• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesi Tarafından Dışlanmak...

Çocukların yaşı kaç? Örneğin benim oğlum da kuzenlerle bululunca küçük olan kuzeni istemezler, ama yaşlarını düşününce bu davranış normal görünüyor.
Sizin kızınıza neden kraker vs alınmıyor? Eşiniz tepki göstersin, veya markete giderken sipariş verin siz de parasını vererek, yazık çocuğa.
Sizinle konuşmamaları veya size ikramlık çıkarmamaları sizinle alakalı olabilir mi? Örneğin bana pasta börek yapana ben de bir şeyler yapmaya çalışırım, ama beni normal ağırlayana çok da kasmam gibi düşünüyorum.
söyle söyleyim benmle alakalı olsa idi.. gecen yine gttik mutfaga girdm yardm edeym die ..
bana senn yardımna grek yok sen git cocuna bak dedi örümcek beyinli görümcem.. eşimde bosver sende yardm etme otur kalkma ayana getirsinler madem böle diolarsa dedii
kraker olayıda söle oldu cocuklar bu arada 2 yaşında birisi.. birisi 6 birisi 8
o gün görümcem ogluna oglum hadi bakkala gtte dondrma kraker sunu sunu al.. bak size oyuncak da aldm yeni dedi.. benm haberm yoktu önce bu durmdam snra oglu geldi.. kraker alms görümcem hepsine paylaştrdı benm kıızma vermedi kızım agladı dondrmayı görnce krakeri görünce almak istedi görümcemn oglu iteledi sen yemeyeceksn die.. o an cok kötü oldum kmiseyede birşey diyemedim :( keske deseymsm gözümün önnden gtmior aldm kızımı arka tarafa gectm bende

Eşinizin ailesi sizi ve kızınızı böyle dışlıyor ise eşinizi de pek sevmiyorlar demektir. O zaman eşinizin bu görüşme isteği neden?

o gün görümcem ogluna oglum hadi bakkala gtte dondrma kraker sunu sunu al.. bak size oyuncak da aldm yeni dedi.. benm haberm yoktu önce bu durmdam snra oglu geldi.. kraker alms görümcem hepsine paylaştrdı benm kıızma vermedi kızım agladı dondrmayı görnce krakeri görünce almak istedi görümcemn oglu iteledi sen yemeyeceksn die.. o an cok kötü oldum kmiseyede birşey diyemedim :KK43: keske deseymsm gözümün önnden gtmior aldm kızımı arka tarafa gectm bende

Keşke sen de gidip kızına alsaydın hemen, utanırlardı belki. Sinir oldum şimdi. Küçücük çocuğa yiyecek vermemek ne demek ya?

söyle söyleyim benmle alakalı olsa idi.. gecen yine gttik mutfaga girdm yardm edeym die ..
bana senn yardımna grek yok sen git cocuna bak dedi örümcek beyinli görümcem.. eşimde bosver sende yardm etme otur kalkma ayana getirsinler madem böle diolarsa dedii
kraker olayıda söle oldu cocuklar bu arada 2 yaşında birisi.. birisi 6 birisi 8
o gün görümcem ogluna oglum hadi bakkala gtte dondrma kraker sunu sunu al.. bak size oyuncak da aldm yeni dedi.. benm haberm yoktu önce bu durmdam snra oglu geldi.. kraker alms görümcem hepsine paylaştrdı benm kıızma vermedi kızım agladı dondrmayı görnce krakeri görünce almak istedi görümcemn oglu iteledi sen yemeyeceksn die.. o an cok kötü oldum kmiseyede birşey diyemedim :KK43: keske deseymsm gözümün önnden gtmior aldm kızımı arka tarafa gectm bende
O yaşta çocuk sen yemeyeceksin diyorsa minicik bebeğe yanında konuşuyorlar demektir. Ben olsam bunu eşime anlatır başında at nallarım. Başlarım ailenede kardeşinede annenede diye. Nasıl bir öfke varsa. Çocuğun yiyebileceği şeyleri çantanıza koyun. Birşey istediği zaman al annecim senin krakerin burada deyin. Onlar çocuğa birşey verdiği zaman iade edin. Senin çocuklar yesinde karnı doysun deyin.

Eşinizin ailesi sizi ve kızınızı böyle dışlıyor ise eşinizi de pek sevmiyorlar demektir. O zaman eşinizin bu görüşme isteği neden?
ahh ahh bende bilmiyorum neden annesi babası varms arada onlarun sucu neymiş yüz yüze bakıorms ne kadarda kötü olsa bacısıyms.. mesafeni koy boşver hizmet etme dior bna ama halen dıslanmamıza göz yumuyor..

Keşke sen de gidip kızına alsaydın hemen, utanırlardı belki. Sinir oldum şimdi. Küçücük çocuğa yiyecek vermemek ne demek ya?
benmde bu cok zoruma gidyor ya.. hadi benide gectm kızımın ne sucu var soncda sen bi halasn ya hala hiç mi vicdann yok ..ben arkaya gittim eşimi cagrdm anlattm durumu o anda zaten gitti eşim kızıma aldı bakkaldan tekrar sonrada kalktk geldik

Sen esine,kızına bak bosverrrrr ne güzel demiş esin mesafeni koru diye.inan bana seni de aralarına alsalar seni daha fazla uzeceklerdir.komsun falan yok mu samimi oldugun veya arkadaş kendi akrabaların vs yani sosyal ol onlarla bir araya geldiğinizde de bı kenarda oturmak yerine kayinvalidenizle muhabbet edebilirsiniz mesafeyi korumak kaydiyla...

Cig ve medeniyetsiz insanlar. Elbette komse kimseyi sevmek zorunda degil ama medeniyet, bir ag kurulumus insanlara saygili davranmayi ogretir.

Sizlere direk içinde bulundugum durumu anlatma istiyorum.. 2 yıllık evliyim 11 aylık kızım var..
Eşimin ailesi ile olsun kendi ailemle olsun cok ama cok sorunlar yaşıyoruz bu bizi cok yıprattı.. yıpratıyor
benm bir eltim ve bir görümcem var kp kv hayattalar.. benim sorunum eşimin ailesi tarafından sürekli olarak dışlanıyor olmam.. bu beni cok üzüyor takmayım diyorum olmuyor içerleniyorum kendi kendimi hep sorguluyorum ben bu insanlara ne yapmış olabilirim ki ?
eşimle konuşuyorum eşim herşeyin farkında bana takma boşver mesafeni koru sen diyor..
mesafemi saygı cercevesinde hep koruyorum lakin takmamak elde değil size somut örnekler vermek istiyorum ne yaptıklarını anlamanız için..
mesela kv gideceğimz zaman eltim ve görümcemde olur kv hepmizi bir cagırır bazen beraber yenilsin içilsin die..
eltim ve görümcem bana pek pas vermezler naptn ne ettin tamam .. ben kızımla bir köşede otururum onlar hep sıkı fıkılar.. gecerler otururlar karsıma.. fısır fısır konuşurlar gözüme soka soka gülüşürler.. eltim bana laf atmaz eşime atar mesela.. mutfakta yemek pişirilyor oldu vakit mutfaga giderm yanlarına takmazlar beni.. bende kızımla oynarım..
bir ortama gideriz mesela dügün.. bana dogru düzgün selam bile vermezler gecerler bir masaya kol kola girer gelirler benmle muhtattap olmazlar pek yine fısıldaşmalar biz cok iyiz anlamında gösterişler..
kızım la ilgiliede ayrımclk oluyor en cok bu üzüyor beni.. mesela görümcemn cocukları benm kızımla pek oynamazlar.. cocuklara birşeyler alınır benm kızıma hiç alınmaz.. haa benm kızımın ihtycamı var kesinlikle hayr.. en basit örnegi giderler bakkalden cocuklara kraker su bu vs alırlar yada oyuncak alınır.. ama benm kızıma hiç vermezler seceler ayırırlar benm kzımı sevmezler benm zaten kimseden bir beklentim yok ama neden ben ne yaptım onlara ? neden bu ayrım ? onlarn cocukları orda oynarken kızımda dahil olmak istiyor canm yavrum benm ama kovalıyor cocuklar sen git diolar oyuncak vermiyorlar kızımı aglatıyorlar.. bende kendim oynastırıyorum
eltm ve görümcem ben o eve gelin gelmeden önce cook kavga etmsler şimdi iyiler..
iyi olsunlar.. ben onları kıskanacak değilim yahut iyiler die aralarını bozmaya calısacak değilim.. lakin iyisiniz eyvallah ama beni neden dıslıyorsunuz.. kendimi dıs kapının dıs mandalı gibi hissediyorum zaten kimim kimsem yok.. cok üzlüyorum 4 ay evvel önce görümcemle ufak bir atısmamız oldu.. bu konulardan acıldı..
ben kendisine acıkca sormstm abla benmle bir derdiniz sıkıntınız varsa bileyim.. bir kusurum varsa bileyim.. tamam belki beni sevmeye bilirsiniz.. belki diğer gelininizle daha iyi anlaşıyorsunuzdur olabilir ama ben neden dıslanıyorum bende bu ailenin bir parçasıyım artık dedim..
benm seni dısladm felan yok dior.. ben kimseyı dıslamıyorum dior...
mesela görümcemn evine gideriz.. bize bir kuru cay koyar.. ama eltim de geldi vakit pastalar kekler ikramlıklar.. herşeyde eltimi övünürler.. eltin söyle eltin böyle..
eltim zaten ben aileye kaltıldıgım günden bu yana beni cok kıskanan birisi.. onun oglu benim kızım var.. bu yüzden o gözde gelinmiş.. oglu olan üstün olurmuş asla onun yerine gecemezmisim o sevilen gelinmiş. bana bunları söyledi bilyormsnz.. eşimi bile kıskanır benden
bir olup beni kıskandırma calışıyorlar..bunu nerden anlıyorum herşeyi gözüme soka soka yapmalarından..
takmadan olmuyor üzülüyorum dıslanmak cok kötü birşeymiş oraya gitmek istemiyorum onlarla görüşmek istemiyorum ama eşimin hatrı için kızımın hatrı için iyi değilm bu aralar ne yapmam lazm benm bu insanlara karsı.. o kadar dıs kapının dıs mandalyım ki bu durum beni cok yormaya basladı

Bir sey merak ettim kusuma bakmayin aormakta bir sakinca yoksa eger. evlenirken her iki ailede bu evlilige karsi miydi ? birde aileler arasinda sizle esinizin ailesi tari acik kapali olma gibi bir durum var mi

benmde bu cok zoruma gidyor ya.. hadi benide gectm kızımın ne sucu var soncda sen bi halasn ya hala hiç mi vicdann yok ..ben arkaya gittim eşimi cagrdm anlattm durumu o anda zaten gitti eşim kızıma aldı bakkaldan tekrar sonrada kalktk geldik
eşinin sonradan alması çare değil ki.
kızın o itilip hor görülmeyi aklına kazırsa, herkes tarafından dışlanacağını kabullenip asosyal, çekingen, korkak olabilir.

o anda iten çocuğun kızınızdan özür dilemesini sağlasaydınız herkese iyi bir ders olurdu.

eşin bile o anda tepki veremediğine göre kendisi de ezik biri ki, ailesine gücü yetmediği için senin ve kızının ezilmesine göz yumuyor.

ana baba bacı hatrı hikaye.

Benim gorumcelerde bir olup beni dıslıyolar. Kucuk buyugun yaninda ve bizde buyukle altli ustlu oturuyoruz. Buyuk olan geldi 1 saat once bende soyledim ne varsa siz bilirsiniz valla dedim. Esime de soyledim. Ben onlari dıslıyorum suanda kv ve kp de verdim gazı dinsizin hakkindan imansiz gelir.:halay:

Benim eltim görümce ve kaynana böyleydiler. Sabah akşam beraberdiler. Sonuç çok muhabbet tez ayrılık getirdi.şimdi hepsi kanlı bıçaklı. Odedi bu dedi muhabbeti. Sende uzak dur en iyisi bu emin ol

sizi ve çocuğunuzu dışlayan insanlara ,konu sizi ilgilendiriyor olsa bile duyulan merak çok fazla. sebebini bilseniz ne olur bilmeseniz ne olur. ben beni anlamayan anlamaya çalışmayan hiçkimseye kendimi anlatmamışımdır.ne görüyorsam o,ne görüyorlarsa o. ama erkek çocuk kız çocuk arasındaki farklılığa inanıştan dolayı cephe almışlarsa en büyüğünü ben alırdım

Ayda bir eşinizin annesine babasına bir saat gidin..
Eşinizle takım çalışması yaparsanız eşin annesi ve babası hizaya sokar küçük hanımları.. Sokmalı da zaten... Bu durumu bir siz bir de eşiniz farketmedi herhalde.. Ya az ya öz görüşülmeli.. Öğreniversinler..

Kendinizle ilgili çok takmayın derim , 2 gidiyorsanız 1 gidin, misafir gibi oturun birseye elinizi sürmeden kalkın gidin... Ama çocuğunuzla ilgili söyledikleriniz gerçekten can sıkıcı , sizle sorunları ne olursa olsun çocuğa yansıtılır mı ... Elti neyse de hsla nasil yapıyor bunu , ben sizin yerinizde olsam sağlam tavır koyarım, surat yapmam laf sokmam ama yokmuslar gibi davranırım

Senin yaşadıklarını aynen bende yaşıyorum. Sürekli görüşüncede boşverilmiyo. Ben bu durumu beni küçük görmelerine bağlıyorum. Ben ortam içinde iddasız luzumsuz konuşmayı sevmeyen sesiz sakin yapılı kendini öne sürmeyen biriyim 2 küçük çocuğum var özel zevklerim şimdilik bi ilgi alanım yok. Özenip şıkır şıkır giyinemiyorumda çocuklarımla uğraşmaktan. Dün kvdeydik komşuları heldi hoş sohbetler falan orda ben varım yokum belli değil.Kvnin en yakın komşusu benim konuşmamı bile duymazdan geliyo.Kv benim iyi olan şeylerimi yermeye kendi kızınıda olmayan özellikleriyle dahi övmeye bayılır sonuç kimseden değer göremiyorum eşim hariç...

Bariz bir dışlama var belliki.Allaha havale et.Yarın öbürgün birbirlerine düşüp sana yanaşmaya çalışırlarsa çek kendini.Mümkün oldukça az görüş.Aynı tepkiyle karşılık ver.Bu kalitede insanlarla görüşsen nolucakki.Zararı olur faydası olmaz sana.

Bu tavirlar hep kucuk dunyasi olan basit insanlarin tutumlari ama su konuda haklısınız sinek de küçük ama mide bulandirir...

Sinir bozucu kabul ama...
Dışlasa ne olur ?
Eşin sağlamsa umursama bile ne önemi var.
Görme, duyma, anma mümkünse!

Back
X