Ama evliliğin en başlarında böyle dediğim dedik burnumdan kıl aldırmam deseydim belki eşimle bu zamana gelmezdik. Her iki tarafında biraz fedakarlık yapması gerektiğini düşünüyorum. Onu çok seviyorum o da beni seviyor. Ben böyle sıkı fıkı bir ailede büyümedim bana absürt geliyordu ama eşimin ailesi o alışkındır dedim uyum sağlamaya çalıştım. Onlar kadar olmasa da gidip geliyorduk görüşüyorduk ona rağmen az geliyorsunuz oluyordu. annen seni görmedi özlemiştir gidelim dediğim de oluyordu. Şimdi ben hiç fedakarlık yapmamış oldum. Kendilerine süs bitkisi arıyorlarmış. 2 damat var onlar da iç güveysi gibi sürekli birlikteler.
Geri adım atmayı düşünmüyorum çünkü sessiz kalabilen birisi değilim ben orta yol bulunsun istiyorum ama konuşacak anlaşacak muhattap yok.
İlk cümleniz bile benim dediğimi doğruluyor. Yeni kurduğu ailesinin özelini korumak ne zamandan beri burnundan kıl aldırmamak oldu, dediğim dedik oldu. Siz en baştan beri karekterli davranmamış , kocanız boşamasın diye ezilmeyi kabul etmişsiniz. Kendiniz dediniz bu zaman gelemezdik diye . Çünkü eşinizin seçiminin daha ilk günden farkındaydınız ve biliyorsunuz. Kendiniz ezdirmeyi , çocuğunu korumamayı fedakarlık olarak algılıyorsanız , sizi daha çoooook ezerler. Fedakarlık dediğiniz kaynananızı gelip evliliğinizin ortasına direk gibi dikmek mi, 3 kişilik bir evlilik yaşamak mı, kocanız sizin istek ve kararlarınıza saygı duymadığı halde susmak mı ?
Kocanız sizi seviyor ve özellikle savcı duyuyor olsaydı , annesinin evliliğine hayatına karışmasına izin vermezdi. Sizi seviyor ama annesine ezdiriyor, sizi seviyor ama çocuk yetiştirme konusundaki kararlarınıza saygı doymuyor, sizi seviyor ama annesinin lafları ile sizi üzüyor, sizi seviyor ama bi yatağa 3 kişi girmemişsiniz, sizi seviyor ama aile özelini ve mahremiyetini korumuyor , sizi seviyor ama annesinin canı sıkılacağına size laf söyletmeyi tercih ediyor, sizi seviyor ama size saygı duymuyor .
Fedakarlık kendi kişiliğinizden , aile birliğinizden vazgaçmenizi gerektiren bir durum değil. Sizinki fedakarlık değil, ezilmeyi , aşağılanmayı ve küçük görülmeyi kabul etmek .
Şimdi karar sizin kocanız ve ailesi tarafından aşağılanmayı, küçük görülmeyi , ezilmeyi , saygısızlık kabul edecek misiniz?
Sizi uyarmam gerekiyor , kocanız meme isteyen bir oğlan , anasının memesi ile sizin aranızda seçim yapması gerekirse anasının memesini seçecek, buna hazır değilseniz , tüm aşağılanma ve davranışları kabul edip , ağzınızı kapatıp evliliğinize devam edin.