Eşimin ailesi beni eziyor mu?

Ben zaten kös kös oturan biri olduğunuzu iddia etmedim.Edemem de.Sizi tanımam etmem.
Bilmiyorum nerelisiniz,siz de nasıldır ama Türkiyenin bir çok yerinde özelliklede karadenizde kayınvalidenin gelin için özel yemek yaptığı çok nadirdir yani.
Ben gelinler hizmetçi gibi kullanılsın kafasında biri değilim asla.
Ama yemeğimi beğenmeyen biri içinde 2.kez yemek yapmam.
O yönden kayınvalidenizini anlayabiliyorum.
Bir de yaşıda varsa biraz kendi bildiği yemekleri yapar zaten sizin damak tadınıza uymaması normal.
O yüzden beklemeyin diyorum.Yapsa yine beğenmeyeceksiniz büyük ihtimalle.
Kültür meselesine gelincede madem kültür farkı olduğunun farkındasınız o zaman bunu böyle kabul edeceksiniz.Bu saatten sonra ne siz ne onlar değişir çünkü.
Dediğim gibi şaka mevzusu için değil bu söylediklerim.

Kayinvaliden ve ahalisi cok temiz patavatsız kisilermis.Adı şaka olmuş tabi ,hep öyle olur.Cevap ver ama hep sakayla.Hep onlar gibi.Gelin ne diyor derlerse de ,aa şaka yapiyordum dersin.Eşinin duruşu da guzel degil bu arada.Iki cift lafi yeter bu manasizliklarin önünü kesmeye.Ama her zamanki gibi ailesinin yaptiklarini duymazdan gelen sagir erkek modeli karsimiza cikıyor.

benim eşimin aileside Trabzonlu bende aynı şekilde iyi olursan iyi olurlar diye düşünüyordum daha doğrusu annem tarafından öyle büyütüldüm ama bende evlendiğimden beri devamlı laf sokmalarını dinliyorum bende aynı şekilde kötü olmak istemiyorum ama gelinler sevilmiyor galiba artık o kadar yoruldum ki ne duyduklarımı ne kırgınlıklarımı ne yaşadıklarımı anlatmaya mecalim kalmadı.
Benimde eşim aynı şekilde onlar öyle diyor ben anlattığımda konuşmuyor benimle hatta bazen inanmadığı oldu. Yoruldum artık eski ben değilim zaten

Karadenizli olmaları ile hiç alakası yok, direkt kötüler benim eşim de karadenizli, ailesi de akrabaları da laflarını esirgemezler birebirlerinden ama benim kalbimi hiç kırmadılar, hiç saygısızlık yapmadılar, aramızdaki mesafeyi aşmayı hiç denemediler. Karadenizli eş zor ama onu söyliyim eşinizin arkanızda duracağından eminseniz siz de cevaplarını verin, biz karadenizliyiz açık sözlüyüz diyene siz 2 kat lafınızı esirgemeyin ama eşinize güvenmiyorsanız ciddi mesafe koyun kendinizi ezdirmeyin.

Benim kayinaile de karadenizli bilmem alakasi var mi ama isleri gucleri "şaka" adi altinda laf sokmak. Ama kendilerine soylenen en ufak lafi asla kaldiramiyorlar. Karsilik verince kizilca kiyametler kopuyordu.
En son gorumcemle benzer bir tartişmayla yillardir goruşmedim selam bile vermiyorum ayni ortama girdigimizde.
Eş hatri diye diye her şeyi sineye çekmeyin. Esiniz de sizi seviyorsa ailesine ezdirmeyecek.

Offf,Karadenizli insanının tarzı bu.Bazen de bozarak konuşurlar. Normalde size karşı ilgililer ihtiyacınız olduğunda yardımcı oluyorlarsa çok aranızı bozmadan çk kırıcı olmadan cevap verin.Ama bilin ki gerçekten tarzları bu.Yüksek volume,saçma şakalar laf çarpmalar vs vs

Eski konuşmuş ama konuşmuş Karadeniz olunca yazmadan duramıyorum o kadar tahammül edemiyorum ki onlara bu kadar olur.

konu eski ama karadenizli olarak söyleyeyim.. söyledikleri her sey bana normal geldi kfkfk ay bi de sizi neden kahvaltıya beklesinler pardon?

Resmen konuyu ben acmisim gibi

Denginiz olmayan insanla evlenirseniz (aile, kultur vs olarak) basiniza gelecek olan tam olarak bu iste. Ezdirmeyin kendinizi

Konu 2022 neyse yazayim madem herkes yazmış rizeliyim ve evet biraz kabayızdır şükür ki kimseye gereksiz nezaket gösteremem ayrıca insanlar erkenden kahvaltı ediyorsa kalkar edersiniz sizi mi bekleyecekler piremsesleri sevmediğimiz doğrudur bizi sevmeyenler aZ öteden uzaktan izlemeye devam edebilir

herkes sen de şaka yap demiş ama ben öyle düşünmüyorum sonsuz döngüye girersin ki karşıdakilerin üslubu böyleymiş zaten hayal güçleri daha geniştir ve daha kalabalıklar. sınır çiz, ne alaka niye böyle bişey söylüyorsun de mesela en basitinden. hoşlanmam ben bu şakalardan de

Benim eşim de Rizeli ama eşimin ailesinde geline çok değer verilir. Bence mesele sizin eşiniz, eşinizin sizi korumayacağını arkanızda durmayacagini bildikleri için bu şekilde davranıyorlar. Kayın ailenizden önce eşinizin bu pısırıklığını gerekirse rest çekerek cozmelisiniz. Size gelince uzayan diliyle biraz da ailesinin ağzının payını versin.

Güzellikle konuşun . Bende karadenizliyim evet bu tarz şakalar yapılır ama sen gelinsin . Sonuçta evlatları değilsin yanlış anlar diye düşünmeleri lazım . Kendini ezdirmiyorsun zaten yapmıyormuşsun da :) Ben bu tür şakalardan ya da söylemlerden hoşlanmıyorum. Bu beni üzüyor . Lütfen bu tür söylemlerden uzak durunuz de . Ve ağızları kapansın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…