- Konu Sahibi sensizolmazkiii
-
Eşim bana dedik ki = Her göre desin ki (...'nin bir karısı var. ....'nin bir gelinleri var harika biri) desinler istiyormuş.
Aynı taktiği sen de kullansana canım...
Arkadaşlarımın eşleri gezmeye,yemeğe götürüyor,çiçekler hediyeler alıyor,
sen de yapsan da senin için de ne harika koca deseler diyebilirsin mesela :)
Başlığı görünce şikayet ediyorsun sandım ama tersine kendini yetersiz hissetmeye başlamışsın.
Eltinin başka işi gücü olmayabilir,yalnız kalmayı sevmiyor olabilir,evişlerinden zevk alıyor olabilir vs...
Sen onun gibi olmak zorunda mısın ?
Senin rutinin haftada 1 gitmekse,kendi rutinini asla bozma.
Hele temizlik ve gidip yemek yapma işlerine filan sakın bulaşma.
Gelin,kayınvalidesinin işlerini yapmak zorunda değildir."Yardım" etmesi adetten ve nezakettendir.
Arada giderken evde yaptığın keki böreği götürebilirsin.
Ben kahvaltıda misafirliği sevmem.Yemeğe çağıracaksan 2 ayda bir yeterli diye düşünüyorum.
Adam sizi kendsine es diyemi almis yoksa anasina hizmetci diyemi
valla sizib gibi kadinlar herseyi hakediyor kocalarinizi sahip kendinixide kole yapuyinuz yapin bakalim elinize ne gecek cok merak ediyorum
siz en iyisi sabah 7 de gidin kayinvalidenize hazirolda bekleykn kahvalti bulasik camasir ne varsa yapin aksam da yatirin kaynananizi ustunu de otrun iyiceusutmesin kadin sonra evine gecer esinizden kocaman bi afferin allir yatarsiniz rahat rahat oh neguzel
Allah size alik fikir versin....
ve işine gelmeyince konu sahibi anında kaçar
Arkadaslar ben cok yenı evlı bı bayanım daha 1 sene bıle olmadı. Biz eşimle çok severek evlendik ama eşim aılesıne asırı derecede baglı asla laf ettırmez toz kondurmaz öncelıgı hep onlar olan bırı. Size sorum şu = Eşim süreklı cevresindekileri örnek verıyor basta eltimi ve bu durumdan oldukça rahatsızım. Eltim süreklı kayınvalıdemgılde yaşayan her dedıkelrını yapan evi cekip ceviren birisi. Eşim bana dedik ki = Her göre desin ki (...'nin bir karısı var. ....'nin bir gelinleri var harika biri) desinler istiyormuş. Yani acıkcası her gittigimiz ortamda öncelıkle hizmet beklıyor esım benden. ben hizmet etmeyen biri degılım yapıyorum ama o aşırısını beklıyor bunu onun için yapabılmem için sizlerden desteğe ihtiyacım var ne yapsamda eşim benden memnun kalsa. Dışardan görenler ...'nın bır karısı var mükemmel biri demeleri için. Yoksa evliliğim söz konusu. Cünkü esım aılesıyle cok sorun yasadım hıc bısey umrunda degıl laf bıle söylettırmedı onlara benıp hep susmamı bekledı. Ben ne yapabılırım kı ? Eşimin güvenını saglayım ve bu lafları duysun. Neler yapmam lazım. (Eger eltimin izlediği yolu izlersem eltim süreklı sabah aksam orda hiç baska işi gücü yok canım cicimle halledıyor herseyı.) Sizler eşlerinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz ? Neler yapıyorsunuz ? Ne akdar zamanda bir gidiyorsunuz ? Banada fikir olur en azından ben normalde haftada 1 kere gıdıyorum huzurumuz bozulmasın dıye. Ne yapsam haftada 1 kere gitsem bile süreklı bı emek caba göstermelıyım mesela gıderken kek pogaca yapıp annecım babacım sıze yaptım mı demelıyım ? Ya da kendiliğimden haftanın bi günü gidip temızlık mı yapmalıyım ? Ya da haftada 1 günü arttırarak haftada 2-3 mü olmalı :/ Bilemiyorum ama acıkcası kendı görüşüm fazla muhabbet tez ayrılık getirir yönünde olsada eltim her gün orda oldugu ıcın durmadan internetten tarif bakıyor bı sofra hazırlıyor agzınız acık kalır hıc erınmıyor herseyı dört dörtlük yapıyor ve eşimde ımrenıyor ıster ıstemez. Napsam bılemedım ne kadar zamanda bır esımın aılesıne yemege davet etmelıyım ? ya da annesını kahvaltıya ? (böyle seyler esımın cok hosuna gıdıyor cünkü) Napıcamı bılsem buraya yazmazdım ama ınsallah benı anlayan bırılerı vadır cok ıhtıyacm var yardıma. Benim için önemlı olan el değil önemlı olan eşimin ne düşündüğü + ona ıstedıgını verebılmem
Sen nasılsın?
Kendini nasıl hissediyorsun?
Eltin ile aran nasıl? Hala sahte olduğunu düşünüyor musun tavırlarının? Eltinin sana karşı tutumu nasıl?
Kayınvalideni gördüğün zaman kendini nasıl hissediyorsun? Çarpıntıların devam ediyor mu?
Eşinin ailen ile arası nasıl?
Nasıl bir eş isterdin? Dışarıdan insanlar baktıkları zaman "X öyle bir adamla evlendi ki, vallahi parmakla gösterilir" diyebilirler mi? Etraftan, akrabadan eşinle ilgili ne gibi olumlu geri bildirim alıyorsun? Alıyor musun?
Kısaca.. Sen nasılsın?
Sırf eşin istiyor diye, yerinden oynatmaya çalıştığın ağır yükü, seneler boyunca, yüklendikçe yüklenerek taşıyabilecek misin? İncinmeden, kırılmadan, şikayet etmeden, sinir hastası olmadan? Herşey öyle daha iyi mi olacak. Hükmeden ve yöneten kayınvalideye hizmet, onu yumuşak ve anlayışlı birine dönüştürecek mi?
Şu anda durum nasıl? Şu an iyi ise, biraz daha karakterli durarak, kendini "sadece kendin olabildiğin için" sevdirebiliyorsan, mesafelerini düzgün, saygılı ve yerinde davranışlarla koruyabiliyorsan, yarın öbür gün üzüldüğün bir olayda alacağın tavır, alman gereken tavır, herkes tarafından saygı ile karşılanacaktır.
Eşin seni severek ve ne olduğunu bilerek aldı. Dürtükleyerek değiştirmeye çalıştığı eşinin, sokmaya çalıştığı ortamda ne gibi durumlarla karşılaşabileceğini derinlemesine düşünmesi lazım. Elbette ailesine düşkün olmalı.. Ama senin sırf o düşkün diye, onun ailesine, aslında katlanamayacağın bir yük ile hizmet etmen, çok anlamsız.
Sen bilirsin.
Ağzınla kuş tutsan, elinden ateş çıkarıp çöpsüz pişirsen, altın tabakla havada uçurup sunsan, üstüne parende atıp kocaman bir pankart açarak "Sizi çok seviyorum" gibi hareketler yapsan, nihayetinde "El" sin.. Yaptığın hizmet kadar sevileceksin. Menfaatlerin çakıştığı noktada sen, nihayetinde ve her zaman El'sin, incitileceksin...
Diyorum ya.. sen bilirsin..
Yuvanın sağlığı için, kendi sağlığından vazgeçmek de bir erdem belki..
Sonuna kadar götürebileceksen..
Yoksa hiç başlama..
Sabır, çok erdemli insanların kabiliyetle götürebildiği demirden bir bilyedir...
Son kez diyorum, sen bilirsin..
Arkadaslar ben cok yenı evlı bı bayanım daha 1 sene bıle olmadı. Biz eşimle çok severek evlendik ama eşim aılesıne asırı derecede baglı asla laf ettırmez toz kondurmaz öncelıgı hep onlar olan bırı. Size sorum şu = Eşim süreklı cevresindekileri örnek verıyor basta eltimi ve bu durumdan oldukça rahatsızım. Eltim süreklı kayınvalıdemgılde yaşayan her dedıkelrını yapan evi cekip ceviren birisi. Eşim bana dedik ki = Her göre desin ki (...'nin bir karısı var. ....'nin bir gelinleri var harika biri) desinler istiyormuş. Yani acıkcası her gittigimiz ortamda öncelıkle hizmet beklıyor esım benden. ben hizmet etmeyen biri degılım yapıyorum ama o aşırısını beklıyor bunu onun için yapabılmem için sizlerden desteğe ihtiyacım var ne yapsamda eşim benden memnun kalsa. Dışardan görenler ...'nın bır karısı var mükemmel biri demeleri için. Yoksa evliliğim söz konusu. Cünkü esım aılesıyle cok sorun yasadım hıc bısey umrunda degıl laf bıle söylettırmedı onlara benıp hep susmamı bekledı. Ben ne yapabılırım kı ? Eşimin güvenını saglayım ve bu lafları duysun. Neler yapmam lazım. (Eger eltimin izlediği yolu izlersem eltim süreklı sabah aksam orda hiç baska işi gücü yok canım cicimle halledıyor herseyı.) Sizler eşlerinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz ? Neler yapıyorsunuz ? Ne akdar zamanda bir gidiyorsunuz ? Banada fikir olur en azından ben normalde haftada 1 kere gıdıyorum huzurumuz bozulmasın dıye. Ne yapsam haftada 1 kere gitsem bile süreklı bı emek caba göstermelıyım mesela gıderken kek pogaca yapıp annecım babacım sıze yaptım mı demelıyım ? Ya da kendiliğimden haftanın bi günü gidip temızlık mı yapmalıyım ? Ya da haftada 1 günü arttırarak haftada 2-3 mü olmalı :/ Bilemiyorum ama acıkcası kendı görüşüm fazla muhabbet tez ayrılık getirir yönünde olsada eltim her gün orda oldugu ıcın durmadan internetten tarif bakıyor bı sofra hazırlıyor agzınız acık kalır hıc erınmıyor herseyı dört dörtlük yapıyor ve eşimde ımrenıyor ıster ıstemez. Napsam bılemedım ne kadar zamanda bır esımın aılesıne yemege davet etmelıyım ? ya da annesını kahvaltıya ? (böyle seyler esımın cok hosuna gıdıyor cünkü) Napıcamı bılsem buraya yazmazdım ama ınsallah benı anlayan bırılerı vadır cok ıhtıyacm var yardıma. Benim için önemlı olan el değil önemlı olan eşimin ne düşündüğü + ona ıstedıgını verebılmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?