Eşimin ailesi= huzursuzluk

zaman88

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
29
0
16
İzmir
33 haftalık hamileyim ama eşimn ailesi ile sorunlar yüzünden hamileliğimi yaşayamıyorum... eşimin kardeşinin 9 ay önce kızı oldu. Ve kardeşiyle evlenmeden önce bir sürü sorun yaşamıştık biraz kıskanç bir yapıya sahip erkek olmasına ragmen. tam bu sorunları hallettik bu sefer onun çocugu olunca bana kısır muhabbeti yapmaya başladı tüp bebek olur sizin vs diye... aslında biz kendimiz istemiyorduk ama yine de insan böyle seyler duyunca takıyor ve üzülüyor. sonra ummadığımız anda hamile kaldım. hamile kalınca da dış gebeliktir belki sağlıklı değildir demeye başladı. onu da atlattık simdi de durun doğsun bakalım belki bir sorun cıkar der gibi konusmaya başladılar..Her aldığım seyde çok erken dogsunda ondan sonra diyorlar. Geçen günde aile içinde rencide edici ve ben yokmusum gibi davranıslar yapmaya basladı. Oğlum olcak kısmetse oğlandansa kız cocuk daha iyi iyiki kızım var, doğsun bişeye benzemez ne sevcez ne kucağıma alcam demeye basladı. tabi üzüldüm...Aslında eltimin yanında böyle eltim yokken çok farklı... Eskiden eşim bana hak verir, oturur dertleşirdik ben sıkıntımı atardım. Şimdi hiç konusmuyor, onların yanında başka biri oluyor resmen. evde konuyu açsam sesini cıkarmıyor gidip yatıyor.. kafayı yicem kimseye de anlatamıyorum yardım edin bana ne yapmalıyım..

şaşırdım bunu yapan bir erkek yani kaynın tek çözüm biraraya gelmemek

Size bunlari soyleyen insanla konusuyormusunuz siz hala?
Sizdede var o zaman bir anormallik..

O kisi bunca lafi soylediginde
Ne diyorsun sen cocuguma aileme
Dil uzatma diyemiyormusun?

Allah allah
Ne aileler var yarabbi
Ben duymadim boyle bisey

ayy nasıl bi insan o öyle yaa boşver canım sen hiç takma kafana o seni yok sayıyorsa sende aynı şekilde karşılık ver..Allah ın izniyle inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın evladını sen bebeğine yoğunlaş canım hiç takılma böyle insanlara..

Size bunlari soyleyen insanla konusuyormusunuz siz hala?
Sizdede var o zaman bir anormallik..

O kisi bunca lafi soylediginde
Ne diyorsun sen cocuguma aileme
Dil uzatma diyemiyormusun?

Allah allah
Ne aileler var yarabbi
Ben duymadim boyle bisey

Konuşmamayı denedim ama eşimin kardeşi olmasından ve iş yerlerininde bir arada olmasından dolayı konuşmamak çözüm olmadı. Hadi düzelir dedim ama... Laf söylediğim çok oldu ama başa çıkamadım suçlu olan yine ben oldum.. bir an geliyor çok iyi biri oluyor ki o evlenmeden önce cok iyiydik bir an geliyor sanki büyülenmiş gibi... İşte ne aileler varrrr :)

33 haftalık hamileyim ama eşimn ailesi ile sorunlar yüzünden hamileliğimi yaşayamıyorum... eşimin kardeşinin 9 ay önce kızı oldu. Ve kardeşiyle evlenmeden önce bir sürü sorun yaşamıştık biraz kıskanç bir yapıya sahip erkek olmasına ragmen. tam bu sorunları hallettik bu sefer onun çocugu olunca bana kısır muhabbeti yapmaya başladı tüp bebek olur sizin vs diye... aslında biz kendimiz istemiyorduk ama yine de insan böyle seyler duyunca takıyor ve üzülüyor. sonra ummadığımız anda hamile kaldım. hamile kalınca da dış gebeliktir belki sağlıklı değildir demeye başladı. onu da atlattık simdi de durun doğsun bakalım belki bir sorun cıkar der gibi konusmaya başladılar..Her aldığım seyde çok erken dogsunda ondan sonra diyorlar. Geçen günde aile içinde rencide edici ve ben yokmusum gibi davranıslar yapmaya basladı. Oğlum olcak kısmetse oğlandansa kız cocuk daha iyi iyiki kızım var, doğsun bişeye benzemez ne sevcez ne kucağıma alcam demeye basladı. tabi üzüldüm...Aslında eltimin yanında böyle eltim yokken çok farklı... Eskiden eşim bana hak verir, oturur dertleşirdik ben sıkıntımı atardım. Şimdi hiç konusmuyor, onların yanında başka biri oluyor resmen. evde konuyu açsam sesini cıkarmıyor gidip yatıyor.. kafayı yicem kimseye de anlatamıyorum yardım edin bana ne yapmalıyım..

Allah akıl fikir versin ıslah etsin en kısa zamanda.anlattığın kadarıyla canım bu şahıs içinde ne Allah korkusu ne de insan sevgisi barındırmayan bi insan.bunla nasıl başedilir ne söz söylenir.Allaha havale et.deliyle deli olma.insan doğmamış yeğenine nasıl böyle konuşabilir pes.hem de kendisi de bi baba.aklım almadı.annem hep insanları Allaha havale et sakın uğraşma derdi.ben de çok kızardım niye lafın altında kalcakmışım ki derdim.ama inan en doğrusu bu.evladın da hayırlısını versin Allah ne kız çocukları var anasına babasına bakmayan.ayy inanamadım.uykusuzluktan ölüyorum şu an çok yorgunum işten yeni geldim ama birden uykum açıldı.sen yat kalk dua et eşin öyle biri değil ya o senin eşin olaydı vayy haline.Allah karısına sabır versin en yakın zamanda doğru yolu bulsun inş...

eltinle aranız nasıl konuyu açsan neden böle söylüyo bir çözüm yolu vardır
eşine nekadar anlatsan sölesen sonuçta kardeşi birşey söyleyemez
sen moralini bozma bebeğinde etkileniyordur.
hamileleğin tadını çıkar

bence biraz sessiz kaliyorsun
seni uzucek seyler dedikten sonra sende yapistir bi laf neye ugradigini sasirsin.
en azindan hayatinin en guzel gunlerinde boyle gereksiz seyler icin uzulmezsin.
ben konusurum arkadas eskiden susardim saygidan ama baktim hicc dusunmeden konusuyor.
ben uzulecegime onlar uzulsun tabi asiriya kacmiyorum esimle de kotu olmak istemem.

ayy nasıl bi insan o öyle yaa boşver canım sen hiç takma kafana o seni yok sayıyorsa sende aynı şekilde karşılık ver..Allah ın izniyle inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın evladını sen bebeğine yoğunlaş canım hiç takılma böyle insanlara..

Amin inşallah canım.. Şu anda sadece onu düşünmeye çalışıyorum ama insan takılmadan durmuyor...

bence biraz sessiz kaliyorsun
seni uzucek seyler dedikten sonra sende yapistir bi laf neye ugradigini sasirsin.
en azindan hayatinin en guzel gunlerinde boyle gereksiz seyler icin uzulmezsin.
ben konusurum arkadas eskiden susardim saygidan ama baktim hicc dusunmeden konusuyor.
ben uzulecegime onlar uzulsun tabi asiriya kacmiyorum esimle de kotu olmak istemem.

Evet ben bu konuda sessizim ama onu da bir yere kadar yaptım.. Sesimi çıkardığım zamanda oldu işler daha kötüye gitti bütün onların yaptıgı terbiyesizlikler üstüme kaldı.. iyi olmayı denedim tepeme cıktı anormal bir durum yani :)

Neredeyse çoğu erkek erkek evlat sahibi olmak ister bu lafların, davranışların tek bir açıklaması var: Kıskançlık.
Ortak iş yaptığınız için her şeyiniz batıyordur onlara, karı koca huzursuzlar demek ki.

Allah akıl fikir versin ıslah etsin en kısa zamanda.anlattığın kadarıyla canım bu şahıs içinde ne Allah korkusu ne de insan sevgisi barındırmayan bi insan.bunla nasıl başedilir ne söz söylenir.Allaha havale et.deliyle deli olma.insan doğmamış yeğenine nasıl böyle konuşabilir pes.hem de kendisi de bi baba.aklım almadı.annem hep insanları Allaha havale et sakın uğraşma derdi.ben de çok kızardım niye lafın altında kalcakmışım ki derdim.ama inan en doğrusu bu.evladın da hayırlısını versin Allah ne kız çocukları var anasına babasına bakmayan.ayy inanamadım.uykusuzluktan ölüyorum şu an çok yorgunum işten yeni geldim ama birden uykum açıldı.sen yat kalk dua et eşin öyle biri değil ya o senin eşin olaydı vayy haline.Allah karısına sabır versin en yakın zamanda doğru yolu bulsun inş...

bende allaha havale ettim zatenki Allahıma şükür bana ne ederlerse görüyorlar... Cahillik dedim geçtim.. Öyle biriyle asla evlenemezdim eşim allahtan ona çekmemiş kendi eşine de ilgisiz kaba ya da benim yanımdayken nispet yapar gibi olur ya o zaman ilgi gösteriyor diğer türlü kızın zorlamasıyla hersey yürüyor gibi bunu sadece ben değil herkes söylüyor allah bir an önce akıl fikir versin de beni de delirtmesin :)

Kaynınız çok terbiyesiz ne demek yengesiyle abisinin yatak odalarını konuşmak valla düşünemiyorum.Ayrıca gebelik konusunda da epey bilgili bi adam şaşırdım valla dış gebelik falan her şeyi biliyor.

Siz ne derseniz diyin eşiniz olayı kestirip atmadıkça devam eder kötü olan da siz olursunuz.Eşinize derdinizi anlatın destek olsun size kardeşinin çenesini kapatsın

Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alın inş

Evet ben bu konuda sessizim ama onu da bir yere kadar yaptım.. Sesimi çıkardığım zamanda oldu işler daha kötüye gitti bütün onların yaptıgı terbiyesizlikler üstüme kaldı.. iyi olmayı denedim tepeme cıktı anormal bir durum yani :)

anliyorum ama yinede bu en guzel gunlerini uzuntu icinde gecirme,
o oyle dedigi icin bisey olmaz.
Allah islah etsin o kisiyi ne diyelim,

Neredeyse çoğu erkek erkek evlat sahibi olmak ister bu lafların, davranışların tek bir açıklaması var: Kıskançlık.
Ortak iş yaptığınız için her şeyiniz batıyordur onlara, karı koca huzursuzlar demek ki.

Kıskançlık tabi ama bunu ben söylediğimde burnu büyük olurum :) eşine karşı mecburi süren bir evlilik gibi.. biz eşimle 5 sene anlaştık ve her türlü zorluğa karşı gercekten severek evlendik bu 5 sene de bana kardeşini bile kötüledi ne buluyorsun dedi :) yapamazsınız siz dedi... sonra biz evlenmeye yakın bu kızı buldu cocuk için evleneyim işte diyerek ik evlendi.. eşine bizim yanımızda yapmacık ilgiler gösteriyor herkeste kayınvalidem filan da farkında ayrılmasın diye onu pohpohluyorlar işte..

Eşiniz doğacak çocuğuna nasıl böyle olumsuz laf ettiriyor. :53:
Umursamamayı başarsanız en güzeli olur.
Öyle dediklerin de gülümsemeye çalışın ve 'Allah büyük herkezin kalbine göre versin' diyin bastıra bastıra, laf yerine ulaşır..

çok değişik bir konu aslında..
inanamadım okurken:53:

bir insan günahsız doğmamiş yavruya bir şeye benzemez, belki sorunludur der mi ya hu:53:
Allah korkusu yok heralde

Rabbim ıslah etsin vallahi:50:

Eşiniz doğacak çocuğuna nasıl böyle olumsuz laf ettiriyor. :53:
Umursamamayı başarsanız en güzeli olur.
Öyle dediklerin de gülümsemeye çalışın ve 'Allah büyük herkezin kalbine göre versin' diyin bastıra bastıra, laf yerine ulaşır..

Eşim zamanında çok uğrastı onlarla çok tartışmalar oldu ama artık o da önüne geçemiyor sessiz kalıyor diyorum.. Görüştürmemeyi de seçti zamanında olmadı...

Back
X