• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesi Tarafından Dışlanmak...

Sizlere direk içinde bulundugum durumu anlatma istiyorum.. 2 yıllık evliyim 11 aylık kızım var..
Eşimin ailesi ile olsun kendi ailemle olsun cok ama cok sorunlar yaşıyoruz bu bizi cok yıprattı.. yıpratıyor
benm bir eltim ve bir görümcem var kp kv hayattalar.. benim sorunum eşimin ailesi tarafından sürekli olarak dışlanıyor olmam.. bu beni cok üzüyor takmayım diyorum olmuyor içerleniyorum kendi kendimi hep sorguluyorum ben bu insanlara ne yapmış olabilirim ki ?
eşimle konuşuyorum eşim herşeyin farkında bana takma boşver mesafeni koru sen diyor..
mesafemi saygı cercevesinde hep koruyorum lakin takmamak elde değil size somut örnekler vermek istiyorum ne yaptıklarını anlamanız için..
mesela kv gideceğimz zaman eltim ve görümcemde olur kv hepmizi bir cagırır bazen beraber yenilsin içilsin die..
eltim ve görümcem bana pek pas vermezler naptn ne ettin tamam .. ben kızımla bir köşede otururum onlar hep sıkı fıkılar.. gecerler otururlar karsıma.. fısır fısır konuşurlar gözüme soka soka gülüşürler.. eltim bana laf atmaz eşime atar mesela.. mutfakta yemek pişirilyor oldu vakit mutfaga giderm yanlarına takmazlar beni.. bende kızımla oynarım..
bir ortama gideriz mesela dügün.. bana dogru düzgün selam bile vermezler gecerler bir masaya kol kola girer gelirler benmle muhtattap olmazlar pek yine fısıldaşmalar biz cok iyiz anlamında gösterişler..
kızım la ilgiliede ayrımclk oluyor en cok bu üzüyor beni.. mesela görümcemn cocukları benm kızımla pek oynamazlar.. cocuklara birşeyler alınır benm kızıma hiç alınmaz.. haa benm kızımın ihtycamı var kesinlikle hayr.. en basit örnegi giderler bakkalden cocuklara kraker su bu vs alırlar yada oyuncak alınır.. ama benm kızıma hiç vermezler seceler ayırırlar benm kzımı sevmezler benm zaten kimseden bir beklentim yok ama neden ben ne yaptım onlara ? neden bu ayrım ? onlarn cocukları orda oynarken kızımda dahil olmak istiyor canm yavrum benm ama kovalıyor cocuklar sen git diolar oyuncak vermiyorlar kızımı aglatıyorlar.. bende kendim oynastırıyorum
eltm ve görümcem ben o eve gelin gelmeden önce cook kavga etmsler şimdi iyiler..
iyi olsunlar.. ben onları kıskanacak değilim yahut iyiler die aralarını bozmaya calısacak değilim.. lakin iyisiniz eyvallah ama beni neden dıslıyorsunuz.. kendimi dıs kapının dıs mandalı gibi hissediyorum zaten kimim kimsem yok.. cok üzlüyorum 4 ay evvel önce görümcemle ufak bir atısmamız oldu.. bu konulardan acıldı..
ben kendisine acıkca sormstm abla benmle bir derdiniz sıkıntınız varsa bileyim.. bir kusurum varsa bileyim.. tamam belki beni sevmeye bilirsiniz.. belki diğer gelininizle daha iyi anlaşıyorsunuzdur olabilir ama ben neden dıslanıyorum bende bu ailenin bir parçasıyım artık dedim..
benm seni dısladm felan yok dior.. ben kimseyı dıslamıyorum dior...
mesela görümcemn evine gideriz.. bize bir kuru cay koyar.. ama eltim de geldi vakit pastalar kekler ikramlıklar.. herşeyde eltimi övünürler.. eltin söyle eltin böyle..
eltim zaten ben aileye kaltıldıgım günden bu yana beni cok kıskanan birisi.. onun oglu benim kızım var.. bu yüzden o gözde gelinmiş.. oglu olan üstün olurmuş asla onun yerine gecemezmisim o sevilen gelinmiş. bana bunları söyledi bilyormsnz.. eşimi bile kıskanır benden
bir olup beni kıskandırma calışıyorlar..bunu nerden anlıyorum herşeyi gözüme soka soka yapmalarından..
takmadan olmuyor üzülüyorum dıslanmak cok kötü birşeymiş oraya gitmek istemiyorum onlarla görüşmek istemiyorum ama eşimin hatrı için kızımın hatrı için iyi değilm bu aralar ne yapmam lazm benm bu insanlara karsı.. o kadar dıs kapının dıs mandalyım ki bu durum beni cok yormaya basladı
valla kafama bilr takmam asıl ben pas vermem onlara.

Bence sen taktik degistir mesela eltine gorumcene gitme.Kv ye gittiginde ordalarsa sen hic tinlama ac telefonu bi arkadasinla konus o arada ver veristir laf gider onlara.Hic muhatap olma umursamaz ol.Kizini disliyorlarmis sana bi taktik verim kv ye giderken kizina cok gosterisli diger cocuklarin giptayla bakacagi ve etrafinda toplasacagi bi oyuncak alin gidin oyalansin orda.Diger cocuklar da oynamak isteyecekler ve kizinizla yakinlasacaklar.Bikac kere yapin cocuklar yakinlassin.kizinla iyi gecinecekler bi sure sonra.Kendine yeten ol bacim.Umrunda olmasin elti gorumce ikilisi.

Canım sen onları umursadıkça ve bunu hissettirdikçe iyice keyiflenecek ve abartacaklar
Yapacağın çok basit çok gerekmedikçe görüşmeyeceksin gerektiği yerde de onlar fısıldaşıp nisapete başladığı gibi başka odaya ama çaktırmadan gideceksin ki onlara bu zevki fırsatı verme
Benim kvlerde sürekli eşimin abisini kayırırdı ben hamileyken dedim eğer aynısı çocuğuma yapılırsa çeker alırım çocuğumu ezdirmem yapmaya kalktıkları anda da kıyameti koparıp çektim kendimi de bebeğimi de sonra da toparlandılar hemen

konunuzu okudum aynı durumun benzerini bende yaşayan biri olarak size yazmak istedim.. bende aynı şekilde dıslandm.. ama benmmki daha agır olanıydı..
Eşim olayları gördü arkamda durdu.. 1 yıl boyunca bacısı ile konuşmadı bile.. onlar zaten gurbette yazın gelirler..
neyse okullar kapannca geldi..
tıpış tıpış ayagıma geldi essekden düşmüse dönmüşler resmen görseydnz halini... evime geleni mecbur agırladm yüzüne bakmadım.. nese konuştuk tabiki herşeyi inkar etti yok ben yapmadm etmedim bilmem ne vs vs
barısttırdılar ama mesafeliyim buz gibiyim eşimde öle
ve bana söz verdi birdaha asla seni bu konuma düşürmeyeceğim diye.. onlara o fırsatı vermeyecegm die..
size tavsiyem uzak durun mesafenizi koruyun bırakın iyi olsunlar onların iyiliği 2 günlük.. ypamacık eminim buna..
yalnız ben eşinizi cok suclu gördüm karımın ve kızımın dıslandı ortama asla götürmezdim.. eşiniz mesafesini koysa idi bu kadarını yapamazlardı
valla k bkmasın aile ise aile sizde ailesiniz..
esinizle konuusun saglam bi rest cekin.. 3 gidiyorsaniz 1 gidin.. gittiğinzde onları yok sayın.
hatta onlar yokken gidin.. eşiniz bence konussanz sizi anlar ve uygular bu durumu üzülmeye degmez ben cok üzüldüm elime hiç birşey gecmedi..

böyle aileleri anlamıyorum.. siz haklısınız bence hatta ben olsam birsüre görüşmezdim bu tarz insanlarla..

Şimdi mıçmıc olup afedersin birbirlerinin şeyini yiyenleri bende gördüm. Aynı bahsettiginiz gibi birbirine önem vermeyen insanlar birden sizinle ilgili birşey olunca can ciger kanki olup cikardı karşıma. Kavga etsin düsman olsunlar demezdim lakin allaha havale ederdim bu kucuk oyunlar pesinde olanlari. Ve cok gecmedi sanirim bir sene sonra birbirlerinden öyle koptular ki kesinlikle gorusmuyorlarmis. Hatta biri digerine demiski "zaten senin yuzunden de mira ile gorusmuyorum".

Siz lütfen moralinizi bozmayin. Kiskanmasanizda bu hareketlerden dolayi bir tepki verince kiskanan olursunuz. Beraber oldugunuz zaman sanki onlar hic sizi dislamoyorlarmis da siz anlamamissiniz gibi eglenceli vakit gecirin. Biraz cocuksu olacak ama ne bileyim whatsapp durumunuza bakiyorlarsa hergun bir arkadasinizla bulusun beya bulusmus gibi yapin...sizi üzgün bilmesinler...gün gelir devran döner merak etmeyin:)) sık sık bi araya gelmeyin güya siz yogunsunuz:)

Biri benim yanımda fısıldaşıp gülüşse katlanamam herhalde. Aslında çok geniş biriyim ama böyle bir durumda kavgaya kadar giderdim ben.

Eminim ki siz olmasaydınız onlar böyle sıkı fıkı olmayacaklardı.
Olur da onlarla görüşmeyi keserseniz araları yine eskisi gibi olacaktır.

Ne kadar uzak o kadar iyi..

konunuzu okudum aynı durumun benzerini bende yaşayan biri olarak size yazmak istedim.. bende aynı şekilde dıslandm.. ama benmmki daha agır olanıydı..
Eşim olayları gördü arkamda durdu.. 1 yıl boyunca bacısı ile konuşmadı bile.. onlar zaten gurbette yazın gelirler..
neyse okullar kapannca geldi..
tıpış tıpış ayagıma geldi essekden düşmüse dönmüşler resmen görseydnz halini... evime geleni mecbur agırladm yüzüne bakmadım.. nese konuştuk tabiki herşeyi inkar etti yok ben yapmadm etmedim bilmem ne vs vs
barısttırdılar ama mesafeliyim buz gibiyim eşimde öle
ve bana söz verdi birdaha asla seni bu konuma düşürmeyeceğim diye.. onlara o fırsatı vermeyecegm die..
size tavsiyem uzak durun mesafenizi koruyun bırakın iyi olsunlar onların iyiliği 2 günlük.. ypamacık eminim buna..
yalnız ben eşinizi cok suclu gördüm karımın ve kızımın dıslandı ortama asla götürmezdim.. eşiniz mesafesini koysa idi bu kadarını yapamazlardı
valla k bkmasın aile ise aile sizde ailesiniz..
esinizle konuusun saglam bi rest cekin.. 3 gidiyorsaniz 1 gidin.. gittiğinzde onları yok sayın.
hatta onlar yokken gidin.. eşiniz bence konussanz sizi anlar ve uygular bu durumu üzülmeye degmez ben cok üzüldüm elime hiç birşey gecmedi..
Sen sanslisin tatlim esin arkanda bende bir benzer durumdayim ama esim arkamda degil zaten esler goz yumdukca bunlar sapitiyor....

bence sen eşine kafayı tak. kendi çocuğunu dışlayan aileyle ne diye görüşüyor, ne diye mesafeni koru diyor?? sorun eşinde

Sen sanslisin tatlim esin arkanda bende bir benzer durumdayim ama esim arkamda degil zaten esler goz yumdukca bunlar sapitiyor....
haklsnz vallahi hele ki beni cocugumı dıslayacaklar ben konu sahibi gibi asla sessiz kalmam onları orda yerin dibine sokarım..
ve cocugu dıslanan eşim hala mesafe koymuyor görüştüyorsa onada cekerm resti.. yazı kızcagıza üzüldüm.

eşimle mutluyum cok şükür elbette ufak tefek sıkıntılarmz var.. ama aşıyoruz bir şekilde..
lakin dıslanmayı kendime yediremiyorum bir hatam kusurum olsa tamam anlarm ama oda yok..neden ben ve benim kızım dıslanıyor :KK43:
Kendinde hata arama ben nerde yanlış yaptım diye düşünme.. belki ki oldukça karaktersiz terbiyesiz insanlar. Belki de sen onlara bikaç gömlek fazlasındır hazmedemiyprlar. Ben senin yerinde olsam ne giderim ne de kendime öyle davranılmasına müsade ederim. Çok Da gitmem gerekse aynı şekilde davranırım. Merhaba merhaba. Sonra eşim ve çocukla ilgilenirim. Kalkar eve gelirim. Ara sıra da gülerim yani sen de Gül geç. Bu şekilde sana baskı yapıyorlar işte. Gelme bunlara.

Sende bir an kendimi gördüm. Benim görümcem yok bir eltim var eltim ve kayınvalidemin gizli gizli fısıldaşmaları , gülüşmeleri , kayınvalidemin her işinde eltimi çağırması vs.. bende 2 yıllık evliyim 1 kızım var 1 yaşında eltiminde 5 yaşında bir oğlu ve 1 kızı var. Eltimin oğlunu hep pohpohladılar kızları dışladılar. Ben artık takmıyorum. Eltim çok cıvık bir kişiliktir. Bense soğukkanlı yerinde ve az konusan biriyim sanırım bu yüzden sevmiyor kv. Kimse içinde kişiliğimi değiştiremem ben böyleyim. Bir kaynım daha var nasipse seneye benimle yaşıt bir eltim olacak sıra bende :KK66:

Kendi kanlarindan bir cocugu dislamalri onlarla hic gorusmeme nedeni sayilir.. kendi 3 kisilik aileniz ile mutlu olmaya bakin.. ne halleri varsa gorsunler.. sikmayin caninizi

eşime dedim.. bak durumları biliyorsn.. hadi beni gectm benm evladıma karsı ayrmclk yapıyor el kadar bebegimden ne istiyorlar dedim.. haklsn dior.
haklı olmak yetmiyor ben görüşmek istemiyorum diyor..
o zamanda ben arada kalırım lütfen benm hatrm için diyor.. mesafeli ol benmle git gel muhattap olma dior.. ama işte gittim zamanda cook üzlüyorum.. en cok kızıma içim parçalanıyor onlar orda oynarken kızım yanlarına gitse kovalıyorlar :KK43:
Küçük kızın koca bebeğinden!!! Daha değerli...
Eşin arada kalmasın diye bebeğini mi uzeceksin
istenmiyorsan gitmezsin olur biter...
Kızının sana eşinden çok daha fazla ihtiyacı var...

Canım hiç üzülme çünkü o bugün hiç ayrılmayan size nispet yapanlar birbirlerine girecek araları bozulunca sana yakın davranıklarında sen de onlara tepeden bak çünkü hak ediyorlar .niye bu kadar eminim çünkü çevremde böyle şeyler çok oldu tecrübelerle sabittir .hiç canını sıkma ben sizin yerinizde olsan kaynama da gitmem onlar benim burda olmamdan rahatsiz onları cagirdinizda beni cağırmayın deyin .kv kb de rezil olsunlar .bide oldu da tekrar yüz yüze gelirseniz hiç selam bile vermeyin sizde boyle davranın .

Back
X