Bebeği korktuğu kişileri unutana kadar o ortamdan uzak tutmanızı öneriyorum. Birilerinden korkmak, korkuyla yaşamak bebeğin özsaygısını ve özgüvenini zedeleyebilir. Korktuğu ortam cesaretini kıracağı için yeni deneyimlerden uzak durabilir, öğrenmesi yavaşlayabilir yani. Tabi ne sıklıkla o ortamda bulunduğu da önemli.
Eşiniz destek oluyorsa bu sorunu yaşadığınız kişilerin en ılımlı olanıyla konuşup bebeğin korkusu geçene kadar uzak kalma ya da sadece dışarda görüşme kararı aldığınızı söylesin. Eşiniz söylemezse eşinizden habersiz kavgacı olmayan ama açık, net bir dille siz söyleyin. Nasıl karşıladıkları önemli değil. Daha sonra eşinize haber verin ne dediğinizi. Tepkilerinden çekiniyorsanız pedegogla görüştüm bu öneride bulundu deyin, en azından daha az saldırgan tepkiler alırsınız. Ben olsam bir pedegogla görüşür, eve gelir gelmez kayinvalideme telefon açar endişeli ama saygılı bir dille pedegogla görüştüğümü söyler, içimde kalanları da araya sıkıştırıp bebeğim normale dönene kadar evlerine gidemeyeceğimi söyleyip kapatırdım telefonu.
Umarım kolayca çözersiniz bu sorunu.