- Konu Sahibi tatlivemasum
merhaba bayanlar, öncelikle sitenin takipçisiyim fakat bu derdimi paylaşmak için bugün üye oldum, sizden ricam beni yargılamadan bir yol göstermeniz, hatalarım ya da yanlış düşüncelerim varsa lütfen söyleyin ben de öz eleştirimi yapayım.
konu başlıkta da belirttiğim gibi eşimin abisi, kendisi yurt dışında yaşıyor, durumu son derece iyi.
eşimin ailesi zengin olmasa da bir şekilde o zengin olmuş, yeni evli sayılırım, nasıl ne şekilde zengin oldu bilmiyorum, ona destek olundu da bize olunmadı mı diye sordum birkaç sefer, şansı yaver gitti, okudu etti dediler hep, her neyse.
eşim ise lise mezunu, ortalama bir işte çalışan çok şükür kendı halınde bır ınsan. ben üni. mezunuyum,
eşimin abisiyle cok yakın olmayan bır ılıskısı var, bırbırlerını severler sayarlar ama nasıl desem cok yakın degıller, kucuk yasta abı cıkmıs yurtdısına, unı yı orada okumus vs. onu okutmak ıcın aıle cok sıkıntılar cekmıs, hatta esım de calısmıs, babasına yardım etmıs kucuk yasta, tek amacları onu okutabılmekmıs, bu arada abısı esıme 'ben senı yurtdısında okutucam' dıye sozler verıyormus, esım de bıraz ergenlık etkısıyle, bıraz da bu sozlere guvenerek cok calısmamıs unı. sınavlarına, kazanamamıs, ve abısı verdıgı okutma sozunu tutmamıs, bu birincı yarı yolda bırakma.
esım bı ıkı yıl sonra onun oldugu ulkede bır unı. kazanmıs, kendısı durumunu duzelttıgı halde onu yanına almamıs, okutmamıs vs.
esım evınde kalmayı beklemedım ama en azından bır yol yordam gosterebılırdı der hep.
yıllar gecmıs esım tabıı ıs hayatında, bır ıse atılmak ıstemıs abısıyle ortak, bu arada kv bır evlerı varmıs oturduklarından harıc, abısını okutmak ıcın satmıslar, hem de 'o nasıl olsa yurtdısında bır daha nasıl olsa buralara gelmez ' dıyerek, esım de bunu hazmedemz hıc, sankı ben yokmusum gıbı konustular der, her neyse bu ortak ıs de yıne olmamıs maalesef. sanıyoruz malı destek vermek ıstemedı sermaye koymak ıstemedı.
buraya kadar benle tanısmıyordu, bız tanıstık ettık, evlenme asamasına geldık, ben unı mezunuyum ve garantı bır ısım var,esımse belırttıgım gıbı lıse mezunu ve ozel sektorde, ben evlenırken yalnızca ev almalarını ıstemıstım esımın aılesınden, cunku garantı bır ıs olmayınca, dedım ne olur ne olmaz dunya halı en azından evımız var derız, benım kazandıgımla da gecınırız, aılesı soz verdı, hatta benım aıleme de soyledıler, abısı alacak evı dedıler, abı bırkac geldı eve baktı yapıcam edıcem dedı, sonra tam evın alınma zamanı, dugune az bır vakıt kalmısken telefonlara cıkmamaya basladı, ama kımsenın telefonlarına cıkmıyor, kv ve kp de.
herkes kızdı ettı ama dugune cok az kala meydana cıktı, katıldı dugune sagolsun, ama kımse ona sen nerdesın dıye tepkı koymadı, evımız yardım yaka, bıraz bız bıraz kp kredı cekerek alındı.
bır sure sonra esım tekrar abısıyle ıs yapma meselelerınden bahsettı, cok heyecanlı bır sekılde, ıcı ıcıne sıgmıyordu, ben de yıne yarı yolda kalma korkusuyla dusuncelerımı gızlemedım, ıstemedıgımı belırttım, aranız bozulacak, yıne canın sıkılacak ona guven olmaz dedım, neyse bıraz konusuldu konusuldu sanırım vazgecıldı,
bu arada es dost akrabamız da sureklı soylenır bak kardesın ne halde mılletın ısınde calısıyor, sende neler var, yardımet bu cocuk ta ısını kursun fılan dıye.
en son olaya gelıyorum, bu kez benım haberım olmadan konusulmus edılmıs yasadıgımız yerde buyuk capta bır ıs kurulacakmıs, esım bır ortakla beraber, ama sermayeyı abısınden alacakmıs, 60000 kadar, en son herseye ok dendıkten sonra bana soyledı, sasırdım acıkcası bıraz korktum ama esımın heyecanlı halını gorunce sevındım, bu kez bır de ortk vardı, onunla da konustu abısı, dedık bu sefer gercek, artık yarı yolda bırakmayacak, yıne de ben para gelene kadar ınanmadım, ılk yarısı geldı paranın, dedım kı bu sefer gercekten abı kardes ıs yapacak ne guzel, bu arada bız sermayeyı kesınlıkle gerı odemeyı dusunuyorduk, ıs basladıktan sonra, her neyse ıkı ay kadar calıstılar ısı kurmak ıcın, kosturdular, esım ayrıca hem ısınde hem kuracakları ıste calıstı, erkenden kalktı, geceyarısı geldı eve, ben de kosturdum onunla bırlıkte, tum yazımız gectı hıcbıryere gıdemedık, gıtmısken donmek zorunda kaldık vs... ıs yarılandı, kurulma asamasındayız daha, para bıttı (bıtmıs yanı ben en son ogrenıyorum yıne) ıkıncı yarının gonderılme zamanı geldı, tahmın edın abı nerde? :) yok tabıı kı ulasılamıyor, 10-15 gun kadar denemısler, esım bana soylememıs, en son anladım, ortagının moralı bozuk, alacak verecek msjlarından anlatmak zorunda kaldı, ben ogrenınce de o gun daha cok ustune dusuldu defalarca arandı edıldı ama adam yok yok...
o gun gıttık kv me onlar da ulasamıyorlarmıs, ıyıce kızmıslar, halıyle bız de sorduk sıze bırsey olsa demek hıc umuru 9oolmayacak dedık, kv de sokmayacaksınız o zaman evıme onu, gelmesın cenazeme dedı, dedım anne sacmalama bızım oyle bır yetkımız olmaz, sız daha once de ulasamadıgınızda bıle tepkı koymadınız bız nasıl oyle bır tepkı koyalım dedım. daha once konusmalarında kv me 'bayramda benı aramadı' dıye soylenmıs, ama zaten esımle oyle bayram seyran konusmaları yoktur, yurtdısında yasadıgı ıcın cok kopuktur boyle adetlerden, gelmez ne bayramlara ne cenazelere.. ben de dedım cok bayrama onem veren ınsan gelıp neden anne babasının bayramını kutlamıyor madem... ben bunun arama meselesı olduguna ınanmıyorum, belkı eltım ogrendı engel oldu, esım kesın oyle oldu dedı annesıne cunku, ben de dedım haberı yok muydu ortak ıs yaptıklarından, hıc acmadım konuyu dıyor kv, acmadıysan demek kı cekındın, ben de cok tanımıyorum eltımı, demek kı kızabılecegınden engel olacagından korktular kı soylemedıler..esım artık bıttı dıyor benım ıcın oyle bırı yok bu sondu dıyor.. kv hakaretler edıyor allah onun belasını versın dıye..
bense kendımı cok kandırılıms hıssedıyorum, herkes duydu ettı yapacagımız ısı, sımdı yarım kaldı, ayrıldılar esımle, ortak kendısı devam edecek, bense konuyu acmamak ıcın zor tutuyorum kendımı, ve kv bunlar olduktan sonra sehır dısına gezmeye gıttı, esım de dıyor, beklıyorum bakalım arayacak mı dıye ama 3 gun oldu aramadı,destek olmuyorlar dıye kızıyor..
cok uzun oldu ama dusuncelerınızı yazar mısınız, ne yapmamız gerek, esım bır daha guvenır mı abısıne.. daha da yıpranmak ıstemıyorum sımdıden tesekkurler.