Eşimin Ailesi Sorunsalı..

Gurultuluyalnizlik

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2017
42
35
38
Merhaba kızlar aranıza yeni katıldım. 1 yıllık evliyim ve yaklaşık 10 gundur hamile oldugumu ogrendim.
Cok duygusalim icime ata ata dert ettim biraz olsun buraya icimi dokmek, care aramak sizleri de dinlemek istedim.
Eşim evin tek erkek cocugu 5te gorumcem var.
Sorunum şu ki eşimin ailesinin agzi cok bozuk kufur, argo, kotu soz, yuksek sesle konusma kabalik ve daha nicesi esim onlarin tersine erkek olmasina ragmen kotu soz kullanmaz, daha ince davranir fakat ailesi bizi artik cok etkilemeye basladi. Hamileligimi ogrendikten sonra kaygi ve korkularim olusmaya basladi cunku bebegim dunyaya geldikten sonra onu cok etkileyeceklerini biliyorum kendi yegenlerine cok komikmis gibi el hareketleri ogretmisler ve buna guluyorlar cocuklarin yaninda rahatca cok agir kufurler kullaniyorlar ben onlarla basa cikamiyorum onlar gibi fena ve baskin karakterde biri degilim.
Ama cocugumun boyle yetismesini asla istemiyorum bu yuzden cok stres yapiyorum uzuyorum kendimi lutfen bana yardim edin ne yapabilirim:KK61:

Eşinizin mudehale etmesi lazım bu durumu, siz belkide birşey yapamazsınız ne yazıkki.
Benim eşimin aileside az çok böyledir, yeğenlerinin hepsi çocukken el hareketi küfür öğrendi ve komik gibi eğlendiler.
Biz birazda uzakta yaşadığımızdan beli çocuğumuz pek maruz kalmadı. beraber olduğumuz sürelerde de zaten öyle birşey yapmazlar eşimin tepkisini tahmin ederler.

Ayri evde yasiyoruz ama annesi baskin olmaya calisiyor 2 gunde bir yok su yemegi yaptim bu yemegi yaptim gelin bahanesiyle bizi baskisi altinda tutmaya calsiyor :KK43:

Hım bu baskınlığın üzerinden eşiniz gelecek.
Artık evlendiğinizin ayrı bir yuvanızın olduğunun farkına varmalı.
Eşiniz bu desteği ailesine vermezse bu baskınlığı yaşatamazlar size.
İvedilikle konuşmanız lazım,iş eşinizde biter!

Eşinizin mudehale etmesi lazım bu durumu, siz belkide birşey yapamazsınız ne yazıkki.
Benim eşimin aileside az çok böyledir, yeğenlerinin hepsi çocukken el hareketi küfür öğrendi ve komik gibi eğlendiler.
Biz birazda uzakta yaşadığımızdan beli çocuğumuz pek maruz kalmadı. beraber olduğumuz sürelerde de zaten öyle birşey yapmazlar eşimin tepkisini tahmin ederler.
Eşimle paylastim bu durumu cocugumuzun boyle yetismesini istemedigimi o da abartma ben birsey soylersem alinir kuserler dedi.
Sirf onlar yuzunden hep kavga ediyoruz.
Ailesinden korkuyor:(

Aynı dertten muzdarip arkadaşım.
Aynı aile mi diye düşünmeden edemedim
Görümceler ve kayınvalide inanılmaz küfürbaz,bel altı,kaba,çok terbiyesizler.
Oğulları da aksine bu pislik içinde büyümesine rağmen nefret etmiş,sıyrılmış içlerinden.
Arkadaşımı tercih etme nedenlerinden biri de buymuş hatta,kibar olması,küfür,pislik bilmemesi...

Yeni bebekleri oldu.aynı düşünceleri yaşadılar.
Çözüm basit aslında,şimdi sizin gözünüzde büyüyor,ne yapacağınızı bilemiyorsunuz ama uzak tutmak,tavır koymak sizin elinizde.Özellikle eşinizin.
Onlar sizin kurallarınızı,isteklerinizi bildikten sonra hâlâ o tutumları devam ederse tepkinizi koyar görüşmezsiniz.

Ben hayatımda o ailenin kadınları kadar terbiyesiz insan görmedim diyordum varmış benzerleri.

Eşimle paylastim bu durumu cocugumuzun boyle yetismesini istemedigimi o da abartma ben birsey soylersem alinir kuserler dedi.
Ailesinden korkuyor:KK43:

Suandan daha kavga edecek yada bakın bizim çocuk 9 ay sonra dogunca 2 yaşında konuşunca küfür öğretmeyin diyecek bir durum zaten yok.
azar azar ayar verebilirsiniz, çocuğumun yanında sla küfürlü film izlemem gibi, ne kadar yanlış davranışlar diye azar azar kınamak gibi.
Şimdiden keyfini kaçırma yani.
doğduktan sonrada biraz mesafe koyup görüşmeleri azaltırsan zaten onlarda çok ısrarcı olmaz ins.

Merhaba kızlar aranıza yeni katıldım. 1 yıllık evliyim ve yaklaşık 10 gundur hamile oldugumu ogrendim.
Cok duygusalim icime ata ata dert ettim biraz olsun buraya icimi dokmek, care aramak sizleri de dinlemek istedim.
Sorunum şu ki eşimin ailesinin agzi cok bozuk kufur, argo, kotu soz, yuksek sesle konusma kabalik ve daha nicesi esim onlarin tersine erkek olmasina ragmen kotu soz kullanmaz, daha ince davranir fakat ailesi bizi artik cok etkilemeye basladi. Hamileligimi ogrendikten sonra kaygi ve korkularim olusmaya basladi cunku bebegim dunyaya geldikten sonra onu cok etkileyeceklerini biliyorum kendi yegenlerine cok komikmis gibi el hareketleri ogretmisler ve buna guluyorlar cocuklarin yaninda rahatca cok agir kufurler kullaniyorlar ben onlarla basa cikamiyorum onlar gibi fena ve baskin karakterde biri degilim.
Ama cocugumun boyle yetismesini asla istemiyorum bu yuzden cok stres yapiyorum uzuyorum kendimi lutfen bana yardim edin ne yapabilirim:KK61:
benim de kp cok pis agızlı
adam okumus etmiş saygın bir mesleği var ama ağzı iğrenç
eşimin iki yegenı var
cocuklar da cok sosyal düzgun cocuklar ama onların yanında agza alınmayacak kufurler eder
çocuklar da güler

benım de ılerıde cocgum olursa tek korkum bu olur
ben direkt resti çekerim
siz de çekin.

Ailesinden korkuyor:KK43:
benim eşim de ben birsey diyemem ayıp olur der
sen demezsen ben derim ben de

derim de , eşim de birsey diyemez
not cocgum yok bu arada:D

Sorunsal ne demek ? Valla gıcık oluyorum artık bu sorunsal lafına.
Neyse konuya dönelim :) şimdi birincisi bunu bu kadar kendine sorun etme. Neden? Çünkü ailesini atmaz satmaz mecbursan kabulleneceksin. İkincisi bunun için ne yapabilirsin emin ol zaten öyle sürekli görüşülmüyor sen evde çocuğuna temelini iyi verirsen öğrenmez. Hatta onlar öğretirken söylersin ortamda hayır çocuğum bunlar çok ayıp ve yanlış şeyler sen akıllı ve terbiyeli bi çocuksun diye. Oldu bitti rahat ol hamileliğin tadını çıkar mutlu ol :)

Ayri evde yasiyoruz ama annesi baskin olmaya calisiyor 2 gunde bir yok su yemegi yaptim bu yemegi yaptim gelin bahanesiyle bizi baskisi altinda tutmaya calsiyor :KK43:

hazır hamilesin gitmeyeceksin

ağrım var bulantım var ben erken yedim erken uykum gelir vs vs

gidip gelmeyi azaltacaksın

bebek olunca da yabancı yer

evinde olsun bebek düzen sever

bizim ev ona göre ayarlandı vs v s

kv ye az alttan alıp sen gel burada sev vs diyeceksin

kalabalık gelirlerse de ilk geldiklerinde bunalıyoruz tek tek gelin tatlı tatlı oturalım diyeceksin

toplu olmayınca o tarz davranışlar da az olur

Oğulları da aksine bu pislik içinde büyümesine rağmen nefret etmiş,sıyrılmış içlerinden.
Arkadaşımı tercih etme nedenlerinden biri de buymuş hatta,kibar olması,küfür,pislik bilmemesi...

Çözüm basit aslında,şimdi sizin gözünüzde büyüyor,ne yapacağınızı bilemiyorsunuz ama uzak tutmak,tavır koymak sizin elinizde.Özellikle eşinizin.
Onlar sizin kurallarınızı,isteklerinizi bildikten sonra hâlâ o tutumları devam ederse tepkinizi koyar görüşmezsiniz.

Ben hayatımda o ailenin kadınları kadar terbiyesiz insan görmedim diyordum varmış benzerleri.
Ahh oyle icim yaniyor ki bilemezsiniz.

sozde 2 defa hacca gitmisler hepsi kapali cok tuhaf geliyor bana yaptiklari sozde neseli olduklarİndan boylelermis. Babasina sakadan kufur ediyormus
Hic agiza alinmayacak sozler bazen oyle oluyor ki abartisiz kulaklarimi tikayip o ortami terk etmek istiyorum. Onlara goreyse bu durum komik ve eglenceli :((

Sert tepki göstereceksin ve en önemlisi çocuğuna bunlarınkiyle yanlış olduğunu öğreteceksin. Benim eşimin tarafının da ağzı bozuk. Çocuğum yok ama olursa küfürbaz olmasını istemem. O yüzden çocuğun o davranışları anormal görmesini sağlayacaksın. Normalleşmeyecek yani yaptıkları.

Sorunsal ne demek ? Valla gıcık oluyorum artık bu sorunsal lafına.
Neyse konuya dönelim :) şimdi birincisi bunu bu kadar kendine sorun etme. Neden? Çünkü ailesini atmaz satmaz mecbursan kabulleneceksin. İkincisi bunun için ne yapabilirsin emin ol zaten öyle sürekli görüşülmüyor sen evde çocuğuna temelini iyi verirsen öğrenmez. Hatta onlar öğretirken söylersin ortamda hayır çocuğum bunlar çok ayıp ve yanlış şeyler sen akıllı ve terbiyeli bi çocuksun diye. Oldu bitti rahat ol hamileliğin tadını çıkar mutlu ol :)
Baska baslik bulamadim yahu :oops:
Tek erkek oldugu icin surekli dibinde olalim istiyor cocuk olursa tam yatagini sericek :( yine de siylediklerin icimi biraz rahatlatti :)

Ahh oyle icim yaniyor ki bilemezsiniz.

sozde 2 defa hacca gitmisler hepsi kapali cok tuhaf geliyor bana yaptiklari sozde neseli olduklarİndan boylelermis. Babasina sakadan kufur ediyormus
Hic agiza alinmayacak sozler bazen oyle oluyor ki abartisiz kulaklarimi tikayip o ortami terk etmek istiyorum. Onlara goreyse bu durum komik ve eglenceli :KK43:(
Evet onlar da anaya babaya küfür eder,yüzlerine.Yanlarında kim olduğu da önemli değildir.
Kapalı değiller.Bunun önemi yok zaten.hiç bir insana yakışmayan hareketler,sözler.
Mide bulandırıcı.ortalama yılda 2 3 kez görüyorum, o bile yetiyor psikolojimi bozmaya.

Baska baslik bulamadim yahu :oops:
Tek erkek oldugu icin surekli dibinde olalim istiyor cocuk olursa tam yatagini sericek :KK43: yine de siylediklerin icimi biraz rahatlatti :)
Benim kocamda tek erkek hatta sülalenin tek erkeği nasıl gen varsa hep kız doğurmuşlar:) koca sülalede tek gelin benim düşün :) benim eşimin ailesiyle aram çok iyi ama ona rağmen az görüşüyoruz artık çocukla çık gel git zor oluyor siz bide mesafe koymak isterseniz çok rahat koyarsınız. Birde tavsiye eşine ailesini kötüleme savunacağı tutar haklı olarak. Bırak kendi görsün

evden ayrılarak %85 çözüme ulaşabilirsin mesela.

Back
X