offfffffffffff offfffffffff
biride bir binide bir kardeşim
eşine deki ben iş yerimde zaten bilmem kaç çocukla uğraşıyorum kafam akşama kadar şişiyo
sen istiyorsan git ama ben dinleneceğim de
müzik aç yemek yap
bırak gitsin tek başına kal evde
ve geldiğinde de kavga ffalan yapma hiçbişey sorma
haftada 7gün gidiyorsan 3 e sonrada 1-2 ye indir
sonra eşinde yavaş yavaş hergün gitmekten vazgeçecektir
bir de evde kalmak isteyeceği şeyler yap ama onun için yaptığını söyleme
ne bileyim mesela börek yap tatlı yap vs
yani evde şu var yermisin de
annem çağırdı derse iyi tamam ozaman sen git
evdekilerede selamı mı söyle
sınav notu hazırlıycam
çalışmam gerekiyor
de vs bahane bulmak zormu
banyo yapacağım
ütü yapacağım
temizlik yapmam lazım şurası batmış
burası bitmiş
derken bi bakmışsın gitme süren azalmış
yalnız arada bir 3- 4 günde bir o davet etmeden sen kendin hadi hayatım akşam annnenlere gidelim mi çocukları falan görürürz de
yani bunu gerçekten istediğini düşünsün
bak nasıl değişecek işler
yani davetle gitmiyorsun da sen istediğin için gidiyorsun hesabı
arasıra eltini size çağır onunla falan dertleş ama sakın kendi sırrını verme önce
belli olmaz önce tanıyın birbirinizi
yalnız kaynananları çok davet etme alışırlar bu defa sen gitmezsen zırt pırt onlar gelirler
birde hafta da 1-2 gün evine misafir davet etki eşin ev sorumluluğunu kapsın
mesela akşama arkadaşlarınız gelecek olsa
annesi arasa
mecbren ne diyecektir
annne misafirimiz var
anneye de bir darbe
annesi başınızdan savdığını zannedecektir
ama gerçekten misafiriniz olduğu için kaynana sana karşı doldursada eşin doğru olduğu için seni savunmak durumunda kalacaktır
ve asla yatakta soğuk durmamaya kavga etmemeye
arasıra üzgün rolü yapmaya
yorgun rolü yapmaya çalış
eve girer girmez bugün yorgunluktan ölüyorum hasta oluca galiba hiçbişey yapasım yok diye girersen eşin seni bir yere götürmek istemeyecektir
hatta arada
evde yemek yok istersen sen annenlere git orda ye
ben burda dinleneyim de
seviyosa zaten seni o halde bırakıp gitmek yerine seninle kalıp sana birşeyler yapmak falan isteyecektir..
tv de ne istiyorsa onu izlemesini sağlayın yada sevdiği filmleri alın..
böylece eşiniz evde daha rahat tv izlediğinin farkına varacaktır
aslında erkekler otoritenin kendisi olduğunu zanneder ama asıl otorite kadındır
bunu yapabilmenin yolu ise erkeğe yaptıracağınız şeyi kendisinin yapmak istediğini zannettirmekten geçer
yani emir vermek yerine o işi yapmak istemesini sağlayın :)
çok uzun oldu sanırım umarım yardımcı olabilirim
Boyle aramadgı zaman uyz oluyommm 3 gun oldu
eşine deki ben iş yerimde zaten bilmem kaç çocukla uğraşıyorum kafam akşama kadar şişiyo
müzik aç yemek yap
sınav notu hazırlıycam
çalışmam gerekiyor
banyo yapacağım
ütü yapacağım
burası bitmiş
yalnız arada bir 3- 4 günde bir o davet etmeden sen kendin hadi hayatım akşam annnenlere gidelim mi çocukları falan görürürz de
arasıra eltini size çağır onunla falan dertleş ama sakın kendi sırrını verme önce
yalnız kaynananları çok davet etme alışırlar bu defa sen gitmezsen zırt pırt onlar gelirler
annesi arasa
mecbren ne diyecektir
annne misafirimiz var
anneye de bir darbe
ama gerçekten misafiriniz olduğu için kaynana sana karşı doldursada eşin doğru olduğu için seni savunmak durumunda kalacaktır
eve girer girmez bugün yorgunluktan ölüyorum hasta oluca galiba hiçbişey yapasım yok diye girersen eşin seni bir yere götürmek istemeyecektir
hatta arada
ben burda dinleneyim de
seviyosa zaten seni o halde bırakıp gitmek yerine seninle kalıp sana birşeyler yapmak falan isteyecektir..
bunu yapabilmenin yolu ise erkeğe yaptıracağınız şeyi kendisinin yapmak istediğini zannettirmekten geçer
punchshe seni aileden ve kadından sorumlu devlet bakanı ilan ediyorum harikasın valla
müzik aç yemek yap
sınav notu hazırlıycam
çalışmam gerekiyor
banyo yapacağım
ütü yapacağım
burası bitmiş
annesi arasa
mecbren ne diyecektir
annne misafirimiz var
anneye de bir darbe
hatta arada
ben burda dinleneyim de
teşekkür ederim canım :))
22 yaşımda evlendim 2 yıl 2 aylık evliyim :) 24 buçuktan 24 yaşımdayım gencim güzelimama kaynanam inatla yaşıma 25 diyor nedendir anlamadım
aşk evliliği yaptık okul biter bitmez evlendik
sandım ki herşeyin üstesinden gelirim mücadeleyi severim yalnız başına kadın ne yapabilirki bana dedim (aneannem aklıma gelir hep)
ama bir görseniz annemden 25 yaş büyük ama annemden diri maşallah
ve en sonunda tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali kırdım eşimin inadını ayrı eve çıkıyoruz mayıs haziran arası
ıvır zıvır türü eşyaları aldık büyükler kaldı
ve şunu söyleyim aynı evdeyiz ve kralı gelse ben istemeyince beni odamdan çıkartamaz
:)) kayınvalideme karşı haklılığımı göstermenin yolu onunla tartışmak sürekli didişmek eşime şikayet etmekte değil
susmakta buldum
ne şiayet ediyorum ne tartışıyorum
moralim bozulunca soruyor ne oldu diyor
ne olduğunu asla söylemiyorum ama sen biliyorsun sebebini diyorum..
oda sabret 5 ay kaldı diyor.. 5 ay boyunca biyerde misafirmişsin gibi düşün diyor kimse sana odandan çık demiyor diyemezde canın istemeyince çıkma sakın keyfine bak diyor:))
Kesinlikle katılıyorum..tam anlamıyla yazmıssınız
akıl daima öfkeyi yener....yoktur başka doğru.............
yorum yapacaktım ama punchshe nin lafları üzerine yazacak bişey bulamadımişte olay onun yazdıklarından ibaret tebrik ediyorum punchshe
ben abone olmamışım konuya o yüzden yorumları görmedim cevap yazamadım.. :)bu konu cok guzeldı fıkırlerden yararlanıyorduk ama nedense konu kaybolmak uzere
kesinlikle!!! :)) verdiğin akıllar çok pratik ve zekice:) sonuca götürecek nitelikte... :) çok sevdim :))
fenalık geldi. bu durumu yaşamayan var mı merak ediyorum. yani ben gitmiyorum sen de gitme artık bu kadar deyip anlaşabilmiş birileri?
ayyy bütün mesajlarını okudum çok eğlendim tebrikler... sen 10 kaynanayı idare edersin sen benim idolümsün
punchshe'nin yorumunun üzerine söz yok tabi kesinlikle çok haklı ve doğru tespitler.
bulaşık makinesini düzenli kullandığım aylar su faturası ya 20 ya 22 geliyor oda maksimum,ama annem elde yıkamayı pek sever her şeyi ona bir gelir 60-70.
yani kesinlikle bulaşık makinesi karlı bir durum bunu anlat mesela bu ay kullanmayım dedim bukadar geldi de mesela ama onada sen tutumsuzsun derlerse bilemem tabi ama sonuçta iki kişisin 2 günde bir çalışıyor makine.
ben genelde hep biz gidelim derim ve planlarıda ben yaparım.bunuda başlarda hafta başından yapardım ve söylerdim oda hafta sonu gideceğimizi bildiği için ses çıkarmazdı ama eşim evde oturmayıda seviyor o ayrı tabi.zamanla bu bir rutine oturdu.herzaman olmasa da genelde 1hafta sonu gidiyoruz bir hafta sonu kendi başımızayız ertesi haftada bazen onlar gelir öyle geçip gidiyor.
bu kayınvalide ve görümcelerin derdi ne bilemiyorum ama belkide seni kıskanıyorlar sonuç olarak sen onlara kıyasla kendini gerçekleştirmiş bir insansın,işin gücün var doktor bir eşin var ve o eş onun oğlu ne bileyim yediremiyor belkide,oğlunu kıskanıyor.kayınvalidem eşime aşırı düşkün,ama ölye böyle değil elinden gelse kundaklayıp sevecek.ben cok korkmuştum evliliğin ilk zamanı başlarda anlayamamıştım ama sonradan dank etti ya anne kuzusuysa dedim bittim ben.ama çok şükür korktuğum gibi olmadı.
aşırısına kaçmamak lazım demek ki her şeyin.bir düzen kuralım de açık açık konuş eşinle ama sakin bir şekilde sinirleniyorsa da tamam dediklerimi düşün sonra konuşalım de kapat.sonuçta evlisiniz.her insanın bir hayatı olmalı.
Allah gecinden versinde yarın birgün kayınvalidene bir şey olsa kısacası eşinin gidecek kapısı olmasa busefer evinizde başbaşa kaldığınız zaman birbiri ile hiçbir şey paylaşmamış paylaşmayan ev arkadaşları olacaksınız,o zaten seni yeterince yıpratmış olacak sende bunun öfkesi olacak,onda ise adam evinde karısı ile bir şeyler yapmaktan aciz yaşadığı için boşluğa düşecek ya seninle didişecek yada başka şeyler çıkacak.
bunu bir rutine düşmesini sağla kısacası.ben gitmek istemiyorum demedim ama bunun bir limiti olmalı seninle evimde de vakkit geçirmek istiyorum.ama sen bana sürekli orayı dayattığın zaman gidesim varsa da soğuyorum de.
inan ben sürekli kayınvalidem çağırırken geriliyordum evlerine gitmekten halbuki hiçbir problemimiz yok ama evimde kocamla kalmak istiyordum hafta sonu.ama şimdi ben diyorum hadi gidelim arayım onlar gelsin.yada habersiz çıkıp giderim eşimi ararım oradayım gel diye.insana zorla yaptırılan hiçbir şey tatlı gelmez bu bir gerçek.
arkadaslar hepinizden allah razı olsun..cok yardımcı oldunuz..özellikle punchshe arkadasım belliki sende cok şeyler yasamıssın..ama üstesinden gelmen beni cok mutlu etti..allah hepimize nasip etsin....bu yazdıklarınızı hergün okuycam we hayatıma katmaya gayret edicem...inanın erkekte önemli..
tamam bazen ben ütü yapmam lazım,,askım temizliğim war dediğimde gelince yaparsın,sonra yaparsın dio hep...benim eşimin bi örneği daha yok ..baglı degil o gercekten bagımlı ailesine..inanın kızlar eşimin arkadaslarının esleri beni övmekten bitiremiyolar..tamam calışan bayanım ama temizliğim,yemeklerim,pastalarım herkes tarafından cok övülür..eşimde seviyo yemeklerimi ama nerde .. gecen gün demezmi annemlerde yemegi bugün sen yap die. ben cıldırdım tabii..kaynananım da canına minnet zaten..ona kalsa sabahtan aksama kadar orda geciriryim..sadece gece yatmaya evime gelim,öle seymi olur allah askına..ben böle şey görmedim..allah hepimizin yardımcısı olsun,dua etmekten baska caremiz yok sanırım ...herkes zamanla gecer alısır diyor ama bana inandırıcı gelmiyo ne yazıkki..bi insan neyse o dur..sadece kayınvalidem istese tamam amaailenin hepsi ve eşimde istiyo bunu...
ama ben gitmem artık haftada 3 gün ..o isterse hergün gitsin napim..ben onları cekmek zorunda degilimki..ben ailemi özlediimde beni de göndermiyo zaten bazen 20 günde bir,,bazen de ayda bir..ne diyim allah kalbine hidayet nuru koysun...kızlar duanıza ihtiyacım war...sadece dua etmem lazım baska yolum yok benim...
cocuk yapmaya korkar oldum..cocuk olunca daha cok peşimde olcak bunlar bu defada torunu görcez diycekler..cocuk yapınca esim eve hiçmi baglanmaz acaba:26: :26: :26:
benim esimde allahin her gunu ailesine gitmek isterdi.. hatta esim hep erkenden isten cikar direk evine gelecegine onc ailesine giderdi sonra benim gelecegim saatte dogru gelirdi eve resmen.. her bos bir saniyesini onlarda gecirmek isterdi... aaa gecerkene anneme ugrayilaim suraya gidecez annemglede ugrarizz veya kafama gore birseyler yapmak istiorum derdi arkadaslarinimi ariycan derdi hayir annemgile gidecem derdi bu derecede yanii !! sonra iste ben herzaman gitmek istemezdim soylerdim kavga ederdi benimlee sen zaten annemgili sevmion falan filan... ya birde gercekten isim olurde evde taktikde degil yani... isim var temizlik su bu derdim zaten senin isin hic bitmezki ben ne biliyim ne yani bu taktiklerde olmuyordu ... kendi basinada cok giderdi yine yetmedi yine yetmedi simdide anasina temeli gitti iste herhalde muradina erdi
punche süpersinanam taktiklere bak
kızlar meraba hepinize.. çıldırıcam ben ,, yine kayınvalidemlerdeyim ve biz aksam üstü buraya geldik..saat 10 gibi ,,annesi ' oturcakmısınz ben 2 dk dayına ugrayıp gelcem dedi eşimde,' evet anne belkiburda kalırız 'demezmi yine .. offf...cıldırdım..kayınvalidem gitti....aradan 20 dk sonra ben hadi bizde evimize gidelim dedeigimde bu gece burdayız demezmi !! kızdım falan bu defa ben eve gidicem die tuttturdum..arabada kavga gürültü ..ben yine dayanamadım agladım tabi..evin önüne gittik inmedim..bayagı tartıstık sonra yine kayınvalideme getirdi beni..kendileride yine o iğrenc kahvesine gitti...allahım bu ailesine olan bagımlılıgıyla nasıl ugrasıcam ben...kızlar yardım edin bana ..bi duası falan yokmu bunun ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?