esimin ailesi bizi kullaniyormu:-(

Bn kendime.bakarim tuvalet yikar gene helal lokma gecrieim bogazimdan bn onlara muhtac degilmki benim evim var zaten babamdan kklan ama esim ayyri eve cikmak istemiyo.siz beni bencil gorun insan sevdigini ole silemiyo bn ayrilayayom bosanayim.demiyorum zqten bosanmam cunku benimde sucum var bastan bilerek evlendim.sartlari yani esimden.yana sıkintim yok ben evlatlik oldufunu dugunume bi hafta kala ogrendim nasil.silebilrsin ki herseyi birazda uzumdum.durumuna kiyamadim ama baktim herseyibesim yuklenmis ayni.evin.icnde olunca anladim ve kafam karismaya basladi.durum bundan ibaret

imtihan dünyası canım. şuan senin gözüne maddi sorunlar geliyor ve bunlar seni mutsuz ediyor.
maddi sorunu olmayanın da kocası aldatıyor, ya da çocuğu hasta oluyor vs.
bazısı da hiç evlenemiyor. yani beterin beteri var. yani tabii ki kolay değil kv yanında oturmak ancak bi de bu açıdan bak derim ve dua et. allah yardımcın olsun.

bence sizin asıl derdiniz birlikte oturmak o yüzden herşey gözünüze batıyor..
eşin minnet duyuyor belli ki .. o yüzden ayrı ev istemiyor.. e sizde bilerek gelmişsiniz yapacak pek birşey yok..
şartlarınızı değiştiremiyeceğinize göre daha güzel bakmaya çalışın..
hem çocuğunuz olduğunda kv niz bakar ne güzel işte..

Ya nedir bu üvey olduklarini 1 hafta önce ögrendim demenizdeki israr? Basta bilseydiniz ne degisecekti? Kendi eviniz var, esiniz istemiyor diye o evde oturmuyorsunuz. Böyle üst üste belki onlar da istemiyor yasli basli insanlar. Kari koca ne mantiksiz isler yapiyorsunuz. Böyle sevgi mi olur? Imkan oldugu halde eziyet cekiyorsunuz. Varmis eviniz verin kiraya. Ama sizin derdiniz ben ve esim olsun gerisinden bana ne 56 yasindaki kadin gitsin calissin. Sizin anneniz belki bag bahce isine yatkindir alisiktir ama bu yasta bir kadina tarlada calis mi diyeceksiniz? Benim anlamadigim ortada mülk bir ev oldugu halde neden kiraya verilip gelir saglanmiyor. Bunun sebebi "zaten esimin üstünden geciniyorlar bir de evimin kirasini mi yediricem onlara" olayi mi bunu bir aciklar misiniz?

Benim evim olacak da gidip kocamin ailesiyle ayni evde yasayacagim ve üstüne bir ise yaramiyorlar gidip calismiyorlar diye sikayet edecegim. Kredi cekmissiniz borc cok diyorsunuz da ne ev ne esya var ortada kredi neye cekildi? Düsük yapmissiniz gecmis olsun da sizin aileniz anneniz niye götürüp evde bakmadi? Ayrica haftalarca mi yattiniz kürtaj olunca. Millet iki gün sonra ise basliyor. Bu da iyi valla, ayni evde otur ve ev halkindan rahatsiz ol cok tembeller bir ise yaramiyorlar diye.

Allah yardımcınız olsun. Keşke evlenmeden önce bu durumu göz önüne alıp öyle karar verseydiniz. Eşinizin ailesine bağlı olması gerçekten çok güzel. Durumunuz uygunsa onlara yakın bir yerde ev tutsanız, çocuğunuza da bakıp size destek olsalar sizin için de çok güzel olur. Eşinizle bu durumu konuştuğunuzda ailesine ayrı bir evden de bakabileceğini anlatın bence.

Sen 2 kişi çalışıp, aynı evde oturmayı kabul ettiysen, o da senin becerin.

Sana aynı ev dediklerinde neden diye sormadınmı? Maddi demişlerdir anlamadınmı mevzuyu? Evlenene kadar kabul edip her şeyi, evlendikten sonra rahatsız olmakta ayrı moda. Nolcaktı, tatlı mı gelcekti eşine?

Üzgünüm ama herkes hatasının bedelini ödüyo bu dünyada. Sana da bu kısmetmiş.

Baştan aynı evde oturmayı kabul eden sizsiniz. Restinizi çekip ayrı ev açalım deseydiniz. Ayrıca kvniz 56 yaşından sonra el kapısında çalışmak zorunda değil. Bugüne kadar hiç çalışmayan kadına git çalış demeye utanır insan.Yani bu durumları evlenirken biliyordunuz madem neden evlendiniz o zaman?

Bu saatten sonra onlarin esinizi cocukken kullandigini dusunseniz ne olur, dusunmeseniz ne olur ya? isiniz mi yok, bunlarla bir de kendinizi dolduruyorsunuz... Insanlarin evinde yasayip bir de insanlara bileniyorsunuz. Okumak isteyen insan okurdu, esiniz okumak istemis de okuldan mi almislar? Kocaman adam olmus, evlenmeyi bilmis, ama kendine ayri ev bile acamamis. Siz de keza oyle. Bence siz yarim asirlik insanlarin calisip calismamasina degil, kendi halinize bakin.

Derdinizi kucumsemek istemem, ama kurtaj dediginiz seyi acik kalp ameliyati gibi bir sey mi saniyorsunuz? Size niye bakilsin, niye haftasina ise gidemeyin? Millet ertesi gun ise gidiyor.
Sikintidan yorgunluktan bebek mi dusermis, ne kadar kolay insanlarin ahini almak size! Bebek dusurmenizde bile elalemi suclamissiniz ya, onlar ne yapmis, bir de haktan helalden bahsediyorsunuz. O evde bence sayenizde bir negatiflik hakim, buradan bana oyle geliyorsunuz. Ne olsa suc, yasadiginiz herseyden onlar suclu filan. Koskoca kadin olmussunuz, azicik birey olmayi bilin, yasadiklarinizin sorumlulugunu almayi ogrenin ya.
Ben anladim sizin ne tur biri oldugunuzu. Buralarda da cok gordum zira. Keske hic evlenmeseymissiniz, otursaymissiniz annenizin evinde. Bu kadar derdiniz olmazmis.

Burada esinizin uvey olmasi gereksiz bir ayrinti olmus. Sizin asil derdiniz beraber yasamak. Bastan da kabul ettiginiz icin de bahane olarak bunu one suruyorsunuz ama oz olsalardi birsey degismeyecekti. Ayrica okumak isteyen acikogretimden okur. Benim arkadasim ailesinden gizli acikogretimden ortaokulu bitirdi, ustune liseye gecince anca haber verdi ve cok kizdilar cok mucadele etti. Yine acikogretimden okul oncesi ogretmenlik bitirip ogretmen oldu. Ve kiza okudu diye siddet bile uyguladilar. O kiz basina mucadele etmiste esiniz neden etmemis? Erkeklerin okumadigi zaman bahane one surmelerine hayatta inanmam.

Bizimki evlatlık değil ama eşim de aynı şartlarda okumuş ve kayınebeveynlerin emeklisi vs yok

Evlatlık alan ailelerin sosyo ekonomik yapısı incelendiğinde genelde düşük sosyo ekonomik gruptakilerin daha fazla evlatlık alma girişiminde bulundukları görülüyormuş. Bu şekilde bir yazı okumuştum. Sebebi ise yaşlandıklarında evlatlık çocukların bir nevii sigorta olarak görülmesiymiş.
Yoksa kv kp niz anlattığınız gibi maddi olarak kendilerine zaten zor bakıyorken bir çocuğu alıp büyütmelerinn ne sebebi olabilir? Zaten ona bir yatırım yapamayacakları belliymiş. İlerde çalışır bakar bize şeklinde hesap kitap yapılıp alınmış.
Çocuk için hiç yoktan iyidir belki ama bu kişiler bunu iyilik olsun diye ya da evlat sevgisinden yapmıyor beklenti ve fayda amaçlı yapılan bir şey.

Benim anlamadığım 56 yaşındaki kadın niye çalışamıyorkeza annem 56 yaşında çalışıyor kv geçen seneye kadar arada temizliğe vs giderdi çep harçlığı olsun diye

Konu sahibi için yazmadım bunları sadece bir kaç yorumda okudum ondan sebep yazdım,sağlık problemi vs varsa tenzih ediyorum.

Kayınvalidenize kim çocuğunu emanet etsin ki

cok ozur dilerim ama siz turkiyede evlat edinmenin ne kadar zor bir sey oldugunu biliyor musunuz? nice yas egitim para kriteri var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…