Eşimin ailesi yüzünden cok mutsuzumm ..yalnızımm

wanessa

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
130
5
296
Diğer
hayatım, evlendikten sora cok degişti.bekarken özgürdüm ne istersem yapar,eder,alırdım..nereye istesem oraya giderdim .ama şimdi..eşimle birbirimizi cok severek evlendik ki hala öle..ama bi ailesi varki düşman basına..eltim,kaynım,kayınvalidem,kayınbabam,ve dördüzleriyle bi görümcem ..(sorumsuz kocası ayrı evinde)..cocukların bakımı için birlikte yasıyolar..ama bukadar dertleri varken eltime ve bana cektirmeden edemiyolar..eltim garibim zaten o evin hizmetçisi gibi..kaynanam tam bi kaynana..hergün eşimi arayıp ,oglum işte bu yemegi yaptım hadi gel der..kocamda kosar hemen..tabi yemek için degil..yok efendim bizim evde sıkılıyomuşta,cocukları özlüyomuşta..buarada eltimin de bi oglu var..dördüzlerinde bi kazaren olmuş bi kardesi daha..en kücükleri 6 aylık,digerleri ise 1.5 yas..toplam 6 cocuk..esim benim sürekli oraya gitmem için baskı yapar durur.ama gidince bana laf atıyolar yok cocuk nie yapmıyosunuz,nie bulasık makinesi kullanıyosun,niye yemekleri cok yaglı yapıyosun..ya sizene..neyse gidince böle huzurum kacıyo evime gelincede bu defa esimle kavga gürültü...
gitmeyince de eşim benimle vakit gecirmiyo ,,sanırım sırf ceza vermek iiçin..ne bi sinema ne gezmedaha 7 aylık evliyiz..işten cıkınca annesine ,aksam da kahvesine..sözde dr.olacak..bu işin hiç tahsille alakası yok ..ben de calısıyorum ..egitimciyim..yasım eşime göre kücük..8 yas war aramızda ..bu aradabenim ailem baska sehirde 1 saat falan uzak ..ne yapıcam bilmiyorum..oraya gidince huzursuz oluyorum..gitmeyincede eşimle aram bozuluyo..lütfen bana bi yol gösterin...

canım kocan neden sizin evde sıkılıyormuş ben onu anlamadım..zaten çalışmıyor mu bu adam yorulmuyor musunuz,insan evine gelip dinlenmek ister, sadece kendi isteği ile mi gidiyor yoksa karşı taraftan baskı mı var önce bundan bi emin ol bence...

ayrıca gittiğin zaman yorumlarını neden kafana takıyorsun ne demek neden bulaşık makinesi kullanıyosun?? ben öyle istiyorum de kapat konuyu..

sonuçta çalışan birisin senin de bir düzenin hayatın varr.. her gün onlara gidicekseniz ayrı ev açmaya ne gerek var ? hep birlikte yaşlansaydınız...anladığım kadarıyla toplu yaşamayı seviyo bunlar ...
bence esine kesinn tavrını koy...

Bu erkekler eşi ve annesi arasındaki dengeyi niyer kuramaz anlamadım
Evlendiklerinin farkında değil sanırım
Daha yeni evlisin sizle vakit geçirmesi gerekirken annesinin evine koşması saçma
Biz altlıüstlü oturuyoruz ama eşim bensiz hiç inmez
Baskı da yapmaz bana in diye hafta da bir ya inerim ya inmem
Konuşun açıkça yeni evliyiz beraber vakit geçirmke istiyorum annen bana laf sokuyor rahatsız oluyorum diye konuşmadınız mı hiç konuştuysanız eşiniz ne diyor?

konuşmaz olurmuyum ço konuştum kavga ettim..yok olmuyor kendimi ifade edemiyorum..anlatamıyorum..
eşime baskı yapıyolar evet,o gitmeyince hemen ararlar nie gelmiyosunuz falan die...off allahım kafayı yyiycem ..insan biraz evinde oturmazmı gercekten evlendiğinin farkında değil daha...rabbim sabırlar ihsan etsin bana ve benm gibilere inş.ne diyim..daha ben cok gözyası dökücem yalnızlıktan galiba..

offfffffffffff offfffffffff
biride bir binide bir kardeşim
eşine deki ben iş yerimde zaten bilmem kaç çocukla uğraşıyorum kafam akşama kadar şişiyo
sen istiyorsan git ama ben dinleneceğim de
müzik aç yemek yap
bırak gitsin tek başına kal evde
ve geldiğinde de kavga ffalan yapma hiçbişey sorma
haftada 7gün gidiyorsan 3 e sonrada 1-2 ye indir
sonra eşinde yavaş yavaş hergün gitmekten vazgeçecektir
bir de evde kalmak isteyeceği şeyler yap ama onun için yaptığını söyleme
ne bileyim mesela börek yap tatlı yap vs
yani evde şu var yermisin de
annem çağırdı derse iyi tamam ozaman sen git
evdekilerede selamı mı söyle
sınav notu hazırlıycam
çalışmam gerekiyor
de vs bahane bulmak zormu
banyo yapacağım
ütü yapacağım
temizlik yapmam lazım şurası batmış
burası bitmiş
derken bi bakmışsın gitme süren azalmış
yalnız arada bir 3- 4 günde bir o davet etmeden sen kendin hadi hayatım akşam annnenlere gidelim mi çocukları falan görürürz de
yani bunu gerçekten istediğini düşünsün
bak nasıl değişecek işler
yani davetle gitmiyorsun da sen istediğin için gidiyorsun hesabı
arasıra eltini size çağır onunla falan dertleş ama sakın kendi sırrını verme önce
belli olmaz önce tanıyın birbirinizi
yalnız kaynananları çok davet etme alışırlar bu defa sen gitmezsen zırt pırt onlar gelirler
birde hafta da 1-2 gün evine misafir davet etki eşin ev sorumluluğunu kapsın
mesela akşama arkadaşlarınız gelecek olsa
annesi arasa
mecbren ne diyecektir
annne misafirimiz var
anneye de bir darbe
annesi başınızdan savdığını zannedecektir
ama gerçekten misafiriniz olduğu için kaynana sana karşı doldursada eşin doğru olduğu için seni savunmak durumunda kalacaktır
ve asla yatakta soğuk durmamaya kavga etmemeye
arasıra üzgün rolü yapmaya
yorgun rolü yapmaya çalış
eve girer girmez bugün yorgunluktan ölüyorum hasta oluca galiba hiçbişey yapasım yok diye girersen eşin seni bir yere götürmek istemeyecektir
hatta arada
evde yemek yok istersen sen annenlere git orda ye
ben burda dinleneyim de
seviyosa zaten seni o halde bırakıp gitmek yerine seninle kalıp sana birşeyler yapmak falan isteyecektir..
tv de ne istiyorsa onu izlemesini sağlayın yada sevdiği filmleri alın..
böylece eşiniz evde daha rahat tv izlediğinin farkına varacaktır
aslında erkekler otoritenin kendisi olduğunu zanneder ama asıl otorite kadındır
bunu yapabilmenin yolu ise erkeğe yaptıracağınız şeyi kendisinin yapmak istediğini zannettirmekten geçer
yani emir vermek yerine o işi yapmak istemesini sağlayın :)
çok uzun oldu sanırım umarım yardımcı olabilirim

Ya nasil insanlar var okuyunca sasiriyorum .. Bizim gelin de annemlerin altin da oturur..6 aylik evliler daha bir kez bile evlerine inmemistir... Yeni evliler hersey den once calisan insanlar neden rahatsiz edilir ki bu oglunda olsa.. Onlarin mutlulugu icin biraz uzak durmak lazim ... Ben de gorumceyim , uzaktayim annemle her tel konusmamizda tembih ederim sakin surekli gitme cagirma evine diye.... Insanlarin ozel hayatlarina oglun kizin da olsa bu kadar karisilmasina karsiyim ....

Sizin durumunuza gelince gitmeyin birakin esiniz gitsin cok istiyorsa .....Koskocaman insan annesinin sozunden cikmiyorsa sizin yapabileceginiz birsey yok ... Ama siz kesinlikle tepkinizi koyun hergun gitmek zorunda degilsiniz .. Esinizde bunu insallah zamanla anlar ....

Hemen hemen aynı yollardan geçtim ve verdiğin taktiklerin en az yarısını annem vermiştir ve işe de yarıyor.
Ama hemen değil.Zamanla olacak şeylerBir zaman sonra herkes alışıyor.Başta çok suratlar yapılıyor, laflar sokuluyor ama sonunda herkesin bir hayatı olduğu anlaşılıyor.
Allah yardım etsin

vallahi ancak bu kadar güzel anlatılabilir,,tüm yazdıklarına katılıyorum..kesinlikle çok iyi taktikler..tebrikler )

off canım ya inan çok üzüldüm daha yeni evlisiniz şimdiden böyleyse ömrünü onlar için çürütme derim iyi düşün hiç bir şey için geç değil.. değerli olan sensin değerini bil..

tişekkür iderim arkadaşlar
nede olsa 2 yıllık evliym :) kaynanamla aram limon
alıştım artık
birde haziran ayında ayrı eve çıktık mı
nasip yusuf daha evine ayda bir adım atarım herhalde...
ben odamdan bile çıkmamak için bahane bulabiliyorum eşim birşey diyemiyor da
siz evinizde kalmak için mi bahane bulamıyorsunuz yahu
izlediğim dizim var
orda izleyemiyorum kalabalıktan anlamıyorum deyin
zaten hafta yedi günde her kanalda bir dizi var
istemesenizde birine denk düşürürsünüz
eşim bazen beni kontrol için konusunu falan sorar
her birini de az çok reklamlarından bildiğimden ve genelde konuları aşk oduğundan şu şuna aşıkta vs ne olcak çok meraklıyım falan:))
başım ağrıyor
migren tuttu
regl dönemim oturup kalkamıyorum
yahu kadınsınız
bir sürü sebep var
bulaşık dağ gibi
çamaşırlar birikmiş
erkekler temizlik olaylarından uzak dursunda yeter ki :) karısı yapsın herşeyi
hemde evden püskürtmek istyorsanız
halılar silinecek
koltuklar silinecek
perdeler yıkanıp asılacak deyin
bırakın size gel demeyi.. :))
evde durmak istemeyecektir
kaynanaya gelince de :))vde iş yapmaktan bulaşığa zamn mı kalıyor
çalışınca insan yetişemiyor ki deyin :) çalışmadı ğı için bişey diyemez haklısın der bütün gün ayaktayım bulaşık yıkamaya mecalim kalmıyor :) alın cevap size
dün niye gelmedin kızım derse laf sokmak için
valla ütüler birikmişti
akşam buraya gelince yapamadım kaç zamandır
**** in giyecek gömleği pantolonu kalmadı onları yaptım
biliyorsun işte işe güce başladım mı
onuda yapayım bunuda yapayım derken bitmek bilmiyor deyin
çalışmasam evde dursam herşey düzenli olur ama çalışınca bitmiyor işte diye dert yanın kaynananıza
ama asla evinizin sırrını vermeyin
arada yetişemiyorum hiçbirşeye işten çıkayım diyorum falan deyin
birde korku saracaktır bütün maddi yük oğluma kalacak diye varya bırakın doldurmayı
siz eve gitmedik çe kaynananız sizi savunacaktır kız tabi yetiştiremiyor işi gücü diye
ama azcık biin işinizi
kaynananız niye gelmiyosun dediğinde tereddüt edip kem kümlerseniz kaynananız sizi ezebileceğini anlar
ama hemen lafını ağzına tıkın ama saygıyı bozmadan sohbet eder gibi
valla siz nasıl yapıyormuşssunuz
eskiler maşşallah her bişeyi elde yapıp yetiştiriyormuş ben yetişemiyorum makinelerde olmasa ev batardı vallahi deyin
temizlikçi tutacağız bu gidişle yapaıyorum deyin..
yani bu tür konuşmalar sizin gardınız olacaktır kızlarr :))
Hep işe yarar merak etmeyin :))

tek kelime ile bayıldıım yaa ben evlenene kadar umarım buralarda olursun keşkem yakınımda bi yerlerde olsaymışsın ya

bende kaynanamla 2 yıl oturdum il evlendiğimiz zaman 5 ay eltimde yattı akşam 8 de çıktı sabahta zaten bakkal işletiyo bakkalına gitti bi kere bile odamızın kapısını tıklatmadan girmedi içeri ha yemek yapar çağırır ama hepimizi hepimiz toplaşırız orda ben yaparım kaynanamı çağırırım konuşur muhabbet ederiz o konularda çok anlayışlıdır eşimde oraya gidince baskı yapmaz gel diye sonuçta karşı karşıyayız her zaman görüyoruz uzakta olsak tabiki beraber gidicez bende evimde rahat ederim gitmek istemediğimde gitmem yani sadece kaynanama değil evden çıkmak istemeyince hiç bi yere gitmem ki siz daha 7 aylık evlisiniz akşamları beraber vakit geçirmeniz daha doğru tabiki kaynana gidersin ama istediğinde oda annesi sonuçta bu kadar takma kafana böle herşeyi takarsan kafana sinir hastası olursun benden demesi

Canım bu anlattıkların belki çogu insanın başındaki olaylardır.sen başkası için eşini bunlatma kavga etmeyin eşini kendine çekmeye bak.bi bahaneler bul gitmek istemiyorsan bişeyler uydur gitme.kimse kimseyi zorlayamazki.üstelik yeni evlide olsan yılların evliside olsan hiç farketmez insanların özeli vardır ve çok muhabbet tez ayrılık getirir diye bi söz var.eşinde zamanla alışır sen onu buna alıştırırsan zamanla oda senin huyundan gidebilir.üstelik negüzel çalışıyorsun meslegin var yani bahanelerin çok olur gitmemen için.bende 1 yıllık evliyim onlarda ilk önce isterdi sık sık gitmemizi ama ben sınırı koyunca öle çok sık gidip gelmiyoruz.b konuda büyüklerin cahil olmayıp olgun olmaları lazım oda biraz zor.senin davranışlarına prensiplerine eşini alıştırabilirsen ozaman sorun çıkmaz.yinede üzülme kendini yıpratma inşllh yoluna girer herşey insanın kendini yıpratmasından başka bişey olmuyo ve karşı tarafın kulagıda duymaz oyüzden çok takma ölçülü mesafeli ol saygını bozmadan kendini saydır arkadaşım:13:

punchshe seni aileden ve kadından sorumlu devlet bakanı ilan ediyorum harikasın valla

tişekkür iderim bebebeğim bende ki kaynana sizde de olsa sizde olurdunuz
pardon gerçi sizde de var
tek farkımız ben sizden daha önce arşılaştım ve çözüm ürettim :) şimdi sizinle paylaşıyorum
siz şanslısınız en azından :) hazıra kondunuz..

çok güzel yazmişsınız..
yaş kaç,kaç yıllık evlisiniz ?
merak ettim..

punchshe tekkk kelimeyle harikasin cnmmmm

gel kiz opeyim seni...insan ancak bukadar zeki olabilir...

tebrik ederim cnm...

punchshe tekkk kelimeyle harikasin cnmmmm

gel kiz opeyim seni...insan ancak bukadar zeki olabilir...

tebrik ederim cnm...

teşekkür ederim canım :))

22 yaşımda evlendim 2 yıl 2 aylık evliyim :) 24 buçuktan 24 yaşımdayım gencim güzelim ama kaynanam inatla yaşıma 25 diyor nedendir anlamadım
aşk evliliği yaptık okul biter bitmez evlendik
sandım ki herşeyin üstesinden gelirim mücadeleyi severim yalnız başına kadın ne yapabilirki bana dedim (aneannem aklıma gelir hep)
ama bir görseniz annemden 25 yaş büyük ama annemden diri maşallah
ve en sonunda tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali kırdım eşimin inadını ayrı eve çıkıyoruz mayıs haziran arası
ıvır zıvır türü eşyaları aldık büyükler kaldı
ve şunu söyleyim aynı evdeyiz ve kralı gelse ben istemeyince beni odamdan çıkartamaz
:)) kayınvalideme karşı haklılığımı göstermenin yolu onunla tartışmak sürekli didişmek eşime şikayet etmekte değil
susmakta buldum
ne şiayet ediyorum ne tartışıyorum
moralim bozulunca soruyor ne oldu diyor
ne olduğunu asla söylemiyorum ama sen biliyorsun sebebini diyorum..
oda sabret 5 ay kaldı diyor.. 5 ay boyunca biyerde misafirmişsin gibi düşün diyor kimse sana odandan çık demiyor diyemezde canın istemeyince çıkma sakın keyfine bak diyor:))

maşallah çözmüşsün sen işi:) hürrem sultanı mı okudun ne yaptın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…