Eşimin ailesi ile sorunlarım

Abla sen cidden anlayamıyorsun, ben soruyorum ki nasıl bi tavır sergilemeliyim bundan sonda ne yapayım sen gelip öfke ve nefret kusuyorsun. Çok tuhafsın bir başkasının olayına bu kadar kinlenmek hiç normal değil
Yani gerçekten sana kinlenmiyorun belki de anlattıkların doğru değil ben sana üzüldüm gerçekten . Açıkçası ben senin gibi mesleği olan kendi başına ayakta durabilecek,annesinden babasından sevgi görmüş kadınların böyle yapmasını anlamlandırmiyorum. Sana bu zamana kadar herkessaygi göstermiş sırf bir adamla evlendin diye niye küfre özürle karşılık veriyorsun. Biraz başını kaldır . Bu dünyada senden ve oğlundan daha değerli birşey var mı? Hala o kocayı seviyorum diyorsun . Seven adam babasina höst o benim karım nasıl konuşuyorsun der? Ben sana niye kin ve öfke kusayim ? Seni tanıyor muyum daha önce gördüm mü ? Ya da sana nefret kusmak bana ne kazandıracak? Sana benim veya başkasinin evliligi güzel de yazmadım . Sen burdakilere kızıyorsun bence ordan çıkaramadığın öfkeyi burda çıkarıyorsun

Yani gerçekten sana kinlenmiyorun belki de anlattıkların doğru değil ben sana üzüldüm gerçekten . Açıkçası ben senin gibi mesleği olan kendi başına ayakta durabilecek,annesinden babasından sevgi görmüş kadınların böyle yapmasını anlamlandırmiyorum. Sana bu zamana kadar herkessaygi göstermiş sırf bir adamla evlendin diye niye küfre özürle karşılık veriyorsun. Biraz başını kaldır . Bu dünyada senden ve oğlundan daha değerli birşey var mı? Hala o kocayı seviyorum diyorsun . Seven adam babasina höst o benim karım nasıl konuşuyorsun der? Ben sana niye kin ve öfke kusayim ? Seni tanıyor muyum daha önce gördüm mü ? Ya da sana nefret kusmak bana ne kazandıracak? Sana benim veya başkasinin evliligi güzel de yazmadım . Sen burdakilere kızıyorsun bence ordan çıkaramadığın öfkeyi burda çıkarıyorsun

Hayır kesinlikle kızmıyorum, beni anlamaya çalışan herkese minnet duyuyorum ki bana kızanlar dahil, çünkü ben de kendime kızıyorum bu kadar değiştiğim için. Bu şekilde güzel bir dille anlatıldığı zaman bana geçiyor ve doğrusunu yapmam için yol gösterici oluyor fikirler.. istediğim sadece buydu, birinin elimden tutması, yol göstermesi, sen haklısın üstünden bu ölü toprağını at kendine gel demesi..bunu kırmadan, aşağılamadan yapması.. başka birinden sinir çıkarma fikri her zaman vicdanımı huzursuz eder masum birini asla kırmak istemem.. ben sadece fazla üstüme gelindiğinde tepki veriyorum yoksa kimseyle bir alıp veremediğim olamaz zaten bu platformda, herkese saygıyla yaklaşmaya çalışıyorum

Hayır kesinlikle kızmıyorum, beni anlamaya çalışan herkese minnet duyuyorum ki bana kızanlar dahil, çünkü ben de kendime kızıyorum bu kadar değiştiğim için. Bu şekilde güzel bir dille anlatıldığı zaman bana geçiyor ve doğrusunu yapmam için yol gösterici oluyor fikirler.. istediğim sadece buydu, birinin elimden tutması, yol göstermesi, sen haklısın üstünden bu ölü toprağını at kendine gel demesi..bunu kırmadan, aşağılamadan yapması.. başka birinden sinir çıkarma fikri her zaman vicdanımı huzursuz eder masum birini asla kırmak istemem.. ben sadece fazla üstüme gelindiğinde tepki veriyorum yoksa kimseyle bir alıp veremediğim olamaz zaten bu platformda, herkese saygıyla yaklaşmaya çalışıyorum
Umarım bir an önce kendinizi toparlar bir iş bulursunuz. Bence bir terapi de alın. Kendinizi güçlendirin

Arkadaşlar konuyu konuştuk eşimle o da hak verdi cünkü cok dolduğumu anladı. O da benim konuyu açmamı bekliyormuş gibi çok bunaldığını artık sabretmek istemediğini söyledi. Taşınma konusu geçti galiba taşınacağız çünkü gerçekten yüz göz olduk hiç gereği yok yıllardır boşa çekiyoruz ve hiçbir şey değişmiyor. Sen neden hiç babana cevap vermiyorsun dedim ve o da ben belki onunla kavga edemem ama susarak ondan uzaklaşarak tepkimi göstermek istiyorum dedi, o olaydan sonra zaten görüşmemiştik o günden sonra eşim de hiç aramamış, iş yerinde de karşılaşmamak için fabrikaya onun gitmediği vakitlerde gitmiş hep ve uzun süre görüşmeyeceğini söyledi. Şu an ev bakıyorum sonunda kurtuluyorum buradan, bi psikologdan da randevu aldım inşallah tüm etkilerinden kurtulduktan sonra işe de başlayacağım birinin yanında veya kendim, en azından başlayacağım. Burda kavga ettik sorun yaşadık bazı arkadaşlarla ama sonu iyi bitti allaha şükür defolup gidiyorum burdan hem de en az 45 dk mesafelik yerden bakıyoruz. Herkese teşekkür ederim belki buraya yazmasam hala kendimi haksız sanıp eşimle konuşmayacaktım ve ikimiz de katlanmaya devam edecektik. Çok şükür🙏🏻

O kadar hakaret işitip bir de özür dinliyorsunuz. Neden böyle hırt adamları alttan alıyorsunuz. Özür dilemeyi bırak, O özür dileyp ayağıma kapanana kadar yüzüne bakmazdım. Eşiniz de babasının lafına bakıp hareket ediyorsa bencede seçim yapsın bu saatten sonra. Ailesini seçerse de kurtulduğunuza şükür edersiniz. Ailesini harcayan Bi adamdan kurtuldugunuz için mutlu olursunuz.

Başkası olsa kaldırmazdı diyorsunuz siz neden kaldırıyorsunuz. Boşanın demiyorum da insanda tavır almak diye birşey vardır. Bir de üzerine özür diliyorsunuz. Babamız hakaret etse küseriz, tavır alırız, kızlarımız evden falan da kaçıyor hatta. Bu kocacılık neden, ailenizin hakaretlerini eşiniz kaldırır mıydı? Çalışmayı düşünmeden biraz duruşunuza karar verin. Yoksa iş hayatı daha da zor olur. Bir de mimarlık ya da avukatlık diye tahmin ettim işinizi, doğruysa direk 100 bin beklerseniz daha çok beklersiniz. Bir yerden girişmek lazım. Kararlı olun yeter.

Aynısından bir tane de bende var . Dün kayınbirader ve eltim ankaraya iş icabı seyahate gittiler . Bizde yaşlıları alıp pikniğe gidelim dedik . Böyle geceden hazırlandık falan . Biz tabi kadınlar ondan önce de cumartesi parka gitmiştik. Geldim(kv eltim annem ve ablam) guxel geçtiğini anlattım eşime oda heveslendi. Neyse biz geceden güzelce eşimle hazırlandık. Eksikleri aldık. Saat 8de kvdelrin kapidayız. Onlar yavaş yavaş kahvaalti yaptılar . Süt ısıtmıs yoğurt mayalamaya çalışıyorlar . Odunu sabahın körüne bırakmışlar evden iki saat sonra çıktı saat oldu 11 zaten. Neyse sulak bir yere gittik . Başladı kpder. Burası ne Allah'ın düzlüğü. Biz eşimle bir kere gitmiştik çok güzel bir yer vardı oraya oturduk Rüzgar var. Şu var . Yeşil var . Hiç güzel değil . Başka yere geçelim dediker .1 saatte yer aradık sanki ev alıyoruz. Çay yapalım diyoruz yok. Aç karnına içemiyorlar .Mangal yakalım diyoruz yok. Erken miş kimse yakmamis. Oyun oynuyoruz ondan bile rahatsız oldular. Herşeye uok yok yok. Yemeği yiyelim kalkalım çaya başka yere gidelim dediler . Ama oturduğumuzdan beri oyke diyorlar . En son bende patladım . Eşime dedim ki gidelim derlerse sakın yok deme hemen topla gidelim. Oda hemen bana ters yapti. Anasına babasına tek kelime etmedi . Hemen geldi onlar semaveri yakmıştı . Dedi kalkın gidelim falan bana ateş puskurerek . Kv dedi ne oldu dedim birşey yok . öylece kalktık. Şimdi eşimle asla konuşmayacağım . Gözümde zerre değeri kalmadı. Herkese tahammül hat safhada bana gelince 1 dakikalık bile tahmmül yok . İnsanlara az değer verilmesi gerekiyordu ben fazla verdim . Uzun oldu kusura bakmayın

Eş hatalı ama en büyük hata yine de hakaret edilince susup sinen insanda bence. Eşimden önce ben kendime öyle laflar ettirmem. Kendim gösteririm tepkimi. Basar giderim. Eşim de peşimden gelmiyorsa o zaman gerekeni yaparım. Yani susup eşinden korumasını bekleyeceğine bir insan önce kendini korumalı. Hiç kimse bana öyle şeyler söyleyemez. En başta ben müsaade etmem
Sizin dediginizi yaptim bende. 7 sene kayinvalide skntisi yasayip asagilanip ve esimde neredeyse bunu yapiyordu onlara uyup, en sonunda 2 cocugumu alip anneme geldim esime de dedim 10 gün icerisinde bi ev bulup annenlerin alt katindan tasinmazsak bosanicam ve ilk gün eşim cikalim kirada ev bakalim dedi 1 hafta sonra tasindik kendi evimizi birakip tasindik,5 sene oldu nemi oldu bunun sonucu lüks denilecek sekilde kendi evimizi aldik dukkanimizi aldik 2 cocuk okutuyorum eşimle ikimizin altlarinda ayri ayri araclarimiz var ve eşim taşındığımz merkezde yuksek mevkii ye seçildi ☺️ Ek gelirimizde oldu herseyden onemlisi suan tartissak bile kendi sorunlrimizdan tartisiyoruz kayinvalide aile uyesi yüzüne degil bu arada kayinvalidem 1 sene kapimizi acmadi 😏 suan ise en sevdigi el üstünde tuttugu geliniyim cook iyi aramiz 😃

Bazen bazi seyler icin herseyi oluruna birakmak yerine adım atmak gerekiyor. Siz sabrinizin sonuna gelmissiniz ya bunu ömür boyu cekeceksiniz yada azimli olup kendi özgüveninizi geri kazanip herseye dur diyeceksiniz. Ben senelerce okul okudum öğretmen oldum cocuklarim olunca calisamadim eşimde istemedi ama gittigim kapı bana insan muamelesi bile yapmak istemedi hemde o kadar cahillerdi ki benim onlari begenmiycegim yerde onlar beni elestirdi eşimi de cok seven bi kadinim halen daha cok seviyorum ama eşim de pesimden gelmeseydi ben onlarin bana yaptiklarina dayanamayip evliligimi coktan bitirirdim..Eşim bana dua ediyor simdi iyiki seni dinlemisim hatun diyor biz 7 sene sonra evlendiğimizi anladik dedikki aa evlilik buymus 🤷🏼‍♀️ Bence esinizle konuyu kesinlikle konusun

Back
X