evin ayrı yolun ayrı
çocuğu kimse için ertelemene gerek yok
az ve öz görüşürsen sorun yaşayacağını düşünmüyorum:97:
başka da bir çare gözkmüyor gibi..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evin ayrı yolun ayrı
çocuğu kimse için ertelemene gerek yok
az ve öz görüşürsen sorun yaşayacağını düşünmüyorum:97:
canım seni çok iyi anlıyorum hatta aynı durumdayız bile diye bilirim ayrı şehirlerde yetişmiş iki insanız eşim çok iyi ama ailesi beni yedi bitirdi ben aksine mutluluğu bebekte aradım şimdi hamileyim ve düşük yapıyorum sıkıntı sitres bebeğimide alıyor benden artık anladımki kimse düşünülmeye değmez eşinle mutluysan kulağını kapıycaksın kapını kaıpycaksın merhaba merhaba bukadar cnm ben yapılanları kafayı taktıkça çok istediğim bebeğimi etkiledi şimdi düşük riskim var bebeğimi yüksek ihtimalle alıcaklar kmse senden değerli değil kendini düşün hiç bişeyi kfya takma yoksa hastalık sahibi olursun cnmmmmmm
bu konuya ne yazıkki olumlu bir taraftan bakamıyorum kusura bakmayın ama insanları yaşayışlarına kültürüne yaşadıkları yerin geleneğine göreneğine göre yadırgamak,sınıflandırmak hoş görüsüz olmak benim yaşayışıma değerlerime karakterime ve mizacıma göre değil.sizin yazınız da bunları gördüm ne yazıkki. ben egeliyim eşim iç anadolu bölgesinden buna göre her şeyimiz farklı alışmak kabullenmek çok zordu ama böylesi bir düşünce ve üslüp olmamış arkadaşım bana göre.
eşinizin ailesini beğenmiyorsunuz ama eşiniz hakkında çok olumlu düşünüyorsunuz ailesi bir ağaçsa eşiniz de oağacın bir yongası onlardan onlara ait onlardan bir parça bunca yadırgama ve huzursuzluk bana fazla geldi açıkcası
kaldı ki çocuk yapmama sebebiyle bağlantısında kinokta da hepten koptum nasıl bir yaklaşım yakalamalıydım bilemiyorum...!!:44:
O ailenin yetiştirdiği adamla evleniyorsun da, çocuğu oraya nasıl götüreceğini mi dert ediyorsun...
Pes diyebiliyorum ben böylesine
Öncelikle bence bu düşüncelerini eşine bi belirt, bence onunda bilmeye hakkı var.
Çocuk konusuna gelince 3,5 yıldır eşini ikna ettiğin gibi devam edebilirsin ya da yaparsın zaten genlerinden falan alacaktır merak etme çocuğunda...yani kısaca bunu evlenmeden önce düşünmeliydin bana kalırsa
bunlar aynı şey değil bence. kocam hoşlandığı hoşlanmadığı şeyi, yanlışı doğruyu görebilir söyleyebilir ki bu zamana kadar bu karaktere erişene dek de doğruyu yanlışı kendisi bulmuş, kendini yetiştirebilmiş.e yani bir yetişkinle çocuk bir midir? bunlar kıyaslanamaz ki.
Eşinizle evlenmeden önce ailesiyle kültürfarkı olduğunu bilmiyor muydunuz?O halde eşinizin hatrına katlanacaksınız.kimse kusursuz değil...Hepimizin eşlerinin aileleri bizim yetiştiğimiz kültürden farklı en azından biçoğumuzun.Senede belli zamanlarda göreceksiniz aynı evde yaşamıyorsunuz,bazı farklılıklarını da görmezden geleceksiniz.Annemin bir lafı vardır:22KİMSE AĞAÇKOVUĞUNDAN ÇIKMADI,OĞLUNU ALIRKEN TATLIYDI GÜZELDİ DE ONU BU GÜNE GETİREN AİLESİ Mİ BATTI?'' kimse kusursuz değil,siz de kusursuz değilsinşiz bunu unutmayın.Çocuğunuzun eğitimini siz vereceksiniz ama sırf sizden farklı kütürleri var diye ne eşinizi babalıktan ne de ailesini torun sevgisinden mahrum bırakamazsınız.Eğer çocuk yapmama bahaneniz buysa.Haa kendimi psikolojik veya bedenen bebek sahibi olmaya hazır hissetmiyorum diyorsanız anlarım.Ama böyle bir sebep çocuk yapmamaya bahane olmamalı kanaatimce...Karşınızdakilerin farklılığına hoşgörülü olmalısınız .Açık açık bir hakaret,şidddet ya da baskı görmüyorsanız onları oldukları gibi kabullenmekten başka çözümünüz yok.eee eşiniz de ailesinden vazgeçemeyeceğine göre,tıpkı sizin vazgeçemeyeceğiniz gibi ...Mesafe koyarsınız koymazsınız o sizin bileceğiniz iş ama mutlaka belirli zamanlarda biraraya geleceksiniz ve eşinizin hatrına hoşlanmasanız bile güler yüzünüzü eksik etmeden iletişim kuracaksınız.Yoksa eşinizi ve dolayısıyla yuvanızı mutsuz etmeniz kaçınılmazdır.Mutlu ve güzel günler sizin olsun.sevgiler.
bayıldım tatlım yorumuna... içimdekileri yazmışsın sevdim seni![]()
onlar neden sizin çocunuzu yetiştirsinler ben de o noktayı anlayamadım
hani ben de eşimin ailesinin konuşmalarını falan beğenmiyorum ama onlar kötü konuşuyor diye çocuk mu yapmıycaktım...
eğer çalışıyorsanız güzel bi bakıcı tutarsınız çocuğunuzu da hafta sonu 1-2 saatliğine götrürsüznüz olur biter herşey sizin elinizde sonuçta çocuğunu üstünde hakimiyet kurmayı başarmalı,ona doğruyu yanlışı öğreten siz olmalısınız tabi b esnada çevrenize de öğreteceksiniz bu kavga etmek uğruna da olsa kızım 2 yaşında ve bu yaz tatilinde eşimin ailesiyle kızıma söyledikleri bi kaç şey yüzünden çok sert çıkıştım bi daha da yapamadılar..kayınbabam küfürle konuşan biri ben onun en ufak pis lfını duyduğum anda odadan çıkıyorum kızımı o gün yanlarına getirmiyorum sadce ben değil eşim daha çok uyarır onları..
sonuçta kayınvalide kayınpeder o çocuğu görmek isteyecekler ve bir şekilde ya gelip gidecekler yada siz gelip gideceksiniz.bundan hiçbir şekilde kaçışın yok.ama bu demek değil ki senin çocuğun öyle olacak.sonuçta bir çocuğun ilk öğretmeni annesidir.ona sen aşılayacaksın bazı şeyleri.söylediğine göre eşinde bu durumdan rahatsızmış,ozaman bu senin için bir avantaj olmalı ya eşin hergün oraya gideceğiz her hafta sonu orada olacağız deseydi?eşin senin destekçinse bir şeyleri çözmen çok daha kolay olur.ama bu sonuçta o insanların kültürüdür yaşayış şeklidir.öyle görmüş yetişmiş ve bunu devam ettirmişlerdir,yargılayamayız.ha hoşnut olmayabiliriz ama ona göre tavrımızı alırız ama kötü gözle bakmak olmaz.eşine karşıda bunu sürekli dile getirme sonuçta ailesi kanı canı onlarda nekadar hoşnut olmasa da onun yabancısı olmadığı bir kültür ve seninde artık yadırgamamanı bekler.sen bir şeyler kat buna ne bileyim tertip düzen yoksa kendi tertibini düzenini görsünler,yada bundan feyzalınmıyorsa da ki zaten kaç yaşına gelmiş insanlar istesende değiştiremezsin.ama enazından onlara gittikçe bir şeyleri düzenlemek( tepki göstermeyeceklerse)mesela temizlik yapıyorsan kafana göre yap kafana göre düzenle bak bakalım nasıl bir tepki geliyor bir dahaki geldiğinde atıyorum yeri eski haline döndüyse bırakır ellemezsin bir daha.ama iyi gözle bak bence onlara,iyi bakarsan iyi şeylerde görürsün bilemiyorum belki yaşamayan anlayamaz bunu ama ben naçizane fikrimi belirtmek istedim
gidişlerini azami düzeye indirip,eşinin de kalbini kırmadan onunda arzu ettiği şekilde gidiş geliş işini ayarlarsın.
bebeğide sırf onlar için erteleme tatlım.o aileden yetişen senin eşin olmuşsa senin evinden yetişen elbette ki daha iyi olacak.
ben bebek istemiyorum ama şu sıralar isteme sebebim kayınpederimin Allah gecinden versinde bir an önce torununu kucağına alması.tek oğlu var ve düşkün ikimize o yüzden torunsuz bıraksam onları suçlu hissedeceğim sanırım kendimi.
bebeğinin olması güzel bir şeydir bence.eşin sana daha bağlanır,daha değerlenirsin.değişmiyorlarsa hiç uğraşma.ama gittiğinde yüzün gülsün ve bir şeyleri içinden gele gele yap tatlım belki kolay değil ama bu hem onların sana karşı tarvırlarına,eşinin seni algılayış biçimine,senin bile onları nasıl algıladığında değişiklik yaratır.
bir hikaye vardır bilirsin belki.kadın bir hocaya gitmişte kaynanamı öldürcem demiş.hocada bu zehiri içir ama hergün iyi davranacaksın ona demiş.kadın kaynanasına iyi davranıyor ama bir yandanda öldürmeye uğraşıyor.okadar iyi davranmış ki ensonunda başlamış ağlamaya ne yapıyorum ben.çok sevdim annemi demiş.hocaya yalvarmış yakarmış.oda demişki sana ben zehir vermedim.aranızdaki o duvarı kaldırdım sadece.yani sende duvarlar için bir şeyler yapabilirsin belki.
eşim de onların içinde büyüdü tabi ki ama o bir istisna. bunlar 5 erkek kardeş, diğer dördü ile alakası yok eşimin. eşimin kendini geri çekmesi, onların yaşantsını beğenmemesi sayesinde kendini yetiştirebilmiş. şimdi de bir çok şeylerini beğenmiyor, onaylamıyor ama aile işte ne yapabilir ki.. umarım beni anlıyosundur cnm ben çok sabırlı bir insanım gördüklerime duyduklarıma dişimi sıkmayı bilirim ama nereye kadar değil mi? çocuk istiyorum yani sırf onlar için vazgececeğimi sanmıyorum. benim derdim bana karışırlar, doğrularıma yanlış derler,müdahaleci olurlarsa ve beni artık kızdırırlarsa çok daha kötü olur durumumuz.
gitme gelme konusunda sen plan yap tatlım.mesela bak ben öyle yapıyorum kaldı ki bizim aramız gayet iyi ama yine de evde de vakit geçirmek istiyor insan.birde eşim kendi evimizde olmayı dinleneyim yatayım pcye bakayım bunlarıda sevince iş kolaylaşıyor.senin eşinde çok her dk. gidelim demiyor sanırım oyüzdende sende öyle yapabilirsin.
bak mesela kayınvalidem şuan şehir dışında yarın gelecek.perşembe benim başka işlerim var cuma yılbaşı.şimdi normalde cuma gideriz ama yılbaşını ben başbaşa geçirmek istiyorum.haftasonuda başka planlarımız var.
yarın gideceğim gitmeden eşime söyleyeceğim akşam oda gelecek oturup döneceğiz evimize.böylece onlarda bizi görmüş olacak,yılbaşını da bir arada geçireceğiz.hafta sonuda yan gelip yatacağız.mutlu son![]()
şaka bir yana sen planla pazartesi de ki şu gün markete gidelim eve bir şeyler alınacak (mesela) şu günde annenlere gidelim olur mu epeydir gitmedik de.burada gidelim diyen tarafın sen olması emin ol çok şeyi değiştirecek.çık sen git eşin oraya gelsin.derler ki bak gelinimiz çıktı geldi,eşin der ki hah karımda gitmek istiyor.
gittiğinde de rahatsız olduklarını görmezden gel.işleri kendi bildiğin gibi yap.anne de ben yerini bilmiyorum böyle yaptım kusura bakma olur mu de,yada bunu böyle yaptım ama bilmem beğenir misin de.sen öyle söyledikçe onun daha çok hoşuna gider diye düşünüyorum.enazından sen iyi niyetli yaklaşta 'iyilik yap denize at,balık bilmezse halık bilir.
Allah tan benim eşimde ewde wakit geçirmeyi sewenlerden. bu yüzden haftada bir 10 günde 1 gidiyoruz kayınvalidemlere. zaten 2. haftaya sarkınca gider gitmez bizi unuttunuz gelmiyosunuz artık şu kadar gün oldu diyolar.hatta kayınvalidem ciddi ciddi gün sayıyo :) biz de arayı fazla açmıyoruz açamıyoruz bu sebeple.
şimdi de yılbaşı planı war. dediğin gibi planı ben yaparsam tabi ki eşimle geçirmek istiyorum ama beraber plan yapalım derse, yine onlara bikaç saat de olsa gitmek demek bu. neyse hayırlısı :) EWLENİRKEN BİLMİYO MUYDUN SANKİ BUNLARI YAŞAYACAĞINIII!! Siz demeden ben diyim kendime![]()