eşimin ailesi için benden beklentisi ve geçmiş

Kinciadaminsabirlikarisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2017
207
223
18
50
Merhabalar Kızlar, eşim annesinin istediği gibi bir gelin olamadığımı yeni evliyken her hafta evlerine gidip orda kalmamız gerekirken yapmadığımızı kızları gibi olmadığımı düşündüğü için ayrılma noktasına gelmiştik.. . bu durumun sebepleri üzerinde konuştuk geriye dönüp annesinin bana seni istemiyorum dedğini hatırlattım .bunu değiştiremeyeceğimizi o nedenle bundan sonraki zamana bakmamaız gerektiğini söylüyorum.sen bana karıcığım de canım de ki ben de annene anneciğim diyebilelyim diyorum. 20 yıllık evliliğimde kayınvalidemin 1 kez bile salça yaptığını bilmem. bana senin annen salça yapınca koşa koşa yardım etmeye gidyorsun benim anneme gitmedin diye surat yaptı kalbimi kırdı.sık sık aramalıymışım işi olunca anne sen yapma hafta sounu gelir yaparız demeliymişim vs.beklentisi yüksek elimden geleni yapıyorum ama yetmiyor.kendisi bana karşı kocalık bile yapmıyor evde kız arkadaş gibiyiz öneri lütfen kızzlr.

20 yıllık evlilikte kayınvalide sorunu hala oluyor mu?
Çok şaşırdım,kusura bakmayın.
Aranızdaki aşk bitmiş,kız arkadaş gibi olduğunuza göre...

Oluyor malesef hem de nasıl oluyor.diger kardeşleri başka illerdeler tek yakın biziz bütün yükü sirtlanmis durumda. Kusura bakmam. Şaşırmakta haklısınız. Sadece aramızdaki aşk değil biten andropoz mu anlamadım

benim aileme karşı erkek evladı oldu diyebilirim ama bizimkilerde onu kucaklamışlardı baştan beri hiç olmayan erkek evlatları yerine koydular herdaim onun sevdiği yemekler sevdiği tatlılar yapıldı araba alırken ev alırken yüklüce miktarda borç para verildi hep.sevgi saygı gördü hep. ben ne zaman kv gitsem laf çarpma olur hoş geldin bile denmediği olmuştur yemek bazen olur bazen yapılır bazen ben yapıp götürüdüm . yaklaşık 2 yıldır ailemle de görüşmüyor bayramdan bayrama gibi sadece ben de mümkün olduğu kadar onlardan bahsetmiyorum yardım istemiyorum yalnız gidyorum mutlu davranıyorum uzak dursun biraz diye

Aile konusunda benim de esim cok hassastir konularimdan belki bilirsiniz ama sunu anlamiyorlar icimizden gelmedigi biseyi zorla yaptirinca daha da soguyoruz bence guzel bi sekilde oturup konusmayi deneyin bi bakalim etkisi olacak mi

Düşman değil dost gibi davransaydı arkadaş olurdum evet ama beni istemediğini söylediği gün ekti tohumlarıni bu günkü yasadiklarimizin. Ah bu kafa ahhhhh. Sana herşeyi unutturacagim aşkım söz veriyorum evlenince herşey çok güzel olacak dedi kandırdı beni

20 yıllık evlilikte kayınvalide sorunu hala oluyor mu?
Çok şaşırdım,kusura bakmayın.
Aranızdaki aşk bitmiş,kız arkadaş gibi olduğunuza göre...

Cidden 20 yıllık evlilikte hala kaynana sorunu oluyorsa ben yandım yada uzatmadan bir çözüm bulucam demek ki... Daha bir aylık evliyim en az gün aşırı kaynanalara gidiliyor veya onlar bize çaya gelmek istiyor. Ben kendi anneme haftada bir gidiyorum ki, evlerimiz yakın hepimizin. Ama neden gün içerisinde kaynanamı aramıyormuşum diye eşim trip yapıyor. Daha 1 ay 10 günn oldu ve 2 haftası balayıydı . Döndüğümüz gibi kayınvalidemlerle birlikte olduğumuzu söylememe gerek yok sanırım, iki gün sonra kayınbabam tabi nasıl doldurulmuşsa artık eşimi arayıp niye aramıyor diye dolduruyor. Eşim kapıdan girdiği gibi beni tersledi böyle de böyle onun benim anneme gösterdiği saygıyı ben göstermiyormuşum... . Yazdıklarınızdan sonra sanırım böyle gelmiş böyle gider ...
Ben cidden tahammül edemem 20 yıl. Çocuk yapmadan yoluma bakmalıyım sanırım.
Sadece bu değil problem yanlış anlaşılmasın evlenme aşamasında bir çöp seçerken bile kaynanam yanımızdan eksik olmadı ve elimi neye değdirdiysem ay çok çirkin gibi yorumlar yaptı vs. vs.. herşey birikti ve nefes alamıyorum artık.

Canın sıkkın olduğunda annen kızım yüzün asık neyin var bir sıkıntın var mı diye sorar ya, kaynana oğluna bu gelin bize niye trip atıyor diyor demek ki :)

Çok iyi anlıyorum seni yolun başında iken bir sınır bir düzen bir orta yol bulmalısın canım. Sanırım görücü usulü ile evlenmedin
hayır 2,5 yıldır birlikteydik zaten ki sürekli evlenelim diyen kendisiydi erteleyen ben. Sürekli bi hayaller beraber dünyayı gezicezler hep yeni yerlere gidicezler...Ben evde kimsenin arkasını toplayamam diye uyardığımda ben yaparım nolcak kiler... Bunları baştan söyleme nedenimde ev kadını olup bütün hayatı evde temizlik ve yemek yapmak olan neredeyse ağzına kendisi yemek yediren bir anneye sahip olduğundan. Tek çocuk olduğunu söylememe gerek yok heralde. Sevgili kaynanamın sosyal hayatı sadece günlük yürüyüşe çıkmak arkadaşları ile. Bu arada o yürüyüşler sırasında dedikodu yapmak ve hatta en yakın arkadaşı olarak gözüken arkadaşıyla ayrıldıktan sonra onun hakkında dedikodu yapmak . Eline bir kitap aldığını görmedim .
İntermetten de boş olduğunda facebooka girip oyun oynuyor.
Benm annem de emekli bankacı ve abartmıyorum hiç boş günü yok.
55 yaşında kadın haftada 1 gün resim kursuna, 3 gün ingilizce kursuna, 2 gün öykü atölyesine gidiyor ve bu arada 2 günde yogaya.
İş aradığım dönemdeyim diye zaten bu evlilik aşaması ev kurma açısından çalışan insanlara nazaran rahat geçti . Evlendikten sonra zaten bir işe gireceğim artık diyordum beğenmesem de bir maaş tek boğaz olmaz . Bunu söyldiğimde de çok beni düşünen eşim sen çalışma ben bakarım diyordu.Derdi de annesini gezmeye götüreyim sanki bilmiyorum.
Bu arada kayınvalidem öyle bi kocasını ve oğlunu kullanıyor ki toplu taşıma aracı kullanamıyor kendi tek başına en yakınındaki bakkala gidiyor ancak illa her yere arabayla gidecek .
Ya inanır mısın kadın 10 gün aşırı yoğun bir karadeniz gezisinden gelip sırf arabayla kendimiz için birşey alacaz ama kendisi de gezecek diye tüm gün esneyerek geldi kuyruk olarak.
Daha yeni evlendik eşim zaten hadi şu avmye git gitmişken annemi de götür demeye başladı.

Ben zaten bana istemediğim birşeyin yaptırılmasına asla tahammül edemem ve inadına ölsem yapmam.
Bu arada balayından döndüğümüzden beri hastayım ve 2. gün kavga ettğimizden beri de durup durup ağladığım için beynim ağrıdan çatlıyor burnum akıyor. İnsanlarda sanıyor ki üşüttüm. Mutsuzluktan dışarı çıkamıyorum annem sürekli artık bir uğraş bul kendine evden çık güneş gör biraz diye beni diksiyon kursuna yazdırdı.
Eşime annemle diksiyon kursuna gidicem dediğimde niye annemi de çağırmıyorsun dedi. Şaka gibi yaa sanki kadın kendini geliştirmek için ölüyordu da ben davet etmedim.
Bu arada anneme düğünde yaptıklarından dolayı da annemde eşimin tarafıyla hiç görüşmüyor. Hiç bir şekilde bir araya gelmek istemiyor bir süre geçsin unutmak istiyorum zamana ihtiyacım var diyor.

Dün akşam ciddi şekilde kavga ettik. Bir konudan dolayı babası babamdan birşey istedi. Babamdan her zaman insanlara karşı vur ensene al ağzından lokmayı olduğu için kabul etti benim asla istemediğim birşeydi.

Babamla da aram bu ve böyle bir sürü sebepten hiç iyi olmamıştır.

Dün akşam laf arasında bunun yalan olduğunu babamın ve annemin yalan söylediğini söyledi.
Bu akşam babamı çağırdım ağlaya zırlaya gel bak bunlar dönüyor. Yüzleş dedim babalık yap ben eziliyorum.
Boşanıcam.

Bakalım görücez bu akşam.

Asla evlenmeyip dünyayı gezme hayallerim varken umutsuz ev kadınlarına döndüm..
Bu arada ilk gelen işi de gözüm kapalı kabul ettim. Bir haftadır çalışıyorum. Sırf evde oturma anneme git lafı duymamak ve evde kafayı yememek için.

Seni anlıyorum canım aileler arasında kültür farkı var o açık. Annen unutmak istiyorum diyerek olgunluğunu göstermiş. Yoksa seni doldurup doldurup huzursuz olmana neden olabilirdi. Işe girerek iyi yapmışsın bence. Umarım tatsız şeyler olmaz bu akşam gelişmeleri yaz canım takipteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…