Esimin ailesi ve beni rahatsiz eden seyler....

laledemirci55

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
177
7
11
Samsun
Merhaba hanimlar sorunlarimi kendim cevap bulamadim ve sizlere sormak istedim...

Sorun esimin ailesi ve emrivaki davranislari... bi gece esimle gec yemek yedik ve esime telefon geldi kayinvalidemden yarin bizim yakinda isleri varmis alisveris yapacakmis (bizim ev biraz uzak kaliyor onlara) aksam yemegine size geliriz lale hicbirsey yapmasin gelince biz yapariz dedi...ben geliriz kelimesinden ailede olan 4 veya 5 kisi anladim ama sonra ögrendim ki 15 kisi geliyormus...nasil yetistirecegim diye telasa kapildim geceden...temizlik yemek düsünceleri sardi aklimi...esim tedirgin oldugumu anladi ve beni yanlis anladi...ailesini istemiyorum gibi bi tavir aldi bana...ama onu konustuk hallettik sonradan ama benim icim hic rahat degildi...sorular aklimda ucustu hep neden beni aramadi diye? sonucta evde temizlik yemek yapan benim... ben gelmesinler diye düsünmedim ama bir kac gün önceden haberim olsaydi daha iyi hazirlik yapardim...gelecekleri gün sabahtan aksama kadar cok yoruldum beni kayinvalidem esimin kuzenleri...vs eltim hic kimse aramadi... birsey lazim mi diye...bende herseyimi hazirladim yaptim...sonra kapi caldi geldiler sok oldum tabiki...kayinvalidemin komsusu bile gelmis...arabada yer varmis sebebiyle...kendimi cok kötü hissettim... kizlar siz ne yapardiniz?? hadi bir kez oldu bir sefer daha böyle olmasini önlemek icin ne yapardiniz?

Lale...:18:

Abo bu ne ya 15 kisi yle gelmekte neyin nesi. Ha bide bu erkek analari ogullarini arar gelinini degil. Benimkide oyle bisey varsa kocami arardi beni degil. Sanki o evde temizligi duzeni yemegi oglu yapiyo. Ne istir bu anlamadim gitti. Bide kendileride kadin biliyolar misafire hazirlik kolay degil. AMA bunu yapma sebepleri oglumun evi senin degil mesaji vermek.
Yada seni hazirlik siz pis basacak digerleriyle dedikodunu yapcak ondan arayip detay vermemis. Insan bir isi icin yaninda tum akrabayi komsuyu gezdirirmi sence bariz hepsini evini tanitmak onlari sana agirlatmak hizmet gordurmek icin getiriyo
Bunu engellemenin tek yolu gelecek te bidaha olmamasi icin esinle konuscan kilit onda dicen Ben emrivaki sevmem gelecek misafirinde seni degil beni haberdar etmesi gerekir falan de.

ya cnm sorma ya sinirlerim öyle bozuktu ki agladim gün icersinde hazirlik yaparken aynen bunlari düsündüm bende bilerek yapildigini.... konusmam layim ama nasil anlatacagim yanlis anlamasini istemiyorum ki....

ya cnm sorma ya sinirlerim öyle bozuktu ki agladim gün icersinde hazirlik yaparken aynen bunlari düsündüm bende bilerek yapildigini.... konusmam layim ama nasil anlatacagim yanlis anlamasini istemiyorum ki....

Zaten simdi soylemiyceksin bisey sen elinden geldigince Evini temizle.hazirlik oldugu kadar yap. Gelince hazirligini begenmeyen laf sokan olursa dersin anne sen ogluna demisin ya lale bisey yapmasin gelince beraber yapariz diye daha dun haberim odu hazirlanamadim yeterince keske beni arasaydin bi kac gun onceden dersin. O kirilir bu kirilir konusamam dersen bu daha baska hic Boyle devam eder ve suna emin ol bilerek yapiliyo teftise geliniyo ona gore davran. Su gunu atlat sonra gelcegi dusunursun AMA bastan mesafe koymazsan oyle gider

haklisin canim cok dogru ben yapacagimi biliyorum....

Aynısını eşimin akrabaları da yapardı... Sorun gelmeleri değil eşimi arayıp söylerlerdi... Bende eşimle tartışıp doğrusunun beni aramaları gerektiğini söyledim oda onlar aradığında ben bilmiyorum eşimi arayıp sorun diyerek önüne geçti sizde böyle yapabilirsiniz?

Evet canim konusacagim...kesin kararim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bakın diğer yanda konuşamam, gelin istemiyor derler diyen sizsiniz burda konuşcam kesin kararlıyım diyen sizsiniz...
Neyse ben yanlış anlamış olayım, bana ne

Eşinin ailesi bu şekilde yaşıyorsa,bu durum eşine tuhaf gelmez.
Dolayısıyla senin söyleyeceklerin tepkisine neden olur.
Önce sıkıntını eşine uygun bir dille anlat.Kendi ailendeki misafir adabından sözet.Tabii kıyaslamaya ve eleştiriye girmeden yapmaya çalış.
Yoksa ailemi istemiyorsun,kırk yılda bir geldiler laf ettin gibi sözlerle karşılaşırsın.

evet bu konu cok hassas dikkat edilmeli....ama konusmam lazim cünki aliskanlik haline gelsin istemiyorum kesinlikle

sagolun ama cok ters yaziyorsunuz... yanli yanlis anlasilabiliyor...

yanlış anlıyorsanız o da sizin sorununuz bana ne... Bakın açıkla aları okursanızen azından aynı olan konunuzun birini kapattırmanız gerekeceğini anlarsınız. Ayrıca ben eşiniz yada kayınvaldeniz değilim, ters geliyorsa yazdıklarım yazmazınız, okuduğumu anlayacak kadar kafam çalııuyor, hadi yolunuz açıkolsun

bence boşvermeyi kendini ve eşini üzmemeye çalış.. 15 kişi pat diye geliyorlarsa aç kalıp, oturacak yer bulamamayı göze almışlardır elbet.. elinden ne geliyorsa onu yap.. güleryüzle ağırla gerisini boşver.. yüzün gülünce eksikleri laf edemez hiç kimse.. sen de yorulma aranı da bozma.. tek problem emrivaki gelişler ise tabi.. onlar sana gelmemiş zaten onlar kalabalık oturacak dinlenecek yer aramışlar bence.. gelsin otursunlar he he de gitsinler.. yine beklerizzz haydi gülegüle de kapa kapını..

sizinde yolunuz acik olsun.....

bu nasıl yorum ya şok oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…