Eşimin ailesi + eşim ailesine aşırı bağlı bi insan :( Sorunlar...Nolur yardım

ne güzelde kendini kandırıyosun kaderinede razısın ama kandırma bari gayette güzel insan dengini bulabiliyo bizde 11 senedir birlikteyiz 1.5 senelik evliyiz sana değer verse eltinle kıyaslamaz bi kere mahallenin konuştuğu mu önemli senin mutluluğun mu hey gidi heyy

Eşinizin baskılarından dolayı siz de sağlıklı düşünemiyorsunuz bence
Ne yapsam da eşim benden memnun olsa, 2-3 günde bir temizliklerini mi yapsam vs. bana çok tuhaf sorular geldi bunlar

Hangi birini kendi ailene yapıyosun da eşinin ailesine yapman gereksin ?
Sizin kayınvalide kayınpeder yaşadı
İnternetten yeni terifler bakıp sofrayı donatan elti bir yana dursun, onu nasıl geçebilirim de eşim maşallah der diyen küçük elti geliyo sollamak üzere

Bizim gitme gelme sıklığımızı soruyosun
İşimiz yoksa 1 hafta bizimkilere 1 hafta kayınvalidemlere gidiyoruz
Milletin temizliği bir yana dursun
Çalıştığımız için kendi evimizi zor temizliyoruz
Kayınvalidemlere annecim babacım gelirken size poğaça yaptım demek bir yana dursun, işten geldiğim için sofra kurup kaldırmaya yardım ediyorum o kadar.

Arkadaşım birileri seni beğensin diye kendini paralama
Nasıl hissediyosan öyle davran
Eltin içinden gelerek yaptığından donatıyomuş
Sen bir zorlasan ikinci de yapmasan aaa neden yapmadın olur, bunu kimse demese eşin der belli

herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın bence
sonra emeklerimin karşılığı bu mu olacaktı diye dövünmeyin

benim kv de beni gaza getirmek için eltiyi övmeye kalktı
eltimi ben daha çok övdüm onun niyetini anlayınca

en iyi taktik bu zaten, falancanın gelini diye söze başlandığında ben de aynı taktiği uyguluyorum ama jet hızıyla ve katmerli karşı taraf 5 dk konuşuyosa ben 10 dk, gelinine bir bilezikler almış evini bi donatmış diye bi giriyorum altını pek sevdiğimden ya da bişey beklediğimden mi hayır ama bu işin raconu bu, verilen mesaj da şu: sen beni kendi beğeneceğin şekle sokmaya çalışıyosun ama bakalım sen benim hayalimdeki kv misin?

Kayınvalidem dedi ki
Görümcenin kaynanasının komşusuna hep gelin temizlik yaparmış, görümcenden de bekliyo kaynanası o yüzden
Dedim X kişi mi biliyorum, dayalı döşeli ev vermiş kaynanası ona gelin çalışmıyo başka bi uğraşı yok belki sıkıntıdan iki katı da temizliyodur

neyse biz akıl vermeyelim konu sahibine o erkek adam demiş razı olmuş kaderine bize uymasın

neyse biz akıl vermeyelim konu sahibine o erkek adam demiş razı olmuş kaderine bize uymasın

Bence sağlıklı düşünemiyo
O kadar baskının içinde doğru olan eltim gibi olmak sanıyo
Ama eltinin içinden geliyomuş, bence zorla güzellik olmaz kendini zorlamasın

aynen öyle kızlar
cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar
herkesin kendine göre gelin yada kv hayali vardır tek taraflı değil yani
raconu bileceksin :)
ben senin kriterlerine uygun gelin değilsem sende bana uygun kv olamayabilirsin.

He şuda var hiç bir kv herşeyi tüm masrafı karşılamak zorunda değil, gelinde kv hizmet etmek zorunda değil.

ailesi ile eşini eşit tutamayan, eşi ile bir aile olduğunun farkına varamayıp hala baba evinde aklı kalmış, eşini hep annesini babasını memnun etsin, herkese hava atabileceği bir karısı olsun isteyen adam için ben olsam kılımı bile kımıldatmam bu ne yahu esir misin sen ayrıca bu tip insanlar ağzınla kuş tutsan beğenmezler.

sen herşeye evt dediğinde inanki kat kat fazlası beklenir hale geliniyor. benim eşimde aynı bilmiyorum napıcaz böyleeeee.benimde içim içimi yiyoooo

eşiniz sizi gerçekten sevip değer verseydi bir hizmetçi gibi yada yarıştırılacak bir varlık gibi davranmazdı..
eşinizle açık açık konuşun çözüme ulaştırın madem kayınvalideniz hasta yapamıyor eltinizle sıra yapın haftada 1 gün o ,
1 gün siz gidin temizlik vs. halledin bence

ne yazıkki benim eşiminde bazen öyle şeyleri tutuyor Allahtan kayınvalidem ondan anlayışlı benden iş beklemiyor bu bazı erkekler böyle ben zaten çalışıyorum kendi işimi zor yapıyorum gittiğimde de mi iş yapayım zaten kayınvalidem genç sayılır akşama kadar evde şimdi yapmazsa iki saat sonra yapsın zaman da çok erkekler ilk tanıdığın gibi olmuyor, neyse sen ne kadar çalışırsan iş yaparsan yap yaranamazsın zaten boşuna kendini yıpratma derim.

Evet yıllarca saçını süpürge edersin,çocuklarına analık edersin ama artık almaya alışmış olan kocaya artık bunlar yetmez...çünkü robotlaştırdığı karısı artık ona yetmemeye başlar,çünkü hizmetçi haline getirdiği karısı artık erkenden çökmüş ve hayatından çalmış,yıpranmıştır.Haliyle daha sonra taze,genç,yıpranmamış ve bakımlı kadınlar ilgisini çekmeye başlar.Ve yıllar sonra kendi ailesinin hizmetçisi yaptığı karısını bakımsız olmakla,yaşlanmış,klo almış olmakla suçlar ve bu sefer eltiyi bırakır başka kadınlarla kıyaslamaya başlar.AMA BU ASŞLINDA KENDİ ESERİDİR.BUNU DA ASLA KABUL ETMEZ VE KAYBOLAN YILLARINIZA OLUR OLAN.Asla temenni etmem ama kendinizi böyle ailesine köle yaparsanız 10 yıl sonra ortada bir evlilik kalmadığında(aldatma,dayak vb sebeplerle) niye köle olmuşum,niye beni olduğum gibi kabul etmesi için tepki vermemişim diye buraya tekrar konu açarsınız.Umarım olmaz ama olmayacak diye bir garantiniz yok.BU sebeple sizi siz olarak kabul etmesini sağlayın,ailesine hizmetçi olarak değil sevdiği kadın olarak değer vermesini sağlayın.Çünkü anneniz sizi bir daha dünyaya getirmeyecek.Sevgiler

bence elinden geldigince yapmaya calis hem hayir dua alirsin hemde esinin sana karsi diyebilecegi bir kelimesi olmaz ve mutlaka saygisi artar evet yapmak zorunda degilsin fakat erkekler bunlari onemsiyor
ben yapiyorum ne olucakki hem cok seviyorlar beni hemde esim hep aro diyor
kendini ezdirmeden kulllanmadan fazla icli disli olmadan yap
hic birsey kaybetmezsin aksine kazanirsin
15 de bir kahvaltiya yada yemege davet edersin
tabi kendi ailenide

Madem ortada bunu yapan biri var bence sizin amacınız eşinize hoş görünmek değil, eltinize yardım etmek olmalı. Konuşun eltinizle, paylaşın işleri. Ne o çok yorulmuş olur ne de aranızda insanların kıyas yapacağı birşey kalmış olur. Hem siz de ne yapacağım derdine düşmezsiniz. Eksik mi kaldı fazla mı oldu diye düşünmenize de gerek kalmaz.

normalde elimden nerdeyse her iş gelir ama sürekli benden iş beklerse karşı taraf tepkim farklı olur neden hizmetçimi gelin beraber yapıp yersin bi sen yıkarsın bulaşığı bi o valla şu anda yaşadığım yerde konu sahibinin dediği yer gibi ama kim ne derse desin ben buyum

Eşim çok iyi bir insan... Ama baş başayken...Ailesi yanımızdayken çok farklı ..Adeta başka bir adama dönüşüyor.Bunu da asla kabul etmiyor. Kabul etmediği için de kesinlikle orta yolu bulamıyoruz. Beni konuşturmuyor bile..Konuştuğumda beni tersliyor ve sürekli beni suçluyor..Eskiden beri düzelir, her şey yoluna girer diye bekledim. Hiçbir şey düzelmedi.Beni en çok yaralayan da umarsamaz tavırları..Her tartışmamızda ben sabaha kadar uyumazken, o sırtını dönüp fosur fosur uyuyor.. Artık çok yoruldum ve yıprandım. Psikolojim bozuldu. Psikologa gitmeyi bile düşündüm sırf bu yüzden. Ne yapacağımı bilmiyorum .4 aylık hamileyim. Bazen kendi kendime çocuk olunca belki düzene girer, biraz sabret diyorum. Ama ben asla düzelmeyeceğini biliyorum. Ailesine karşı ne hizmette, ne saygıda kusur etmiyorum. Evime her geldiklerinde, ne yapacağımı şaşırıyorum. Evimde ne varsa önlerine seriyorum. Ama eşim her seferinde beni ailesine karşı surat asmakla suçluyor. Her dakika boyunlarına mı sarılayım yani? Kendi anneme bile öyle davranmayan bir insanım. Yapımda yok böyle şeyler.
Anlayacağınız benim derdimin çözümü yok.

Kendisi karısından memnun olsa yetmiyo mu illa millete beğendirecek ne acayip insanlar okuyoru şu kk da, ben kocamdan memnunum isterse kimse beğenmesin allah allah yani tutup da millete hürmet et seni sevsinler demem

Slm seni anlayabiliyorum benim de başımda böyle bir dert var. Ancak aklıma cok iyi bir fikir geldi. Ha bu arada kaynana ve eşine göz yumma gibi seyleri unutmalısın öncelıkle sen de bir yere kadar dayanabılırsın. Sen bırseyler yaptıkca bu kez eltın oturur senı de kullanırlar kaynananla beraber. sen şunu yapacaksın eltın gunlerını nasıl geciriyor kaynanasında yemek temizlik iş mahalledekı komsularla sohbet falan dimi. madem onun yasam anlayısı buysa sende yasam anlayısını kanıtlamalısın. onun gıtmek ısteyıp de gıdemedıgı yapmak ısteyı de yapamadıgı birsey olabılır bu. ya da al kocanı gez toz bol bol fotograf cekıl.koy face e. bakıp bakıp cıldırsınlar. bız burda iş güç yaparken gelıne bak ya suslenmıs gezmıs bırde fotograf cekılmıs oglumla samımıce dıyıp sınırden catır catır catlasınlar. Bence senı kıskanan eltınde hızmetı bırakıp senle suslenme gezme tozma fotograf paylasma yarısına gırebılır. yanı o senı degıl sen onu yönlendır ve etkıle. seni kıskanmasını sağla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…