Eşimin ailesi çocuklarına fazla düşkün

s_o_s

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
68
19
13
Herkese merhaba, forumda evli olanların yazılarına bakıyordum bu işin sırrı ne acaba? Eşimin ailesinin çocuklarına çok düşkün olması beni biraz kıskandırıyor ve değersiz hissettiriyor. Ben mi abartıyorum sizce?

Son düzenleme:

Abartmiyorsun. Ben 8 yillik evliyim benim esimin ailesi de boyle. Kizimsin derler ama asla kizlari deyilsin, bunu unutma. Hata yapiyorlar, guya ogullarini koruyorlar ama en buyuk zarari ogullarina boyle yapip huzurunu bozarak onlar veriyorlar. Bosver ne derlerse desinler. Canini sIkarlarsa fazla gidip gelmezsin.

Laflarına, sözlerine örnek?
Benim kv de ayağına çorap giy kızım hasta olursun der mesela ama beni çocuk mu sanıyor, evliyim ben diye sinirlenmiyorum mesela?

Evliliği yürütmek için iki taraflı tölerans şart. Ha karşı taraf hiç göstermiyorsa da sen seni enayi durumuna düşğrmeyecek kadarını göstermelisin.
Anlattıklarından anladığım kadarıyla çok büyük bir sıkıntı yok ortada. Biraz tölerans dengeyi sağlayacaktır diye tahmin ediyorum.

Eşinizin ailesinden beklentiyi sıfırlayın, ne iyilikleri ne kötülükleri umrunuzda olmasın. Rahatlarsınız...

öncelikle işe el kızı olduğunu beynine kabul ettirmekle başla bence.sen artık biz bir aileyiz anlayışındasın anladığım kadarıyla.o senin güzel temiz yüreyinden ama biz gelinler her zaman kayınvalide gözünde el kızıyız.yıllar geçse bile.bu bir gerçek

Bugün arkadaşımda fark ettim çocuklarına çok düşkün anne kesinlikle damat yada gelin kabullenemiyor
bu yakıştıramamak ve paylaşamamak
üstüne çocukta anneye düşkünse her zaman geri planda olmak kaçınılmaz

sorununuzu iki anabaslıga ayırmakta fayda var bence,
ebeveynlerin davranısları ve cocukların beklentileri

1- evladına deger veriyor seviyor ise neden düşkün olmasın bir insan?
cocukmus gibi davranmaları -ki aile buyuklerinden 60yasına da gelsen evlat evlattır, ona yine gozu gibi bakar olarak ogrendim/gordum- esinizin gelisiminde herhangi bir sorun olusturmus mu? sorumsuz birisi mi?

ayrıca cocugunu korumak nasıl bir dusuncesizlik olabilir?
daha da onemlisi, korumalarını gerekli hissettirecek olan sey ne?

2- size saygılılar ise beklentiniz tam olarak nedir?
laf sokuyorlarsa saygılılar demezdim,
ancak iyi davranan insanların da soyledigi her kelimeye takılıp alınganlık yapmazdım,
ortasını bulmak lazım bence...

el kızı oldugumu hatırlatıyorlar demissiniz ama işin özünde zaten oyle degil misiniz?
annesinin sizi de 9ay karnında tasımıs gibi sevmesini ilgi gostermesini beklemiyordunuz sanırım.

yine baska bir bakıs acısıyla siz de onları öz anne-babanız gibi gormuyor olmalısınız,
cunku inceden laf sokma ya da oglunu kızını uyarma her ailede ufak veya buyuk capta degisse de olan seyler,
buna ragmen "annem bana hep laf sokuyor" diye konu acmanız icin ciddi problemler yasamayı beklerdiniz degil mi?
ancak kv "kızım şunu şöyle yapsan daha guzel olur" dese bile nasıl beni eleştirir veya beni hic begenmiyor diye dusunmeye baslıyoruz cunku el kızıyız, onların da el oglunun anne babası oldugunu biliyoruz...

Tüm yorumlar için teşekkürler.

Eşim sorumsuz biri değil tam bir evlilik adamı. bu yönden şanslıyım. Ben babasız büyüdüm, annem de bize düşkündür ama kimse eşime yalnız kaldığında beni korumaya yönelik laf çarpmıyor. benim annem benim kabahatim varsa bana onun kabahati varsa usulca ona söyler(olmadı şimdiye kadar gerçi) ya da hiç karışmaz o huydadır. ama kv ve eşi öyle değil. oğulları evlilikte sorun yaşayacak stres olacak yük taşıyacak ödleri kopuyor. evlilk bu bizim aramızda buna alışmak zorundalar. örneğin kendi kızları eşine mutfakta iş yaptırdığı zaman sorun olmuyor çünkü çok kıymetli ama ben oğullarına mutfak işi yaptırsam laf çarpıyor. benim annem ile kv arasında çok fark var. eşime damat muamelesi yapılmıyor.

Annem eşime oğlu gibi kıymet verir ama kv tarafından kızı kadar kıymet göremiyorum. Alışır mıyım mesafelimi kalırım bakıcaz artık, herkesin dertleri benzer sanırım.

zaten bütün sorunlar karşıdaki ailenin de kendi aileniz gibi olmasını beklemenizden kaynaklanıyor.her evin yaşamı düzeni farklıdır.2 kardeş çocukları evlendiğinde bile sorunlar çıkabiliyorken,farklı kültürlerde ki,farklı yaşamlada ki ailenin sizin ailenizle bir olmasını beklemeyin.üstelik seni de sevip değer veriyorlarmış daha ne isteyebilirsin ki

Daha once hic ogullarini umursamayanlar bile evlenince oglum da oglum diye yirtiyorlar kendierini eslerimizde hazir duruyor anne kuzusu olmaya zaten

Benimkide aynen boyle 3 seneyi devirdik bende dayanamiyorum buyuk diye cevapta veremiyorum icime atiyorum sonra evime donsemde haftalarca atlatamiyorum ruyama giriyor bosver diyorum cogu insanlara gore iyiler ne kaynanlar var benimki neki diyorum esim beni seviyo diyorum oyle idare ediyorum uzaktalar zaten yeri gelir cok yardim eder her konuda ordayken eve yigar yiyin icin diye bebegime deli olur arada laf sokmasa cok bilmislik yapip hep benim dedigim olur havalari olmasa iyide iste napalim katlaniyoruz

ben veriyorum cevap kv tarzında :) canım cicimle laf sokuyoruz :) söyle atma içine sonra patlarsın kötü olur. ben büyüklerimden öğrendim valla canım cicimle laf iliştirmeyi aynını yapıyorum. evlatlarını kaybedecekler diye korkuyorlar herhalde. empati yapayım diyorum ama sonuç olarak oğullarının artık bir yuvanın sorumluluğunda olduğunu anlamak ve kabul etmek lazım bunu yapamıyorlar sorun o. onlar güvenmeyip değer vermeyince benim de içimden gelmiyor ana bellemek

onlar senin gerçek annen baban olmadıgına göre
sende onların kızı degil gelinisin
sana kızı gibi davranmalarını bekleme

Canım eşimde de anası babasıda evlenene kadar hiç iletişimleri hatta sevgi bile yoktu
Evlendik kv kp oğluuum oğluuum oldu kocamda anaam babam oldu
Imza atınca oğulları kıymete biniyo

Canım eşimde de anası babasıda evlenene kadar hiç iletişimleri hatta sevgi bile yoktu
Evlendik kv kp oğluuum oğluuum oldu kocamda anaam babam oldu
Imza atınca oğulları kıymete biniyo

Bende ayni seyi yazdm kesinlikleee kiskancliktan bi evlat aski basliyo ama hep derim Allah buyuk !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…