diyorum sadece diye lafı hafifletiyorsunuz.
şu ilk baştaki yazdıklarınıza bakın bir Allah aşkına. kimin ne duruma geleceği belli mi?
siz bu kadar kınıyorsunuz da sizin ne olacağınız belli mi?
adam kendini asmış Allah affetsin, kadın destek olmadı diye astıya getiriyorsunuz resmen.
siz bilemezsiniz Allah bilir. bu kadar net konuşmayın eltiyi de sorgulayacak Allah, kocasını da.
sorgulamak size düşmez.

Keşke eceliyle ölseydi adamcağız kim bilir ne buhranlar geçirdi. Elti ne % 100 suçludur ne de % 100 masum...

Elbette onunda bir yerde tak etmiş ki canına çekip gitmekte bulmuş çareyi

Ama en büyük hata aile büyüklerinde kesinlikle

Madem huzursuzlukları bu kadar göz önündeydi, devreye girip ayırmaları gerekiyordu

Al işte vahim bir olay sonucunda dağılan bir aile ve ortada kalan bir masum..

Eski konunuza baktım okumadan yorum yapmak istemedim, siz eltinizi zaten hiç sevmiyormuşsunuz bu olayda tuzu biberi olmuş.
Herkes tarafından yanlış tanınan elti şimdi kocasının sebebi olmuş herkesin gözünde, gunah keçisi ilan edilmiş.

Benim asıl dikkatimi çeken ; '' şimdi eltim çocuğuyla bir başına kaldı,Allah ona yardım etsın,güç versin,cocugu babasız kaldı'' tarzı iyimser hiçbir yorumunuz olmamış.. sürekli kendi sıkıntınızı,kocanızı buhranlarınızı ve bu vahim olayın size yansımasını anlatıp durmuşsunuz..

Siz ve eşinizin ailesi o kadar kendi hayatlarınıza dalmışsınız ki ne eltinizin dertlerine ne de eşinizin abisine kol kanat germeyi düşünememişsiniz. herşey maddiyat değildir bazen insan yaslanacak omuz arar.. ama ne ailesi ne de siz bir omuz olamamışsınız eltinize ve eşine.. Şimdi ise suçlu elti olmuş, öyle ki kocasının cenazesine bile alınmamış ne curetle böyle bir şey yaparsınız onu da aklım almadı,yazık elti ne kadar sorunlu,hatalı bile olsa aslında ailenin bu tavrı herşeyi özetliyor ..

Kaynınıza Allah'tan rahmet diliyorum,Allah günahlarını affetsin, eltinizinde yardımcısı olsun bundan sonraki hayatı çok zor.
Sizin de başınız sağolsun.

Nasıl almazlar nikahlı karısını cenazeye ya?
Polise falan baş vursaydı eşi.
Onlardan daha yakını var 'karısı'
Of Allah rahmet eylesin gidene,o kız çocuğunada hayırlı yazılar yazsın Rabbim.

Allah rahmet eylesin abiminde çok cahillikleri vardı, tamam kadında yılmış olabilir ama madem çekemiyosun bu adamın bu halini dır dır dır kafasını yiyene kadar aşağılayana kadar boşansaydın ozaman. her evlilik ölene kadar devam edecek diye bişey yok. ama ölene kadar devam etti, abim ölene kadar! evet borçları vardı ama en azından karısı destek olsaydı, çalışsaydı, kocasına dırdır etmeseydi, sağda solda sokaklarda kocasını anlatmasaydı o adam bu duruma gelmezdi. işte bu yüzden kimse onu cenazesine bile sokmadı. kocasının cenazesine bile giremedi. Allahım beynim yerinde değil sanki. Ağlayamıyorum bile. Sadece aklım gidip geliyor ara sıra. Ama biliyorum kendimide biliyorum bu şekilde devam edemicemi biün belkide herkes ayağa kalktığında bigün çöküp kalacağımı bu durumun bende bırakcağı izleri görebiliyorum. Düşünme yetimi kaybettim.

Kardeşleri istemedi, anneside... Herkes okadar öfkeliydiki cenazesinde bari olay çıkmasın istedik. Suçu ona yüklemiyoruz ama payı büyük insan affedemiyo. O evinde olsaydı bu olay yaşanmazdı

Bravo demekten başka ne denilir size bilmiyorum. Eğer bunalıma sokan kadınsa, kendimi mi suçlayacağım. Yaşadıkları hayatı ben gördüm siz değil. Kocasını sağda solda sokaklarda anlatan bi kadından bahsediyoruz. Karısının kolunda boynunda borcu kadar ziyneti vardı zaten. kocası ondan istemicektide benden mi isticekti. Annesinin babasının zaten durumu yok ki. Yukarda allah var, eşine bişey söylerken içim titriyo günahına girmeyeyim diye ama görünen köy meselesi işte. Destek olamıyosa köstek te olmicaktı. Borcundan intihar ettiğini sanmıyorum ben bu adamın. İnsanların tirilyon borcu var. Bir yandan eksikse insan, diğer yandan tamamlanır. Borcu var o ayrı, karısının dırdırı olmasaydı en azından. Anne baba intihar edecek kadar bunaldığını görse zaten çare arardı, ama kapalı kapılar ardında karısı biliyormuş.
Karısı yanında olupta intihar etseydi, bukadar yüklenilmezdi. Kaçmış gitmiş annesinin evine. Öldüğünü duyunca bile fırlayıp gelmemiş evine 2 sokak öteden.

hala daha ben kadını suclamıyorum diyorsanız artık söyleyecek söz yok size.
bir insanı bu kadar suçlamaktan korkun bence. karısının dırdırı yüzünden, altınları vermediği yüzünden astıgını söylemişsiniz resmen. verse bu durumda olmazdı demişsiniz. daha da bu mesajlarınızdan sonra demedim demeyin çok rica edeceğim

kadın ne kadar suçlu olsa da Allah'ın bildiği sebebi siz bilemezsiniz. bu kadar net konuşmayın. büyük de konuşmayın.

her mesajda eltiyi suçlayacagınıza bir Allah rahmet eylesin deyin dua okuyun.o çocuk ne yapacak diye düşünün. inanın daha yararlı olursunuz.

Son düzenleme:
Kimbilir dört duvar arasında neler yaşandı onca zaman yanlarında mıydınız. Eltinize suç buluyorsunuz ama anne babası, kocanız neden o raddeye geldiğini anlayamadı. Altınları vermemiş, annesine gitmiş diyerek zaten itham ettiniz ama sonra ben eltim yüzünden oldu demiyorum diyorsunuz. Daha öncede eltinizi yeren bir çok konunuz oldu boşansaymış diyorsunuz belki boşanmak istedi kaynınız istemedi hem kendini asmak ne oluyor anlaşamıyorsa boşanır. Borcu varsa anne babasına, kocana söylemedi mi. Kimse arka çıkmamış ki yine kabak eltiye patlamış cenazeye bile alınmamış kim ister çocuğunun babasının ölmesini. Siz eltinize destek çıktınız mı gel anlat paylaş dediniz mi. Olan olmuş artık. Giden gitmiş kimseyi suçlamakla bir yere varamazsınız sadece karısı değil kimse yanında olmamış derdin nedir dememiş demek ki karısı gidiyorsa annesi çağırsın evinde ağırlasın yalnız bırakmasın buhrandaymış diyorsunuz ya. Dışarıdan konuşmak kolay bir de eltinize sorun neler yaşamış acaba. Allah rahmet eylesin taksiratını affetsin. Eltinizde artık ailesiyle yaşar onu kötü gören aileyle görüşmez. Siz de artık eltiniz olmadığına göre şikayet etmezsiniz.

Çok zor bir durum.. Başınız sağ olsun.
Yavruya üzüldüm. Babasız büyüyecek.
Muhtemelen annesininde psikolojisi bir müddet iyi olmayacak.
Hele kayınvalideniz.. Evladını ipten almak ne demek:(
Rabbim hepinize sabır versin. Size eltinize kardeşlerine annesine babasına.
Çok zor! O minik yavrunun bahtı güzel olsun inşallah..

Başınız sağ olsun, Allah kaynınızın günahlarını affetsin.
Eltiniz ile olan konuya hiç yorum yapmak istemiyorum.
Ben burada 3 kişiye üzüldüm.
30 yaşında canına kıyacak kadar çaresiz kalan bir insan
Evladının cansız bedenini ipten alan bir anne
Küçücük yaşta baba hasretini ömür boyunca çekecek olan bir masum
Geri kalan herkes hayatına bir süre sonra kaldığı yerden devam eder.
Ateş bu 3 cana düşmüş ve yakmış.

Son düzenleme:
yarın obur gun kocanız es kaza kavga ettıgınız gun , kendı psıkolojık osrunlarından dolayı ıntıhar ederse

hakkınızda konusulacak olanlarda bunlar
cok ayıp
siz beni şu durumdayken, bu cümleyle neye sürüklediğinizin farkınmısınız. Allah korusun!!! Allah korusun diceize. yazıklar lsun ya valla yazıklar olsun. böylemi destek oluyosunuz.

Ne kadar bilirsen bil,anlatacağın karşındakinin anlayabileceği kadardır.

Ben bu konuya inanmıyorum inanmayacağım da kim böyle bir hayal ürünü kurabilir bilmiyorum ama çok güvenirim hislerime ayrıca başka paylaştklarınıza da baktım. Eltinize her yerde demediğinizi bırakmamışsınız. Çirkef, fesat, cahil herşey. Hiç kimse onu sevmez, bana bırak o cahil onunla muhatap olma derler vs ama hiçbir yerde bunları söylerken evi terkedip gidiyor, eşiyle arası iyi değil, kaynım buhran geçiriyor filan dememişsiniz hatta araba alınacağından ama bunu kaynınızında kullanacağından da bahsetmişsiniz. Tamamen eltinizi karalamak için bunu ortaya attığınızı düşünüyorum. Çok değil bir hafta önce girmişsiniz siteye esammesi bile yok bu konuların hatta kaynanamın oturduğum evine tadilat yaptırsam mı diye sormuştunuz. Ben eltime orda burda fesat, çirkef vs. desem bir de bu olayları söylerim boşanma aşamasına geldiler anlaşamıyorlar diye ama hiçbir yerde böyle birşey de yazmamışsınız. Tabi eğer ben günahızı alıyorsam günahı da benim boynuma. Ama eltinize inanılmaz bir kin beslerken bir de bunu yazmanız bir de üstüne ölen kaynınıza üzülüp, geride kalan eşimin yiğenleri ne yapacaklar kaldılar bir başlarına, karısı da dul kaldı diyeceğinize, yok altınlarını vermiyordu, yok terketmişti evi diyorsunuz konunun özünden çok eltiyi karalama var başka birşey düşünemiyorum kaynınızın intiharını konuşmak değil yanii amaç eltiyi suçlamak. Her fırsat bulduğunuzda sitede yazmadığınıız bırakmamışsın aslında elti olguusna karşısınız bence çünkü yeni elti geliyor tanıştık ama o da çok canım cicim konuşuyor huy kaptım ısınamadım demiştiniz ne yapsa yaranamıyor size bu insanlar çok ön yargılısınız. O kadında artık kimseye açıklama yapmak zorunda değil alır çocuklarını eğer bu olay gerçekse, gider ailesinin yanına sizde kurtulmuş olursunuz ama bence muhakkak yine birşey bulursunuz.

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin abiminde çok cahillikleri vardı, tamam kadında yılmış olabilir ama madem çekemiyosun bu adamın bu halini dır dır dır kafasını yiyene kadar aşağılayana kadar boşansaydın ozaman. her evlilik ölene kadar devam edecek diye bişey yok. ama ölene kadar devam etti, abim ölene kadar! evet borçları vardı ama en azından karısı destek olsaydı, çalışsaydı, kocasına dırdır etmeseydi, sağda solda sokaklarda kocasını anlatmasaydı o adam bu duruma gelmezdi. işte bu yüzden kimse onu cenazesine bile sokmadı. kocasının cenazesine bile giremedi. Allahım beynim yerinde değil sanki. Ağlayamıyorum bile. Sadece aklım gidip geliyor ara sıra. Ama biliyorum kendimide biliyorum bu şekilde devam edemicemi biün belkide herkes ayağa kalktığında bigün çöküp kalacağımı bu durumun bende bırakcağı izleri görebiliyorum. Düşünme yetimi kaybettim.

Basınız sagolsun çok uzuldum.
yanlız bır noktaya takıldım sureklı eltınızı suclamıssınız da keske bosansaydı vs vs bosandıktan sonrada ıntıhar edebılırdı kaynınız olacakla olegegın onune gecılmıyo malesef...

yazıp yazıp siliyorum. vefat eden adamın arkasından yanlış bişey çıkmasın diye ağzımdan. dırdırdan adam intihar eder mi yahu, o zaman dünyada erkek kalmazdı.. belki o gün evde olmamaları kendi hayırlarınaydı, kimse bilemez bunu...

Ben konunuzda en çok eltinizi düşünüyorum ,siz bu kadar etkilendiğinize göre eltinizin durumunu düşünemiyorum ,suçlanması ,dışlanması ,eşinin intiharından dolayı yaşadığı psikolojik baskı ve kim bilir daha neler allah yardımcısı olsun,evlilikte sorun yaşamayan mı var?borcu olmayan mı var? Madem sorunlarına borçlarına sizlerde yardımcı olsaydınız ?????? Intiharı birisinin üstüne yıkmak çok yanlış ...............

Back
X