eşimin ailesi bunalttı:((

Senin bunu belli etmen gerek.
Ben pasta borek cay faslından hoslanmiyorum de.
Kilo aldım yemicem falan de.
Hastayım de.
Bisiler bulmaya bak.
İsim var,temizlik yapıcam,arkadasıma gidicem falan bahaneler buluo bu duruma bi sogukluk getir acil.

Kv ye söyliceksin istemiyorum diye. Kocana değil. Misafiri sana geliyosa hazırlığı da o yapıcak canım. Hiçbişe yapma çayı koy bekle. Bak o zaman öyle getirebiliyo mu akrabayı?

onlar sana emrivaki yapıyorsa sen de onlara yap

ablanı çağır onlar arayınca da ablam gelecek de

babana git kalsın eşin evde bir şey olmaz

neden sen onlar uyuyorsun onlar sana uygun

Sesini cikartmassan iyi bisey yaptiklarini sanmaya devam edicekler. Acik acik konus kayinvalidenle. Sizi kirmak hic istemem ama ben surekli bu tarz toplanmalardan hoslanmiyorum. Bi yerde artik bitecek diye dusunup ses cikarmadim ama azalacagina artti. Benim gucum yetmiyo surekli misafirdi yemekti temizlikti aksam yorgunluktsn oglunuzun yuzune bakamiyorum. Bu tempoyu kaldiramiyorum bu gorusmeleri artik azaltsak yeni evliyiz malum de. Yahu catir catir konus. Imadan anlamazlar.

Yorumlar için öncelikle teşekkürler.söylediklerinizin çoğunu denedim surat astım evde yemek yok dedim dışardayım müsait değilim hastayım vs.. İki gün geçiyo aynı devam gelme gitmeler.arada sallıyabiliyorum kabul etmiyorum her seferinde hayır denmiyo:(

Eşim memnun değil ama anne babasını kıramıyo çoğu zaman.Bunlardan kaçmak için hafta sonları şehir dışına kaçıyoruz.Aşırı cimriler ona da laf ediyolar.Beni tanıyanlar halime gülüyo artık
yenı evlıyken bız banyo yatak odası yapıyordukbu ne ya hayır dıyın acık acık

Evde yokuz bile denmiyo örnek veriyim ozaman.Az önce aradı eşimin babası ağzından kaçırdı dün bizim evin önünde dolanmışlar arabayla.Evdeydiniz ama gelmedik dedi:O
kusura bakma bız yenı evlıyız bıraz baş başa bırakın demedıgınız sürece bırsey degışmez agzını acacan

Cnm bu bir sure böyle devam eder zamanla taşlar oturur yerine ortak iş de zor Eşiniz hep ailesine muddeem olacak allah yardımcıniz olsun

Selam bayanlar yeni üyeyim ama çoook uzun süredir takipteyim ve size danışmak istiyorum
Yeni evliyim 4 aylık.Çok severek anlaşarak evlendik hiçbir sorunumuz yok şükür.
Eşim tek çocuk olduğu için aşırı düşkünler.Annesi iyi bi kadın fakat her ortamda oğlunu över oğlunu konuşur artık kendini komik durumlara düşürür o derece.Uzatmadan konuya giriyim.
Sorun şu ki aynı şehirde oturuyoruz eşim babasıyla çalışıyo.Nerdeyse hergün bizdeler yada bizi çağırıyolar.Hergün yemek.Hergün kahvaltı.Çat telefon kendileri değil bırakın bütün sülale amcalar yengeler kuzenler size geliyoruz.Çok sıkıldım bunaldım.Sürekli temizlik yapıyorum heryeri inceliyolar heryere girip çıkıyolar.Psikolojim bozuldu temizlikle kafayı bozdum.Kayınvalidemin gün arkadaşları bile artık bana geliyo sürekli pasta börek yap.Eşimle tartışmalar başladı açık açık istemiyorum diyorum.ben aile hayatına komşu akrabaya alışkın değilim annem babam ben çocukken ayrıldı akrabalarımızla yakın ilişkilerimiz hiç olmadı.evlenmeden 1 ay önce işten ayrıldım tamamen hayatım misafir ağırla misafirliğe git.başka hiçbir aktivite yok sıfır.cahil insan değiller gayet modernler neden böyle yapıyolar neden rahat bırakılmıyoruz.ne yapabilirim:KK43: ? acele yazdım imla hataları için kusura bakmayın lütfen akıl istiyorum

Kayınvaliden dengesiz düşüncesiz. Bu konuyu bizzat onunla halletmen gerekebilir.

Birde fazla içli dışlı olma. Hastayım de , işim var de bahanelerin olsun. Araya resmiyet koyman lazım.

İlk etapta sürtüşmeler olabilir ama bu işin çözümü bu.

Kapıya don't disturb yazısı as canım.
Şaka bi tarafa da çok abartmislar bence bir süre sürekli bahane üret. Hastayım, isim var, başka planımız var su var bu var şeklinde. Ne gelmelerine müsaade et ne de sen git. Bu şekilde ayakları kesilebilir.

Ha bundan da anlamiyorlarsa konuşarak ima et geldiklerinde ay çok yorgunum siz gelmeseniz uyuyacaktim, hazırlık yapma mesela ay hasta yatiyordum kafamı kaldıracak halim yoktu siz arayinca zorla kalktım.
Bu arada temizliğe bu kadar takılma bırak biraz da pis olsun sanki kendi evleri hep temiz miymiş.

Babasıyla birlikte çalıştığı surece böyle devam eder canım habern olsun

onlardan uzak durmak için birşeyler bulman sana kazandırır...

Genelde kayınvalide ile konuş denmiş ama bence kocanla konuş. Senin söylediklerin batar. Kocan ailesiyle nasıl konuşması gerektiğini bilir

Bu tür durumlar birazda bile bile lades demek bence. Evin bir çocuğu işler ortak ve ev hanımlığını da kabullenmişsin. Herşey önceden belliymiş ama sen kestirememişsin. Karşı taraf da biraz abartmış tabi.

gündüz kurslarına yazıl böylece günlerin MECBUREN dolmuş olur.akşamlar için de eşinin bu konuyu halletmesi lazım sen ne dersen de olmaz.ailesini alıp güzelce kırmadan anlatsın.yapacak bişey yok Allah yardımcın olsun

eşimle tartıştık bu konu yüzünden yazamadım..tatlıya bağlandı şükür
kabul etmicem bi süre kimseyi istemiyorum dicem direk kayınvalideye başka çözüm yok naparlarsa yapsınlar

Back
X