Eşimin Ailesi yardım...

Bilezikler ne kadar ince olursa olsun 300 tl olamaz. Altının gramı 210 civarı şu hesapla bileziklerin tanesi 0.75 gr olmali ki 300 tl olsun ,ki Oda mümkün değil 1 gr dan bile düşük bilezik mi olur. Ayrıca kimse size bilezik takmak zorunda değil, düğün mevzusu ise köyde düğünsüz evliliği yadirgadiklari için mecburen yapılıyor. Yemekli demissiniz ama köy düğünlerinde köy kadınları toplanır yemeği hep beraber yapar lokanta falan tutulmaz doğal olarak cokda masrafı olmaz. Sizin planlayıp doğurduğunuz bebege insanlar altın takmak zorunda mi? Hele ki ÖZEL hastane masrafını karşılamak zorunda hiç değil çok prensesseniz kendi paranızı ödeyip gidin özele paranız yoksa devlette aynı işi yapıyor hemde bedava . Konu baştan sona maddiyat ya icim şişti . Adamlar araba ,beşik almış onada burun kivirmissiniz zaten.

Doğum yaptığım hastaneyi bile benim ailem ödeyecekse benim koca diye aldığım adam ne işe yariyor diye düşünürdüm yerinizde olsam. Kv, kp en son üzüleceğim şey ancak olurdu bu durumda.
Ailesinin durumu belliymiş. Adamlar beyaz eşyayı bile ödeyememiş siz ucuz beşik ve araba aldılar diye burun kıvırıyorsunuz. Eşinizde baba olsaymış o alsaymış en iyisini en kralını. Çocuğu yaparken iki kişisiniz ama çocuğun masraflarına gelince bütün sülale el atsın. Oldu! Sizin yaşadığınız şehirin kültürü böyleyse o ayrı tabii.
300 tl lik bilezikte ne olakı, altının gramı 2 sene önce 300 lerdeydi zaten.

Bileziklerini fiyatını yazarken 1-2 sıfır falan unuttunuz sanırım. Zira 2 yıl önce dahi 300 liraya 2 tane bilezik alınmıyordu. Ayrıca adamlar içinden geleni takmış, durumları buna yetmişte takmış daha ne yapsınlar? Siz hatalısınız, bu kadar maddiyatçı olmayın yahu. Eşinizin durumu yoksa evlenmeseydiniz, madem uçan kuşa borçları var neden adamlara beyaz eşya aldırıyorsunuz? Ayrıca neden kesintiye ödesin, beyaz eşyalarınızı gelip onlar mı kullanıyor? Hayır. Ee o zaman? Maddiyat uğruna torunlarını mı göstermek istemiyorsunuz, çocuk sizin çocuğunuzsa eşinizinde çocuğu, görmek isteyenlerde eşinizin ailesi. Hiç şehirde büyümüş gibi değil zihniyetiniz,hayatınız maddiyat olmuş. Bu arada benden bir tavsiye bakamayacağınız çocuğu yapmayın,zira bebeklik dönemi çocuklarınn en masrafsız zamanları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayınvalidenize kayınbabanıza güvenip mi çocuk yaptınız ? Eşinize tepkili olmanız gerekiyor eşinizle yaptınız o çocuğu . Nedemek babam ödedi ? Hastane masraflarınızı ödeyemiyecekseniz bebek bekleseydi . Hiç birşey almak zorunda değiller beşik ve size hediye dahil , size hiç takı takmak zorundada değiller .. eşinize gelkili olun ailesine değil .

İnsanlarda gerçekten para olmayabilir ne var bunda.Madem maddi anlamda birşey yapılmaması sizi değersiz hissettiriyor evlilik kriterinizi ona göre belirleseydiniz.İnsanlar torunlarını hergün görmekte isteyebilir.Kayınpederimin epey bir mal varlığının olduğunu biliyorum bir kez bile beklentiye girmedim bence sizde girmeyin yoksa mutsuz olursunuz

Neden sürekli beklenti içerisindeniz birilerinden? Siz eşinizle mutlu olduktan sonra bunlar çok boş şeyler. Köydeki düğünün masrafı da 10bini geçmemiştir zaten. Ve mecburen yapılır o tarz yerlerde. Size altın taksalar ne olacaktı hayatınızda ne gibi bir değişiklik olacaktı.
doğumunuzu ailenize yıkmanız çok saçma. Durumunuz yoksa gider devlette yaptırırsınız. Kayınvalidenizin yüzüne yüzüne altın istemeniz çok saçma. Kadın kurban kesmek istemiş. Kendi borçu kendi bütçesi sizi hiç ilgilendirmeyen konular.
Üniversite okumuşsunuz hayatı kendinize zehir etmeyin boş şeylerle.

Köydeki insanlar yıllarca başka insanların düğünlerinde yemek yedikleri için çoğu zaman yoktan var edip o düğünleri yemekli yaparlar. Yoksa dedikodudan o köyde çok bunalırlar ben o kültürü bildiğim için makul karşıladım.

Size takılacak olan iki bileziği beğenmediyseniz onun hesabını o zaman soracaktınız şimdi tekrar tekrar açmaya hakkınız yok.

Erkek ailesini hatalı bulduğum yönler var ama doğum paranızı niye aileniz karşılıyor siz hep böyle her masrafınızı aileler karşılasın diye mi evlendiniz? Siz de çalışın kendi ayaklarınız üzerinde durun bi zahmet.

O şunu taktı bu bunu taktı olaylarını geçin artık. Doğum yaptım bısey takmadılar va bunları da geç. Ailelerde kimin durumu daha iyiyse o yardım eder veya ikiside etmez. Bunları dillendirme. Benimkiler yaptı onunkiler yapmadı. Bunları eşine sürekli konuşursan ne geccek eline?? Adamların borcu varmış zaten belki yapamadılar olmadı yani. Veyahut kıyımsızlardır durumları vardır ama yapmamışlardır. Bunları önemseme kendi evliliğine bak çocuğunun tadını çıkar. Onların da torunu arayıp görmek istemeleri normal değil mi ? Herşeyin lafını gazla yapıyorsun gibi geldi bana.

Bak gelenek dersin bol bol altın eşya istersin, 40 gün kırk gece düğün istersin, ev istersin araba istersin, çocuğun bez parasına kadar versinler beklersin amenna. Ama gelenekte eş ailesine A kalite hizmet de var ciğerim. Her hafta temizliğe gidecen mi, kaynananın misafirlerini ağırlayacan mı, kayınpederin çayının şekerine kadar karıştıracan mı? Altın salkım gelenekse bu da gelenek.

Kayınvalidenin evinde kınasına kadar yaptırıp haftada bir gün yemeğe çağrılınca ortalığı birbirine katıyorlar. Hizmeti geçtim haftada iki saat göreyim dese eş ailesi tü kaka oluyor. Ben de yemekli düğünle evlendim, şehirdışından gelen tüm misafirlerimiz doydu diye çok memnun olmuştum, ya insan memnun olur bu senin de düğünün ama ona göre saçma sapan bi törenle evlensin erkek ailesi rezil olsun ama kolunda 25 bilezik olsun. Tam çıkarcı zihniyet.

Öfff ne eş aileleri var millette. Bizim gaynana da bizi soyma planları yapsın anca. Bi insanın oğluna ettiği en büyük hayır kız istemek olur mu? Doğru düzgün analık bile etmediği evlattan hayır bekleyen bir kadın olur mu? Bizde var. Şükür öğrensinler azcık.

Cidden nasıl bir zihniyete sahipsiniz? Hakaretten dolayı mesajınızı şikayet ettim umarım banlanırsınız. Dilerim hiç sizinle karşılaşmam gerçek hayatta

Son düzenleme:
Siz kayinpederinizle evli degilsiniz. Esinizle evlisiniz. Burada cogumuza sözler verilmiş ve yerine getirilmemiştir. Kimseye güvenerek yola çıkılmamalı. Sizde az mesafenizi koyarsiniz olur biter. Ama maddi sebeplerdrn dolayi degil görüşmek istemediginiz için.

beyaz eşyalar konusunda haklısınız ama doğum meselesinde haksızsınız.
sizin de eşinizin de ailesi bir şey yapmak zorunda değil. kaldı ki aldıkları şeyleri beğenmemişsiniz.
bence hatanız en baştan beklediğiniz düzeyde olmayan bir ailenin içine girmek aslında.

Düğünde, doğumda yapılan hediyeyi beğenmemeyi bir nebze anlarım (yine anlamam da hadi anlamış olayım), ama insanların karşısına geçip hesap sormak, hiç utanmamak falan çok garip şeyler. Sizin beğenmediğiniz 2 bilezikten daha ayıp şeyler bunlar.
Bazı erkeklere çok üzülüyorum gerçekten.

Nasılmış benim zihniyetim şöylemiyorsan cevap verme. senden daha vidcanlı ve etiğim emin ol.
Oğlu ve gelini için girdiği borçtan dolayı evine icra gelecek kadar yoksul ve tanımadığınız insanlara “pislikler, utanmazlar, saygısızlar, pis gırtlaklarını doyuruyorlar, torunlarını görmeye hakları yok” yazan bir insansınız sırf 300 liralık bilezik takmışlar ve kurban kesmek istemişler diye. Tabirlerinizi yazarken bile kötü oldum. Vicdanlı ve etik olduğunuza hepimiz inandık rahat olun. Merakımı mazur görün fakat etiğin anlamını biliyor musunuz?

Zaten icra yüzünden tepkim.kurban keseceğine borcu ödeseymiş. borcu olan insan kurban kesmesin önce oğlunu zor durumdan kurtarsın böyleleri benim gözümde budur. Böyle insanlardan nefret ederim. Nickimden ne kadar ahlaklı “etik” olduğumu anlaman lazım bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…