Eşimin ailesi ve ayrımcılık

Lütfen beni yanlış anlamayın ama ben bu olayı hiç anlamıyorum hiçbir art niyet olmadan yazıyorum. Bir insan neden sürekli bişey bulup oturmanızı istemesin ki bana çok garip geliyor evli değilim ama belki de acaba size öyle geliyor olabilir mi? Bence bu yaptığı ayrımcılığı düzeltmeniz zor olur çünkü bu şekilde alışmış artık diğer gelin o şekilde davranmış siz sadece üstü kapalı bence söyleyebilirsiniz

Kayınvalidem eltime gidince tabakta kaldırıyo, çayını da almaya gidiyo, işte buyurmuyo bugün yemekte peçete onlardan taraftaydı isterken sesi içine kaçtı resmen.
Pazar gününden itibaren bende kalmaya başlıcak.
Bana gelince ketılın yanına gider, yeşil çayını ayarını ayarlar, su kaynamış olsa bile içeri gelip kızım hadi çayımı demle der.
Yani masadan giderken tabak kaldırmaymış vs bi yana dursun buyuru üzerine buyuru.
Tatlı dille yapar ve eşime beni çok sevdiğini söyler.(sevmiyo eziyetten haz alıyo)
Eltimde tabak,çanak yıkar.
Bende oğlunun sevdiği yemeği yapıcak olsun kahvaltı bulaşığından sonra oturayım hadi başlayalım oturur onu ister, bunu ister, gider, gelir doğratır, beklersin, ardını temzilersin oturursun yine hadi o nerde, bunu ver şunu yap (tatlı dille) Bi şekilde bişey bulur.10 tencere batırır sırf bana iş çıksın diye.Ay kızım kusura bakma der...
Sonra da ay kızım çok yoruldun çayını iç.
Fırsat mı verdin???
Eşimin yanında oy kızım, canım kızım,nasıl tatlı, nasıl güzel gibi metiyeler ama nasıl samimiyetsiz.
Tenhasını ben biliyorum çünkü.
Kayınvalide eltimden çantasını istediğinde eşi “sen otur ben verirm”dedi ve çalımla verdi.
Evliliğin başından itibaren asla ezdirmedi.
Benimkine bişey desem art niyetli vs’yim
O yüzden eşimle muhatap olmak istemiyorum ama kayınvalideme de bu yaptığı ayrımcılığı uygun bi dille nasıl söyleyebilirim bilmiyorum.
Saygımı bozmadan, hatta tatlı dille onun araya sokuşturduğu gibi sokulturup söylemek istiyorum ne demeliyim?
(Çay vermek vs dert değil, sürekli bişey bulup asla oturmayayım istiyo daha önce açıkca söyledim olay büyüdü)
Herkes anne babasını bilir buna şüphen olmasın eşinizde biliyordur annenizin iyi ve sinsi yönlerini sadece erkekler karısı dahi olsa annelerine toz kondurmamak için savunurlar her kötülüklerini. Ben şahsen annemi çok iyi tanıyorum neyi hangi niyetle söylediğini teşekkür ederken neden nasıl ettiğini ruhunu bilirim kadının Anam sonuçta :D Beraber yaşadık. Yeri gelir yanlış konuştuğunda kızarım karşı çıkarım yeri gelir haklı olduğunda savunurum. Benim yanımda yapmacıkta davransa bilirim. O yüzden kayınvalideniz istediği oyunculuk yapsın asıl sorun eşinizin buna bildiği halde izin vermesi. Ve bu tür erkeklerin türüne verilen ad '' Ana kuzusu ''dur. :D O yüzden iki tarafta maalesef değişmeyecek bir huya sahip sizin yapmanız gereken onlar gibi davranıp fazla yüz vermemenizdir. Hoş naparsanız yapın moralinizi bozacaklardır

Ben kayinvalidemle ve kayinpederimle herseyi acik acik konusurum. Madem size göre acik bir ayrimcilik var o zaman bunu dile getirin. Sakaya vurmakla, laf citlatmakla olmuyor böyle isler. Size farkli davranmasinin ana sebebi sizin herseyi yapip sessiz kalmaniz, esinizin de sınır cizmemesi. Normalde senede sadece iki hafta geliyorsa idare edilir derdim eskiden, ama kendi tecrübelerimden yola cikarak söylüyorum: Nasil alistirirsan öyle gider.
Esinize gelince: Size en büyük haksizligi yapan o. Annesinin yaninda "erkeklik" tasliyor kendine göre, ama yalnis yapiyor. Sizde buna boyun egmeyin. Saygi göstermeyen adama esim dahi olsa parmak kaldirmam. Evlilikte hersey karsilikli olmali
Kesinlikle bende eşimin suçlu olduğunu düşünüyorum ve söylediklerinize katılıyorum.
Ama açıkca konuşunca suçlu hep benim hep.
Sorunlu ilan edilirim net

Kesinlikle destek olması gerekirken...
Zaten sorunların bu kadar büyüme sebebi de bu
Öyle bir surat asıyo ki nefretle bakıyo ki
Bilmiyorum kayınvalide bişeyler mi diyo
Düşman oluyo adam
Ama hiç bişey söylemez onu yapmışsın, bunu yapmışsın diye
Dese hatamı bilicem veya neyi yanlış anladıklarını açıklıcam.
Sanki ben Yunanistan, onlar Türkiye öyle bi tavır
Kuzum kimsenin Günahını Almak İstemem Ama. Bence arkandan eşine Birseylrr doyordur sonucda. Esin sanaa karşı nrden böyle olsun ki kaynana işte sinsi oluyorlar allahim yardımcın olsun 😥

Hasta halinizle annesi ev süpürdü diye tiksinerek bakan adama bok görmüş gibi bakarım ben de. Kimse kusura bakmasın, anasına kıyamayıp karısına kıyan adamın burnundan getiririm hayatı. Kayınvalideye bir şey diyemiyorum, oğlundan yüz bulmasa zaten iş buyurup durmaz. Eşinize ayar vermeniz lazım önce.
Ağzınıza sağlık ama ben hakkında. Gelemedim sessiz savaşın.
Konuşan suçlu

Ağzınıza sağlık ama ben hakkında. Gelemedim sessiz savaşın.
Konuşan suçlu

Canınızın kıymetini bilin, gerekirse kötü olun artniyetli olun ama kendinizi ezdirmeyin. Biz kendimize acımazsak kimse acımaz arkadaşım. Madem hastasın gidip uzan dinlen, anasının turşusunu da poposunu kaldırıp oğlu getirsin. Kendinizi nazlayın, yorgunum, hastayım, ölüyorum bitiyorum diyip odanıza çekilin.. Kimsenin emir eri değilsiniz, herkesin eli ayağı tutuyor. Bu insanlar konuşmakla düzelmez. Hemen artniyetlisin şusun busun derler. Kendi bildiğinizi okuyun, eşiniz bir surat yaparsa siz bin surat yapın.

Lütfen beni yanlış anlamayın ama ben bu olayı hiç anlamıyorum hiçbir art niyet olmadan yazıyorum. Bir insan neden sürekli bişey bulup oturmanızı istemesin ki bana çok garip geliyor evli değilim ama belki de acaba size öyle geliyor olabilir mi? Bence bu yaptığı ayrımcılığı düzeltmeniz zor olur çünkü bu şekilde alışmış artık diğer gelin o şekilde davranmış siz sadece üstü kapalı bence söyleyebilirsiniz
Çok hastalıklı değil mi ?
Haz alıyo kık kık gülüyo enerjisi hiç bitmez bu arada 10 bin adımı tamamlamak için evin içinde yürür.
O sırada kahvaltıyı hazırlarım bir tabak dahi götürmez.
Buyurur bi şekilde bişey bulur🤷🏻‍♀️

Herkes anne babasını bilir buna şüphen olmasın eşinizde biliyordur annenizin iyi ve sinsi yönlerini sadece erkekler karısı dahi olsa annelerine toz kondurmamak için savunurlar her kötülüklerini. Ben şahsen annemi çok iyi tanıyorum neyi hangi niyetle söylediğini teşekkür ederken neden nasıl ettiğini ruhunu bilirim kadının Anam sonuçta :KK70: Beraber yaşadık. Yeri gelir yanlış konuştuğunda kızarım karşı çıkarım yeri gelir haklı olduğunda savunurum. Benim yanımda yapmacıkta davransa bilirim. O yüzden kayınvalideniz istediği oyunculuk yapsın asıl sorun eşinizin buna bildiği halde izin vermesi. Ve bu tür erkeklerin türüne verilen ad '' Ana kuzusu ''dur. :KK70: O yüzden iki tarafta maalesef değişmeyecek bir huya sahip sizin yapmanız gereken onlar gibi davranıp fazla yüz vermemenizdir. Hoş naparsanız yapın moralinizi bozacaklardır
Kübra1621 yanlışlıkla etiketledim kaldıramadım.
Naz96
Ne güzel söylediniz bi anı aklıma geldi
Bişeyden rahatsız olduğumu söyşemiştim eşime sonra yapmak zorunda kaldım bi baktım eşim ve annesi kık kık gülüyolar bana bakıp nasıl bi haz ıyyy öf gerçekten saçma sapan ya
Kombine bir sürü eksi var zaten evliliğimizde ayrılmayı düşünüyorum galiba bu durumu farkettirmek için bişey yapmasam da olur
Çok küçük hesaplar şaşırıyorum neden diyorum da nedeni yok işte olay anlatığınız gibi

Çok hastalıklı değil mi ?
Haz alıyo kık kık gülüyo enerjisi hiç bitmez bu arada 10 bin adımı tamamlamak için evin içinde yürür.
O sırada kahvaltıyı hazırlarım bir tabak dahi götürmez.
Buyurur bi şekilde bişey bulur🤷🏻‍♀️
Bence eşinizle öncelikle her şeyi konuşmalısınız ne kadar aranız bozulsa da çünkü anladığım kadarıyla annesi evi süpürdü diye yüzünü ekşiten birisi… siz eşinizle umarım konuşur ve ilk önce onun bu tavrını düzeltirsiniz Allah yardımcınız olsun inşallah 🙏

Kuzum kimsenin Günahını Almak İstemem Ama. Bence arkandan eşine Birseylrr doyordur sonucda. Esin sanaa karşı nrden böyle olsun ki kaynana işte sinsi oluyorlar allahim yardımcın olsun 😥
Bende doldurduğunu düşünüyorum.
Keşke insan gibi neden böyle yaptın dese anca surat çalım

Evet bu olayın üzerne büyük kavga koptu zaten
Annemlere gittim.Yalvardı, yakardı bende fazla büyüttüm galiba dedim.
Kavga ettiğim için kendimi suçladım.( o susar ,surat yapar, ben konuşurum sonra da bu durum şuçlu hissettirir)
Geri geldim...
Kendinize değer verin sürekli hata sizde olamaz

Bana böyle olaylarda direkt içinden geçeni söylemek mantıklı geliyo, bu yüzden kayınvalidem bana hep çok açık sözlüsün der çünkü en başından beri net konuşurum ama bence seninki eltinden çekinip sana nazı geçme olayını abartmış çok yüz vermiş gereksiz samimi olmuş olabilir misin? genelde başında tavrını koyamayıp ilişki laçkalaşınca böyle şeyleri söylemek daha zorlaşıyo ve söyleyince sen suçlu oluyosun.
İlk evlendiğim zaman öyle bişeyin içine düştüm ki o surat mobingiyle taviz vermiş olabilirim.
Aman sorun çıkmasın kafasıyla sonra vermesem de kötü oldum ne bileyim ya bi şekilde kötü ben oldum işte
Eşten kaynaklı olduğunu biliyorum yine de eşle muhatap olmadan kendim çözeyim istedim işte🤷🏻‍♀️

Kübra1621 yanlışlıkla etiketledim kaldıramadım.
Naz96
Ne güzel söylediniz bi anı aklıma geldi
Bişeyden rahatsız olduğumu söyşemiştim eşime sonra yapmak zorunda kaldım bi baktım eşim ve annesi kık kık gülüyolar bana bakıp nasıl bi haz ıyyy öf gerçekten saçma sapan ya
Kombine bir sürü eksi var zaten evliliğimizde ayrılmayı düşünüyorum galiba bu durumu farkettirmek için bişey yapmasam da olur
Çok küçük hesaplar şaşırıyorum neden diyorum da nedeni yok işte olay anlatığınız gibi
Tencere kapak işte :D Bilmiyorum açık sözlülük ve haksızlık konusunda hassasım ben ailemde olsa yanlış yapıyorlarsa tepkimi her zaman gösteririm. Annemle mesela çok yaşıyoruz bu durumu. Atıyorum annem eşime karşı laf soksa ya da onu sürekli üzecek bir davranışta bulunsa uyarırım ki annem uyarıdan sonra dikkat eder tek çocuğuyum çünkü. Erkek anneleri de öyle mesela aslında annesini bu konuda uyarıp dikkatli olmasını söylese senin için yapmak istemese bile onun gözünden düşmemek için yine dikkat etmek zorunda kalır ama erkekler işte her zaman ki gibi eşlerini korumazlar.

Benimkiler de böyle. Tabii ben hizmet falan etmem, öyle bir ilişkimiz yok. Ama eltim geldiğinde evde eşofman giymezlerdi, konuştukları şeylere çok dikkat ederlerdi, fazla kibarlaşırlardı. Masa daha bir özenle, şık hazırlanır, eltiye bir şey vermek üzere seçilen poşet bile evdeki en pahalı marka poşeti olurdu agsjahsj. Hatta eltim aileden zengin olduğu için oğulları ona yetebilsin diye her ay kira gelirini eşimin abisine yollarlar. Peki benim umrumda mı, hayır. Ona göre muamele görüyorlar benden de. 🤷🏻‍♀️

Önce bu ayrımcılığın sebebi neden kaynaklanıyor onu anlamak lazım canım. Benim aklıma gelen eltin de sen de çalışıyor musunuz? Eğer eltin çalışıyor işten geliyorsa onu daha fazla yorulsun istemiyor olabilir 🤔 ya da eltin senden daha dişli , daha rahat biri ise ve sınırını önceden çizmişse kayınvaliden de o sınırı geçmek istemiyordur. Eltin ile eskiden yaşadıkları bir durum da olabilir bu. Rahatsız oluyorsan bu durumdan sen de sınırını çize bilirsin. Anladığım kadarıyla eşine ve eşinin ailesine her hizmeti eksiksiz yapmaya çalışan bir kadınsın. O da bu yapından dolayı farkında olmadan sana böyle yaklaşıyor olabilir. Mesela kusursuz hizmet etmeyi yavaş yavaş azaltabilirsin. Ufak tefek işlerde sen destek isteye bilirsin. Direkt istemek zor geliyorsa şaka yolu ile bunu söyleyebilirsin. Anlattıkların kadarı ile aklıma bunlar geliyor
Elitm çalışıyo, ben çalışmıyorum ama bu demek değil ki ben elinde ırgat olucam zaten bol çeşit kahvaltı, yemek hazırlıyorum. Çayını kahvesini veriyorum çalışmıyorum diye eziyet edercesine talepte bulunması hakkı değil diye düşünüyorum.
Onun eşi çizgisini çekti sorun benim eşimden kaynaklı ama ona da ne desem ben kötü oluyorum.
O yüzden ona söylemeden çizgi çekmek istedim

Benimkiler de böyle. Tabii ben hizmet falan etmem, öyle bir ilişkimiz yok. Ama eltim geldiğinde evde eşofman giymezlerdi, konuştukları şeylere çok dikkat ederlerdi, fazla kibarlaşırlardı. Masa daha bir özenle, şık hazırlanır, eltiye bir şey vermek üzere seçilen poşet bile evdeki en pahalı marka poşeti olurdu agsjahsj. Hatta eltim aileden zengin olduğu için oğulları ona yetebilsin diye her ay kira gelirini eşimin abisine yollarlar. Peki benim umrumda mı, hayır. Ona göre muamele görüyorlar benden de. 🤷🏻‍♀️
Eşiniz yanınızda mı sizi destekliyor mu
Galiba eşimden destek alsam benimde hiç umrumda olmazdı.
Zaten o zaman bunlarda olmazdı da, olsa da umurumda olmazdı herhalde ya

Eşiniz yanınızda mı sizi destekliyor mu
Galiba eşimden destek alsam benimde hiç umrumda olmazdı.
Zaten o zaman bunlarda olmazdı da, olsa da umurumda olmazdı herhalde ya
Eşim de farkında her şeyin. Dalga geçerek bahsediyorum ona, susuyor, savunamıyor haliyle. Ama bunun için ailesine tepki vermez tabii ki. Herkesin kendi tercihi sonuçta, onlar öyle davranmak istiyorsa değiştirmeye çalışmayız. Bana kötü davranmadıkları için tepki vermesini de beklemiyorum zaten. 🤷🏻‍♀️

Ayy burası beni çok üzdü, bir kadına önce eşi değer verecek ki sonra başkaları versin bence sen önce eşinle sorunları çözmeye bak
Çok ağlamıştım ya yeni evliydim.
Nasıl çözülür bi bilsem hangi cümleyle suçlu olmadan konuşulur.
Bu durum beni biraz kırdı desem sen yanlış anlamışsın annem asla öyle bişey yapmaz der uzatırsam hooop art niyetlisinler

Arkadaşımla konuşuyormuş gibi hissettim. Aynı dertten muzdarip bir arkadaşım var, kayınvalidesi evinde tek bir şey yapmaz yardım amaçlı ve sürekli sürekli bir şeyler yapmasını ister ama diğer geline gidince her şeyi o yapıyor. Arkadaşım ilk gördüğünde şoktan şoka girmişti. Nasıl nasıl diye.
Tek cevabı var. Eş :(
Arkadaşımın eşi de arkadaşımda çok pasif, eltisi ve eşi asla kendini ezdirmeyen (kız evlilik aşamasında burunlarından getirdi her şeyi) insanlar. Kayınvalidesi tek kelime edemez çünkü oğlu pasif değil.
Sorunun çözümü eşinizde, inşallah her şey istediğiniz gibi olur bir an önce.

Back
X