eşimin ailesi,akrabaları,eltim,kızım ve kuzenleri......

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
arkadaşlar size göre dert değil belki ama ben çok üzgün ,sinirli ve ne yapacağını bilmez bir haldeyim bu konuda...eşimin ailesi,akrabaları ve özellikle eltimin biri çok aşırı cahil davranıyor.3 eltiyiz ikimizin kızı var 4-5 aylık biri de kız doğuracak.yaaa size anlatamayacağım kadar saçma kıyaslamalar,muhabbetler,yarıştırmalar daha şimdiden.inanın abartmıyorum kaynanam boy kilo grafiği tutcak nerdeyse seninki şöyle onunki böyle.kızımla ilgili tek kelime konuşamıyorum hemen o da böyle o da şöyle.yani kızımın ikizi olsa içim yanmayacak.yeğenim olmadığı ortamlarda bile sürekli konu içinde.saçma sapan hayaller biraz büyüsünler dövüştüreceklermiş ,seyredeceklermiş vs vs.hangisi okuyup ne olacakmış.o kadar çok geriliyorum ki anlatamam benim kızım yarış atı değil ki şimdi ikisi de Allah ın birer meleği ...hayatları,kaderleri ayrı...ne bu ya
doğuracak eltimi zaten anlamıyorum aşırı derecede kıskanç taklitçi yitişken ama bi o kadar da tatlı dilli durur göya kızımı çok seviyo hal ve hareketleri ama milletin içinde ben ......çok seviyorum valla kulakları kepçe diye çok üzülüyorum diyor.halbuki aşırı bi kepçelik falan da yok hem olsa ne olur.sonrada gücenmiyon değil mi diyor.kızım iki isimli ismin birini o da koyacakmış ne olurmuş ....
ya şimdi ben şu konuda ne yapacağımı şaşırdım ben kızımı bak kızım kuzenlerinle iyi ol samimi ol diye mi yetiştireyim büyüklere bakıp kızımı uzak ve mesafeli mi tutayım.aynı şekilde aileyle olan sorununuzu çocuğa belli eder misiniz yoksa illa iyi olsun diye mi çabalarsınız.
ben açıkçası insanlar ortada olduğu için çok samimiyet içli dışlı olmak istemiyorum ama bi düşmanlık da istemiyorum.ama bunu bu zihniyettekiler arasında nasıl başaracağım???
çok ayrıntıya giremedim ama yine de uzun oldu çok teşekkür ederim hepinize...

Kız çocuklarını dövüzştürüp seyir mi edecekler , ilginç .Kardeşler bile birbirinden farklı fiziksel ve zihinsel özelliklere sahipken kuzenleri kıyaslamak da , fazla boş vakitten oluyor.

Hee birde kulakları kepçe diye üzülüyorum lafında inceden dalga var , sende farkındasındır.

Yakın çevredeyseniz kendi soyutlaman zor olur .

canım, sen kimseyle kötü olma. ama gerektiğinde senin yavrun ayrı benimki ayrı, yetenekleri, fizikleri, zevkleri vb.. diye belirt. çocuğuna da yeğenlerine de eşit ve sevgili davran. zaten yeğenlerin seni sevecektir. çocuklar dürüst ve gönülden ilgiliyi anlıyorlar. sen her zaman çocuğuna onu kimseyle denk tutmadığını ve çok sevdiğini belirtirsen, zaten yavrunun özgüveni tam olacak ve bu kıyaslamalardan etkilenmeyecektir.

henüz çocuğum doğmadı. ama kendi çocukluğumdan biliyorum. annemin en büyük eltisi afedersin resmen sidik yarışındaydı kuzenimle benim için... annem her zaman beni çok sevdiğini belli etti, her zaman yeğenlerine ilgili oldu. yani yengem kızının tabağına çok koyardı bana az koyardı. annem ise hep aynı şekilde davranırdı hepimize. büyüdük. kuzenimle çok iyiyiz hiç kıskançlığımız olmadı. karşılıklı olarak. kuzenim annemi çok sever ve sayar. yengem ise tabiki severiz ama hepimiz "onun huyu öyle" der geçeriz.

sen de içini rahat tut.

Merwos nasıl mesafe koyayim canım.erkekler en azından eşim bu konuları anlamıyor önemsemiyor bu sebeplerle gorysmemeyi kabul etmez,ailesi sonuçta soyutlanmak çok zor

gorusuceksin tabiki.. Ama fazla muhabbet etmiceksin..
gerektigi yerde konusucaksin..Belki sadece meraba meraba...

zaten bi iki sefer boyle yaptin mi,anlarlar..Onlarda oyle davranirlar :)

samimi olmayacaksın cözümü bu!!

gidersen eşinle gideceksin misafir gibi gidip geleceksin. sözlerinede kulak asmazsan hiç problem olnaz

yAKIN MI OTURUYORSNUZ*?
Eğer değilse mesafeni daha iyi koyarsın.
Ayn oratmda bulunduğun zaman da soğuk dur ama kendini kasma.
Rahat olur.
Kızını da kendi bildiğin gibi yetiştir.Büyüdüğü zaman anlar zaten neyin ne olduğunu....

benim eltim olacak insanla sorunum yok şuan.
ama onlarla biz cok farklıyız
mesela
ben evimin salonunu avangarde aldım. almadan once anlatıyorduö bunu kayınpeder ve kayınvalideme.
ablamın yanında bikeresinde konuşuyorduk
hemen eltimle beni kıyaslıyor kaynanam.
işte eltisi hiç boyle değil hiç ne yaparsan razı olur herşeyi beğenir vs.
ablamda dediki herkezin yetişmesi farklı o farklı yetiştiyse bazı şeyler ona cennet gelir.

her konuda laf carpıyor
özellikle kayınvalidem.
eşime beni kesiyor bazen.
senin karın işte şukadarlık halıyı beğenmez nişanlımda demişki ben sokmam evime ztn o kadarlık bi halıyı. üstüne ekler daha iyisini alırım felan.
ben onlara gore sosyeteymişim çok asortikmişim . ilk tanışmaya gittiğimizde ole bi tavır takındılarki ben gittikten sonra hemen bu kız nasıl ayakkabı giyiyor nasıl topuk vs bunun ailesi farklı felan.demısler .ayakkabımı denemiş birisi bu ayakkabı nasıl giyiliyor demiş!!!
halbuki eltim çok sinsi kurnaz. hiç sesini cıkarmaz hiç birşeye. ama kendi istediğini yapar.
bütün evinin eşyalarını kayınpederim almış.bize beş kuruş yardım etmediler:..
bilmiyorum evlendikten sonra nasıl olur dugunume az kaldı.

canım kızına hiç belli etme ama kızının başka arkadaşlıklar kurmasını sağla bu hem onun içinde önemli ve iyi olacak birşey.... görüş görüştür ama içli dışlı olma mesafeli ol kızınada çaktırmadan mesafeli olmasını sağla gerçi küçük çocuk anamaz bence çocuklu ortamlara gir hem çocuk sosyalleşir hemde onlara muhtaçmış gibi hissettirmelerine gülüp geçersin

bu durumlar akrabalar arasında aleni yada gizli olarak illaki olur.bu kadar kafaya takılacak bir durum değil.ama senin konuların hep bu yöndebizde 3 kuzen aynı yaşataydık.küçüklüğümüzden itibaren halalarım hep yaptılar.kim önce okudu,kim güzel okuyor,kimin dersleri iyi hep konuşuldu.lise bitene kadar benim derslerim onlardan iyiydi ama bazı durumlardan ben üni okuyamadım onlar okudu.daha sonra da evlenmemiz konusunda bunları yaşadık.ama bizler hiç sorun etmedik.halalarımı da kuzenlerimide çok severim.herşeyi oluruna bırakın.çocuğunuda akrabalarından soyutlama

ben kucukken annem ne alsa teyzemde kuzenıme alırdı.annem guler gecerdı aldırıs etmezdı bızede hıc yansıtmadı sonradan ogrendım ben.daha dogrusu konusuluyodu ama buyuyunce anlıyorsunuz ya bazı seylerı oyle.ben laborantım kuzenım ebe hemsıre.ben annesının prensesıyım ve abısının bı tanecık kardesıyım kuzenım oyle sevgı falan gormedı anneden babadan abıden.en azından benım kadar dıyelım.kuzenım kactı taa ıstanbula aılesınden bıktıgı ıcın.ama bız bırbırımızı cok sevdık hep kuzenımle.uzak tutmak ne demek allah askına.onlar buyuyecek beraber oynayacak sızın cekısmelerınızı fark bıle etmıcekler bızım gıbı.bu sorunları cocuklara aks ettırmeyın onlar akraba.sonrasında zaten bırbırlerını sevmezlerse ıstemezlerse gorusmezler.yanlısa dusmeyın bence tabı dovusturmelerıne ızınde vermeyın

aman canım ya bu elti cart curt hepsi aynı. benim eltimde çocuk yap niye yapmıyorsun sıra sende deyip duruyor.birde yanlız kalınca ben bir daha çocuk düşünmüyorum diyo sonra da diyor ki niye bebek yapmıyorsun ben 2. yi düşünüyorum diyo salak dengesiz şey. ne yapmaya çalışıyor arkadaşlar. bu arada ben evleneli 1.5 yıl old u.

birde şöyle bir durum var eşimin ailesinde hiç kimse sınırını bilmiyor resmen eşimin akrabaları baskı yapıyor bebek yapmam için. biz eşimle hala istemiyoruz. bunuda söylüyorum anlamıyorlar sen yap yinede diyorlar. hatta eşimini akrabası sayılmayan bir salak kız bile geçenlerde evime geldi otururken çocuk yap çocuk yap niye yapmıyorsunn diyo , resmen bağırarak konuşuyo.kızda evlendiğimden bu yana çocuk yapmakla uğraşıyor bana öyle diyo, bir olmadımı yada bana numaramı yapıyor anlamıyorum
sonra bana çalışıp ne yapacaksın kocan kazanıyor diyorlar. hatta geçenlerde kayınbabam sen çok cansızsın nasıl çalışacaksın diyo. amaçlarını nedir arkadaşlar bir akıl verin ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…