Gümüş olma olasiligida yok aslında çünkü tam 2 yıl önce gümüş bir bilezige 250tl verdimgümüş bilezik mi bu , altın olma olasılığı yok çünkü
Bileklik tir oGerçekten 2 bilezik 300 tl tuttu inanası gelmiyor insanın.
Merhaba, ben 2 yıllık evli bir bayanım.Eşimle üniverstede tanıştık o köyde ve kapalı bir kültürle büyümüş ben ise şehirde büyümüş biriyim .Kültür farklılığımız olmasına rağmen evlendik.Düğünüm köyde oldu 2 gün üst üste ve yemekli oldu köy meydanında .Köyün adetlerini önceden duyuyorduk altının bonkörce takınıldığı bir köy diye anılıyor ve buna rağmen erkek tarafı bana 2 tane bilezik taktı 2 bileziğin toplam fiyatı 300 tl .Ben borçlarının olduğunu öğrenince sonrada takılır dedim ailecek ses etmedik ama borçlu olan kişilerde 2 gün üst üste düğün yapmışlardı kafamızı kurcalamıştı o zaman ve niye doğru düzgün bana altın takmadıklarına dairde bi açıklama yapmadılar bize eşim borçdan ötürü takılmadı dedi.Bu sene de doğumum oldu özel de doğum yaptım ve doğumhane hastane masraflarını benim babam karşıladı.Eşim tarafı bana yine doğumdan sonra hiçbirşey takmadılar niye takmadıklarına dair bir açıklama yine yapmadılar.Kayınbabam ucuz bir bebek beşiği ve bebek arabasını almıştı.Her yaptıklarını da devamlı söyleyip yüze vuran insanlar biz bunu yaptık şunu aldık diye.Ben de kayınvaldemle yalnızken bebeğin sünnet mevlüdü mevzusunda kurban eti kesip dağıtmayı düşündükleri için ..borçlarınız varken kurbana gerek yok dedim her geleneği uyguluyor musunuz deyince evet kızım dedi..ee bende doğum yapan kadınada altın takılır ama takmadınız dedim .Bana cevaben bizdede beşiği kız tarafı alır kızım dedi vs.Ben tabi çok kötü oldum.Düşünün uçan kuşa borçları var ne eksik varsa biryerden bulup buluşturup alınıyor herşey ama bana hiçbirşey yapılmıyor üstelik açıklamada yapmıyorlar.Birde sürekli görüntülü arayıp bebeği göstermemi istiyorlar bebeğe aşırı bağımlı oldular.Bende bu durumdan rahatsızım sürekli bize gelmek istiyorlar.Bu arada kayınbabam bizim evimizin beyaz eşyalarını almıştı ama ödemediği için icralık oldu ve eşimde kefil olduğu için eşimin maaşından kesinti oluyor ve kayınbabam yine bu kesintiyi ödemiyor bize..Napcağımı şaşırdım eşim arada kalıyor hep.Sizce nasıl davranmalıyım kendimi değersiz hissediyorum
Bak gelenek dersin bol bol altın eşya istersin, 40 gün kırk gece düğün istersin, ev istersin araba istersin, çocuğun bez parasına kadar versinler beklersin amenna. Ama gelenekte eş ailesine A kalite hizmet de var ciğerim. Her hafta temizliğe gidecen mi, kaynananın misafirlerini ağırlayacan mı, kayınpederin çayının şekerine kadar karıştıracan mı? Altın salkım gelenekse bu da gelenek.
Öfff ne eş aileleri var millette. Bizim gaynana da bizi soyma planları yapsın anca.Kayınvalidenin evinde kınasına kadar yaptırıp haftada bir gün yemeğe çağrılınca ortalığı birbirine katıyorlar. Hizmeti geçtim haftada iki saat göreyim dese eş ailesi tü kaka oluyor. Ben de yemekli düğünle evlendim, şehirdışından gelen tüm misafirlerimiz doydu diye çok memnun olmuştum, ya insan memnun olur bu senin de düğünün ama ona göre saçma sapan bi törenle evlensin erkek ailesi rezil olsun ama kolunda 25 bilezik olsun. Tam çıkarcı zihniyet.
Cidden nasıl bir zihniyete sahipsiniz? Hakaretten dolayı mesajınızı şikayet ettim umarım banlanırsınız. Dilerim hiç sizinle karşılaşmam gerçek hayattaÇocuğu göstermeyin onlara göstermezdim ben olsam. Herkes takmak zorunda değiller demiş de ne demek zorunda değiller kurban kesmeyi biliyorlar ya pisliklerOzaman tamamen mütavazi şekilde olurdu hersey kimse laf etmezdi tek dertleri pis gırtaklarını doyurmak bunların. Ondan sonra da cocuğu sevmeye hakları yok 300 TL ne be utanmazlar saygısızlar
Siz kayinpederinizle evli degilsiniz. Esinizle evlisiniz. Burada cogumuza sözler verilmiş ve yerine getirilmemiştir. Kimseye güvenerek yola çıkılmamalı. Sizde az mesafenizi koyarsiniz olur biter. Ama maddi sebeplerdrn dolayi degil görüşmek istemediginiz için.Merhaba, ben 2 yıllık evli bir bayanım.Eşimle üniverstede tanıştık o köyde ve kapalı bir kültürle büyümüş ben ise şehirde büyümüş biriyim .Kültür farklılığımız olmasına rağmen evlendik.Düğünüm köyde oldu 2 gün üst üste ve yemekli oldu köy meydanında .Köyün adetlerini önceden duyuyorduk altının bonkörce takınıldığı bir köy diye anılıyor ve buna rağmen erkek tarafı bana 2 tane bilezik taktı 2 bileziğin toplam fiyatı 300 tl .Ben borçlarının olduğunu öğrenince sonrada takılır dedim ailecek ses etmedik ama borçlu olan kişilerde 2 gün üst üste düğün yapmışlardı kafamızı kurcalamıştı o zaman ve niye doğru düzgün bana altın takmadıklarına dairde bi açıklama yapmadılar bize eşim borçdan ötürü takılmadı dedi.Bu sene de doğumum oldu özel de doğum yaptım ve doğumhane hastane masraflarını benim babam karşıladı.Eşim tarafı bana yine doğumdan sonra hiçbirşey takmadılar niye takmadıklarına dair bir açıklama yine yapmadılar.Kayınbabam ucuz bir bebek beşiği ve bebek arabasını almıştı.Her yaptıklarını da devamlı söyleyip yüze vuran insanlar biz bunu yaptık şunu aldık diye.Ben de kayınvaldemle yalnızken bebeğin sünnet mevlüdü mevzusunda kurban eti kesip dağıtmayı düşündükleri için ..borçlarınız varken kurbana gerek yok dedim her geleneği uyguluyor musunuz deyince evet kızım dedi..ee bende doğum yapan kadınada altın takılır ama takmadınız dedim .Bana cevaben bizdede beşiği kız tarafı alır kızım dedi vs.Ben tabi çok kötü oldum.Düşünün uçan kuşa borçları var ne eksik varsa biryerden bulup buluşturup alınıyor herşey ama bana hiçbirşey yapılmıyor üstelik açıklamada yapmıyorlar.Birde sürekli görüntülü arayıp bebeği göstermemi istiyorlar bebeğe aşırı bağımlı oldular.Bende bu durumdan rahatsızım sürekli bize gelmek istiyorlar.Bu arada kayınbabam bizim evimizin beyaz eşyalarını almıştı ama ödemediği için icralık oldu ve eşimde kefil olduğu için eşimin maaşından kesinti oluyor ve kayınbabam yine bu kesintiyi ödemiyor bize..Napcağımı şaşırdım eşim arada kalıyor hep.Sizce nasıl davranmalıyım kendimi değersiz hissediyorum
Nasılmış benim zihniyetim şöylemiyorsan cevap verme. senden daha vidcanlı ve etiğim emin ol.Cidden nasıl bir zihniyete sahipsiniz? Hakaretten dolayı mesajınızı şikayet ettim umarım banlanırsınız. Dilerim hiç sizinle karşılaşmam gerçek hayatta
Oğlu ve gelini için girdiği borçtan dolayı evine icra gelecek kadar yoksul ve tanımadığınız insanlara “pislikler, utanmazlar, saygısızlar, pis gırtlaklarını doyuruyorlar, torunlarını görmeye hakları yok” yazan bir insansınız sırf 300 liralık bilezik takmışlar ve kurban kesmek istemişler diye. Tabirlerinizi yazarken bile kötü oldum. Vicdanlı ve etik olduğunuza hepimiz inandık rahat olun. Merakımı mazur görün fakat etiğin anlamını biliyor musunuz?Nasılmış benim zihniyetim şöylemiyorsan cevap verme. senden daha vidcanlı ve etiğim emin ol.
Zaten icra yüzünden tepkim.kurban keseceğine borcu ödeseymiş. borcu olan insan kurban kesmesin önce oğlunu zor durumdan kurtarsın böyleleri benim gözümde budur. Böyle insanlardan nefret ederim. Nickimden ne kadar ahlaklı “etik” olduğumu anlaman lazım bence.Oğlu ve gelini için girdiği borçtan dolayı evine icra gelecek kadar yoksul ve tanımadığınız insanlara “pislikler, utanmazlar, saygısızlar, torunlarını görmeye hakları yok” yazan bir insansınız sırf 300 liralık bilezik takmışlar ve kurban kesmek istemişler diye. Vicdanlı ve etik olduğunuza hepimiz inandık rahat olun. Merakımı mazur görün fakat etiğin anlamını biliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?