Eşimin ailesi + eşim ailesine aşırı bağlı bi insan :( Sorunlar...Nolur yardım

İnsanları dinlemesi çok saçma Eşinizin zor bir durum ama bu konu için bence sizin değil Eşinizin destek alması gerekiyor. Tahminimce eltiniz de gostermelik yapıyor ki bunu başarıyor. Hani ogrenciyken anne baba evde yokken ders calisirdik hiç calismiyorsun derlerdi belli bir süreden sonra onlar evde yokken oyna Zıpla onlar gelince ders çalış yöntemi vardı. Bunu deneyin.acaba kendisi kiyaslansa nasıl hissederdi? Daha yeni evlisiniz bu konuyu güzel bir ortam hazırlayıp konusmalisiniz.Ailesinin çok değerli olduğunu onlar için hissettijlerinizi bilmeli kıyaslandığınizda nasıl hissettiginizi ve empati kurmasinin gerektiğini soylemelisiniz.fazlaca bencil gibi eşiniz. Tabi burada eleştirmek değil amaç yardım. Siz kimsebin evini toplamak zorunda değilsiniz yapılması gerekeni yapıyorsunuz. O ev eltinizin evi siz kendi evinizde yapmalisiniz.bir gün güzel bir sofra hazırlayın yardım alın gerekirse davet edin ailesini güzel zamab gecirsinler.bakin kaynananiz nasıl anlatacak komşulara.

Demek mahalledekilerin ne dediği eşiniz için çok önemli. O zaman bırakın kaynanayı mahalledeki herkese gidin temizliğini yapın, hizmetini yapın, yemekleri tencereleri tezgaha dizin. İçeriden fethedin. Madem evliliğin devamı buna bağlı...

bizim ülkemizde maalesef mantık böyle iyi gelin olmanın yolu hizmetçi olmaktan geçiyor iyi insan olmak yetmiyor iyi gelin olmaya eşinizede bravo yani annesinin işi görülsün yeter ona eşi umurunda bile değil sizinde ondan istekleriniz olsun madem onun ailesi hizmetten hoşlanıyor sizde ona baskı yapın annemi ara çok hoşlanır deyin babanızla ilgili isteklerde bulunun sizde onu bunaltın birazda o kendini yetersiz hissetsin nasıl oluyor bakalım

Eşim bana dedik ki = Her göre desin ki (...'nin bir karısı var. ....'nin bir gelinleri var harika biri) desinler istiyormuş.

Aynı taktiği sen de kullansana canım...
Arkadaşlarımın eşleri gezmeye,yemeğe götürüyor,çiçekler hediyeler alıyor,
sen de yapsan da senin için de ne harika koca deseler diyebilirsin mesela :)

Başlığı görünce şikayet ediyorsun sandım ama tersine kendini yetersiz hissetmeye başlamışsın.
Eltinin başka işi gücü olmayabilir,yalnız kalmayı sevmiyor olabilir,evişlerinden zevk alıyor olabilir vs...
Sen onun gibi olmak zorunda mısın ?

Senin rutinin haftada 1 gitmekse,kendi rutinini asla bozma.
Hele temizlik ve gidip yemek yapma işlerine filan sakın bulaşma.
Gelin,kayınvalidesinin işlerini yapmak zorunda değildir."Yardım" etmesi adetten ve nezakettendir.
Arada giderken evde yaptığın keki böreği götürebilirsin.
Ben kahvaltıda misafirliği sevmem.Yemeğe çağıracaksan 2 ayda bir yeterli diye düşünüyorum.

Okuduklarim hic hosuma gitmedi.esiniz sizi seviyordur belki ama bence saygisi yok. Sizi birileriyle yaristirmasi ne demzek goze girin diye olmadik hallere girmenizi istemek ne demek. Herkesin bir tarzi vardir. Yapiniz tarziniz neyse o olun. Ama guleryuzlu olabiliyirsaniz olun. Nefretle ya da esinuzin hatrina itrf kaka on yemek yapacaginiza guleryuzle demlenmis bir cayin yanina leblebi bencrf daha iyi. Icinizden geliyirsa daka cok gidebilirsiniz. Ama bunu eltinizle yarismak icin yapmayin. Yani bern esinize sinir oldum. Sizi de nasil bir hale sokmus hàberinuz yok. Alkah bilir kv kp genctir. Oooh verin gazi gelinlere gelsin borek corek gitsin tatlilar, bir de tarisa soktular mi sizi oh ne ala.
Esimizin ailesiyle guzel gecinmek onlara saygi duymak mumkunse ictenlikle sevmek ve cici davranmak yetmiyir mu. Illa temizlik mi yapmak lazim evlerinde.

Evet! Benim annem beni baskalarin evini temizle diye büyütmedi. Bende konu sahibin kizmasi yerine birde yardim istemesinden çok sasirdim. Artik kadin olmak böyle birseymi? Baskalari ile yarisa girmek kim daha hamaratli diye? Ne kadar asalayici bir durum! Ne kadar rencide edici bir durum. Kadin olarak bu duruma çok üzülüyorum.

Sanirim senin taktigin iyide fakat esi simde konu sahibine "sen haklisin" derse ve ertesi gün çiçek gidip alsa ne olacak? Yine ayni sorunla kaliniyor.

ve işine gelmeyince konu sahibi anında kaçar

Bu konulari okudukca sinir olmamak elde degil. Sen zaten elinden geleni yapiyormussun, haftada birgun git is guc yap gel bence gayet yeterde artar bile.
esin illada git isin ucundan tut diyosa hafta sonu gidin beraber yapin madem. kendi annesi cok merakliysa kendisi yapsin.
Eltinle de yarissanda kazamamazsin cnm bosuna yorma kendini bence. esinede bu gidisle yaranamazsin ama belki ustune basa basa bir yaptiysan bes anlat, bugun gittim sunlari sunlari yaptim amanda cok yoruldum falan. belki gormuyordur yaptiklarini.
ama en kolayi bece bir is bul calis calisan kadin ol, kendi evinin isini zor yaparsin zaten baskasina zmn kalmaz :)

ilk sayfayı zor okudum. Kendimi camdan atmak istiyorum, şaka gibi..

Eşi milletten övgü alsın diye huzur kaçıran bir koca.. ve bu kocaya yaranmak için kendini paralayan bir kadın..

öncelikle bazen bu yazıların altında bir erkek arıyorum sanki kadınların ve eşlerin nasıl olması gerektiği olmadığı zamanda ne yaşayacaklarını gösterir gibi yok sen bir kadınsan arkadaşım sende hiç gurur yok mu nasıl yetiştin sen ne demek eşim .....karısı ne iyi bir gelin diye bir de sevgi falan ne sevgisi alooooooooooooooo seven insan karşısındakini olduğu gibi kabul eden onu kalıplara sokmayan hele başkaları ile karşılaştırmayan insandır gönüllü hizmetçi madem öyle tüm sülalenin temizliğini yap pasta böreğini yap eşime iyi gözükmek ne demek yani adam her istediği olmadığında sen kötü beceriksiz mi olacaksın daha şimdiden kendini bu kadar aşağılık kompleksine sokma yapmak istiyorsan temizliği pastayı rızanla yap birilerine iyi gözükmek ne eğreti bir davranış ne ham bir yaklaşım eşin zaten tam olarak olgunlaşmamış ve aslında birçok lafı hak eden adam sana söylediklerinle ama sende buraya yazdıklarınla laf haketmiyor değilsin canım atalarımız demiş ki "ben eşeğim diyene semer vuran çok olur"

vala cnm bn olsam bilmemkimin kocasıda şöle yapıormuş böle yapıyormuş, sende benı çok mutlu et ki desinler sensiz olmazkinin kocsı nasıll muhtesem.... valla kimseye bu esınde dahıl yalakalanmak için kndınden taviz verme. nysen o ne kadarsan o. yok 2 ker gıdem yok annecı babacım dıyım içinden gelmıorsa ne yapcan....

Cnm öncelikle isin cok zor ailesine duskun bir insana onlara laf soyletmeyen bir insana ne yapsan yaranamazsin zaten. Anlasilan seni onlar bir hizmetci gibi goruyor almislar ellerine ordan oraya savuruyorlar seni. Yaziklar olsun boyle ailelere resmen gelini oyuncak gibi goruyorlar buna esinde dahil yok esinin hosuna gidiyormus yok bilmem ne bunlarin hepsi palavra. Eltinede gelince o oyle bir insan olmus olabilir kimsede kusura bakmasin ama sen onun gibi olacaksin diye bir mecburiyette yok. Bu ne boyle yaaa aklim almiyor gercekten. Sen onlara yuz verdigin surece omrun boyle gecer ve sorunlarin hafiflemez dahada cogalir.

Sen nasılsın?
Kendini nasıl hissediyorsun?
Eltin ile aran nasıl? Hala sahte olduğunu düşünüyor musun tavırlarının? Eltinin sana karşı tutumu nasıl?
Kayınvalideni gördüğün zaman kendini nasıl hissediyorsun? Çarpıntıların devam ediyor mu?
Eşinin ailen ile arası nasıl?

Nasıl bir eş isterdin? Dışarıdan insanlar baktıkları zaman "X öyle bir adamla evlendi ki, vallahi parmakla gösterilir" diyebilirler mi? Etraftan, akrabadan eşinle ilgili ne gibi olumlu geri bildirim alıyorsun? Alıyor musun?
Kısaca.. Sen nasılsın?

Sırf eşin istiyor diye, yerinden oynatmaya çalıştığın ağır yükü, seneler boyunca, yüklendikçe yüklenerek taşıyabilecek misin? İncinmeden, kırılmadan, şikayet etmeden, sinir hastası olmadan? Herşey öyle daha iyi mi olacak. Hükmeden ve yöneten kayınvalideye hizmet, onu yumuşak ve anlayışlı birine dönüştürecek mi?
Şu anda durum nasıl? Şu an iyi ise, biraz daha karakterli durarak, kendini "sadece kendin olabildiğin için" sevdirebiliyorsan, mesafelerini düzgün, saygılı ve yerinde davranışlarla koruyabiliyorsan, yarın öbür gün üzüldüğün bir olayda alacağın tavır, alman gereken tavır, herkes tarafından saygı ile karşılanacaktır.
Eşin seni severek ve ne olduğunu bilerek aldı. Dürtükleyerek değiştirmeye çalıştığı eşinin, sokmaya çalıştığı ortamda ne gibi durumlarla karşılaşabileceğini derinlemesine düşünmesi lazım. Elbette ailesine düşkün olmalı.. Ama senin sırf o düşkün diye, onun ailesine, aslında katlanamayacağın bir yük ile hizmet etmen, çok anlamsız.
Sen bilirsin.
Ağzınla kuş tutsan, elinden ateş çıkarıp çöpsüz pişirsen, altın tabakla havada uçurup sunsan, üstüne parende atıp kocaman bir pankart açarak "Sizi çok seviyorum" gibi hareketler yapsan, nihayetinde "El" sin.. Yaptığın hizmet kadar sevileceksin. Menfaatlerin çakıştığı noktada sen, nihayetinde ve her zaman El'sin, incitileceksin...
Diyorum ya.. sen bilirsin..
Yuvanın sağlığı için, kendi sağlığından vazgeçmek de bir erdem belki..
Sonuna kadar götürebileceksen..
Yoksa hiç başlama..
Sabır, çok erdemli insanların kabiliyetle götürebildiği demirden bir bilyedir...
Son kez diyorum, sen bilirsin..

Eşinin düşüncesi tamamen saçmalık
Benim eşim de tam tersine kaynanamlara gidince bana iş yaptırmamak için misafir geldiğinde beni alır dışarı çıkarır.
onlara gittiğimizde sabah kaynanam kahvaltı hazırlarken ben gideyim derim boşver annem hazırlar der beni yataktan çıkarmamaya çalışır ona rağmen ayıp olur diye çıkarım yaparım. Ben normalde anneme nasıl davranıp hangi konuda yardım ediyorsam kaynanama da aynısını yaparım yani hatta daha az yaparım çünkü onun evinin düzenini pek bilmem ama yardım etmeye çalışırım. Bunu da kaynanam veya eşim ne iyi bir insan bak nasıl çalışıyo desinler değil içimden geldiği için yaparım.
Kimseye de yaranmak zorunda değilim valla kimse kusura bakmasın.
Kaynanama nasıl yaranayım diye kafa patlatamam el iyi demiş kötü demiş umrumda değil.

Okurken sinirlenmedim desem Yalan olucak ..

Canim senin esin seninle evlenince , Aileme hizmetcimi ariyorum dedi , nedir bu ya ... nedir bu kiyaslamalar.

Sen güler yuzunu eksik etmiyosan , Saygida kusur etmiyosan. Sana soylicek birseyleride yok demektir.
eltin yalakalik yapiyosa net basinda , tarif ariyorsa bu onjn kisiliginin sorunudur..

Kimseye kendini begendirmek zorunda degilsin! !
Seni seven , bagrina basan .. boylede sever !! Zaten deger kiymet bilmeyene ne yaparsan yap sacini supurge et yine gozlerine girmezsin..
onun icin kendini fazla hirpalama , boyle kabullensinler canim. Sen calisan bir insan eltin ise bos bos oturuyor..

Kaynanaya kendini begendirmek cabasina girme asla.
saygida kusur etmezsin olur biter .
Ama fazlasi zarar. Esinde bu yuzden evliligini tehlikeye atiyosa o dusunsun...

Tebrik ediyorum, Ve aynen harfiyen katiliyorum yazdiklarina.

ayyhh okurken bile sinir oldum ne bu yaa cocukyuvasi mi onun karisini övüyorlar senide övsünler...
canim su 5 sene icersinde hic sana bundan bahsetti mi, evlenmeden önce esin sana bir sart kostumu sende yengem gibi olcaksin diye???
aynen bunu suratina vur yengemle seni yarisa sokacaktim deseydin senle evlenmekten vazgecerdim beni ya oldugum gibi kabul edersin yada gider yengen gibi birini bulursun onu da annen yanina yerlestirirsin ben evimden ayrilmam...
bunun yasi kac yahu???

yorum yook !!
kendin ol kendin...
kimsenin seni kıyaslamasına izin verme.. kimseye benzemek zorunda değilsin seni sen olduğun için sevdi öylede kalsın.. ne kadar ayıp eşinin yaptıgı sen evinde yemeğini, mutluluğunu düzenini, temizliğini ihmal etme.. ailesiylede kötü olmadan tatlı tatlı anlaş evdeysen eğer haftada 1 görüşmek yerine daha sık görüşebilirsin ama kendin istediğin için çalışsan anlardm zaten evdesin yakınsan aralarına biraz daha katılım sağla..

ayyy okurken ben bunaldım sen kendi kişiliğini kenara koy eltini taklit et madem eşin öyle seviyo hayır yani eşinin sana bunları demesi ne kadar akıl karı, o senin ailene kul köle mi, millet x'in bi damadı var ayyyy her gelmede eli kolu dolu geliyo şunu şunu mu yapıyo diyo, valla ben sana akıl vermiyim en iyisi çünkü sana göre ben epey bi baskın ve cadı kalıyorum biz şu an Batmandayız ama Ankaraya dönüncede haftada 1 yeterlidir arada biz onlara yemeğe gideriz arada onları alırız bu kadar kek poğaça vs yapamam annecim annecim falan diyemem nitekim teyze diyorum eşimde bizimkilere amca teyze diyo bi ömür yaşayacağın baskı ve sevimsizliği düşündümde şakaklarım atmaya başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…