Eşimin ailesi ve baskısı.. daha aile kuramadan yıkıyoruz galiba :S

Aksam saat 22.00 'den sonra kimseye telefon bile edilmez bunlar kalkmis gece yarisi yeni evli ogullarinin evine oturmaya gidiyor baskin yapar gibi. Daha kötüsü daha terbiyesizi olamaz derken saat 02.00'de gelinin teyzesinin evine gidiyorlar. Kapi duvar bulunca da söyleniyorlar yok sabah ise mi gidiyorlarmis! Canim siz evlenmeden önce bilmiyormuydunuz bu huylarini. Bir düsünün bakalim bu insanlarin yaptigini kendi aileniz yapar mi yapabilir mi? Esiniz güle oynaya kabul eder mi? Siz niye kabulleniyorsunuz cekiyorsunuz ki. Esim aslinda cok iyi biridir babasa kaldigimiz zaman cok huzurluyuz artik klasik oldu. Kendi ailesine karsi sizi ezdirsin, psikolojik siddet görmenize müdahale etmesin sonra da evde iyi olsun.Ailenizi cevrenizi hatta herseyinizi birakip gelmissiniz esiniz icin. Sizi el üstünde tutmasi, yalniz olmadiginizi hissettirmesi, üzmemesi hatta üzmelerine izin vermemesi gerekir.

Esinizin ailesi son derece saygisiz ve terbiyesiz insanlar. Kimse de aksini iddia edemez gece yarisi hatta sabaha dogru oturmaya gitmek ne demek ya, valla ilk kez duyuyorum böyle birsey. Esiniz bu sistemde devam ederse evliliginizin sürecegini sanmiyorum. Saygisizlik yapmamak, kirmamak, ses cikarmamak onlarin anlayacagi erdemler degil. Ya yumrugu masaya indirip esinizle cok kesin ve tavizsiz konusacaksiniz ya da bir sinir krizi cinnet gecireceksiniz ve esiniz yapmasi yapmamasi gerekenleri anlayacak. Ya yazik degil mi size genceciksiniz mutlu olmak aile kurmak icin evlenmissiniz ama su yasadiklariniza bak. Aslinda markette durmak icin isinden ayrilmasi büyük isaret. Baska türlü olsaydi ya yok simdi bu isten cikarsam ailem her dk beni cagiracak, saatim düzenim belli olmayacak, esimdem evliligimden birsey anlamiycam derdi. Oturup sakin kafayla düsünün degisir mi, düzelir mi, ömrümü böyle gecirebilir miyim diye. Aileniz arkanizdaymis yurtdisinda yetismissiniz yeni bir hayata cabuk adapte olursunuz. Ben sizin yerinizde olsam esimden ümidim yoksa hayatta cekmem böyle bir aileyi.

Teyzemin evine gitseler yine iyi teyzemde yurtdisindan geldi herkes benim ewimde misafirdi.. evlenmeden once cok ıyılerdı sureklı annemlere ben bir kızım daha var sayıyorum o benım gelınım degıl kızım biz onu cok sewıoruz uzdurmem kımseye onu oglum onu uzerse onu mahvederim fln diodu kaynanam.. kayınpederim tabi ya o bizim kızımız elimizden gelen herseyı yaparız cocuklarımız mutlu olsun dıye baska bısı ıstemıoz bız onlardan fln dıodu... evlendikten sonra sapka dustu kel gorundu.. ailem onları biz nisanlıyken sureklı evıme davet edıyodu yemek hazırlıyodu en ıı sekılde agırlıyodu onlar aılemı 1 x bıle bı caya bıle davet etmediler.. marketı cok gec kapatıyolarmıs o yuzden davet edemıyolarmısmıs.. esimede isyerinde takımlideri baskı yapıodu babasıda bi akrabalarının dairesi varmıs onu alcakmıs para konusunda anlasmak ıcın vs. sureklı o akrabasının yanına gıtmesı gerekıyomus o yuzden markette durcak bırı lazımmıs diyerek gazladı eşimi eşimde daireyi duyunca tav oldu babasına.. aklına bu sekilde gırdıde ısı bıraktırdı işyerindeki baskıda bahanesi oldu.. bana dedigide bizim icin yapıyorum kira evde sürünmeyelim burda diye.. ise basladim diye yalan soyledı babasına.. isten cıkınca buraya gelceksin diye 100 x aradı adam.. 8de cıkıyorum dedi esim 8.15te basladı yine aramaya cıktınmı yola nerde kaldın diye.. belkı 9a kadar bi 10 x daha aramıstır.. markette ise beni aradıgında annesi yine arkada benden bahsedıodu kendı ısmımı duydum yine bi kac kez.. gece tabi yine bizimki degisti.. ustume gelme git yat uyu fln.. baska odada durmalar fln..

bence eşin daha evlendiğinin farkına varabilmiş değil..
zaten nasıl olsun ki, sabah babasının yanında akşam babasının yanında.
siz hala sevgili gibi bir kaç saat görüşüyorsunuz sanırım..

eşinle konuşup işe girmesi konusunda ikna etmekle başlayabilirsin diye düşünüyorum.
ailesinden ayrı bir işi ve kazancı olması ilk adımdır.
sonra tatil günleriniz için birlikte plan yapar, birlikte nasıl güzel vakit geçirdiğinizi eşine hissettirirsen o da farkına varacaktır.
sen bir şey demesen de ailesine bir dur diyecektir.
zaten başka işte çalışıp eve yorgun geleceği için, babası çağırdığında da kendisi gitmek istemeyecektir.
tatil günlerinde çağırsalar bile, tatilde çalışmak da hoşuna gitmez sanırım.

bir de yeni evli insanın evine vakitli vakitsiz, üstelik de habersiz gelmek çok saçma
bence düşüncesizlik bile değil, edepsizlik.
ev halin nasıl bilmiyorum ama, biraz eşinin gözüne hitap edersen bence gelen misafiri senden önce o istemez:27:
(bu arada bu son taktik kk'dan aklıma yer etmiş:9:)

Slm hanımlar,

bugün tam 2 aylık ewliyim yurtdışından tasındım türkiyeye we benim ailem yurtdısında burda hıc kımsem yok.. eşimin ailesi ise burda, bize cok yakınlar.. birçok şey yaşadım ailesi ile sürekli benim onlara dogru bi adım atmamı istedi eşim bende o ezilmesin diye sureklı ıstemeyerekte olsa adımlar attım fakat tam hersey yoluna gırıyo dedigimde yine en basa sarıyoruz.. babası sürekli eşimi arıyor :) daha biz kahvaltıdayken başlıyoruz bu şekilde güne.. eşimi surekli yanına cagırıyor.. eşim gittigindede gece 23.30 dan once eve gelmesıne musade etmiyor.. bi marketleri var sürekli orda durmasını ıstıyor eşimden.. market için aramazsa para istemek icin arıyor.. onun için aramazsa başka bi cıkarı için arıyor.. annesi desem sürekli eşimi bana karşı dolduruyor, evime geldiginde yatak odasına girmeye calısıyor(ne varsa orada artık) buzdolabımı bile caktırmadan kurcalamaya calısıyor.. eşim nezaman aılesının yanına gıdıp gelse değişiyor bana karşı, bana çok soguk davranıyor birden bire hic tanımadıgım bir insan olup cıkıyor.. bunu ona soyledıgımdede kızıyor bana oyle gelıyormus guya.. ailesi gece bize oturmaya geliyor saat 23.30da 00.00 da geldiklerındede 2.30-3.00ten once gıtmıyorlar.. geleceklerı zamanı haber bile etmiyorlar.. benim ailem burdayken gece 2.00de geldiler misafirliğe teyzemde herkes uyudu diye kabul etmedi bunun karsısında agzına geldiyse saymıs kayınpeder.. sanki sabah işe gidiyorlarmış gerekıyosa hıc kımse 5e kadar uyumayacakmıs :) kaynanam ise benden habersiz benim evimde kına yapmak istemis bir akrabasına ve ona benim gelinligimi giydirmek istemis.. benım yoklugumda yatak odamı alakasız mısafırlere (odada kardesımın hasta yatıyo olmasına ragmen) gostermis.. eşim istemeyerek gidiyor aılesının yanına ama babası gunde 10 kere arayıp zorla bi bahane bulup yanına cagırdıgı ıcın gıdıyor.. eşim babası yüzünden işinden kendını zorla kovdurdu babasının doldurusuna gelerek suandada ailesi benim calısmamı istiyor onunda markette durmasını.. her nekadar ailesinin bunu istedigini soylemek istemesede her ailesiiyle bulusup eve dondukten sonra bana calısmadıgım ıcın bagırıyor.. (dısardan yurtdısındakı okulumu bıtırmeye calıstıgımı bıldıgı halde).. ne yapsam yaranamıyorum aılesını gordukten sonra.. hem kendi moralı bozuluyo ailesinin triplerinden vs. hem bana hayatı zehir edio.. ne yapabılırım arkadaslar? benım pıskolojım daha fazla kaldıramıcak bunları.. eşim çok iyi birisi aslında cokta guzel zaman gecırıyoruz aılesı yokken ısın ıcınde.. suan ıcın hıc bıyere tasınamam 1 sene.. varsa delirmemem ıcın bı fıkır soyleyin ltfn :5:

Tatlım eşinle birlikte yurtdışına yerleşebilirsiniz. Hem iş imkanları daha iyi rahat edersiniz :)

eşimin bir meslegi wardı calısıodu babası naptı etti aklına soktu kendini kovdurttu işinden yok işsizlik maası alırmıs yok tazminat alırmıs.. cok yalwardm yapma etme dınleme bıkerede babanı dıye.. bende calısıodm ama baktm benım calısmam anca aılesı ıcın kar payı bende kendımı okuluma yonelttım ısı bırakıp.. biz balayındayken oldu gelinlik verme olayı.. annemlere soylemisler oglumun evınde kına yapcaz akrabama.. kızında gelınlıgını gıydırırız ohh mis gibi oynarız..

Bir insan babası istiyor diye kendini işten kovdurtur mu hiç. Neden müdahale edemediniz işsizlik maaşı tazminat filan olmaz ki yani eğer iş şartlarına uymadığı için çıkardılarsa tazminat alamaz zaten. Eh siz de işten ayrılmışsınız nede ayrılıyorsunuz parasınız vermezsiniz evin ihtiyaçlarını karşılarsınız sadece ellerine saymazsınız parayı böyle bir durumda maddi güvencenizin olması daha iyi olmaz mıydı. Hem anahtar onlarda ne arıyor da balayındayken gelinliği almak istiyorlar daha balayındayken bir de eşinizde buna ses çıkarmıyor ne kadar süre çıktınız siz ailesinin bu durumlarını hiç farketmediniz mi. Bence yeniden işe girin düzeninizi kurun eşinizle de konuşun nasıl geçiniyorsunuz siz anlamadım eşinin ailesinin marketinden mi sen çalışmıyorsun eşin aile marketinde.

Bir insan babası istiyor diye kendini işten kovdurtur mu hiç. Neden müdahale edemediniz işsizlik maaşı tazminat filan olmaz ki yani eğer iş şartlarına uymadığı için çıkardılarsa tazminat alamaz zaten. Eh siz de işten ayrılmışsınız nede ayrılıyorsunuz parasınız vermezsiniz evin ihtiyaçlarını karşılarsınız sadece ellerine saymazsınız parayı böyle bir durumda maddi güvencenizin olması daha iyi olmaz mıydı. Hem anahtar onlarda ne arıyor da balayındayken gelinliği almak istiyorlar daha balayındayken bir de eşinizde buna ses çıkarmıyor ne kadar süre çıktınız siz ailesinin bu durumlarını hiç farketmediniz mi. Bence yeniden işe girin düzeninizi kurun eşinizle de konuşun nasıl geçiniyorsunuz siz anlamadım eşinin ailesinin marketinden mi sen çalışmıyorsun eşin aile marketinde.

eşim işi bırakalı daha 3 hafta oluyor.. bende calıstıgımdan sureklı kenara attım uc bes kurus lazım olur diye ondan habersiz.. ondan harcıyoruz, ve bazen markettende getiriyor erzak fln ben laf etmeyım diye :).. sınavlarım ıcın hollandaya gıdıp gelmek zorunda kalıyorum arada bı o yuzdende bıraz ıse tekrar baslamak ıstemıyorum..

Tatlım eşinle birlikte yurtdışına yerleşebilirsiniz. Hem iş imkanları daha iyi rahat edersiniz :)

eşim birseyde karar kılsa ona gore bende bi risk alırım ama esım bı tmm gıdelım dıo sonra birden degışıo :S we seneye polislik sınavına girmek istio.. boşyere cabalarım emek verırım dıye korkuorm.. benım onu oraya goturebılmem zaten benım en az bı 3-4 ayımı alır.. o deseki tamam sunu yapalim ve ben onun kararında kalacagına guvenebılsem hemen elimden geleni yaparım onunla gidebılmek ıcın burdan..

bende türkiyeye aşık bi insan olarak geldim cok hayallerle ama suan donmek istiorum esimde bi gidelim dio sonra dedigim gibi degisio ama oraya gitsede türkiyeye annesigile her ay 300 euro yollarmış kendini gittigi icin suclu hissetmemesi icin.. cok mutlu oldum herseyin duzeldigine inş. bizde atlatırız bi şekildede bende bi gun yazarım senin yazdıgın gibi :(

insallah cnm benim..insallah hersey gonlunce olur..ama dedigim gibi orda kalirsan maalesef cok zor..tmm gelsin esin seninle o zaman dersin calis gonder..calismazsa gonderemez..yavas yavas hersey..simdi parasi olsa bir ihtiyacin olsa yakasina yapisanlar varya sen ikinci planda kalirsin insanin cok zoruna gidio ben nelerden vazgectimde gordugum muameleye bak die :( ama kendi evinizde kendi yerinizde ailesinden uzakta bak sizden iyisi olmaz..allah herkeze mutlu yuva nasip etsin

Eşin ilk hatayı kendi işinden çıkmakla yapmış bence.Ve bu işi çözüme bağlayacak olan yine eşin..Onun seni ve kendini ezdirmemesi lazım..Senin ailende uzakta istediklerini yapabiliyorlar..Fakat eşini elde etmek yine senin görevin canım.Bi şekilde alttan alarak yahu huyuna giderek hoşlanmadığın şeyleri söylemelisin..Onunla zaman geçirmek istediğini.Kimseye muhtaç olmak istemediğini..eğer ailesiyle bu kadar zaman geçirmeye devam ederse bu ilişkinin zora gireceğini vs vs..He şu da var evleneli daha 2 ay olmuş sanırım senin psikolojinde buda etkili olabilir insan ilk aylarda biraz olanları kafasında büyütüyor malesef..Ama sen kendinden eminsen bunları açık açık eşinle paylaş derim.Ama alttan alarak ailesini kötülemeden kendi isteklerinmiş gibi...

Eşin ilk hatayı kendi işinden çıkmakla yapmış bence.Ve bu işi çözüme bağlayacak olan yine eşin..Onun seni ve kendini ezdirmemesi lazım..Senin ailende uzakta istediklerini yapabiliyorlar..Fakat eşini elde etmek yine senin görevin canım.Bi şekilde alttan alarak yahu huyuna giderek hoşlanmadığın şeyleri söylemelisin..Onunla zaman geçirmek istediğini.Kimseye muhtaç olmak istemediğini..eğer ailesiyle bu kadar zaman geçirmeye devam ederse bu ilişkinin zora gireceğini vs vs..He şu da var evleneli daha 2 ay olmuş sanırım senin psikolojinde buda etkili olabilir insan ilk aylarda biraz olanları kafasında büyütüyor malesef..Ama sen kendinden eminsen bunları açık açık eşinle paylaş derim.Ama alttan alarak ailesini kötülemeden kendi isteklerinmiş gibi...

soyledıklerının hepsını yaptım alttan aldım huyuna gıtmeye calıstım ıcıme dert olanları soyledım ama nafile.. dun aksam tv ızlerken tv de bı baba vardı kötü olan gelınıne ve ogluna karsı onu ızlerken hıc bısey yokken bana aılesını savunmaya basladı.. bak mıllet ne cekıo sen ıyısın.. annemı gormeye gıtmıyosun annemı gormek ıstemıyosan yazıklar olsun sana.. aılem lan o benım fln.. bugunde aynı sekılde aılem lan o benım fln.. karına sahıp cık dedıgımde benı rencıde etmeye calısıyo hakaretler fln.. yok ben calısmayı sevmıyomusum yok bılmem sureklı aynı konuları konusuyomusum (sahip cık fln yani).. yok burayı geldıgım ulkeyle kıyaslıyomusum vs vs.. sonra yıne annemı ıstemıosan yazıklar olsn :)

arkadsım sanırım sen hollandadan gelmışşsın oranın ıs ımkanı daha guze sen ne yap et aılesınede para vermesını kabul et esını al gıt yurtdısına en azından senın aılenın yanıda olursun esınde zamanla alısır burda kalırsanız mutsuz olma ıhtımalınız yuksek

ben olsam çoktan hollandaya bilet almıştım bile
ne biçim insanlar bunlar böyle,seni annen bunların kahrını çek diyemi doğurdu.bir git bakalım dönmiycem de eşin napıcak
ona göre karar ver hayatına nasıl devam ediceksin
yoksa böyle bir ömür geçmez

Son düzenleme:
eşin ailesinin yanından döndüğünde değişiyorsa elbet dolduran oluyordur.
kayınvaliden abartmış olayı, senden habersiz evınde kına olacak
yetmezmiş gibi gelinliğini vereceksin.
eşin isteksiz gitseydi ailesinden döndükten sonra sana soğuk davranmazdı.
senin çalışıp çalışmaman eşinin ailesinin haddine değil!

eşin elini masaya vurup; siz benim eşimin işine, evine karışamazsınız demesi lazım
ama onu demesi çok zor.
fazla müdahale edıyor ailesi, eşin ciddi anlamda istemediği sürece bu durumdan kurtulabilirsiniz
ama eşinde bitiyor her şey.

tek çaren, eşinle ciddi anlamda konusmak
böyle gitmez bu durum. :19: eşinde umut yoksa sanırım yapacak bişi kalmıyor geriye senin sabrından veya kararlarından başka.

elini masaya vuran erkek bence sayıılıdır ...erkek hiç bi zaman büyümeyi bilmiyo ve kendi yuvasını düşünmeden hala anne baba diosa özgüveni olmayan bi erkek tipine giriyo benim de başımda var da neyse...:44::44::44:

Slm hanımlar,

bugün tam 2 aylık ewliyim yurtdışından tasındım türkiyeye we benim ailem yurtdısında burda hıc kımsem yok.. eşimin ailesi ise burda, bize cok yakınlar.. birçok şey yaşadım ailesi ile sürekli benim onlara dogru bi adım atmamı istedi eşim bende o ezilmesin diye sureklı ıstemeyerekte olsa adımlar attım fakat tam hersey yoluna gırıyo dedigimde yine en basa sarıyoruz.. babası sürekli eşimi arıyor :) daha biz kahvaltıdayken başlıyoruz bu şekilde güne.. eşimi surekli yanına cagırıyor.. eşim gittigindede gece 23.30 dan once eve gelmesıne musade etmiyor.. bi marketleri var sürekli orda durmasını ıstıyor eşimden.. market için aramazsa para istemek icin arıyor.. onun için aramazsa başka bi cıkarı için arıyor.. annesi desem sürekli eşimi bana karşı dolduruyor, evime geldiginde yatak odasına girmeye calısıyor(ne varsa orada artık) buzdolabımı bile caktırmadan kurcalamaya calısıyor.. eşim nezaman aılesının yanına gıdıp gelse değişiyor bana karşı, bana çok soguk davranıyor birden bire hic tanımadıgım bir insan olup cıkıyor.. bunu ona soyledıgımdede kızıyor bana oyle gelıyormus guya.. ailesi gece bize oturmaya geliyor saat 23.30da 00.00 da geldiklerındede 2.30-3.00ten once gıtmıyorlar.. geleceklerı zamanı haber bile etmiyorlar.. benim ailem burdayken gece 2.00de geldiler misafirliğe teyzemde herkes uyudu diye kabul etmedi bunun karsısında agzına geldiyse saymıs kayınpeder.. sanki sabah işe gidiyorlarmış gerekıyosa hıc kımse 5e kadar uyumayacakmıs :) kaynanam ise benden habersiz benim evimde kına yapmak istemis bir akrabasına ve ona benim gelinligimi giydirmek istemis.. benım yoklugumda yatak odamı alakasız mısafırlere (odada kardesımın hasta yatıyo olmasına ragmen) gostermis.. eşim istemeyerek gidiyor aılesının yanına ama babası gunde 10 kere arayıp zorla bi bahane bulup yanına cagırdıgı ıcın gıdıyor.. eşim babası yüzünden işinden kendını zorla kovdurdu babasının doldurusuna gelerek suandada ailesi benim calısmamı istiyor onunda markette durmasını.. her nekadar ailesinin bunu istedigini soylemek istemesede her ailesiiyle bulusup eve dondukten sonra bana calısmadıgım ıcın bagırıyor.. (dısardan yurtdısındakı okulumu bıtırmeye calıstıgımı bıldıgı halde).. ne yapsam yaranamıyorum aılesını gordukten sonra.. hem kendi moralı bozuluyo ailesinin triplerinden vs. hem bana hayatı zehir edio.. ne yapabılırım arkadaslar? benım pıskolojım daha fazla kaldıramıcak bunları.. eşim çok iyi birisi aslında cokta guzel zaman gecırıyoruz aılesı yokken ısın ıcınde.. suan ıcın hıc bıyere tasınamam 1 sene.. varsa delirmemem ıcın bı fıkır soyleyin ltfn :5:

Ööööff gıcık oluyorum şu ana kuzusu evin küçük oğlu modundaki erkeklere de ya. Bi tanesi de benm başımda canım Rabbim bize önce sağlam bi sabır sonra da kolaylık versin inş. Ya evlendirmişin oğlunu daha ne karışır durursun evine eşiyle olan ilişkisine. Bence sen eşinle açıkça konuş biz daha yeni evliyiz evet illaki ailen misafirimiz olacak ancak gecenin körüne kadar ağırlamak beni çok yoruyo bizimde bi düzenimiz var saygı duymaları lazım de.Hemen pes etme.Belliki eşin ailesiyle snn aranda napıcanı nasıl idare ediceni bilemez halde şuanda. Bu durumda tek çare kocana ailesinden şikayetçi olsan dahi bunu tavırla tepkisini alıcan şekilde değilde yumuşak dille söyle.EVİNİZİN kurallarını eşinle ortak kararlar alarak çizin buna ailesinin burnunu sokmasına hakkı yok. Daha çok yeni evliliğiniz.Kocanı ailesinden sıyırıp avcunun içine alman için en doğru zaman. Duygularından çok mantığınla davran bu konuda canım

Ööööff gıcık oluyorum şu ana kuzusu evin küçük oğlu modundaki erkeklere de ya. Bi tanesi de benm başımda canım Rabbim bize önce sağlam bi sabır sonra da kolaylık versin inş. Ya evlendirmişin oğlunu daha ne karışır durursun evine eşiyle olan ilişkisine. Bence sen eşinle açıkça konuş biz daha yeni evliyiz evet illaki ailen misafirimiz olacak ancak gecenin körüne kadar ağırlamak beni çok yoruyo bizimde bi düzenimiz var saygı duymaları lazım de.Hemen pes etme.Belliki eşin ailesiyle snn aranda napıcanı nasıl idare ediceni bilemez halde şuanda. Bu durumda tek çare kocana ailesinden şikayetçi olsan dahi bunu tavırla tepkisini alıcan şekilde değilde yumuşak dille söyle.EVİNİZİN kurallarını eşinle ortak kararlar alarak çizin buna ailesinin burnunu sokmasına hakkı yok. Daha çok yeni evliliğiniz.Kocanı ailesinden sıyırıp avcunun içine alman için en doğru zaman. Duygularından çok mantığınla davran bu konuda canım

cnm öyle bisi desem cwbı belli zaten : napım bızımkıler 11e kdr markette duruo anca o saatten sora gelebılıolar dicek we dioda zaten.. foruma giremedigim süre icerisindede ztn okdr cok yuklenme oldu kı aılesı sayesnde artk dayanamayıp hollandadan teyzemi cagırdm saolsun oda hemen geldı sahıpsız kalmayım diye.. tabı buda kaynanama fırsat oldu.. kaynanam teyzem gelmeden once geldı bı kac gun bızde kaldı kayınpederım memlekete gittigi icin tatile.. bu bı kac gun ıcınde elmden geldıgı kdr kosusturdum ona yaranabılmek ıcın.. ama maalesef teyzem gelir gelmez beni teyzeme sikayet etti.. :) ben bısı bılmıomusum cahılmısım yok ewımdekı dolabın rengı boyatılcakmıs baska odaya koyulcakmıs.. we ben sınawlarım ıcın hollandaya donmek zorundayım bu ay sonunda.. kaynanamda bunu fırsat bılıp bana : orda cok durma kocan ewe baska karılar getırır gorursun ben oglum yapmaz dıyemem erkektır dedı :) mutfakta esıme karsı beni doldurdugunu duydum mutfagımdakı tavaları nasıl koydugumun bıle lafını yapıodu :) neymıs kullandıktan sonra posete sokup yerıne koycakmısım parayla alınıomus bu, teyzem benı yonetmeye calısıomus yuwamızı yıkcakmıs benı doldurup ezılme fln dıyerek.. teyzem hatta soyledı bız bu kızı sıze ezın dıyemı verdık burda anası babası yok basında neden boyle yapıosunuz sen gelsen hollandaya bız sana sureklı kotu dawransak hakaret etsek sen naparsın ezdırme karını kımseye dıye.. esımde cwp olarak ( annem kotu bı kaynana degıl teyze pıskolojım cok bozuk ıs yuzunden laf kaldırmıo kafam artık dedı we konu kapandı.. annesı gecen geldıgınde bız uyuyoken esımı uyartmak ıcın yatakodasına bıle girdi sabahın 7sinde marketı acsın diye :S iyi dawransam olmuyo uzak dursam olmuyo

cnm öyle bisi desem cwbı belli zaten : napım bızımkıler 11e kdr markette duruo anca o saatten sora gelebılıolar dicek we dioda zaten.. foruma giremedigim süre icerisindede ztn okdr cok yuklenme oldu kı aılesı sayesnde artk dayanamayıp hollandadan teyzemi cagırdm saolsun oda hemen geldı sahıpsız kalmayım diye.. tabı buda kaynanama fırsat oldu.. kaynanam teyzem gelmeden once geldı bı kac gun bızde kaldı kayınpederım memlekete gittigi icin tatile.. bu bı kac gun ıcınde elmden geldıgı kdr kosusturdum ona yaranabılmek ıcın.. ama maalesef teyzem gelir gelmez beni teyzeme sikayet etti.. :) ben bısı bılmıomusum cahılmısım yok ewımdekı dolabın rengı boyatılcakmıs baska odaya koyulcakmıs.. we ben sınawlarım ıcın hollandaya donmek zorundayım bu ay sonunda.. kaynanamda bunu fırsat bılıp bana : orda cok durma kocan ewe baska karılar getırır gorursun ben oglum yapmaz dıyemem erkektır dedı :) mutfakta esıme karsı beni doldurdugunu duydum mutfagımdakı tavaları nasıl koydugumun bıle lafını yapıodu :) neymıs kullandıktan sonra posete sokup yerıne koycakmısım parayla alınıomus bu, teyzem benı yonetmeye calısıomus yuwamızı yıkcakmıs benı doldurup ezılme fln dıyerek.. teyzem hatta soyledı bız bu kızı sıze ezın dıyemı verdık burda anası babası yok basında neden boyle yapıosunuz sen gelsen hollandaya bız sana sureklı kotu dawransak hakaret etsek sen naparsın ezdırme karını kımseye dıye.. esımde cwp olarak ( annem kotu bı kaynana degıl teyze pıskolojım cok bozuk ıs yuzunden laf kaldırmıo kafam artık dedı we konu kapandı.. annesı gecen geldıgınde bız uyuyoken esımı uyartmak ıcın yatakodasına bıle girdi sabahın 7sinde marketı acsın diye :S iyi dawransam olmuyo uzak dursam olmuyo

Allahım bu nasıl bi kadın bu nasıl bi koca. Allah sana kolaylık versin ama herşeyden önce sabır versin.Ya ben anlamıyorum zamanında sen de evlendin sende ele karıştın her kadın bu konuda zorluk çeker -ki anne olarak destek olucana utanmadan bi de bu denli aleni şekilde huzursuz ediyosa seni Allah o kadını ıslah etsin :S

Benmi çok fazla ileri düsünüyorum, bilemiyorum ama acaba diyorum esinizin ailesi sizi biktirip sizin yurt disina tasinmasinimi istiyor? Hani kim bilir ilk plan öyledi ve olmadi?
Ayni fikirdeyiz:)
bende türkiyeye aşık bi insan olarak geldim cok hayallerle ama suan donmek istiorum esimde bi gidelim dio sonra dedigim gibi degisio ama oraya gitsede türkiyeye annesigile her ay 300 euro yollarmış kendini gittigi icin suclu hissetmemesi icin.. cok mutlu oldum herseyin duzeldigine inş. bizde atlatırız bi şekildede bende bi gun yazarım senin yazdıgın gibi :(
Bence güçlü olmaya çalış, eşine onun için oraya gelip herşeye katlandigini söyle. Beni kendine dahi ezdirmemeye çalış. Eyer birisi bana sinsice saldırmaya çalışıyorsa ( ailesi) beni korumak zorundasın de! Herhalde yukardaki arkadaş haklı! Bunların aklı fikri yurt dışı. O ailesinr bk her ay 300 eu yollar. En az 600 tl demek. Kendisi nerde kazanacaki okadar rahat yolaya bilecek. Yurt dişini okadar gözünde büyümesin. Bu süt kokulu ayaklarinida buraksin. Kocaman marketleri var, hala annecigim, babacığım ne yapar diyemi korkuyor. Ailesi eşinize güvenerektenmi açtı o marketi? Birini bulsunlar markette, çalışsın. Bak senin yapman gereken;Eşini kendi mesleyine yöneltmen.Boşunami meslek sayibi oldu? Markete pek geluşecegini düşünmediginj söyle. Sana yazık de. Ayrica eyer o marketten kurtarirsan.. ailesinden biraz daha uzaklaşmış olur.Ailesi ilede eşin anlaşsin. Her cuma aksami size gelsinler. Onun dışında herkez kendi evine. Bak sen korkma! Eşine kötü olmayayım diye susmak asıl senin sonun olur.Eyer eşin iyi niyetli ise, seni anlayacaktir.

Ayni fikirdeyiz:)Bence güçlü olmaya çalış, eşine onun için oraya gelip herşeye katlandigini söyle. Beni kendine dahi ezdirmemeye çalış. Eyer birisi bana sinsice saldırmaya çalışıyorsa ( ailesi) beni korumak zorundasın de! Herhalde yukardaki arkadaş haklı! Bunların aklı fikri yurt dışı. O ailesinr bk her ay 300 eu yollar. En az 600 tl demek. Kendisi nerde kazanacaki okadar rahat yolaya bilecek. Yurt dişini okadar gözünde büyümesin. Bu süt kokulu ayaklarinida buraksin. Kocaman marketleri var, hala annecigim, babacığım ne yapar diyemi korkuyor. Ailesi eşinize güvenerektenmi açtı o marketi? Birini bulsunlar markette, çalışsın. Bak senin yapman gereken;Eşini kendi mesleyine yöneltmen.Boşunami meslek sayibi oldu? Markete pek geluşecegini düşünmediginj söyle. Sana yazık de. Ayrica eyer o marketten kurtarirsan.. ailesinden biraz daha uzaklaşmış olur.Ailesi ilede eşin anlaşsin. Her cuma aksami size gelsinler. Onun dışında herkez kendi evine. Bak sen korkma! Eşine kötü olmayayım diye susmak asıl senin sonun olur.Eyer eşin iyi niyetli ise, seni anlayacaktir.

Ayni fikiri paylasiyoruz. Ben ne yapar, ne ederim, asli esim ile beraber geri yurt disina gitmem. Beni koruyamiyan bir adami ne yapim? Onun ile beraber yurt disina çikmak onun için bir ödül olmus oluyor.

Ayni fikiri paylasiyoruz. Ben ne yapar, ne ederim, asli esim ile beraber geri yurt disina gitmem. Beni koruyamiyan bir adami ne yapim? Onun ile beraber yurt disina çikmak onun için bir ödül olmus oluyor.

kv yurtdışına gitmemizi istese orda kimse doldurmadıgı ıcın esımı zaten mutlu oluruz ama onlar burda olsunlar elimizin altında kalsınlar oğlum hergün benle ilgilensin istiyo.. gecenlerde teyzem kv damadımızıda goturebılırsek goturmek ıstıyoruz yanımızda orda denesınler demiş cvp olarak ben bilmem kendisi bilir vize almakta zorlastı oraya ama allahtan yesilpasaportum var demiş kv.. sonra eşim yanına markete gittiginde eşime aglamıs ben senın gıtmenı ıstemıyorum gıtme diye :S.. banada gittiginde cok durma sonra eve baska kadın getirir gorursun, oglum yapmaz diyemem erkektir yapar dedi.. ve ben gelecek hafta 1 aylıgına gitmek zorundayım hem okulum için hem bayramda annemle olabilmek için.. geçenlerde kaynanam bize geldi teyzeme hoşgeldin için.. hiçbirşey yapmamama rağmen beni şikayet etmeye başladı yok ben hiç bişey bilmiyomuşum yok bilmem ne.. hatta bi ara bize misafirlige geldıklerınde yemek fln yapmıştım islim kebabı vs. ( kv gitmiş evsahibime dışardan yemek ısmarlayıp ben yaptım dedıgımı soylemış.. eşimede 2 patlıcan kızarttı ıcıne bi kofte koydu yoruldum bugun dıye laf yapıyo demiş oysaki o gun gece 3e kadar hizmet etmiştim onlara hasta olmama rağmen..) bi yandan gitmek için can atıyorum ailemi çok özledim bi yandan çok korkuyorum ya ben yokken ailesi daha çok doldurursa eşimide tümden huzurumuz kaçarsa naparım..

2 ay yani 8 hafta...

Bu kadar çok şey bu kadar kısa sürede nasıl oldu?

Ben çok takıntılı değilim buzdolabı vs... konusunda. İşe gittiğimde kv evimde tek başına kalır. Nereyi karıştırırsa karıştırsın takmam açıkçası.

Eşin çalışmıyor mu? O saatlere kadar nasıl babasıyla vakit geçirebilir ki?

Birlikte çalışıyorlarsa kp nin bu tip talepleri olabilir. Evliliğin oturdukça düzelir inşallah.

İş eşinde bitiyor ama sende çok uzak durma eşinin ailesinden. Hep ben adım attım diyorsun. İki ayda ne olmuş olabilir ki? Bence kendinide yoklamalısın...

Son düzenleme:
Back
X