Aksam saat 22.00 'den sonra kimseye telefon bile edilmez bunlar kalkmis gece yarisi yeni evli ogullarinin evine oturmaya gidiyor baskin yapar gibi. Daha kötüsü daha terbiyesizi olamaz derken saat 02.00'de gelinin teyzesinin evine gidiyorlar. Kapi duvar bulunca da söyleniyorlar yok sabah ise mi gidiyorlarmis! Canim siz evlenmeden önce bilmiyormuydunuz bu huylarini. Bir düsünün bakalim bu insanlarin yaptigini kendi aileniz yapar mi yapabilir mi? Esiniz güle oynaya kabul eder mi? Siz niye kabulleniyorsunuz cekiyorsunuz ki. Esim aslinda cok iyi biridir babasa kaldigimiz zaman cok huzurluyuz artik klasik oldu. Kendi ailesine karsi sizi ezdirsin, psikolojik siddet görmenize müdahale etmesin sonra da evde iyi olsun.Ailenizi cevrenizi hatta herseyinizi birakip gelmissiniz esiniz icin. Sizi el üstünde tutmasi, yalniz olmadiginizi hissettirmesi, üzmemesi hatta üzmelerine izin vermemesi gerekir.
Esinizin ailesi son derece saygisiz ve terbiyesiz insanlar. Kimse de aksini iddia edemez gece yarisi hatta sabaha dogru oturmaya gitmek ne demek ya, valla ilk kez duyuyorum böyle birsey. Esiniz bu sistemde devam ederse evliliginizin sürecegini sanmiyorum. Saygisizlik yapmamak, kirmamak, ses cikarmamak onlarin anlayacagi erdemler degil. Ya yumrugu masaya indirip esinizle cok kesin ve tavizsiz konusacaksiniz ya da bir sinir krizi cinnet gecireceksiniz ve esiniz yapmasi yapmamasi gerekenleri anlayacak. Ya yazik degil mi size genceciksiniz mutlu olmak aile kurmak icin evlenmissiniz ama su yasadiklariniza bak. Aslinda markette durmak icin isinden ayrilmasi büyük isaret. Baska türlü olsaydi ya yok simdi bu isten cikarsam ailem her dk beni cagiracak, saatim düzenim belli olmayacak, esimdem evliligimden birsey anlamiycam derdi. Oturup sakin kafayla düsünün degisir mi, düzelir mi, ömrümü böyle gecirebilir miyim diye. Aileniz arkanizdaymis yurtdisinda yetismissiniz yeni bir hayata cabuk adapte olursunuz. Ben sizin yerinizde olsam esimden ümidim yoksa hayatta cekmem böyle bir aileyi.
Teyzemin evine gitseler yine iyi teyzemde yurtdisindan geldi herkes benim ewimde misafirdi.. evlenmeden once cok ıyılerdı sureklı annemlere ben bir kızım daha var sayıyorum o benım gelınım degıl kızım biz onu cok sewıoruz uzdurmem kımseye onu oglum onu uzerse onu mahvederim fln diodu kaynanam.. kayınpederim tabi ya o bizim kızımız elimizden gelen herseyı yaparız cocuklarımız mutlu olsun dıye baska bısı ıstemıoz bız onlardan fln dıodu... evlendikten sonra sapka dustu kel gorundu.. ailem onları biz nisanlıyken sureklı evıme davet edıyodu yemek hazırlıyodu en ıı sekılde agırlıyodu onlar aılemı 1 x bıle bı caya bıle davet etmediler.. marketı cok gec kapatıyolarmıs o yuzden davet edemıyolarmısmıs.. esimede isyerinde takımlideri baskı yapıodu babasıda bi akrabalarının dairesi varmıs onu alcakmıs para konusunda anlasmak ıcın vs. sureklı o akrabasının yanına gıtmesı gerekıyomus o yuzden markette durcak bırı lazımmıs diyerek gazladı eşimi eşimde daireyi duyunca tav oldu babasına.. aklına bu sekilde gırdıde ısı bıraktırdı işyerindeki baskıda bahanesi oldu.. bana dedigide bizim icin yapıyorum kira evde sürünmeyelim burda diye.. ise basladim diye yalan soyledı babasına.. isten cıkınca buraya gelceksin diye 100 x aradı adam.. 8de cıkıyorum dedi esim 8.15te basladı yine aramaya cıktınmı yola nerde kaldın diye.. belkı 9a kadar bi 10 x daha aramıstır.. markette ise beni aradıgında annesi yine arkada benden bahsedıodu kendı ısmımı duydum yine bi kac kez.. gece tabi yine bizimki degisti.. ustume gelme git yat uyu fln.. baska odada durmalar fln..