Eşimin aile bağımlısı olması yetmedi şimdi de derdi ilerde köyüne yerleşmek

Onceadalet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
415
301
33
39
Merhaba kızlar o kıymetli yorumlarınıza ihtiyacım var.Eşim ailesini en yakına taşıyıp sabah akşam görüşmek istediği gibi beni de ailemden bir o kadar uzağa taşıyıp(Şehir içi ancak mesafe 2 saat)ben erkeğim olması gereken bu modda dolaşıyor.Boşanma aşamaları yaşadık onun istediği hayat tarzını baştan istememe rağmen ya taşınırız ya biter modunda ve kadının her zaman erkeğe itaat etmesi gereken bir varlık olarak görüyor.Yıllarca söz vermesine rağmen biriktirdiği parayla babasına ev alacak,onlara yakın oturacak,sabah akşam onları görecek,yazın onlar memlekete gittiğinde yine 30 gün yıllık iznini orada harcayacak ve şimdi de 10 yıla kadar emekli olunca yılın 4 ayını çok az hanenin bulunduğu köyde yaşama şartını koydu.Ben büyükşehirde yetiştim mesleğim var.Ancak ben evlilik devam etsin istedikçe şartlar zorlaşıyor.Çocuğum yokken boşanmalı mı yoksa onun isteklerine boyun eğip evli kalmak mı?Siz olsanız ne yapardınız?

yani bilmem kacinci konunuz, artik sanirim burdaki hatunlar bikti ama siz bikmadiniz.

yok canimcim, bosanmayin, cocukda yapin, cekin bu hayati.....

10 yıl sonrasını düşünüp şimdiden kavga etmek yarının bile garantisi yokken saçma. Evliliğinize devam etmek niyetindesiniz madem o zaman kocanızın istediği gibi davranın. Ne derse itaat edin gidip köye yerleşin gayet güzel devam eder evliliğiniz. Sırf evli kalmak için sırf kocam olsun diye kimsenin bana dayattığı hayatı yaşayamam. Siz yaşarım diyorsanız ki diyorsunuz anladığım kadarıyla devam edin evliliğinize.

Eşiniz size hayat arkadaşı gözüyle bakmıyor. Ben hayatımı böyle yaşıyacağım sende ayak uyduracaksın, ikiletmeyeceksin diyor. Az özsaygı ve özgüven sahibi olun lütfen! Hiç bir söz hakkınız yok? Evli değil kölesiniz ozaman.

Bak bu senin daha önceki konularından birine yorum yapan arkadaşa cevabın...eşinin ailesine bağımlılığı var,bunu anladın..bence sen kendi bağımlılığın üzerine çalış

Aynı hatayı ben yaptım eşimin köyüne yerleştik çok pişmanım baştan taviz verme

Evlenmeden önce ne konuşulup anlaşılmasa doğru olan odur. Siz bunları bilerek kabuk ettiyseniz eşiniz haklı, eşiniz baştan bunları konuşmayıp sonradan fikir değişiyorsa siz haklısınız.
Hakli olan tarafın haksız olan taraf sözünde durmadığı için boşanma hakkı vardır. Ama siz ne istiyorsunuz? Evliliğinizin devam edip etmemesi.gerektiğine biz buradan nasıl cevap verebiliriz ki?

Ben olsam bu kadar kahır çekmem üç günlük dünyada. Rahmetli anneannem koca iyi bir şey olsa adı gonca olur derdi, hep dert, sorun varsa boşanıp kurtulmak evladır. Böyle bir evliliği yürütmeye çalışmanız hata, hayat çok kısa

Neden devam etsin mesela bu evlilik?

Siz , sizin düşünceleriniz, hayatınız eşinizin umurunda değil.

Siz neden evlilik devam etsin diye şartlarınızı zorluyorsunuz?

Çocuğunuz yok, meslek sahibi bir kadınsınız, kendinizle zorunuz ne?

Hastalığa, maddi sıkıntı gibi hayatın olağan akışındaki dertler amenna ama kimsenin bile bile kahrını çekmenin de bir manası yok.

Tabiki boşanmalı hele çocuk yoksa bir an bile düsünmeyin siz devam ettirme çabasında oldukça iyice gemi aziya almış kim bilir daha neler gelecek ardından. Hayat kısa böyle kendini adam sanan yaratıklar yüzünden mahvedemeye değmez siz sınırınızı cizin belki kaybetme korkusuyla böyle saçmalamaz daha fazla.

İlk başta sakın böyle bi adamdan çocuk yapıp işleri daha da çıkmaza sokmayın bence siz cevabı biliyorsunuz kendinize niye eziyet ediyorsunuz ki hiçbir kadın köle değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…