- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.523
- 548
- 27
- Konu Sahibi Ecrin beytas
Bu konuda bir saf var ama bu kocanız değil.Saf kendisi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu konuda bir saf var ama bu kocanız değil.Saf kendisi
Evleri yok, göçebe gibi oradan oraya taşınıyorlar ama bu ortamda bile konu sahibi hamile kalabiliyor. İşte bu gamsızlıktan istiyorum ahsjajsja. Biz boşuna kasıyoruz aman okulu bitirelim, atanalım. Evlendikten sonra hemen olmaz, önce birbirimize alışalım. Bebeğimizin geleceği için birikim yapalım vs. Asıl deli biziz.Şimdi bana olaylar ilginç geldi
Hanım kızımızın yaşı küçük gibi
Özellikle adetliyken yemek vermemek kısmına takıldım
Çıkarsın dışarı yersin bir şeyler ya da kocana söylersin
Ya ev tutarsın ne bileyim ya koca da çok pasif normal mi
bu durum normal mi bence ben deli değilim benden deli olanlar var
Neden erken evlenıyorsunuz mesela
Kocanızın evi bile yok adam gıbı
Bir de hamilesiniz neden yani
sabredeceksiniz kocanız demiş
dönecek bir baba eviniz yok mu? insanın eşine de sevgisi kalmaz böyle bir ortamda...
Var hatta ev bile veriyor ama eşimin ailesi olay cikariyor
Arkadaşlar hemen saldırı moduna geçmişsiniz kız küçük herhalde. Konuşacak kimsesi yok ve burada bizlerden akıl almaya çalışıyor.
Siz kaç yaşındasınız? Bu kadar sıkıntı varken evlenip hemen çocuk olduğuna göre maddi bir geliriniz de yok galiba? Eşiniz ne iş yapıyor? Ailesi hakkında kötü konuşmayın eşinize, safsa ters tepebilir. Siz baştan eşinizle ne konuştunuz? Birinin başını kapatma vs ? Karadeniz ve Doğu bölgelerinde böyle istekler yaşayan ve sıkıntılar duymuştum. İnsanları ayırıyor değilim ama kalabalık yaşama, aynı evde bir sürü aile ve baş kapatma tarzı şeyler anlattınız. Hangi bölgede geçiyor bunlar? Siz bu konuda daha önce eşinizle konuşmadınız mı?
En deli benim ayrıyetten kulaklarım küpeliEvleri yok, göçebe gibi oradan oraya taşınıyorlar ama bu ortamda bile konu sahibi hamile kalabiliyor. İşte bu gamsızlıktan istiyorum ahsjajsja. Biz boşuna kasıyoruz aman okulu bitirelim, atanalım. Evlendikten sonra hemen olmaz, önce birbirimize alışalım. Bebeğimizin geleceği için birikim yapalım vs. Asıl deli biziz.![]()
Bazı konularda çığlığı basasım geliyor cidden.Arada bir yerde hamileyim yazmış
Daha istediği domatesi yemekten, o domatesin önünden alınmasına engel olmaktan aciz insanın kucağına bir bebek geldiğinde, ben o bebeğin kaderini düşünmek istemiyorum şuan ya.Hamileeeeeeeee
Artık aşk bebeği bu ilginç karşılayamıyorum artık
Valla içim karardı.Kendisi söyledi.
"Yeni doğan bebek tuzlanır" mı diye aratıp ekran görüntüsünü profil fotosu yapmış zaten.
Niye böyle bir arama yapmış onu da anlamadım. Kayınvalide isterse tuzlar, istemezse tuzlamaz. Her şeye onlar karar veriyor zaten.
Okuyamadı diye kimseyi yargılayamayız zaten ama böyle sayko bir ortamda çocuk yapmak düpedüz sorumsuzluk, bencillik.En deli benim ayrıyetten kulaklarım küpeli
Deli deli kulakları küpeli şarkısını kendime hediye ediyorum
Ya belki çaresizdir ne diyeyim her insanı okutmuyorlar bir şey diyemıcem ona da
neyse ya olan olmuş
16-18 yaş demeden evlendirilen çok kız var ne yazık ki. Bu kız da bana öyle olabilir gibi geldi. Yaşını sordum cevap vermedi. Üzücü ama Türkiye’nin gerçeği.Bana pek inandırıcı gelmedi konu , konu sahibi evlenip çocuk yapmayı becerecek aklî yeterlilikte ve olgunlukta değil gibi sanki ya da fazla küçük yaşı. Yemek vermediler diyorsunuz , neden kendinize bir şeyler hazırlayıp odanıza gitmediniz ( hani çocuk yapma aktivitesinde bulunduğunuz, size ait olan odaya ). Aileyi öyle bir anlatmışsınız ki medeniyet görmemiş, mağara insanları gibi . Bunların yetiştirdiği çocuktan( kocanızdan) fazla bir şey beklememek gerek o zaman .
Çok aşıksaniz, aileniz de kanatsız melekse size ayrı bir ev kursunlar en acilinden, kocanız da ailesiyle yaşamayı aklından çıkarsın . Kendi evinizde yaşayın.
Ailesinin olması, bilinçli insanlar olduğu anlamına gelmiyor. Bir çok kız bazı bölgelerde okuldan alınıp ev kızı yapılıp hemen bir istek olunca evlendiriliyor. Ailesi sizin bizim yapımızla uyuşan insanlar değiller. Dertleri kızları, oğulları evlensin, çocuk yapsın. Her birey yaptıklarından sorumludur ama ne yazık ki bu insanlar başka bir yaşamın olduğunu düşünmüyorlar, cesaret edemiyorlar. İlişki nedir, nasıl olur bilmedikleri gibi kocadan ayrılma için de tereddüt etmeleri, daha açık gözlü olmamaları normal.Yukarıdan okuyabilirsiniz kimsesi olup olmadığını.
Ailesinin eşine eziyetini ağzını ayırıp izleyen adamın peşinden gitmek çaresizlik değil, bilinçli bir seçim. Yaşının küçüklüğüyle alakası yok bunun.
Aynı konunun 30-40 yaş versiyonları da var bu forumda.
Ev verıolarsa kocana dekı ben gıdıyorum sen tek basına sabret onlar duzelınce gel de. Sakamısın arkadasım ne demek karısıyorlar bır bosanma dılekcesıne bakar kolemısın sen 2020 deyız cık gıtVar hatta ev bile veriyor ama eşimin ailesi olay cikariyor
Yemin ederim ne kadar dikkatlisiniz masallah sizeSiz tuzlamayı düşünüyormusunuz? Profil fotosu ya demekki önemş var
Ailesinin olması, bilinçli insanlar olduğu anlamına gelmiyor. Bir çok kız bazı bölgelerde okuldan alınıp ev kızı yapılıp hemen bir istek olunca evlendiriliyor. Ailesi sizin bizim yapımızla uyuşan insanlar değiller. Dertleri kızları, oğulları evlensin, çocuk yapsın. Her birey yaptıklarından sorumludur ama ne yazık ki bu insanlar başka bir yaşamın olduğunu düşünmüyorlar, cesaret edemiyorlar. İlişki nedir, nasıl olur bilmedikleri gibi kocadan ayrılma için de tereddüt etmeleri, daha açık gözlü olmamaları normal.
Bu kız için konuşmuyorum sadece ama yetiştirilme tarzı ve eğitim çok önemli. Bu yüzden bir kız çıkıp kendi yaşadığı sorunları anlattığında ben evlenmeyi bilmişsin, bunu çöz diyemiyorum. Bu kişilerin nasıl çocuk büyüteceği, o çocuğun dünya görüşü, bilinç durumu da ayrı bir tartışma durumu.