• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin aile desteğine engel olması

Solukiklimler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2022
628
54
18
Genetik problemli olduğum için tüp bebek deniyoruz. Bu problem yüzünden çok denemeye ihtiyacım var ve her deneme genetik testlerle 50 ila 60 bini buluyor.
Bir deneme için daha param var ve sonra sıfırı tuketiyorum. Eşim umudunu yitirdi. Sen deniyorsan dene evlerini sat ama ben garantisi olmayan bir umut için para veremem kredi filan da cekemem dedi.
Kayinpederim ben vereyim 100 bin dedi. Asla musaade etmem diye mani oldu.
Şu an banka kredi vermiyor ev filan satmak zor kiracılarim da sorunlu satın almak isteyeni caydirabilirler.
Babasinin vermesine neden engel oluyor anlamıyorum . Zaten varlıklilar. Bir insan buna da para harcamayacaksa başka neye biriktirir. Nasıl ikna edebilirim .umudu mu yok yoksa bebek mi istemiyor parası mı kıymetli?
Bazen şeytan diyor ki böyle bir herifle uğraşma ondan olan bebeğe de lanet olsun

İstemiyor daha fazla para harcamak belli ki.

Eşim bebek istiyor, ben de bir miktar ikna oldum. Ancak en baştan “olursa olur olmazsa aşılamaydı, tüp bebekti uğraşmam ben” dedim. Sizin eşiniz yine denemiş birkaç kez. Bebek mevzusuna sizin önem verdiğiniz kadar önem vermiyor demek ki. Bu adamı kötü biri yapmaz ki.

başka şeylere para harcama durumu nasıl? cimri olup olmadığını oradan çıkartabilirz + sizin eviniz filan varmış sizde ev varken başkalarının para vermesi biraz tuhaf değil mi sizce de?

erkekler kadınlar kadar canla başla çocuk istemiyor bu büyük oranda böyle, neden böyle nasıl böyle apayrı bir konu ama böyle işte, bunu tek başınıza değiştiremeyeceğinize göre bu gerçeği kabul ederek yolunuza devam etseniz daha kolay olabilir...

Genetik problemli olduğum için tüp bebek deniyoruz. Bu problem yüzünden çok denemeye ihtiyacım var ve her deneme genetik testlerle 50 ila 60 bini buluyor.
Bir deneme için daha param var ve sonra sıfırı tuketiyorum. Eşim umudunu yitirdi. Sen deniyorsan dene evlerini sat ama ben garantisi olmayan bir umut için para veremem kredi filan da cekemem dedi.
Kayinpederim ben vereyim 100 bin dedi. Asla musaade etmem diye mani oldu.
Şu an banka kredi vermiyor ev filan satmak zor kiracılarim da sorunlu satın almak isteyeni caydirabilirler.
Babasinin vermesine neden engel oluyor anlamıyorum . Zaten varlıklilar. Bir insan buna da para harcamayacaksa başka neye biriktirir. Nasıl ikna edebilirim .umudu mu yok yoksa bebek mi istemiyor parası mı kıymetli?
Bazen şeytan diyor ki böyle bir herifle uğraşma ondan olan bebeğe de lanet olsun

Ben de tüp bebek tedavi surucindeyim

Devletin sağladığı rapor ile tedavinize devam edebilirsiniz. Sma gibi genetik bir problem var ise bildigim kadari ile rapor cikartabilirsiniz. Ben 40 yas alti ve amh düşüklüğü sebebi ile istanbul zeynep kamilden raporumu cikardim ve ilk tedavim yaklaşık 4 ay boyunca hep yarim kalmasi sebebi ile toplamda 17 bine , ikinci tedavim ise yaklaşık olarak 20 bine denk geldi. Yani ben 2 kez deneme için bu raporla yaklasik 40 bin harcadım.

Bence kendisi baba olmak istemiyor.
Gerçekten ana baba olmak isteyenler bu uğurda maddi manevi neler harcıyor tahmin bile edemezsiniz.
Ben meselâ. Sıfırı tüketmek umurumda bile değil. 20 yıldır birçok şeyin etiket fiyatına bakmadan , istediğim yerde yemek yiyerek, sürekli gezerek yaşadım. Bu kadar rahata alışmışken artık herşeyi kısmaya başladım. Sırf bebeğim olsun tedaviye sikismayayim diye.
Herşeyi satmaya da tamamen razıyım ama tavrına üzülüyorum. O vermese de ben harcarım.

Haklı gibiler sanki eşiniz ve ailesi.
Gelinin sıra sıra evleri olsa ben kendiliğimden para vermezdim zaten. Oğlumun bana engel olmasına gerek kalmazdı.
Eşimin de 4 evi var. Birinde annesi diğerinde birinde biz kalıyoruz. Biri kirada ve biri de yazlık gibi ama o da kiraya gidebilir boş tutuyor denize yakın olduğu için . Pintiligi canımı sıkıyor.

Ben meselâ. Sıfırı tüketmek umurumda bile değil. 20 yıldır birçok şeyin etiket fiyatına bakmadan , istediğim yerde yemek yiyerek, sürekli gezerek yaşadım. Bu kadar rahata alışmışken artık herşeyi kısmaya başladım. Sırf bebeğim olsun tedaviye sikismayayim diye.
Herşeyi satmaya da tamamen razıyım ama tavrına üzülüyorum. O vermese de ben harcarım.
Tamam da O istemiyor.
Orta yolu bulmak zorundasınız.
Zorla ebeveyn olunmaz ki.
Bu şekilde ana baba olmak da hem sizi hem de bebeği yıpratır.

Evlilikte bu kadar maddi sorun yaşamak normal mi, eş olmak bu değil ya hani.

Bütün konularınızda para var, demek ki olmamış bu evlilik.
Para umurumda değil sadece bebekiçin istiyorum. Yillardir evi ben çekip ceviriyorum para hiç gundemimde olmadi. Tüp bebeğe başladık ve benim gece gündüz sadece buna odaklandim.
Eş gibi değil gerçekten. Bu kadar üzüldüğümü görüyor

Eşimin de 4 evi var. Birinde annesi diğerinde birinde biz kalıyoruz. Biri kirada ve biri de yazlık gibi ama o da kiraya gidebilir boş tutuyor denize yakın olduğu için . Pintiligi canımı sıkıyor.
Kızmayın ama siz de pek bonkör sayılmazsınız.

Ayrıca rahatsızlığınız için devlet rapor çıkarmanıza izin vermiyor mu? O konuları bir araştırın bence.

Kayınpeder destek olmak istiyorsa zamanında kızına destek olsaydı da başkalarından borç istemek zorunda kalmasaydı keşke.
Eşiniz de umudu kesmiş bence pintilikten yapsa sadece tedaviye hiç yanaşmazdı öncesinde.
Damadıyla problemli. Bu yüzden onlara günahını vermez. Damadı evden kovmuştu tartışma yaşayınca. Hem de sofradan.
Galiba umudunu kesti ama bizden daha sağlıksız durumda olanlar bile sonuna kadar gidiyor.
insan sırf eşi istiyor diye bile ugrasamaz mı

başka şeylere para harcama durumu nasıl? cimri olup olmadığını oradan çıkartabilirz + sizin eviniz filan varmış sizde ev varken başkalarının para vermesi biraz tuhaf değil mi sizce de?

erkekler kadınlar kadar canla başla çocuk istemiyor bu büyük oranda böyle, neden böyle nasıl böyle apayrı bir konu ama böyle işte, bunu tek başınıza değiştiremeyeceğinize göre bu gerçeği kabul ederek yolunuza devam etseniz daha kolay olabilir...
Başka şeylere de para harcamayi sevmiyor.benim evim var ama kirası düşük yetmiyor ki.

Back
X