Eşimin Ailesi yardım...

Esra25-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2019
64
27
38
31
Merhaba, ben 2 yıllık evli bir bayanım.Eşimle üniverstede tanıştık o köyde ve kapalı bir kültürle büyümüş ben ise şehirde büyümüş biriyim .Kültür farklılığımız olmasına rağmen evlendik.Düğünüm köyde oldu 2 gün üst üste ve yemekli oldu köy meydanında .Köyün adetlerini önceden duyuyorduk altının bonkörce takınıldığı bir köy diye anılıyor ve buna rağmen erkek tarafı bana 2 tane bilezik taktı 2 bileziğin toplam fiyatı 300 tl .Ben borçlarının olduğunu öğrenince sonrada takılır dedim ailecek ses etmedik ama borçlu olan kişilerde 2 gün üst üste düğün yapmışlardı kafamızı kurcalamıştı o zaman ve niye doğru düzgün bana altın takmadıklarına dairde bi açıklama yapmadılar bize eşim borçdan ötürü takılmadı dedi.Bu sene de doğumum oldu özel de doğum yaptım ve doğumhane hastane masraflarını benim babam karşıladı.Eşim tarafı bana yine doğumdan sonra hiçbirşey takmadılar niye takmadıklarına dair bir açıklama yine yapmadılar.Kayınbabam ucuz bir bebek beşiği ve bebek arabasını almıştı.Her yaptıklarını da devamlı söyleyip yüze vuran insanlar biz bunu yaptık şunu aldık diye.Ben de kayınvaldemle yalnızken bebeğin sünnet mevlüdü mevzusunda kurban eti kesip dağıtmayı düşündükleri için ..borçlarınız varken kurbana gerek yok dedim her geleneği uyguluyor musunuz deyince evet kızım dedi..ee bende doğum yapan kadınada altın takılır ama takmadınız dedim .Bana cevaben bizdede beşiği kız tarafı alır kızım dedi vs.Ben tabi çok kötü oldum.Düşünün uçan kuşa borçları var ne eksik varsa biryerden bulup buluşturup alınıyor herşey ama bana hiçbirşey yapılmıyor üstelik açıklamada yapmıyorlar.Birde sürekli görüntülü arayıp bebeği göstermemi istiyorlar bebeğe aşırı bağımlı oldular.Bende bu durumdan rahatsızım sürekli bize gelmek istiyorlar.Bu arada kayınbabam bizim evimizin beyaz eşyalarını almıştı ama ödemediği için icralık oldu ve eşimde kefil olduğu için eşimin maaşından kesinti oluyor ve kayınbabam yine bu kesintiyi ödemiyor bize..Napcağımı şaşırdım eşim arada kalıyor hep.Sizce nasıl davranmalıyım kendimi değersiz hissediyorum

Eşiniz ne aldı size, ne bileyim doğum yapan kadına esas eşi takar takıştırır, hediye bi şeyler diye biliyorum.
Kp-kv filan da gönlünden kopanı yapar yani çok da mühim değil, alsınlar dursunlar bebeğinize işte beğendiğinizi kullanır, beğenmediğinizi değiştirirsiniz, hiç yapmamalarından iyidir.

2 bilezik nasıl 300 TL oluyor?

Beyaz eşyayi ödememeleri haricinde bir yanlışları yok bana kalırsa. Onda gerçekten ödeyemeyecek durumdalar mi değil mi bilmiyoruz.

Beşik ve araba almışlar bebeğinize onları da ucuz diye beğenmemissiniz.

Aileniz doğum masrafını karşılamış ama bu onlarında sorumluluğu değil eşinizle sizin yapmanız gereken şeyler.

Ailelerinden düğün, çocuk diyerek sürekli beklenti içinde olmaya gerek yok. Beklediğiniz olmayınca dert sahibi oluyorsunuz böyle.

Varmış öyle bilezikler, ben de düğünümde öğrendimdi. Millete "Bilennzik taktık" diye göstermek için çeyrekten ucuz, ısırdın mı yamulan bilezikler oluyor yapıyollağmış öyle. 6-7 sene önce filan tecrübe ettimdi, oynarken kolumda babamların taktığı bilezikler ezmiş de yamulmuşlar.

Tırnağın varsa başını kendin kaşı bu kadar basit.

Benim verceğim cevabı yazmışsınız teşekkürler

Sizin de ailenizin durumu olmayabilirdi kimsenin sizi özel hastanede doğum yaptırırız kızım diye gelin almışlığı yoktur diye düşünüyorum. Beyaz eşya muhabbetinde yanlışları var. Beşik ve arabayı alırlarken de beğenmedim diyebilirdiniz . Bi de iki bilezik 3000 bile olsa yoq artık diyeceğim .

Babanlarin taktiği bilenziklerin kurbanı olmuş zavallılar

Hergüne yeni bir bilgi köşemi bugünde doldurmuş oldum, çok şükür

Ne sizin aileniz ne eş ailesi bir şey yapmak zorunda. Çocuk sorumluluğunun altına girdiyseniz hastane masrafını, beşiğini, arabasını ıvırını zıvırını bir dünya detayı siz düşüneceksiniz ve bunlara yetebilecek maddi imkanda olacaksınız. Aileler gönüllerinden koparsa yardım ederler

Eşinizin ailesinin maddi durumu kötü anladığım kadarıyla. Pintilik falan değil yani bu. Köyde yaşadıklarını da söylüyorsunuz. Evlenirken sadece siz evlenmiyorsunuz aileler de evleniyor maalesef. Bilezikler çocuğunuza altınlar beyaz eşya takımları istiyorsanız ailenin maddi durumunu da bir kriter olarak belirlemeliydiniz. Para yoksa ne yapabilirler ki? Kendinizi değersiz hissedip üzülmenizi gerektirecek bir durum yok, ellerinden bir şey gelmiyor olabilir

Doğum masraflarını neden babanıza ödettiniz, özel de doğum yapacak gücünüz yoksa devlette yaparsın. Beşik ve araba almışlar daha ne olsun. Herkes imkanı dahilinde birşeyler yapar. Sürekli beklenti içinde olmazsanız hayat daha kolay olur. Eşinizin de başını yemeyin, ne yapsın almadılarsa

Benim verceğim cevabı yazmışsınız teşekkürler

Ne diyeyim gülünecek bi hal, onu takacağına bi çeyrek tak bari değil mi? Ya da takma yani bi şey ne bilim. :)))
Geçen "Trabzon burma, Antep sarmalı" bi konu vardı, "Onu da bulamayanlar var la şüqürsüğz!" diye bağıracağdım zor tuttum kendimi eheheh.

Neyse çok dillendirip, sorun edilecek mevzular değil bunlar. Eşiniz bonkör olsun size, bir olun kazanın yapın. Gelen hediyeyi de teşekkürle karşılayıp geçin yani beklemeyin bi şey öyle, gereksiz sinirlendiğinizle kalırsınız. Kurban eti mi, kessinler dağıtsınlar, beşik mi alsınlar işte takılsınlar kafalarına göre. Bebeğinizin tadını çıkarın, böylesi şeylere gerçekten değmez. Sürekli bir şey yapsalar belli olmaz bu kez de "Biz bunu yaptık ettik, bilmem neler taktık yaptık" diye yönetme-söz söyleme hakkı görürler, bırakın işte siz yapıyorsunuz kimse de karışamaz ne güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…