Hazmedemiyorum..

yildiztozuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
186
383
Belki eski konumdan hatırlayanlar bilir. Aile arasında sorunlar var demiştim ki bu çocukluğumdan beri var. Kız kardeşim ve abime yapılanlar ile evlat ayrımı yaptığını iyice gözüme sokan bir anne ve baba.. hazmedemediğim ise salak yerine konmak, sevilmediğimi hissetmek..
Abim 3 sene önce evlenirken sıfır borçla 4 4 luk bir düğün yapıldı. Babam kızı isterken size ev alicam araba alicam vs dedi. Evlilikten sonra ev alma niyetinden vazgeçer gibi oldu. Abimin bizi gazlaması ve içimde de olduğundan babama söz verdiğini tutması gerektiğini söyleyerek epey baskı yaptık. Daha sonrasında çok güzel sıfır bir ev alındı. Ben burada 5 senelik evliyim bir kizim var şuan hamileyim.
Ben Abime ev alındı bana ne yapıldı demedim. Düğünümde kız tarafı olarak 2 bilezik takıldı oda ele güne rezil olmayayım diye kırk kavga ile. Ozamanlar çalışmıyordum yoksa kimseden beklendim yoktu.

Ta Ki iş bana gelene kadar. Ev sahibi evden çıkın dedi. 3 bin TL olmuş kira. Durum yok. Karı koca çalışsak bile ödediğimiz bir kredi var. 200 e yakın birikmiş var. Babama anlattım. Kizim sana yardım edeceğim 100 bin bile olsa dedi. Uzerini kredi ile tamamlayacaktır..Ama babam çok yanar döner olduğundan sözüne güvenemedim. Bak baba eğer az bir ihtimal yardım etmeme durumun var ise soyle 2.000 TL ye kiralık yer var asla bulamayız burayı tutalım dedim. Yok kesin edicem dedi.

Neyse olaya geliyorum. Meğersem o arada abimler sıfır araba alacaklarmış babamdan yardım istiyorlarmış. Benim hiç haberim yok. Benim herseyim ortadayken onların herseyinin gizli olması.. gelin öğretmen okul 1 km ymis. Arabaları var ama saatler tutmuyormus da 2.arabayi alacaklarmış. Ama bu durum babamın bana söz verdiği ve bunu da abimlerin bildiği zamanda ortaya çıktı.
Abim beni aradı. Bana 1.5 senedir söz verdi ölse de kalsa da mecbur yardım edecek bize 100bin verecek. Sana da söz verdi sana da versin. Yahu sen adam bana yardım edeceğini söyleyince araya girersen Mecbur biraktirirsan tabii ki etmez bana ben sana böyle mi yaptım dedim. Öyle kötü oldum ki.. para konusu Çok geri plana gitti. Ben onun için babam ile tartismistim bile. Neler yapmıştım ve kendisi de diyordu sen olmasan ev almazdı diye.
Ve şimdi beni arkamdan vuruyorlar. Babam yan çizmeye başladı. Dün sabah aradı beni ve dedi ki kızım ben size düşkün olduğum kadar abine değilim, ona ediyor bizi ayırıyor deme öyle düşünme elbette edeceğim yardım dedi. Onlar bana küsmüsler( ev alinmaktan cayilirken de aynı taktiği yapmislardi) ama kendileri alabilirler vs vsssssss.
Bu konuşmadan sadece 30.dakila sonra dayımın eşi beni aradı. Babamla muhabbet etmişler. Babam demis ki abimden yana, jip aldık ona gelin de onun arabasıyla gidecek. Yengem de demiş kızına da yardım et bi ev aliversin.
Bunu duydum daha da yıkıldım. Babam yalancının
Teki ve beni çocuk avutur gibi avuttu. Benim yaram paradan öte birsey. Bu konu annemin yanında açıldı ve bana dedi ki onlar 2 senedir söylüyorlar. Yani demiyor ki ya oğluna herseyi yaptın biraz da kızına yardımcı ol diye.
Bazıları yanlış anlayabilir konuyu. Ben artık para konusunu geçtim. Bazıları akıl verdi onlar dediğini yaptırıyor sen de yaptır hakkını al vss. Adamın içinden gelmiyorsa, gelinini ve oğlunu her zaman ön planda tutuyorsa ben artık ne yapayım. 1 haftadır depresyondayım sürekli ağlama krizi geliyor. Çünkü ben Abim için, babam için her zaman elimi taşın altına koyarken onlar benden herseyi gizlemiş. Benim zor durumum ortadayken, üstelik eşimi işten de cikarirlarken Benim önüme bukadar durulması.. hazmedemiyorum... Abim zaten kendi alacağını aldıktan sonra gelip bana bolca akıl verecek. Artık istemiyorum kimseyi. Babam ile ilişkimi bitirmek istiyorum inanın Yokluklarina üzülmek yaptıklarına üzülmekten daha kolay.. ama abimle yakın oturuyoruz ve ben bunu yaparsam beni para gozlulukle, onları kiskanmakla suclayacaklar. Ama aramı öyle bir açmak istiyorum ki. Umarım sizin gozunuzde de haksız değilimdir. Birseyler duymak istiyorum en azindan içimin rahatlamasi icin..
 

Bly Manor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2017
8.546
11.380
25
Seni en iyi ben anlarım dibine kadar ayrımcılık.ben bazen keşke dogmasaydim madem doğdum erkek olarak dogsaydim derdim.

Benimde abime hersey yapildi benim annem bana evlendiğinde takı olarak çalıştığım parayla cumhuriyet aldı taktı.

Sen bile kızına o değeri vermezsen kim verir.benim koca ailesi 210 gram altınimin üstüne oturdu.cunku biz insanlık ettik söz verdiler alcagiz altını dediler.ben bahsettiğim de paragozlulukle suclandim.

Ama ben dedimki eşim evin tek oğlu herkes öyle heralde oglanlara kıymet verir yaparlar. Öyle bir aileye dustumki.busefer tam tersi durum oldu.kizlarinin her dediğini yapan gerekirse bunun için bize sırt çeviren

Ben ilişkimi kestim.sana seni kötü hissettiricek kim varsa sil onları.anne baba olunca kolay olmuyor biliyorum enazindan hiçbirsey yapamazssn mesafeli davran
 

ince bilek

👩‍👧
Pro Üye
16 Temmuz 2010
22.379
50.692
Yengeniz öğretmenmiş kendi maaşları yetmiyor mu araba almaya? Yüksekten uçmaya gerek yok. Güçlerinin yettiği arabayı alsınlar. Ben durumları iyiyse eğer ailelerin evlatlarına yardım etmesini yadırgamıyorum. Tabi çocukların bunu sömürmemesi lazım. Sanırım abiniz işin sömürme boyutuna geçmiş bile
 

Evita1907

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
621
1.067
Vallahi şu an ne yapsa da haklı bir şekilde arayı açsa diye düşündüm..Haklı buldum ki genelde sağduyudan yanayım.Aman 3 günlük dünya derim ama bu iş para pul gibi gözükse de farklı birşey malesef...
Herşey geçiyor canım o borç da bitecek belki bir iki zaman sonra nasıl krediyi ödedin bitirdin ev olayına da gireceksin...
Ama seni üzen ,enerjini çekenlerden uzak durman lazım.Bitir bu muhabbeti ,kimseye kendini anlatmaya çalışma...konuyu açan olursa bile konuşma kestir konuyu ve çok yavaş onların bile nasıl oldu ya diyeceği bir şekilde ufak ufak çek kendini..
Her ne kadar anaya babaya maksimum anlayıştan yana olsam da yaşadığın çok kırıcı..
Tabi bu uzaklıktan faydalanmayacak bunu zaman zaman gündeme getirmeyecek bir eşe sahipsen..
 

Bly Manor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2017
8.546
11.380
25
Abiniz ve siz resmen babanıza güvenip evlenmişsiniz gibi....
Ya ne alakası var bende buna ayar oluyorum işte
Anneden babadan bı temel kalmalı cocuklara bu anayasada böyle dindede böyle herşeyde böyle..ozaman doğurmasin abi .bana sordular mi yaparken ??? gerçekten artık bu laflara sinir oluyorum
 

Smjj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2020
2.308
1.986
Belki eski konumdan hatırlayanlar bilir. Aile arasında sorunlar var demiştim ki bu çocukluğumdan beri var. Kız kardeşim ve abime yapılanlar ile evlat ayrımı yaptığını iyice gözüme sokan bir anne ve baba.. hazmedemediğim ise salak yerine konmak, sevilmediğimi hissetmek..
Abim 3 sene önce evlenirken sıfır borçla 4 4 luk bir düğün yapıldı. Babam kızı isterken size ev alicam araba alicam vs dedi. Evlilikten sonra ev alma niyetinden vazgeçer gibi oldu. Abimin bizi gazlaması ve içimde de olduğundan babama söz verdiğini tutması gerektiğini söyleyerek epey baskı yaptık. Daha sonrasında çok güzel sıfır bir ev alındı. Ben burada 5 senelik evliyim bir kizim var şuan hamileyim.
Ben Abime ev alındı bana ne yapıldı demedim. Düğünümde kız tarafı olarak 2 bilezik takıldı oda ele güne rezil olmayayım diye kırk kavga ile. Ozamanlar çalışmıyordum yoksa kimseden beklendim yoktu.

Ta Ki iş bana gelene kadar. Ev sahibi evden çıkın dedi. 3 bin TL olmuş kira. Durum yok. Karı koca çalışsak bile ödediğimiz bir kredi var. 200 e yakın birikmiş var. Babama anlattım. Kizim sana yardım edeceğim 100 bin bile olsa dedi. Uzerini kredi ile tamamlayacaktır..Ama babam çok yanar döner olduğundan sözüne güvenemedim. Bak baba eğer az bir ihtimal yardım etmeme durumun var ise soyle 2.000 TL ye kiralık yer var asla bulamayız burayı tutalım dedim. Yok kesin edicem dedi.

Neyse olaya geliyorum. Meğersem o arada abimler sıfır araba alacaklarmış babamdan yardım istiyorlarmış. Benim hiç haberim yok. Benim herseyim ortadayken onların herseyinin gizli olması.. gelin öğretmen okul 1 km ymis. Arabaları var ama saatler tutmuyormus da 2.arabayi alacaklarmış. Ama bu durum babamın bana söz verdiği ve bunu da abimlerin bildiği zamanda ortaya çıktı.
Abim beni aradı. Bana 1.5 senedir söz verdi ölse de kalsa da mecbur yardım edecek bize 100bin verecek. Sana da söz verdi sana da versin. Yahu sen adam bana yardım edeceğini söyleyince araya girersen Mecbur biraktirirsan tabii ki etmez bana ben sana böyle mi yaptım dedim. Öyle kötü oldum ki.. para konusu Çok geri plana gitti. Ben onun için babam ile tartismistim bile. Neler yapmıştım ve kendisi de diyordu sen olmasan ev almazdı diye.
Ve şimdi beni arkamdan vuruyorlar. Babam yan çizmeye başladı. Dün sabah aradı beni ve dedi ki kızım ben size düşkün olduğum kadar abine değilim, ona ediyor bizi ayırıyor deme öyle düşünme elbette edeceğim yardım dedi. Onlar bana küsmüsler( ev alinmaktan cayilirken de aynı taktiği yapmislardi) ama kendileri alabilirler vs vsssssss.
Bu konuşmadan sadece 30.dakila sonra dayımın eşi beni aradı. Babamla muhabbet etmişler. Babam demis ki abimden yana, jip aldık ona gelin de onun arabasıyla gidecek. Yengem de demiş kızına da yardım et bi ev aliversin.
Bunu duydum daha da yıkıldım. Babam yalancının
Teki ve beni çocuk avutur gibi avuttu. Benim yaram paradan öte birsey. Bu konu annemin yanında açıldı ve bana dedi ki onlar 2 senedir söylüyorlar. Yani demiyor ki ya oğluna herseyi yaptın biraz da kızına yardımcı ol diye.
Bazıları yanlış anlayabilir konuyu. Ben artık para konusunu geçtim. Bazıları akıl verdi onlar dediğini yaptırıyor sen de yaptır hakkını al vss. Adamın içinden gelmiyorsa, gelinini ve oğlunu her zaman ön planda tutuyorsa ben artık ne yapayım. 1 haftadır depresyondayım sürekli ağlama krizi geliyor. Çünkü ben Abim için, babam için her zaman elimi taşın altına koyarken onlar benden herseyi gizlemiş. Benim zor durumum ortadayken, üstelik eşimi işten de cikarirlarken Benim önüme bukadar durulması.. hazmedemiyorum... Abim zaten kendi alacağını aldıktan sonra gelip bana bolca akıl verecek. Artık istemiyorum kimseyi. Babam ile ilişkimi bitirmek istiyorum inanın Yokluklarina üzülmek yaptıklarına üzülmekten daha kolay.. ama abimle yakın oturuyoruz ve ben bunu yaparsam beni para gozlulukle, onları kiskanmakla suclayacaklar. Ama aramı öyle bir açmak istiyorum ki. Umarım sizin gozunuzde de haksız değilimdir. Birseyler duymak istiyorum en azindan içimin rahatlamasi icin..
Çok haklısın canım hemde çok. Ama yapabileceğin hiç bir şey içlerinde yok elinden hiç bir şey gelmez onlar zaten gelini senin yerine koymuşlar en iyisi biraz mesafe koyman allah yardımcın olsun
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 51 gün geçti.



Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 47 Kg. ile 64 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 160 cm. Başlangıç Kilom :67 Kg. Şimdiki Kilom :69 Kg.

giggles

Shady's back.🥴
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2020
11.291
43.299
Ya ne alakası var bende buna ayar oluyorum işte
Anneden babadan bı temel kalmalı cocuklara bu anayasada böyle dindede böyle herşeyde böyle..ozaman doğurmasin abi .bana sordular mi yaparken ??? gerçekten artık bu laflara sinir oluyorum
Kimse çocuk sahibi olurken ev, araba, iş sağlama garantisiyle doğurmuyor yalnız
Okutup bir meslek sahibi olmasında katkısı olması şart bence sadece
Gerisini herkes kazandığı parayla parası kadar yapacak işte
Vermek isteyen zaten bir şekilde her türlü veriyor ama vermek istemeyene de doğurduysan zorundasın yaklaşımı mantıklı değil

Konu sahibi sizin duruma gelince de
Aileniz evlat ayrımı yapıyorsa ve bu sizi rahatsız ediyorsa en iyisi görüşmeyin
En kararlı şekilde kim para isterse ona veriyor sanırım aileniz
Büyük ihtimalle abiniz bastırıp yine alacak 100 bini
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 16-12-2021

Hamileliğimin 38. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 15 gün kaldı.

Sık idrara çıkma doğum sürecine yardımcı olabilir. Mesanenin dolu olması, rahme baskı yapacak ve buda size rahatsızlık verecektir. Doğumdan sonra arama ihtiyacı duyulabileceğiniz herkesin telefon listesini yapın. Daha da iyisi, ailenizi ve arkadaşlarınızı içeren bir arama zinciri oluşturun.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2950 gr. - Yaklaşık boyu : 49.8 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

_Sitare_

Guru
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
12.799
19.582
Bu işlerin iki ucu b.klu değnek, çok iyi anlıyorum ama kendim de aynı sarmalin içindeyim bi çarem yok
 

dr_yad

...........
Pro Üye
9 Aralık 2009
12.247
36.608
Ya ne alakası var bende buna ayar oluyorum işte
Anneden babadan bı temel kalmalı cocuklara bu anayasada böyle dindede böyle herşeyde böyle..ozaman doğurmasin abi .bana sordular mi yaparken ??? gerçekten artık bu laflara sinir oluyorum
Bir temel mı kalmalı???Varsa kalmalı demek istediniz sanırım. Ya da ev alacak parası olmayan cocuk doğurmasın mı??? Ve evlenip üstüne cocuk yapan bireyler büyük işsizlik vaya sağlık sorunu olmazsa para pesinde koşmasın bir zahmet ailesine
 

gehel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2021
5
0
40
Canım benim öncelikle çok haklısın dertlendigin konuda ince içten içe şunu düşün demek ki benim yardim isteyebileceğim bir ailem yok ve hedef karar ve yasantini ona göre düzenle zaten zaman icerisinde onlar senin güçlü duruşunu gördukce kendileri senin etrafında döner