Eşimin Ailesi yardım...

Babanlarin taktiği bilenziklerin kurbanı olmuş zavallılar

Hergüne yeni bir bilgi köşemi bugünde doldurmuş oldum, çok şükür

Bana taqıl hayatını yaşa Yabanım eheh

Ya onun hikayesi de bi ayrı, kpin çok yakın arkadaşları varmış bir iki godamanlardan, takan da onlar ha. Hani maksat şanımız yürüsün hesabı, bilezik taktık mı taktık işte, herkes de gördü hani koluma bilezik takılıyor, "Vaayy Hassağn ağbeyy bilenzik taqtı arkadaşın geline" dendi mi, dendi ok. Daha koluma geçerken yamuldulardı yahu o derece. Takma arkadaşım yani ona gerek mi var, onu takacağına bi yüzlük tak nakit nasıl lazım o sıra, soydular soğana çevirdilerdi bahşiş de bahşiş de bahşiş... Yether kalmadı diye bağırayazdık eve girerken. İnsan pastasını keseceği dandik bıçağa kadar para öder mi arkadaşım ya? hhahaaha
Soygun ya ayıbtır ya...

Kardeş bu kadar sıkıntıysa maddi durum başta fakir aileye gelin gitmeyecektin. Bir laf var “ babanızın fakir olması sizin suçunuz değil ama kayınpederinizin fakir olması sizin suçunuzdur. “
Yani eğer aşkı sevgiyi tercih eder, her şeyi göze alırsan istediğin insanla evlenir, kendin yapar kendin biriktirirsin.
ha ama ben evleneyim yine de nasılsa para işi hallolur, yok köy düğünleri çok bonkörmüş öyle duydum vs diyip yine de beklentiye girersen tüm suç senin olur. Kimse kimseye bir şey yapmak zorunda değil, belli ki ceplerindeki beş liranın hesabını yapan insanlar, olsa zaten takar sonuçta kendi çocuğu var işin içinde. Ama yoksa ve adam beyaz eşyadan dahi icralık olduysa ne yapacaksın canlarını mı alacaksın insanların?

300 liraya ancak sahte bilezik takilir..siz esiniz ile evlisiniz kp ve kv ile degil..esiniz evlenmeyi biliyorsa masraflarinida bilmeliydi..

Kimse sizin kolunuzu bileziklerle doldurmak zorunda değil. Eşinizin ailesi çok zengin de olsa takma zorunluluğu yok. Çok istiyorsanız çalışıp biriktirin kendi altınınızı kendiniz alın. Ohhh ne güzel yattığınız yerden altın isteyin.

Ayrıca kimse sizin evinizin ve çoçuğunuzun masraflarını da üstlenmek zorunda değil. İçlerinden geliyorsa yaparlar beklentiye girmeniz çok saçma

Benim esimin Aileside bunlarin hicbirini yapmadi. Hatta evimize bir iki mobilya alacaklari yerdi kendileri tasindi ve kendilerine yeni ev düzdüler dügün arefesinde.

Size tek tavsiyem baskalarinin yapmadigi seyler icin bir de siz kendi moralinizi bozmayin. Hickimseden beklenti icerisinde olmayin. Beklenti hayal kirikligi demektir.

Maalesef cogu damat evi öyledir. Kabul edin. Sizinle ilgisi yok bununda farkina varin. Sayginizi koruyun. Para icin kimseyede gönül koymayin. Gönlünüz genis olsun. Paraya tenezzül bile etmeyin. Insanin kendi yaginda kavrulmasi cok kiymetlidir.

Hicdegilse cocugunuzu cok seviyorlar buna burun kiviracaginiza mutlu olun cocugunuz adina.

Çocuğu ben yaptıysam kimseden beklentim olmaz ne münasebet ailem ve ya eşimin ailesi hastane masrafını ödeyecek ben eşim öncesinde kendimizi ayarlarız sonuçta doğum bir anda olan bişey değil gebelik süreci 9 ay paramı biriktirir param yoksa da özel hastaneye gitmem çok çok zor durumdaysam da çocuk olayını ertelerim bu beklentiyi anlayamıyorum ayrıca evlilik öncesi ne kadar altın takılacak keşke konuşsaydınız şimdi bu kadar sorun olmazdı

konu sahte mi ya.. iki bilezik 300 lira olmaz iki sene once..
ayrica borcu olan iki gun dugun yapti diyorsun da.. ciragan sarayini tutmamislar. koy meydaninda bir calgi takimi ayarla, bir hayvan kes etli pilav dök millete, plastik sandalye kirala tamam alsana dugun.. maliyeti ne olur bunlarin..
devamini okumayacagim sanirim.

Dogumda hastane parasını başkasından bekleyen insan cocuga maddi olarak nasıl bakar bilemedim...bebegin masraflarını yaninda özel hastane parası çok laf edilecek bir şey değil bence.
Eşinin ailesi gösteriş için hersryi yapiyor sana değer verdiklerini zannetmiyorum. Paraları yoksaa nasıl altın taksinlar daha beyaz eşya borcunu odeyememisler paralari yok daha nasıl bir açıklama bekliyorsunuz ben anlayamadım

Çocuğu göstermeyin onlara göstermezdim ben olsam. Herkes takmak zorunda değiller demiş de ne demek zorunda değiller kurban kesmeyi biliyorlar ya pislikler Ozaman tamamen mütavazi şekilde olurdu hersey kimse laf etmezdi tek dertleri pis gırtaklarını doyurmak bunların. Ondan sonra da cocuğu sevmeye hakları yok 300 TL ne be utanmazlar saygısızlar

Bileziklerin fiyatı baya konuşulmuş onu atlıyorum ama benim gözlemlediğim şey şu, aileler çocukları kendi sevdiği kişi ile evlenmek isteyince hiçbir şeyi özenerek yapmıyor. Baştan sağma ve eksik yapıyorlar defalarca şahit oldum (kendim de dahil) eğer sonradan eltiniz olur ve görücü usulü ile bulurlarsa ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Kız tarafı ağzına tükürse Yarabbi şükür diyorlar herşeyi tastamam yapıyorlar ilginç.
Bunun dışındaki konularda ise eşinizin ailesine denecek hiçbir laf yok çünkü bunlar karı kocanın sorumluluğunda olan konular benim de ilk çocuğum özelde doğdu biz ödedik. İkinci de maddi olarak göze alamadım devlete gittim. Kocaman insanlarsınız artık ailelerden birşey beklemeyi bırakın. Bu konuda size tavsiye edeceklerim bunlar.

Bazı ailelerde (eşimin ailesi dahil) ayranı yok içmeye mantığıyla, dostlar alışverişte görsün mantığıyla çok yaparlar o gösterişi. Düğünden sonra kalakalırsın. Bizim düğün masraflarını dahil kuruşuna kadar biz ödedik. Onlardan gram bi şey görmedik. Sizin düğününüzü yaptılarsa en azından o da iyi bi şey. Biz zırnık görmedik. Artık onlardan bi şey beklemeyin onlar da sizden beklemesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…