Eşimin ailesi yüzünden sinir hastası oldum..

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
merhaba herkese;
ben daha öncede eşimin ailesiyle ilgili konu açmıştım ama şu an o kadar sinirlerim bozuk ki gerçekten paylaşmaya ihtiyacım var.herkes eşinin ailesinin çok karışmasından şikayet eder bende sorumsuz olmalarından.eşimin ailesi çok sorumsuz yani eşimle eğlence olduğunda hep bizi ararlar ama eşimle bir şeye ihtiyacımız olduğunda hemen kenara çekilirler.ben eşimin ailesine hiç saygısızlık yapmadım çok samimi değildim ama evlerine gidince kızı gibi kıpır kıpırdım.ama eltim hiç öyle değil ama hep onlara yardım yaparlar kaynım işten çıkar babasına güvenerek onlara bakarlar yardım ederler yani ayrım var.nişanlılığımdan beri sıkıldım artık 2,5 senede uğraşmaktan.eşimin babası evlenirken kiralarına yardım edicem diye söz verdi aileme onu tutmadı,evlerinde kaldık biraz bize herkes evine gitsin dedi,eşimin kardeşine yardım yapılır yapılır bize para yok denir,eşimle ev değiştirdik taşındık ve gerçekten çok zor maddi sıkıntı çektik o sıralarda aramadılar bile sormadılar.hep benim kendi annem geldi temizliğe yardıma ama şimdi herşey yatıştı ve her akşam arıyorlar. ama ben görüşmüyorum istemiyorum artık.eşim ailesine düşkün biri değil benim yanımda ve gerekirse laf bile söylüyor soğuk davranıyor ben bana gelmelerini istemiyorum eşim birşey demiyor kendide 1 ayda 2 kere gidiyor oda kısa süreli.bana ilgi göremedim destekleri yok yani tamamen etkisiz kişiler buda beni sinir ediyor aile dedğin iyi günde kötü günde.eşim haklısın diyor istediğini söyle yüzlerine diyor ama ben istyorum ki eşim söylesin yani konuşru kızdı bende sadece günah olduğu için geliyorum dedi.ama ben her arayışlarında eşimle tartışıyorum niye öyle demedin niye sakin konuştun diye oda ben her defasında nasıl laf söyliyim zaten kızdım söyledim diyor.lürfen bana fikir verin evimde huzurum kalmadı eşim kafana takma bizim huzurumuz önemli diyor ama ben çoook takıyorum haklıyım ama takıyorum.artık adlarnı bile duyunca inanın elim ayğım titriyor kendimi 40 yaşalarında hissediyorum insanlardan soğudum hayattan.elimde değil hep benim ailem yardım ediyoor zor günümüzde hazmedmyorum bunları.eşimde hakkımızı savunsun istiyorum sınuçta bu zorluğu ailesi yüzünden ikimiz yaşadık ben tek yaşamadım ki sadece ben delireyim olanlara.siz benim yerimde olsanız napardınız??(biraz uzun oldu kusura bakmayın)

Son düzenleyen: Moderatör:
eşimin ailesinin adlarını bile duyunca ellerim vücudum titriyor inanın psikolojim bozuldu kendimi 40 yaşında hissediyorum insanlardan soğudum hem iş sıkıntısı hem aile bana ağır geldi.

derdini tam olarak anlıyamadım?
maddi anlamda yardım etmiyorlar diyemi bukadar kızgınsın, yoksa sorun tam olarak nedir?

hem maddi destek hem manevi destek görmediğim için kızgınım

boşu boşuna kızgınsın bence
kendini yıpratmaktan başka neye yaradı bu kızgınlın söylermisin
eşin onlar ile konuşunca onlar değişecekmi sanıyorsun
gelmişler kaç yaşlarına kendileri akıl edemiyorsa bazı şeyleri eşinmi öğretecek
güldürme beni
kim değişmişki onlar değişsin
kaldıkı onların size maddi yardımda bulunmak gibi zorunluluğda yok
manevi destek olsalar güzel olur ama oda yoksa gene yapacak bişey yok
bukadar takmana hata bunun için kendini hasta etmene şaşırdım doğrusu
herkese hakketiği gibi davranırsın olur biter
mesafeni koru olsun bitsin

boşu boşuna kızgınsın bence
kendini yıpratmaktan başka neye yaradı bu kızgınlın söylermisin
eşin onlar ile konuşunca onlar değişecekmi sanıyorsun
gelmişler kaç yaşlarına kendileri akıl edemiyorsa bazı şeyleri eşinmi öğretecek
güldürme beni
kim değişmişki onlar değişsin
kaldıkı onların size maddi yardımda bulunmak gibi zorunluluğda yok
manevi destek olsalar güzel olur ama oda yoksa gene yapacak bişey yok
bukadar takmana hata bunun için kendini hasta etmene şaşırdım doğrusu
herkese hakketiği gibi davranırsın olur biter
mesafeni koru olsun bitsin

zaten değişmedilerde...fakat siz olsanız evlenirken eşinizin ailesi eşinizin kardeşine eltinize vede onların çocuklarına baksa onların kirasını,elektriğini,suyunu ödese yardım yapsa evinde baksa eşinizin kardeşi kayınpederinize güvenipte sürekli işten çıksa ve siz evlenirken ailenizin önünde yardım edicem diye söz verse ve tutmasa ayrıca evinizde iş sorunu yaşarken,zor geçinirken kendi aileniz size maddi ve manevi destek olsa eşinizin ailesi kendini kenara çekip bir kere bile sormasa siz napardınız sinir olmazmıydınız??

Haklısın arkadaşım tabi ki de ...
insan bazen destek bekliyor ailelerden.Ama anlamıyorlarsa emin ol eşin nasıl konuşursa konuşsun onlar bildiğini okur...Zaten eşinde ayda 2 kere gidiyrmuş evlerine daha ne yapsın...
Maddi yardım yapmasalar bile insan bazen manevi destege de ihtiyaç duyuyor.Seni çok iyi anlıyorum.
Bozma moralini mesafeni koru canım

faydaları yokmuş.. olmasın.. zararları dokunmasın der geçerdim Ben olsaydım.. yardım etmemişler çifte standart uygulamıslar sözlerini tutmamıslar Banane ? Bana zarar vermesinler de.. yuvamın huzurunu Bozmasınlar da. uzaktan uzağa sevelim BirBirimizi derdim.. Boşa üzülüyosun Bence..

Yardım etmemelerine takılmışsın onları değiştiremiyeceğine göre onları kötülükleri ile kabul et ,beklentilere girme ve uzak dur maden asabını bozuyorlar ilgini ,enerjini pozitife çevirecek başka insanlarda ara

faydaları yokmuş.. olmasın.. zararları dokunmasın der geçerdim Ben olsaydım.. yardım etmemişler çifte standart uygulamıslar sözlerini tutmamıslar Banane ? Bana zarar vermesinler de.. yuvamın huzurunu Bozmasınlar da. uzaktan uzağa sevelim BirBirimizi derdim.. Boşa üzülüyosun Bence..

yani, yarın bigün biz yaptık biz ettik olur, kendi yağıyla kavrulmak en güzeli

Ne güzel söylüyorsunuz boşver,hadi boşverelim de illaki bi şekilde burunlarını sokuyorlarsa...Bende aynı şeyleri birebir yaşadım evet boşverdim oldu bitti mi hayır bitmiyo işte...Bi şekilde giriyorlar hayatına...Allah sabır versin canım...

zaten değişmedilerde...fakat siz olsanız evlenirken eşinizin ailesi eşinizin kardeşine eltinize vede onların çocuklarına baksa onların kirasını,elektriğini,suyunu ödese yardım yapsa evinde baksa eşinizin kardeşi kayınpederinize güvenipte sürekli işten çıksa ve siz evlenirken ailenizin önünde yardım edicem diye söz verse ve tutmasa ayrıca evinizde iş sorunu yaşarken,zor geçinirken kendi aileniz size maddi ve manevi destek olsa eşinizin ailesi kendini kenara çekip bir kere bile sormasa siz napardınız sinir olmazmıydınız??

Yaşadığın şeylerin çoğunu buradaki bir çok kadın yaşamıştır. Yani ekstra bir şey yaşamamışsın. Ama fazlasıyla takmışsın kafana.
Arkadaşım huzurun yerindeyse ne diye eşinin başını didikleyip duruyorsun ki. Aç değilsin açıkta değilsin, zor günler geçirmişsin belki ama bu kadar dert etmeye değer mi?
Belki eşinin ailesi eşini sevmiyor. Benim eşimde ailesine çok dik konuşur bu yüzden bizede öyle maddi manevi yardımyapılmaz ama sebebi eşimdir. Çünkü sevilmediği için karşılığını bu şekilde veriyorlar.
Başkalarına yapılan yardımdan veya başkalarının sorumsuzluğundan size ne. Zor günleri atlatmışsınız bundan sonrasına bakın, huzurunuzu paranoyalara kaptırıp bozmayın.

Ben olsam ben de sinir olurdum.
Benim kayınpeder de kirayı ben ödicem dedi ama ödemiyor.
Para biriktirip bize ev alacakmış o yüzden ödemiyor diye tahmin ediyoruz,biz ödüyoruz şu an.Zor oluyor gerçekten,ne düğün istedim ne bişey istedim.Ev alın bile demedi ailem,onlar kendileri söylediler.

Yapmak zorunda değil ama söz verip de yapmayınca insan sinir oluyo.
Hele benim ailem yapacak,onlar söz verip yapmicak.
Ama eşinle kötü olma canım bence onun üzerine gitme.Daha ne yapsın kavga mı etsin ki?
Senin eşine bu konuda hiçbişey söylememen lazım bence.Çünkü onun kardeşine yapıyorlar.
Sabrı tükenirse"Kardeşime yapılan seni ilgilendirmez" diye çıkışmasın sonra.

Siz kendinizi toparlamışsınız çok şükür.Boşver onlara yaparsa da yapsın.
Sen eşinle kötü olma bu yüzden.Sonuçta onun ailesi.Tavrınızı koymuşsunuz zaten.Bundan sonra da çok samimi olmazsınız olur biter

bunun için yuvanda huzursuz olduğuna değmez
sana bir zararları yoksa hiç eşine eskinin lafını edip mutsuz olma:50:
ve en önemlisi kimseden bir beklentin olmasın.ayrımcılık yapmışlar sözlerini tutmamışlar diye düşünüp durup eşinle tartışmak yerine hakettikleri kadar değer ver yeter
zaten eşinde ailesine karşı soğuk ve mesafeliymiş daha ne yapmasını bekliyorsun ki
sen bu konuyu fazla takıp büyütürsen kendini yıpratırsın canım biraz rahat ol:31:

tebi ki mutlu olamk için takmamk lazım ama aile bu.arkadaş olsa akraba olsa görüşme.ama aramayıp aramayıp şimdi her akşam aramaları benim sinirimi bozuyor.ben istiyorum ki bu zorluğu birlikte yaşadık eşimle ben çok kızgınım ama eşimde onlara tlf ettiklerinde saygısızlık yapmadan laf söylesin isityorum eşimde bana"ben her defasında nasıl laf söyliyim zaten herşeyi söyledim yeri gelince kızdım ama aradıklarında görüştüğümde soğuk davranıyorum onlar anlarlar zaten çok sık gitmiyorum huzurumuz bozuluyor kafana takma boşver ben senin arkandayım kendi evimize bakalım daha önemli sıkıntılarımız var"diyor ama ben takmamaya çalışsamda yanımda tlf ediyorlar eşimin konuştuğunu duyuyuyorum ya tlf kapatınca eşimle tartışıyorum niye böyle demedin şimdi kendilerini haklı görücekler filan diye.bu sefer tartışma çıkıyor ben nasıl atlatıcam ki bunu.ben tlfndakonuşmayıp içimdekileri onlara söyleyemediğim için eşim söylesin istiyorum.herhalde kendi ailem olmadığı için bu kadar kızgınım.

yanlış yapıyorsun canım.eşin mantıklı konuşuyor
arayan onlar eşin değil ki.o ne yapsın teli yüzlerine kapatamaz ki.2 dk muhabbet etsinler duyma bile:24:
onlara çok öfkeli olduğun için sağlıklı düşünemiyorsun bence ama güzel bir söz var canım öfkeyle kalkan zararla oturur diye
böyle yaparsan en çok kendine zarar verirsin daha soğukkanlı olmanı tavsiye ederim

Yerinde olsam eşimin üzerine bu kadar gitmem.Çünkü eşin durumun zaten farkında.
Ailesiyle arası bozulsun mu istiyorsun?

Arasın dursunlar siz soğuk davrandıktan sonra ne kadar yüz bulacaklar ki.
Eşin gayet mantıklı davranmış bence.
Sende şu anki sinirinle onun sabrını zorlama.

Eşinle bu yüzden kötü olursan,bu daha kötü bi durum olur.Hem ailesiyle kötü olursun hem eşinle.
Aman dikkat :53:

Canım çok haklısın fakat elden bişey gelmiyor,bazı ailelerde olabiliyor bu durum.Benim eşim çok dik konuşur ailesine onlarda yardım etmezler,zaten maddi beklentimiz yok bizim manevi destek oda yok.
Bzim bebeğimiz 5.senede oldu,ne mücadeleler verdik,2 defa aşılama 1 tüp bebek bakmadı kayınvalidem,hiçbir saygısızlığım kötülüğüm olmadı bunu kendiside söylüyo etrafa akrabalara,hele tüp bebek yapılırken ameliyat oldum ertesi gün eltimin kızı ateşlenmişde oraya gitti 2 gün orda kaldı,güya çocuk hasta alışveriş merkezine gezmeye gitmişler.Ben buna çok sinirlenip kendimi yedim resmen ne oldu kanamam oldu embriyolar kanamamla birlikde düştü.5 ay konuşmadım kayınvaldeyle eltiyle,özürler bilmen neler tekrar konuşmaya başladık 6 ay sonra hamile kaldım hiçbirşey yok güllük gülüstanlık herşey,ameliyat günü kayınbabama tahlil yaptıracakları tuttu,başka hastanede,çıktıktan sonra geldiler,güya bana bakacak evine götürdü bir surat bir surat anlatamam gece kocasının yanında eşim yardım ediyor,birde bebeğim emmedi beni sütüm azdı mama vermek zorunda kaldık.Çocuğumun yanına gelip bakmıyo yardım etmiyor,kahvaltı yapılacak bebek ağlıyo gel sen yap ben bakim demiyor.

Görümcemin 3 yaşında kızı var bakıcısı olduğu halde kıskançlıktan kayınvaldem,görümcem beni gönderene kadar uğraştılar onun 2 kızı var eltimin 1 kızı var.Benim de oğlum oldu kayınpederimin ismini verdik.Ben sinirden ağlıyorum belli etmedim,içerde kahvaltı yapılıyor görümcemin kızına hadi balım hadi prensesim ye kızım,benim oğlum ağlıyor dikişlerim ağrıyor bir yandan emmiyor sürekli mama veriyorum ah ahh daha nediyim.Beni bırakıp gezmeye gitmeler.Yaylaya gitmeler.4 gün zor dayandım evime geldim.Sağolsun annem baktı.Kayınbabamın işi yurt dışında izne geldi,40 ım çıkana kadar bakacaktı kayınbabamla yurtdışına gitti.Beni böyle bıraktı llah razı olsun annemdem eşimden.

Eltim 2.bebeğine hamile 6 aylık nisanda doğumu var onun doğumuna gelecek 40 'ına kadar bakacak ilkindede bakmış kızınada baktı,benim hiçbir kötülüğüm yok,eltim reklam eder heryere kendilerini yapmadığı kalmaz.Gel görki iyilik yaramıyor bunlara üstelik BABAMLA KATINVALİDEM ÖZ AMCA ÇOCUKLARI

Canım çok haklısın fakat elden bişey gelmiyor,bazı ailelerde olabiliyor bu durum.Benim eşim çok dik konuşur ailesine onlarda yardım etmezler,zaten maddi beklentimiz yok bizim manevi destek oda yok.
Bzim bebeğimiz 5.senede oldu,ne mücadeleler verdik,2 defa aşılama 1 tüp bebek bakmadı kayınvalidem,hiçbir saygısızlığım kötülüğüm olmadı bunu kendiside söylüyo etrafa akrabalara,hele tüp bebek yapılırken ameliyat oldum ertesi gün eltimin kızı ateşlenmişde oraya gitti 2 gün orda kaldı,güya çocuk hasta alışveriş merkezine gezmeye gitmişler.Ben buna çok sinirlenip kendimi yedim resmen ne oldu kanamam oldu embriyolar kanamamla birlikde düştü.5 ay konuşmadım kayınvaldeyle eltiyle,özürler bilmen neler tekrar konuşmaya başladık 6 ay sonra hamile kaldım hiçbirşey yok güllük gülüstanlık herşey,ameliyat günü kayınbabama tahlil yaptıracakları tuttu,başka hastanede,çıktıktan sonra geldiler,güya bana bakacak evine götürdü bir surat bir surat anlatamam gece kocasının yanında eşim yardım ediyor,birde bebeğim emmedi beni sütüm azdı mama vermek zorunda kaldık.Çocuğumun yanına gelip bakmıyo yardım etmiyor,kahvaltı yapılacak bebek ağlıyo gel sen yap ben bakim demiyor.

Görümcemin 3 yaşında kızı var bakıcısı olduğu halde kıskançlıktan kayınvaldem,görümcem beni gönderene kadar uğraştılar onun 2 kızı var eltimin 1 kızı var.Benim de oğlum oldu kayınpederimin ismini verdik.Ben sinirden ağlıyorum belli etmedim,içerde kahvaltı yapılıyor görümcemin kızına hadi balım hadi prensesim ye kızım,benim oğlum ağlıyor dikişlerim ağrıyor bir yandan emmiyor sürekli mama veriyorum ah ahh daha nediyim.Beni bırakıp gezmeye gitmeler.Yaylaya gitmeler.4 gün zor dayandım evime geldim.Sağolsun annem baktı.Kayınbabamın işi yurt dışında izne geldi,40 ım çıkana kadar bakacaktı kayınbabamla yurtdışına gitti.Beni böyle bıraktı llah razı olsun annemdem eşimden.

Eltim 2.bebeğine hamile 6 aylık nisanda doğumu var onun doğumuna gelecek 40 'ına kadar bakacak ilkindede bakmış kızınada baktı,benim hiçbir kötülüğüm yok,eltim reklam eder heryere kendilerini yapmadığı kalmaz.Gel görki iyilik yaramıyor bunlara üstelik BABAMLA KATINVALİDEM ÖZ AMCA ÇOCUKLARI

Hadi maddi olarak destek olmamalarını anlarım da seninkiler gerçekten çok ayıp etmiş.
Benim de böyle bi tanıdığım var annemi ameliyata gireceği zaman bıraktı gitti.Ben de çalışıyorum.Annem yalnız kalacaktı.Sağolsun üni.den arkadaşım geldi hasta anneme baktı.
Böyle insanlara uyuz oluyorum.
Allah sabır versin size arkadaşım.Dost ararsan elden ara demişler.Bende akrabalarıma artık hiç güvenmiyorum.

Bence çok kafana takıpta kendini hasta etme
Eşin senin yanında ve ayda bir falan gidiyormuşsunuz bu kadarına katlanmalısın canım ne olursa olsun ailesi sabret
Bırak faydaları olmasın senin ailen yanında sen ona bak
Demekki içlerinden gelmiyor oğlunu düşünmeyen seni mi düşünecek eşine bak sen
Ben kendi ailemden bile destek görmüyorum eşiminkilerde çok sorumsuz
Yapmasınlar yarın öbür gün lafını yaparlar yaptık ettik diye eşin sana bakıyorsa gerisi yalan
O insanlar yüzüden niye kendini hasta edesin ki gençliğini yaşa ben artık takmıyorum

Back
X