Esimin ailesi tarafindan yapilan ayrim

Bilemiyorum belki siz bişey istemeseniz onlar daha çok yapacaklardı mesela bende yaklaşık 3yıldır evliyim bizde de konuşulmadı siz ne alırsınız biz ne alırız diye. Kv kp herşeyi en iyisini en güzelini almıştı ama. En basiti kına çerezimde sadece Antep fıstığı kaju ve fındık vardı. Tazecikti bide. Bi gün oturmaya gittim onlara tuttular beni mobilyacıya götürdüler beğendiğimi aldılar. Sonra istemede haberim bile yoktu bana 3tane bilezik taktılar. Bişey istemediğimiz için içlerinden daha çok gelmiş öyle söylüyorlar.. Ablam tepsimi tutmuştu. Makas kesmiyor demedi, utandı. Sözümüzü kesen dayı, tepsiye 200₺koydu makas kesmiyor deseydin 100₺vericektim dedi hatta.
Ne bileyim belki de siz çabalamasanız onlar mecbur yapacaktı.
Kesinlikle ayrımcılık şu an yaptıkları. Kesinlikle hoş değil ama yaptıkları ayrımcılık size değil eşinize
Öyle sanırım istenmedim ama sözleriyle değil yaptıklarıyla belli ettiler bunu. Çocuklarına karşı olduğunu da düşünmüyorum

Belki kaynınız çalıştığı parayı annesine verip alması gerekenleri aldırıyordur.Eğer eminseniz her şeyi onların yaptığından o zaman açık açık kv nize söyleyeceksiniz hak geçirdiklerini başka yolu yok
Eminim kaynim 1 aydır çalışıyor. Henüz calismiyorken aldılar yaptilar bazı şeyleri. Nişanı da öyle

Yapmayacaktınız şimdi dert etmenin anlamı yok. Kim alır ayrıca kendi çiçeğini filan bana garip geldi tutumunuz. Eşinizin hatası bunu dahi size aldırması. Şimdi oturup kimseye kinlenmeyin hele de yeni geline. Ona yapılan her şey normal. Elti savaşına girmeniz çirkin olur. Geçmişte ona yapılacak mı bilmiyordunuz ama yapılmayacağının da garantisi yoktu. Size yapılsaydı "ona da yapın" demeyecektiniz sonuçta. Bence geri planda kalın. 5 tane bilezik yollamışlar ayrıca hiç yollamayabilirlerdi de. Benimkiler de 5 kuruş vermediler ama çok mutluyum. Başım dik oturuyorum. Kimseye muhtaç olmadık.
Eşit olsaydı keşke. Kimseyi kıskanç yada kimseyi sen ondan üstunsun değerlisin durumuna konumuna getirmeselerdı. Ne ben kıskanc olurdum ne diğer gelin ben daha değerliyim olarak görürdu kendini

yakinda bende sizin gibi olacagim.3 bekar kaynim var biz evlendigimizde esimin ailesi misafir gibi geldi dugun salonuna.bi kurus dahi vermediler ama diger gelinlere adim gibi eminim herseyi yapacaklar.sinirlenmeniz cok normal sonucta hepinize esit davranmalari gerekirdi

Eşit olsaydı keşke. Kimseyi kıskanç yada kimseyi sen ondan üstunsun değerlisin durumuna konumuna getirmeselerdı. Ne ben kıskanc olurdum ne diğer gelin ben daha değerliyim olarak görürdu kendini

Bu insanların size ne kadar değer verdiğini umursamayın. Siz zaten değerlisiniz. Onlar bunu bilmiyorsa bilmesinler. Demek ki algıları, kapasiteleri bu imiş. Ha bana kalırsa o geline de akraba diye yapıyorlar.

yakinda bende sizin gibi olacagim.3 bekar kaynim var biz evlendigimizde esimin ailesi misafir gibi geldi dugun salonuna.bi kurus dahi vermediler ama diger gelinlere adim gibi eminim herseyi yapacaklar.sinirlenmeniz cok normal sonucta hepinize esit davranmalari gerekirdi
Aynen öyle kıskanmak değil anlatamıyorum kendimi sadece agirima gitti

Bu insanların size ne kadar değer verdiğini umursamayın. Siz zaten değerlisiniz. Onlar bunu bilmiyorsa bilmesinler. Demek ki algıları, kapasiteleri bu imiş. Ha bana kalırsa o geline de akraba diye yapıyorlar.
Evet akraba olsaydım yada tanıdıklari bana da yapılacakti diye düşünüyorum. Bana evlendikten sonra acele etmeseydiniz hemen evlenmeseydiniz dediler başka bir konu olduğunda. Sonra kaynıma kız istemeye gittiklerinde hemen nisan düğün konuştular. Eşim neden acele ettiklerini sorduğunda akraba uzatmak olmaz dediler

Merhaba kızlar, yaklaşık 3 buçuk yıllık evliyim. Şuanda kaynim nişanlı 1 yıl sonra düğünü var. Sorunum şu ki bana yapılmayan hersey yeni gelinlerine yapılıyor. Biz eşimle yaptık herseyimizi esyalarimizı birlikte aldık dugunumuzu ikimiz yaptık. Nisanda erkek tarafının takması gereken bilezigi dahi ortak aldık. Onların takacaği bilezigi kendim aldım. Söz çiçeğini bile kendim aldım. Neden derseniz karşımda ne alalım ne yapalım diyen kimse yoktu ben de kendim aldım. Nisan kıyafetini eşimle aldık gibi. Şimdi kız istemede bile bilezik yaptılar tektaş aldılar. Gelinin kıyafetini onlar aldı. Oturacaklari evi baştan sona yaptırıyorlar. Şimdiden mobilyalarıni halılarıni almışlar. Bana 5 bilezik göndermiş eşimle kayınvalidem Seti sorduğumda bizde set kolye yok dediler suan o da yapılmış yeni gelinlerine. Evet çok kırıldım üzüldüm suan nefret duygusuyla doluyum. Kaldiramıyorum bu ayrımı. Nasıl davranmalıyım. Bu haksizliga uğramış, asagilanmis hissini nasıl aşabilirim önerilerinizi bekliyorum.

Konuyu ben mi açtım diye baktım yemin ederim 😂 aynısını yaşıyorum. Şu an görüşmüyorum başka bi sebepten dolayı. Allah’a havale ediyorum ben evlat ayıranları. Vicdanları rahatsa sorun yok. Eşim bile farketti ve içten içe kırgın ailesine. Kendi annemse aşırı iyi niyetli herkes kendi nasibi ile gelir, herşeyini yaptık biz sakın kıskanma Allah gönlüne gönlüne göre verir diyor. Kıskanıyorsam ne olayım. Ben sadece evlat ayırdıkları için üzülüyorum. Bir de bana hep ters kaba davranan insanlar karşı tarafa melek oldular. İlk gelinler çekiyor gerçekten bütün sıkıntıyı . İkincisinde öğreniyorlar yol yordam biraz.

Konuyu ben mi açtım diye baktım yemin ederim 😂 aynısını yaşıyorum. Şu an görüşmüyorum başka bi sebepten dolayı. Allah’a havale ediyorum ben evlat ayıranları. Vicdanları rahatsa sorun yok. Eşim bile farketti ve içten içe kırgın ailesine. Kendi annemse aşırı iyi niyetli herkes kendi nasibi ile gelir, herşeyini yaptık biz sakın kıskanma Allah gönlüne gönlüne göre verir diyor. Kıskanıyorsam ne olayım. Ben sadece evlat ayırdıkları için üzülüyorum. Bir de bana hep ters kaba davranan insanlar karşı tarafa melek oldular. İlk gelinler çekiyor gerçekten bütün sıkıntıyı . İkincisinde öğreniyorlar yol yordam biraz.
bizde de tam tersi, ilk gelin ve oğlu prens prenses diğerleri hizmetçi. Bize hiçbirşeye gerek yok. Biz kendimiz yaparmışız herşeyi. Diğer oğlu ve gelini etrafında pervane gibi dönüyor. Ayırım yaptığını söylüyorum yok yapmıyorum diyor. Kayınvalide misafir gibi gelip gitti düğüne. Ne hazırlık ne de yardım. Bekarken eşime ev aldırmış beraber oturmuşlar. kendi evi ulaşımı zor biryerde kirada. Sağda solda oğlumun ev sahibi olmasına vesile oldum diyor ama evde oturmamıza müsade etmiyor. 1 sene aynı evde beraber oturduk çıkmadı evden. sonra biz çıktık artık. Bana gelin yatağı diye evde çift kişilik yatak dururken tek kişilik iki metal yatağı birleştirmiş adama yatağın ortasında buluşcaz derken yatak iki yana ayrılıyordu:eek::eek:. Bana bizi sevemedin gitti diyor. Neyinizi seveyim. Yılda 3 4 kez görüşüyorum ona dua etsin.

Son düzenleme:
Yol yordam bilmedikleri için değil işlerine gelmediği için. Biz de ilk kez evleniyoruz fakat nelerin yapılmasi nasıl davranılması gerektiğini biliyoruz. Benim ailemin ilk düğünü fakat onların ikinciydı. Dediğin gibi benim annem.babam da ne bişey istedi ne bişey dedi onlara. Şimdi uzulme diyorlar

bizde de tam tersi, ilk gelin ve oğlu prens prenses diğerlerii hizmetçi. Bize hiçbirşeye gerek yok. Biz kendimiz yaparız. Kayınvalide misafir gibi gelip gitti düğüne. Ne hazırlık ne de yardım. Bekarken eşime ev aldırmış beraber oturmuşlar. kendi evi ulaşımı zor biryerde kirada. Sağda solda oğlumun ev sahibi olmasına vesile oldum diyor ama evde oturmamıza müsade etmiyor. 1 sene aynı evde beraber oturduk çıkmadı evden. sonra biz çıktık artık. Bana gelin yatağı diye evde çift kişilik yatak dururken tek kişilik iki metal yatağı birleştirmiş adama yatağın ortasında buluşcaz derken yatak iki yana ayrılıyordu:eek::eek:. Bana bizi sevemedin gitti diyor. Neyinizi seveyim. Yılda 3 4 kez görüşüyorum ona dua etsin.

Aynen öyle. Bizimkilerde Kınada düğünde falan el gibilerdi. Hiç bir faydaları olmadı. Yengem insanları güzel analiz eder , kv ilk geldiklerinde ( ilk kez nişan günü geldiler gerisini siz düşünün) bu kadın çok kıskanç dikkat et dedi. Kapıdan girer girmez herkesi herşeyi öyle bir süzdü ki rahatsız oldum dedi. Zaten hep kendilerini Överler. Ben ufak tefek kumral biriyim bana diyor ki biz hepimiz uzun boylu mavi gözlüyüz. Bunu abartmıyorum 50 kere söyledi. Kompleksten cahillikten ne yapacağını şaşırdı kadın. Ben de görüşmüyorum ama burnumun dibinde. Alt katımda sesini hergün duyuyorum ve taşınacağım günü iple çekiyorum

Sizinki kiskanclik degil ki, ayrimciliga, haksizliga tepki. Ama aslinda evlatlar arasi ayrimcilik bu, gelinlerle ilgisi yok. Asil haksizlik esinize yapilmis
Evet ona da üzülüyorum. Hem de kiziyorum. En ufak bir şeyde ondan yardım istiyorlar sürekli dertlerini ona anlatıyorlar ama en önemli zamanında yapayalnız bıraktılar. Allah göstermesin anne baba evladına bunu yapamaz mahçup etmek istemez başkalarına karşı. Sonuçta evlilikte ne yazıkki iki kişi değiliz evlendiğini aileye de karşı duruşun olmalı. Bir oglunu akrabaya mahçup etme diger oglunu başkalarına karşı ne olursa olsun

Evet ona da üzülüyorum. Hem de kiziyorum. En ufak bir şeyde ondan yardım istiyorlar sürekli dertlerini ona anlatıyorlar ama en önemli zamanında yapayalnız bıraktılar. Allah göstermesin anne baba evladına bunu yapamaz mahçup etmek istemez başkalarına karşı. Sonuçta evlilikte ne yazıkki iki kişi değiliz evlendiğini aileye de karşı duruşun olmalı. Bir oglunu akrabaya mahçup etme diger oglunu başkalarına karşı ne olursa olsun
Olayin muhatabi siz degilsiniz cidden, esiniz de tepki gostermiyorsa, sizin yapacak birseyiniz yok.
Olayi tersinden dusunun, sizin aileniz kardesinize maddi full destek olup size olmazsa haksizlik size yapiomis olur, yani ailrniz kendi evladina yapmis olur haksizligi. Tepki verecek kisi de siz olmalisiniz, evlat yani..

Olayin muhatabi siz degilsiniz cidden, esiniz de tepki gostermiyorsa, sizin yapacak birseyiniz yok.
Olayi tersinden dusunun, sizin aileniz kardesinize maddi full destek olup size olmazsa haksizlik size yapiomis olur, yani ailrniz kendi evladina yapmis olur haksizligi. Tepki verecek kisi de siz olmalisiniz, evlat yani..
Haklı Olabilirsiniz fakat yine de akraba ile evlenseydi eşim bu sekilde yalnız bırakılacağına inanmiyorum. Adet sanırım bazı yörelerde çocuklarını tanıdık ile akraba ile evlendirmek onlarda da durum bu ne yazikki

Evet akraba olsaydım yada tanıdıklari bana da yapılacakti diye düşünüyorum. Bana evlendikten sonra acele etmeseydiniz hemen evlenmeseydiniz dediler başka bir konu olduğunda. Sonra kaynıma kız istemeye gittiklerinde hemen nisan düğün konuştular. Eşim neden acele ettiklerini sorduğunda akraba uzatmak olmaz dediler

Öyle oluyor işte akraba olunca çekiniyorlar. Diğer geline bayıldıklarından değil. Siz de umursamayın. Kapatın kapınızı oturun.

5 bılezıgı sımdımı gondermıs hanı alınma gıbılerınden mı?

Öyle oluyor işte akraba olunca çekiniyorlar. Diğer geline bayıldıklarından değil. Siz de umursamayın. Kapatın kapınızı oturun.
böyle bir durumda kapayı kapatıp oturmaktan başka çare yok. Huzur bozmaya değmiyor.Ne kadar ekmek o kadar köfte. Herkes verdiğinin karşılığını alır.

5 bılezıgı sımdımı gondermıs hanı alınma gıbılerınden mı?
Yok düğün arifesinde eşimé vermişler bana göndermişler. Tüm takip takacakları bu oldu. Ben de eşime sordum Set ne olacak diye. Bilmiyorum bana bunu verdiler dedi. Sordu annesine Bizde Set falan yok demiş. Demiştim bir kız evlendirmiser fotoğraflarında gördüm setini kolyesini. Başka akrabalarının düğünlerine gittim herkes yapmış setini kolyesi zincirini. Şimdi yeni gelinlerine de yapmislar. Bir de eşime demişler ki biz kaç bilezik verdik 6 mi diye sormuslar

Back
X