Eşimin ailesi beni ve torununu reddetti

inanın ağzının kenarından öpmese başka şeylere takılırlar. niye elledi . neden oy kuzum dedi , neden annem yavrum dedi halbuki o benim çocuğum du , neden sırtına yelek giydirdi uzar gider. uçuk konusunda haklısınız ona lafım yok zaten genel yorumum bu zaten .
Ee uçuk nasıl bulaşacak hanımefendi? Bu zihniyeti bırakın artık, kaç tane el kadar bebek öldü sakat kaldı insanların ciğeri yandı. Hala savunuyosunuz pes gerçekten. 0-6 aylık bebekler için riski anlamıyo musunuz? Ağız kenarıda değil hiçbir yeri öpülmez,eli ayağı hiçbir yeri.
Bunu bile bile bu davranışta ısrar edenlerin niyeti bebek sevmek torun sevmek olamaz. 7kat elin bebeğini severken nasıl dikkat ediyoruz.
Bebeği yanlış yatırıyomuş ayrıca boğulsa ne olacak heleki kusan bir bebekmiş.
Düzgün sevmeyecekse sevmeyecek. Gitsin ne yaparsa yapsın bu dünyada evlattan ötesi yok.

Yanlış yatırıldığı için kusmuğundan boğulup ölen bebek vakası duydunuz mu? Bu bebeğin reflü kusma problemi var. Mide ile yemek borusu arasındaki sfinkter denilen kaslı yapı gelişmemiş oluyor ve bu nedenle emdiği süt geriye doğru kaçıyor, kusturuyor.

Yeni doğmuş bebeğin kolu bacağı çok kırılgan oluyor, kadın çekiştirip duruyormuş. Kırığı röntgen çekilmeden farkedemiyorsunuz bile, o kadar küçükler. Siz bebekleri ağzından salyanızı bulaştıracak şekilde öpüyor musunuz? Bağışıklığı oluşmamış bebeğe yetişkin ağzında bulunan bakterilerin bulaşması sizce normal mi? Eşim defalarca uyardığı halde benim annem yapıyorsa evet eşim annemi azarlayabilir. İnsan olana bir kez söylersin nedenini açıklarsın anlar.
Mesele sadece bebeği öpmesi olsaydı abartmayın derdim. Ama arkadan konuşup oğlunu ve kızlarını doldurması çok tehlikeli.
Basit gibi görünen bu gibi mevzulardan olay büyüyüp büyüyüp mahkeme salonlarına taşınıyor işte. Zaten oğlu evlenirken üzüntüden fenalaşıp bayılması ve bunu da gelinine duyurması ayrı komedi, ayrı saçma...
"Evin büyüğü" yeri geldiğinde gelininin hatasını bile görse kapatır ki oğlu ile huzuru kaçmasın, mutlulukları bozulmasın. Eğer tam tersine rakip görüp can sıkıcı hareketler yapıyorsa, önlemini alıp sınırını çizmen lâzım...
Daha bu oğlanın mevlidi var, sünneti var, dua et sünnet annesi ben olucam diye tutturmasın bu, onu da yapar. 🤣
Ay sinirim bozuldu vallahi...

aynılarını yasadım bebek konusunda. cevrem hep lohusalıpa verdi ama 5.5 ay oldu ve hala aynı düsünüyorum. benden habersiz beneğimin yerini değiştiremezsin, kucağına alamazsın, bezini değiştiremezsin. sen kendi cocuklarına baktın. sal da biz de kendi cocugumuza bakalım. ayrıca bebek için neyi güzellikle “anne yapma, istemiyorum.” dediysem inatla yapmaya devam etti arkamı döndüğüm an.

ben de artık vermiyorum cocugu. ver cocugu sen yemeğini ye diyor mesela ben çocuğu esime veriyorum 😂 keske bana da deseler gelme. canıma minnet 😂 zaten sadece 1-2 saatliğine uğruyoruz. o kadar çekindiler ki artık telefonla bile esim evdeyken arayıp bebeği görüyorlar. esim bir ay sehir dısındaydı aramadılar mesela 😂😂

siniriniz bozulacağına uzak dursunlar. esin de cok istiyorsa kendi gitsin. ben kimseyi memnun etmek, egosunu tatmin etmek için bir taraflarımı yırtıp doğurmadım bu cocugu. çocuk bakmak isteyen doğursun.

inanın ağzının kenarından öpmese başka şeylere takılırlar. niye elledi . neden oy kuzum dedi , neden annem yavrum dedi halbuki o benim çocuğum du , neden sırtına yelek giydirdi uzar gider. uçuk konusunda haklısınız ona lafım yok zaten genel yorumum bu zaten .
İstediğini diyebilir. Kendi çocuğu. Millete oyuncak mı doğuruyoruz? Sevmiyordur belki de dümdüz çocuğunu ellemesini istemiyordur. Kaldı ki burdaki sorunlar bunlardan çok çok başka. Sen ver çocuğunu ya ilgi göremeyince intihar edeceğini söyleyen babaanneye. Sonra çocuğunun da psikolojisi bozulsun. Sizin gibi zihniyetlerin elinde

İstediğini diyebilir. Kendi çocuğu. Millete oyuncak mı doğuruyoruz? Sevmiyordur belki de dümdüz çocuğunu ellemesini istemiyordur. Kaldı ki burdaki sorunlar bunlardan çok çok vahim. Sen ver çocuğunu ya ilgi göremeyince intihar edeceğini söyleyen babaanneye. Sonra çocuğunun da psikolojisi bozulsun. Sizin gibi zihniyetlerin elinde büyüdüğümden olsa gerek nefret ediyorum bundan.

İstediğini diyebilir. Kendi çocuğu. Millete oyuncak mı doğuruyoruz? Sevmiyordur belki de dümdüz çocuğunu ellemesini istemiyordur. Kaldı ki burdaki sorunlar bunlardan çok çok vahim. Sen ver çocuğunu ya ilgi göremeyince intihar edeceğini söyleyen babaanneye. Sonra çocuğunun da psikolojisi bozulsun. Sizin gibi zihniyetlerin elinde büyüdüğümden olsa gerek nefret ediyorum bundan.
Allah tüm çoluk çocuklarımızı asıl sizin gibi zihniyetlerden korusun. aynı şeyleri düşünmek zorunda mıyız. saldırmaya gerek var mı. eşim çocuğumu anneme sevdirmeyecek elletmeyecek oyle mi pehhhh. herkesin bilmesi gereken bi had var. o çocuk bi tek sizin değil iki kişinin. neyse anlasanız anlatırım da cık anlamazsınız. aynı şeyleri düsünmüyoruz uzatmaya gerek yok.

4 yıldır evliyim ve 2 aylık bir oğlum var. Eşim ailenin en küçüğü ve tek erkek. Annesi ile birbirlerine aşırı düşkünler. Evlenirken eşyalarını toplarken üzüntüden fenalaşıp bayılmıştı kayınvalidem. Evlendikten sonra annesi çok üzülür kaldıramaz hafta 2-3 kez sürekli ziyaretlerine gittik geldik yatıya kaldık hep her gün görüntülü konuştuk. Bu arada benim ailem genelde ayda 1 görüştük veya ben görüştüm eşimin olmadığı zamanlarda. Hamile iken çocuğa kendim bakacağımı çocuğun söz hakkının nasıl büyüyeceğine ben karar vereceğimi söylüyordum. Kayınvalidem o kadar bıakacaksın ki bize atavaksın dedi. Çünkü görümcem öyle yapıyor onun çocuğunu kendi çocuğu gibi bakıyor öpüyor. Görümcemin de işine geliyor. Benden de aynı şeyleri bekledi. Doğumdan sonra çocukla ilgili mesafe koymaya çalıştım. Ben sağa yatırtırdım sola çevirirdi. Çocuk kusardı sütün yaramıyor derdi. Çocuk ağlardı emiyor süt gelmiyor derdi. Bi yere koyardı çocuğu aa çık sevdi burayı derdi. Emziğini elleriyle tutar verir öper bir sürü şey. Eşime öpme konusunu söyledim çocuğun daha bağışıklığı olmadığını bir şey olursa çok üzülürüz öpmeyelim diye söyledim yalnızken uyardı.Velhasıl bir pazar evimde eşimle vakit geçirirken görümce enişte kayınvalide kim varsa bize geldi çocuğu görmeye. Kimse öpmedi çocuğu bu ağzının kenarından öptü. Annem ağzına bu kadar yakın öpmez misin dedim öperim dedi. Öpemezsin dedim öperim dedi öpmeye devam etti. Gün içerisinde de benle sorunu yokmuş gibi normal vakit geçirdik. Ertesi gün görümcem geldi bizle konuşmaya işte eli ayağı tutmuyormuş çok üzülmüş nasıl herkesin içinde öpemezsin dermişim çok büyük saygısızlık yapmışım. Bir daha asla gelmezmiş dokunmazmış. Yani yüzüme gülüp benle konuşmayıp 2-3 gün sonra bize haber yolluyor ve bunu her konu da yapıyor. Eşime söylüyorlar sanki bana karşı olsun diye. Bu sefer eşim de bana hak verdiği için bu konu kapandı. 1 hafta sonra ziyarete gittik yanaktan öpmüyor ama alnından öpüyor bir de minik değil bildiğini salyalı öpüyor. Yatırdığım yerdne başka yere yatırıyor. Çocuk reflülü yanlış tutulduğunda kusuyor. Çocuğu kusturdu. işte sütüm yaramıyormuş çocuğun midesi rahatsızmış ondan kusmuş.1 kere çocuğu abuk subuk tutmaktan düşürüyordu kolunu bacağını çekiyor abuk subuk şeyler yapıyor. Ailemden kimse çocuğu bu kadar hırpalamıyor alırken bana soruyorlar kimse öpmüyor. Annesi ben olduğum için bana saygı duyarak seviyor kendi ailem çocuğu. Aynı şeyi ondan da bekledim ama olmuyor. Eşime diyorum bir kere konuşalım. Olmaz çok üzülür kendini mimlettirirsin diyor. Yani bana saygı duymak için bir adım atmadı kendi çocuğu sanıyor oğlumu.
Ben de son gittiğimde çocuğu vermedim. Oğlumun her şeyine ben bakarım kimseye ihityacım yok ama çocuğa dokunmak istiyorsanız bana güven vermek zorundalar diye düşünüyorum.
Yine yüzüme kimse bir şey demedi. Arkadan kurul toplantısı yapılmış görümcelerim falan. Karar almışlar. Eşim bir daha giderse yalnız gidicekmiş. Ben çocuğu vermiyorsam gitmemin anlamı yokmuş. Eşimde artık bana yükleniyor öpseydi tutsaydı diye. Ya ben senin annenden bir kere anneliğime dair saygı görmedim. Derdimi anlatamıyorum. Azıcık özenli tutup öpmeyseydi çocuğun annesinin ben olduğumu bilseydi böyle olmayacaktı. Bunu yapmamak için temelli ilişkiyi kesiyorlar.
Yani şu an yalvar yakar özür dileyip bi daha çocuklar ilgili nasıl tutarsa severse karışmamamı bekliyor. Oğlunu beni bu şekilde köşeye sıkıştırdı. Nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Yine direkt benle konuşmadığı arkadam hep konuşulduğu için derdimi anlatamıyorum kendileri yazıyor kendileri oynuyor.
Demiyim diyorum kadının ne mal olduğu belliymiş , kocanız da ana kuzusu.Koştur koştur çocuk yapmışsınız bu olaylar hiç sürpriz değil ki ne olmasını beklediniz gerçekten???Kocanızın titrekken güç kılıcını ( o siz oluyorsunuz) görünce atılgana dönüşüp arkanızda duracağını mı sandınız. ....

Allah tüm çoluk çocuklarımızı asıl sizin gibi zihniyetlerden korusun. aynı şeyleri düşünmek zorunda mıyız. saldırmaya gerek var mı. eşim çocuğumu anneme sevdirmeyecek elletmeyecek oyle mi pehhhh. herkesin bilmesi gereken bi had var. o çocuk bi tek sizin değil iki kişinin. neyse anlasanız anlatırım da cık anlamazsınız. aynı şeyleri düsünmüyoruz uzatmaya gerek yok.
Ben de aynı şeyi sizin için düşünüyorum. Siz laftan anlamazsınız. Çok meraklıysanız kendi çocuğunuzu verebilirsiniz istediği kadar öptüredebilirsiniz dedik. El koyacak halimiz yok. Ama sonra sakın öyle oldu böyle oldu çocuğum hasta diye millete duygu sömürüsü yapmayın. Üzülen biz oluyoruz.

Ben de aynı şeyi sizin için düşünüyorum. Siz laftan anlamazsınız. Çok meraklıysanız kendi çocuğunuzu verebilirsiniz istediği kadar öptüredebilirsiniz dedik. El koyacak halimiz yok. Ama sonra sakın öyle oldu böyle oldu çocuğum hasta diye millete duygu sömürüsü yapmayın. Üzülen biz oluyoruz.
laftan anlamayan sensin.

Kesinlikle geri adım atma görüşme de eşin gidip gelsin işte ne güzel. Kafan rahat olur. Aynısını annnemin eşi yapmıştı. Defalarca uyarmama rağmen öpüp duruyordu ne gittim ne eve davet ettim. Şimdi öpmüyorlar yiyecek bir şey verirken soruyorlar. Gardını düşürme onlar yola gelsin sen bebeğin annesisin sen ne istersen o olur

Çocuğuma zarar veren bana ve anneliğime saygı göstermeyen birine yaşı kaç olursa olsun gidip saygı göstermem. Kocan gidecekse tek gitsin. Hiç oralı bile olma çocuk senin çocuğun istediği gibi bızıklayacağı bir oyuncak değil

Herkes evladından sorumlu, siz bebeğinizi korumak zorundasınız. Doğurduysanız koruyacaksınız bu kadar basit.
Mesele saygı değil mesele bebeğinin sağlığı.
Biraz iletişim becerinizi kullanın, sevebilirsin ama öpemezsin, derdin torun sevmekse buyur sev, derdin bebeğimi hasta etmekte cehennemin dibine kadar yolunuz var diyeceksiniz.
Konu sahibi sizin dediğinizi söylerse kocası onu boşar. Ve konu sahibi aman kocam gidecek diye çok korkuyor.

Yeni doğum yapmış bir anneyi üzmek ne vicdansızlık, hem de saçma sapan bir konuyla. Siz taşınıdız aylarca, bebek sizin, çocuğunuz üzerine söz sahibisiniz, tabii karışacaksınız hem de çocuğu düzgün bile tutamıyorken. Böyle zamanlarda dimdik durmak lazım hem eşinize hem ailesine karşı, kendisi gidebilir, daha az huzursuz olursunuz görüşmezseniz ama tekrar konuşmaya çaba harcarsanız sizi daha çok yıpratırlar, böyle saçma sapan bir şeyi için inatlaşan insanla anlaşabilmek çok zor, siz güzel güzel yavrunuzla mutlu olun. Bu yorucu insanlara karşı sabır dilerim.

Bebek virüs mikrop kapsa sabaha kadar ateşten ağrıdan uyumasa annesi bekliyor başında. Çocuğu kıvrandıkça annenin canından can gidiyor. Cahil babaanne ve annem ne derse o diyen kazma baba döne döne uyuyor değil mi? Öpsün ne var diyenler çocuk sizin olmayınca değersiz mi oluyor? Kaynanaya yalakalık yapmak için bebek mi feda ediyorsunuz? Yetişkinin ağzındaki bakteri yeni doğmuş bebekte ölümcül oluyor. Geçmiş zamanlarda ömrü yetmedi, eceli geldi diye gömülen bebeklerin katili cehalet.

Sizin konunuza hak veren arkadaşları tek taraflı duyduğu konu üzerine böyle yorum yapmalarınınyanlış buluyorum okadar saçma sevenler saymışsınız ki yok öptü yok sağa çevirdi ne var yani torunu sevemez mi ayrıca herkesin içind edenimde anneme öyle bir şey dense bende aynı tepkiyi verirdim sonuçta kadın kötü birşey yapamamış canının canı n evse bunda yani yarın sende babaanne olacaksın umarım aynı duruma düşmezsin
Konu sahibi aynı duruma düşseydi yine haksız olacaktı. Siz hassasiyetin kayınvalide kişisinden kaynaklı önemsendiğini vurguluyorsunuz.
Ancak kayınvalideye tilt olma sebebi ile olsaydı da konu sahibi yine doğru bir şey yapıyor olurdu. Annem ısrarla inat etse eşime kalmaz ben uyarırım önce.
Ve eşim uyarsa onunda arkasında dururum çünkü haklı. Burada bebeğin sağlığından daha önemli hiçbir şey olamaz. Saygıdan sebep bebeği tehlikeye atmanın kimseye bir faydası yok zararı var.

Arkadaşın bebeğini babaannesi dudağından öpüyor defalarca uyarmasına rağmen. Kadın ne zaman öpse çocuk ateşli boğaz enfeksiyonu geçiriyordu. Çokda görgülü bilgili geçinen, eğitime sözde önem veren insanlar. Görseniz cahil demezsiniz. Nasıl tatlı dilli bir kadın.

Kocasını doldurup doldurup kızın üzerine salıyor görümce ve kayınvalide. Kayınvalidesi ile bir kere kavga etmeden boşandı. Çocuğu babasının yanına gönderince babaannesi 4 yaşındaki çocuğu karanlıkta kilitleyip bırakıyor. Ceza verip kötü davranıyor. Başka dehşet detaylarda var vermeyeyim. Çocuk pedagog eşliğinde bir bir anlatınca aklı çıktı annenin.

Yani gelinin torununu sevmene müdahale etti. Alınıp kırıl, gücen. Üzülebilirsin. Ama inadına yapıyorsan, orada iyi niyet, bebek sevme falan yok. Bencillik ve ego var.
Dert üzüm yemek değil bağcıyı dövmek derler aynen öyle.

4 yıldır evliyim ve 2 aylık bir oğlum var. Eşim ailenin en küçüğü ve tek erkek. Annesi ile birbirlerine aşırı düşkünler. Evlenirken eşyalarını toplarken üzüntüden fenalaşıp bayılmıştı kayınvalidem. Evlendikten sonra annesi çok üzülür kaldıramaz hafta 2-3 kez sürekli ziyaretlerine gittik geldik yatıya kaldık hep her gün görüntülü konuştuk. Bu arada benim ailem genelde ayda 1 görüştük veya ben görüştüm eşimin olmadığı zamanlarda. Hamile iken çocuğa kendim bakacağımı çocuğun söz hakkının nasıl büyüyeceğine ben karar vereceğimi söylüyordum. Kayınvalidem o kadar bıakacaksın ki bize atavaksın dedi. Çünkü görümcem öyle yapıyor onun çocuğunu kendi çocuğu gibi bakıyor öpüyor. Görümcemin de işine geliyor. Benden de aynı şeyleri bekledi. Doğumdan sonra çocukla ilgili mesafe koymaya çalıştım. Ben sağa yatırtırdım sola çevirirdi. Çocuk kusardı sütün yaramıyor derdi. Çocuk ağlardı emiyor süt gelmiyor derdi. Bi yere koyardı çocuğu aa çık sevdi burayı derdi. Emziğini elleriyle tutar verir öper bir sürü şey. Eşime öpme konusunu söyledim çocuğun daha bağışıklığı olmadığını bir şey olursa çok üzülürüz öpmeyelim diye söyledim yalnızken uyardı.Velhasıl bir pazar evimde eşimle vakit geçirirken görümce enişte kayınvalide kim varsa bize geldi çocuğu görmeye. Kimse öpmedi çocuğu bu ağzının kenarından öptü. Annem ağzına bu kadar yakın öpmez misin dedim öperim dedi. Öpemezsin dedim öperim dedi öpmeye devam etti. Gün içerisinde de benle sorunu yokmuş gibi normal vakit geçirdik. Ertesi gün görümcem geldi bizle konuşmaya işte eli ayağı tutmuyormuş çok üzülmüş nasıl herkesin içinde öpemezsin dermişim çok büyük saygısızlık yapmışım. Bir daha asla gelmezmiş dokunmazmış. Yani yüzüme gülüp benle konuşmayıp 2-3 gün sonra bize haber yolluyor ve bunu her konu da yapıyor. Eşime söylüyorlar sanki bana karşı olsun diye. Bu sefer eşim de bana hak verdiği için bu konu kapandı. 1 hafta sonra ziyarete gittik yanaktan öpmüyor ama alnından öpüyor bir de minik değil bildiğini salyalı öpüyor. Yatırdığım yerdne başka yere yatırıyor. Çocuk reflülü yanlış tutulduğunda kusuyor. Çocuğu kusturdu. işte sütüm yaramıyormuş çocuğun midesi rahatsızmış ondan kusmuş.1 kere çocuğu abuk subuk tutmaktan düşürüyordu kolunu bacağını çekiyor abuk subuk şeyler yapıyor. Ailemden kimse çocuğu bu kadar hırpalamıyor alırken bana soruyorlar kimse öpmüyor. Annesi ben olduğum için bana saygı duyarak seviyor kendi ailem çocuğu. Aynı şeyi ondan da bekledim ama olmuyor. Eşime diyorum bir kere konuşalım. Olmaz çok üzülür kendini mimlettirirsin diyor. Yani bana saygı duymak için bir adım atmadı kendi çocuğu sanıyor oğlumu.
Ben de son gittiğimde çocuğu vermedim. Oğlumun her şeyine ben bakarım kimseye ihityacım yok ama çocuğa dokunmak istiyorsanız bana güven vermek zorundalar diye düşünüyorum.
Yine yüzüme kimse bir şey demedi. Arkadan kurul toplantısı yapılmış görümcelerim falan. Karar almışlar. Eşim bir daha giderse yalnız gidicekmiş. Ben çocuğu vermiyorsam gitmemin anlamı yokmuş. Eşimde artık bana yükleniyor öpseydi tutsaydı diye. Ya ben senin annenden bir kere anneliğime dair saygı görmedim. Derdimi anlatamıyorum. Azıcık özenli tutup öpmeyseydi çocuğun annesinin ben olduğumu bilseydi böyle olmayacaktı. Bunu yapmamak için temelli ilişkiyi kesiyorlar.
Yani şu an yalvar yakar özür dileyip bi daha çocuklar ilgili nasıl tutarsa severse karışmamamı bekliyor. Oğlunu beni bu şekilde köşeye sıkıştırdı. Nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Yine direkt benle konuşmadığı arkadam hep konuşulduğu için derdimi anlatamıyorum kendileri yazıyor kendileri oynuyor.
E daha iyi birak oğluşu gitsin sen gitme kafan rahat eder daha ne

Sizin konunuza hak veren arkadaşları tek taraflı duyduğu konu üzerine böyle yorum yapmalarınınyanlış buluyorum okadar saçma sevenler saymışsınız ki yok öptü yok sağa çevirdi ne var yani torunu sevemez mi ayrıca herkesin içind edenimde anneme öyle bir şey dense bende aynı tepkiyi verirdim sonuçta kadın kötü birşey yapamamış canının canı n evse bunda yani yarın sende babaanne olacaksın umarım aynı duruma düşmezsin
Benim çocuğum benim kararım babaanne anneanne karışamaz öpme diyince anlamaları gerek çocuk mahremiyeti öğrenmeli

Back
X