Hazmedemiyorum..

theblackswan

Fevri ve Bebeksi
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2020
1.328
6.871
Anne baba yaşarken malını mülkünü bölmek zorunda değil. Evlatlarına ev, araba almak zorunda da değil.

Ama var olanı da evlatları arasında adaletsizlik yapıp, özellikle erkek evladına verirse, ona ev alır, araba sözü verir, mağdur olan kız çocuğunu geri plana iterse ve avutursa; kız çocuğu da garibim gönlü kırılır, ben evlat değil miyim diyebilir doğal olarak.

Böyle böyle ailesinden soğuyor ve kopuyor insan. Hakkıdır da.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının aldında.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 52 Kg. ile 70 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 168 cm. Başlangıç Kilom :65 Kg. Şimdiki Kilom :48 Kg.

Allyy

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
131
335
Ben şöyle düşünürüm , para babanın , annenin parası , tasarruf onlara ait , isterse yardım eder istemezse etmez .

Anne - baba bolluk içinde yüzerken evladın bir ekmeği muhtaç olması halinde yardım edilmiyorsa da o da o annenin babanın insanlığı.

Siz abiniz için babanızı ikna yöntemine kendiniz girmişsiniz , bu tercihi siz kendiniz yapmışsınız. Onlara yardım etti de bana da etmek zorunda deme gibi bir hakkınız yok benim fikrim bu yönde

Ben çalışıp didineceğim , kendi boğazımdan kısıp daire alacağım sonra evladım gelip o daireyi niye bana bırakmadın diye bana hesap soracak , ya da paran var bana da yardım etmek zorundasın diyerek bana çıkışacak.

Dediğim gibi para annenin babanın , tasarrufta onlara ait.
Ne demek tasarruf onlara ait?Bir evladina yaparken digerine yapmamak ne oluyor peki? Yorum yaparken empati de yapin derim.Evlat ayrimi yapiliyor siz diyorsunuz ki para onlarin onlar karar verir e peki bu kiz onlarin evladi degil mi? Bu durumu yasayip ah babacim senin kararin diyen birinin cikabilecegine inanmiyorum.
 

Lagom06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2020
1.214
1.508
Evet var ama konu sahibi de ben de bunları bunları yaptım ama... kısmına dönmüş haklı olarak.
Benim de tavsiyem artık kimse için kılını kıpırdatmaması yönünde.
Babasını verdiği sözü tutması konusunda uyarmış. Birgül başına böyle bir iş geleceğini bilemezdi. Burada abinin yaptığı bencillik. İnsan kardeşi için anne baba için çocuğu için kılını kıpırdatmayacaksa ne anlamı var ki aile olmanın. Ki dur demezse bu bence böyle devam edecek. Haksızlığın büyüğünü baba yapıyor. Bugünün yarınıda var.
 

Lagom06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2020
1.214
1.508
Hayir bu cocuklar kendinde o hakki nasil buluyor? Yani abinin cokta ihtiyaci yok.. insanlar borca harca girip kendisi aliyor.. herkes ister yoksa anne babasindan.. bilmiyorum ben mi yanlis dusunuyorum.

Yok tabi ki hakkı. Ama işte. 🤷 Aileler de erkek çocuğu diye yağdırıyor çoğu zaman. Borç harç yerine bunu kullanıp sömürmek anne babayı (!) daha kolay...
Bazı gelinler çok şanslı
 

MaYa_MiLa

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ağustos 2012
6.434
20.564
Ben çalışıp didineceğim , kendi boğazımdan kısıp daire alacağım sonra evladım gelip o daireyi niye bana bırakmadın diye bana hesap soracak , ya da paran var bana da yardım etmek zorundasın diyerek bana çıkışacak.

valla konu sahibinin babası da pek boğazından kısmıyor baksana gelene geçene 100 bin veriyor maaşallah...
kaldı ki ilerde bu evi bana vereceksin ben senin çocuğunum derse "aha kapı orada güzel yavrucuğum" derim ama gidip de birine 10 birine 1 bile vermezsem bu da benim ayıbım olur.
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 495 gün geçti.

legendary1

İnsanların bazılarını, hayvanların hepsini sever 🐠
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2021
1.522
2.658
Vallaha bi anne, baba maddi durumları iyise evladına yardımcı olmalıdır net. Ve bunu kadın , erkek evlat ayrımı yapmadan yapmalı birine on veriyorsa diğerine de on. Aileme şükürler olsun doğduğumuz doğalı bi pijama alsa bile ikişer tane alır kız kardeşim ve bana. Birimize bin lira verirse diğerine de o an elinde olmasa bile mutlaka eline geçince verir. O yüzden bu anne babanın tasarrufudur kime dilerse ona verir düşüncesini asla anlamıyorum. Kul hakkı denen bişey var . Ki oğluna gelinine bu kadar yağdırıyorsa yaşlanınca da bakması gereken odur , elimi sürmem
 

dr_yad

...........
Pro Üye
9 Aralık 2009
12.247
36.608
Evet yine istediğiniz yere çektiniz..tekrar diyorum keşke beni hiç dogurmasalarmis maddi durumları birtek kızkardeşler yetmiyor.ailem gibi olanlarda doğurmasin bir çocuğum var ona bakacak gucteyim başkada doğurmam varım yoğum ona helal hoş olsun.ben ona herşeyi yapicagim.gozu kimsede olmayacak
Umarım yaparsın
 

HepmigencizHepmiguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2018
505
878
37
Ne demek tasarruf onlara ait?Bir evladina yaparken digerine yapmamak ne oluyor peki? Yorum yaparken empati de yapin derim.Evlat ayrimi yapiliyor siz diyorsunuz ki para onlarin onlar karar verir e peki bu kiz onlarin evladi degil mi? Bu durumu yasayip ah babacim senin kararin diyen birinin cikabilecegine inanmiyorum.

Bakın tekrar söylüyorum para onların. Kime , ne şekilde harcamak istemelerine kimse karışamaz.

Evlat ayrımı yapılıyor ise konu sahibi ya karşılık olarak onların davrandığı gibi davranacak , babayı anneyi yok sayacak , ya da ben sadece evlatlık görevimi yaparım çekilirim kenarıma diyecek. Bende ki evlatlık para ile ilişkili değildir.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 46 Kg. ile 62 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 158 cm. Başlangıç Kilom :107.70 Kg. Şimdiki Kilom :75.0 Kg.

HepmigencizHepmiguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2018
505
878
37
valla konu sahibinin babası da pek boğazından kısmıyor baksana gelene geçene 100 bin veriyor maaşallah...
kaldı ki ilerde bu evi bana vereceksin ben senin çocuğunum derse "aha kapı orada güzel yavrucuğum" derim ama gidip de birine 10 birine 1 bile vermezsem bu da benim ayıbım olur.
gidip de birine 10 birine 1 bile vermezsem bu da benim ayıbım olur.

İşte ben de bundan bahsediyorum. Herkesin insanlığı kendine.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 46 Kg. ile 62 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 158 cm. Başlangıç Kilom :107.70 Kg. Şimdiki Kilom :75.0 Kg.

HepmigencizHepmiguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2018
505
878
37
Babasını verdiği sözü tutması konusunda uyarmış. Birgül başına böyle bir iş geleceğini bilemezdi. Burada abinin yaptığı bencillik. İnsan kardeşi için anne baba için çocuğu için kılını kıpırdatmayacaksa ne anlamı var ki aile olmanın. Ki dur demezse bu bence böyle devam edecek. Haksızlığın büyüğünü baba yapıyor. Bugünün yarınıda var.
Abimin bizi gazlaması ve içimde de olduğundan babama söz verdiğini tutması gerektiğini söyleyerek epey baskı yaptık.

Uyarmakla kalmamış abinin gazlaması ve konu sahibinin kendi içinden gelerek baskı yapmış.

Birgül başına böyle bir iş geleceğini bilemezdi.

Ailem küçük kardeşime ve abime taparak büyüdüler.

Konu sahibinin daha önce açtığı bir konuda yazdıkları. İnsanların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır derim her zaman.

Tabiki de aile demek zor günlerde birlik ve beraberlik demek fakat biz de şöyle bir algı var , yaptığımız iyiliklere karşı iyiylik bekliyoruz. O da iyilik olmuyor menfaat oluyor.

Evet bugünün yarını da var ama evlatlık parayla ilgili değil , anne babalıkta.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 46 Kg. ile 62 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 158 cm. Başlangıç Kilom :107.70 Kg. Şimdiki Kilom :75.0 Kg.

HepmigencizHepmiguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2018
505
878
37
Vallaha bi anne, baba maddi durumları iyise evladına yardımcı olmalıdır net. Ve bunu kadın , erkek evlat ayrımı yapmadan yapmalı birine on veriyorsa diğerine de on. Aileme şükürler olsun doğduğumuz doğalı bi pijama alsa bile ikişer tane alır kız kardeşim ve bana. Birimize bin lira verirse diğerine de o an elinde olmasa bile mutlaka eline geçince verir. O yüzden bu anne babanın tasarrufudur kime dilerse ona verir düşüncesini asla anlamıyorum. Kul hakkı denen bişey var . Ki oğluna gelinine bu kadar yağdırıyorsa yaşlanınca da bakması gereken odur , elimi sürmem
Babam duysa olay çıkarır.Babam beni bu zamana kadar tek birseyden mahrum bırakmamıştir Allah razi olsun.Beraber gezer yeriz içeriz.Bir yerde babam olunca da cekiniyordum ama babam bana asla böyle bir izlenim vermedi.Kendi de biliyor bütün bunlari.1 haftaya bizim oraya tatile gideceğiz.Orada ayar vereceğim.


Bu üyenin bir konuda yaptığı kendi yorumudur.

Bir yerde anlatılan hiçbir şeyden mahrum bırakmayan baba , bir yerde anlatılan ise evlat ayrımı yapan baba olduğu.

Ayrıca yağdırmakla yaşlanınca bakmak çok farklı konular , yağdırınca bakılacak ise evladın Darüşşafaka'dan ne farkı kalır.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 46 Kg. ile 62 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 158 cm. Başlangıç Kilom :107.70 Kg. Şimdiki Kilom :75.0 Kg.

Lagom06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2020
1.214
1.508
Uyarmakla kalmamış abinin gazlaması ve konu sahibinin kendi içinden gelerek baskı yapmış.





Konu sahibinin daha önce açtığı bir konuda yazdıkları. İnsanların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır derim her zaman.

Tabiki de aile demek zor günlerde birlik ve beraberlik demek fakat biz de şöyle bir algı var , yaptığımız iyiliklere karşı iyiylik bekliyoruz. O da iyilik olmuyor menfaat oluyor.

Evet bugünün yarını da var ama evlatlık parayla ilgili değil , anne babalıkta.
İyiliğe iyilik beklemek çok doğal birşey. Biri size bir kahve ısmarladığında ikinci kahveyi siz ısmarlamaz mısınız? Burada menfaaatçi tek kişi var o da abi. Şu zamanda gördüğünüz üzere evlatlıkta ana babalıkta parayla. Siz diyelim ki bekar ve çalışıyorsunuz anne babanızın evinde yaşıyorsunuz ve para vermiyorsunuz bakın bakalım ne oluyor o zaman.
 

_LACIVERT_

Aşırı hız yapan hayaller,gerçeklere çarparak durur
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
22 Temmuz 2009
765
1.532
Kesinlikle haklısın para gözlülükle de suçlasalar hiç takılma herkes içten içe bilir haklı olduğunu söyleyeceklerini söyle bana yardım edilmeyip onlara ediliyorsa siliyorum herkesi de başkada yapabileceğin hiç bişi yok
Allah inşaallah kimseye muhtaç olmadan en hayırlı kapıları açıp evini almayı nasip etsin
 

HepmigencizHepmiguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2018
505
878
37
İyiliğe iyilik beklemek çok doğal birşey. Biri size bir kahve ısmarladığında ikinci kahveyi siz ısmarlamaz mısınız? Burada menfaaatçi tek kişi var o da abi. Şu zamanda gördüğünüz üzere evlatlıkta ana babalıkta parayla. Siz diyelim ki bekar ve çalışıyorsunuz anne babanızın evinde yaşıyorsunuz ve para vermiyorsunuz bakın bakalım ne oluyor o zaman.


Evlatlık ve anne baba parayla ise o zaman menfaat ilişkisi vardır , iyilikten söz edilemez.
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 46 Kg. ile 62 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 158 cm. Başlangıç Kilom :107.70 Kg. Şimdiki Kilom :75.0 Kg.