Eşimin ailesi:(

Mecbur yikiycan yikamayipta ne yapcakmisin bende yikarim ,begenmiyorlarsa gelmesinler evine sen niye onlara uymak zorundasinki onlar sana uysunlar.
Yikadim ki temizlige onem veren biriyim bunu karsidakine hissettirecek boyutta degilim ayarimi bilirim ama ben ne yapicam bilmiyorum

Ben cahillik bunun neresinde onu anlamadım. Saydirip durmussunuz. Onların yaşam tarzı bu şekilde oluşmuş sizin ki farklı araya mesafe koyarsiniz olur biter de. Yazarken mı tavrinizdan nefret ettim resmen. 5 aile diyorsunuz ama adamlar aile kardeş değil mı hepsi ayrı ayrı mı gelsinler o zaman daha sıkıntı değil mı ayrı günlerde hizmet etmek. Onlarında suçu var tabiki dedikodu falan hiç hoş değil ama sizin anlatım tarzınızda bana çok görgülü gelmedi kusura bakmayın. Buraya çok kişi böyle dert yanıyor. Çoğunu da haklı buluyorum. Ama sizin ki bana değişik geldi. Anlatım seklinizden belkide. Tabi saygı duymak lazım yinede.

Fikrinize saygi duyuyorum benim evime gelebilirler sknti degil ama baskasinin evine gitmek hos olurmu size soruyorum normal aksam oturmasina esli cocuklu bu konuda gorgusuzsem eyvallah vardir bi gordugunuz bildiginiz insan icine dusmeden anlamiyor ne yazik ki belkide yasamadiginiz icin size boyle geliyor olabilir yazamadigim cok sey var lutfen olcusuz yargilamayin

Yikadim ki temizlige onem veren biriyim bunu karsidakine hissettirecek boyutta degilim ayarimi bilirim ama ben ne yapicam bilmiyorum
Ayni seylerden bende gectim canim benim esimin aileside cok geri kafali evimde yaptigim yemegime kadar kiyafetlerime kadar kv ve gorumce burnunu sokuyordu sirf esim icin her dediklerine he diyordum ama sonra bi baktim cok sey kaybediyorum yapcagin tek sey onlarin her dedigini yapma ..

Kesinlikle ayni memleketliyiZ orf adet gelenekler cok farkli sunu bilirim egitim aile kokeni cok onemli burada okumamis ama kendini gelistirmis insanlari tenzih ediyorum kizlar cekilecek gibi degiller esimle allah korusun bosanirsak sebebi ailesi olur
Ben 2 sin canim:)) benim de tek sansim esim esim gercekten cok iyi ailesi oyle diye esime kizamiyorum ki..

Ayni seylerden bende gectim canim benim esimin aileside cok geri kafali evimde yaptigim yemegime kadar kiyafetlerime kadar kv ve gorumce burnunu sokuyordu sirf esim icin her dediklerine he diyordum ama sonra bi baktim cok sey kaybediyorum yapcagin tek sey onlarin her dedigini yapma ..
Tipki beni anlatmissiniz yaptigim makbule gecmiyor gercekten esim yanimda olmazsa coktan farkli boyutlari almistik hep kendimi ayarlarina dusme farkin kalmaz onlardan diyerek telkin ediyorum kuzum herseyimizi esimle tek yaptik kimse yanimizda yoktu ama sonradan boyle biz varizlara dusunce icimden gelmiyor yakinlasmak

Fikrinize saygi duyuyorum benim evime gelebilirler sknti degil ama baskasinin evine gitmek hos olurmu size soruyorum normal aksam oturmasina esli cocuklu bu konuda gorgusuzsem eyvallah vardir bi gordugunuz bildiginiz insan icine dusmeden anlamiyor ne yazik ki belkide yasamadiginiz icin size boyle geliyor olabilir yazamadigim cok sey var lutfen olcusuz yargilamayin
Bana yazdiniz sanırım bu mesajı ama siz beni yanlış anlamissiniz. Ben onları haklı bulmuyorum zaten. Sadece yaptıklarıni açıklarken sizde onlar gibi konusmussunuz. Anlatım tarzinizdan bahsediyorum ben. burda herkes gelin olduğu için sadece sizin tarafınızdan bakıyor tabiki olaya. Birde sakın 2 gorumceli evlenmeyin falan demissiniz sonra kendinizi curutmussunuz bende gorumceyim ama kardeş gibiyiz diye. Demekki herkes aynı değilmiş. Benim sorunum sizin uslubunuzla alakalı yoksa derdinizde haklı olduğunuz yanlar cogunlukta. Allah kolaylık versin mesafenizi koyun gerekirse konuşmayın o zaman bu kadar rahatsizsaniz.

Ben 2 sin canim:)) benim de tek sansim esim esim gercekten cok iyi ailesi oyle diye esime kizamiyorum ki..
Iste cok sukur diyorum yine halime benden daha vasat olanlar var kimseye anlatamiyorsunda bu zamanda senin mutsuzluklarindan mutluluk cikarip yuzune gulen arkandan soven cok var keimseye malzeme cikarmak istemiyorum

Bana yazdiniz sanırım bu mesajı ama siz beni yanlış anlamissiniz. Ben onları haklı bulmuyorum zaten. Sadece yaptıklarıni açıklarken sizde onlar gibi konusmussunuz. Anlatım tarzinizdan bahsediyorum ben. burda herkes gelin olduğu için sadece sizin tarafınızdan bakıyor tabiki olaya. Birde sakın 2 gorumceli evlenmeyin falan demissiniz sonra kendinizi curutmussunuz bende gorumceyim ama kardeş gibiyiz diye. Demekki herkes aynı değilmiş. Benim sorunum sizin uslubunuzla alakalı yoksa derdinizde haklı olduğunuz yanlar cogunlukta. Allah kolaylık versin mesafenizi koyun gerekirse konuşmayın o zaman bu kadar rahatsizsaniz.
Cok tesekkur ederim canim evet orada bi parantez acmaliydim her gorumce icin degil diye ama gercekten aile cok onemli.Allah razi olsun duaya ihtiyacim var kendimi yiyorum cunku icimi acacak kimsem yok

canım sen kendi diline şu cümleyi yerleştir
'ben bunun böyle olmasını istiyorum'
bunu söyleyebilirsen rahatlarsın

yapacak tek şey katı durup bu mesafeyi şimdiden ayarlamak. zamanla daha beter duruma gelir çünkü taviz vere vere. çağırdıklarında eşin desin ailesine gelemeyiz yorgunuz, plan yaptık sinemaya gideceğiz vb. bu bir olur iki olur sonra mecbur alışacaklar. eşinle ciddi ciddi konuş olaylardan sonra geçiştirme.

Sizi takdir ediyorum eminimki su boyuta gelmek icin sizden birseyleri calip goturmuslerdir benimde onumde zaman var ama az hasarla atlatmak ostiyorum kotulukle olsun istemiyorum oda hos bir durum degil cunku tek bir derdim olsa keske cocugumuzda olmuyor surekli basima kalkiyor esimde problem diyemiyorm desemde inandiramam zaten oglumuzu hastalikli ediyor diyecekler yakin bi akrabalarinda boyle bir sorun var ama yegenine toz kondurmuyor kadin problemli bilerek yegenimi kullaniyorlar diyor bunu duyunca beynimden vurulmusa dondum oysaki ogluda oyle duysa bana da aynisini diyecek

yapacak tek şey katı durup bu mesafeyi şimdiden ayarlamak. zamanla daha beter duruma gelir çünkü taviz vere vere. çağırdıklarında eşin desin ailesine gelemeyiz yorgunuz, plan yaptık sinemaya gideceğiz vb. bu bir olur iki olur sonra mecbur alışacaklar. eşinle ciddi ciddi konuş olaylardan sonra geçiştirme.
Konusuyorumm ama bas etini yiyen es profiline burunursem geri teper diye korkuyorum cok saolum gercekten her biriniz bana ilac gibi geldiniz

Cok tesekkur ederim canim evet orada bi parantez acmaliydim her gorumce icin degil diye ama gercekten aile cok onemli.Allah razi olsun duaya ihtiyacim var kendimi yiyorum cunku icimi acacak kimsem yok
Eşin yanında nasıl olsa ve aynı fikirdesiniz gerisi teferruat.

Tipki beni anlatmissiniz yaptigim makbule gecmiyor gercekten esim yanimda olmazsa coktan farkli boyutlari almistik hep kendimi ayarlarina dusme farkin kalmaz onlardan diyerek telkin ediyorum kuzum herseyimizi esimle tek yaptik kimse yanimizda yoktu ama sonradan boyle biz varizlara dusunce icimden gelmiyor yakinlasmak
Ayni biz bizde herseyimizi kendik ysptik onlara ne olduysa soz sahibi oluyorlar iste..

Genel olarak aynı demek kv ler ve g'ler ..

Aranıza mesafe koymak en güzeli aramayın sormayın ay 'da bir çağırın ondada siz çağırın her zaman size gelmek zorunda değil sizde gitmek zorunda değilsiniz.Ararsa laf sokarsa he anne sen napıyorsun diyip geçin yılmayacaklar devam edecekler bu sefer kocana gidip şikayet edecekler eşinizde madem yanında gerekli cevabı kendisi verecektir.siz iyi veya kötü yorum yapmayın bırakın oğlu kötü olsun duymadım görmedim bilmedimi oynayın dedikodunumu yapıyorlar gül suratlarına geç yapacak birşeyin yok..

Eşim hep der sağolsun oda benim yanımdadır allah razı olsun ondan bırak onların çirkeflikleri istediğini yapabilirsin ben senin yanındayım kimse karışamaz laf mı sokuyorlar he de geç .. Onlar konuşurlarsa konuşsunlar istediğini giy gez toz eğlen çağır kal der..

Sizde öyle yapın yoksa ömür geçmez böyle tipler yüzünden zamanında kocamla çok kavga ettim elime hiç birşey geçmedi..Şimdi çok şükür akıllandım böyle yaparak.

Iste cok sukur diyorum yine halime benden daha vasat olanlar var kimseye anlatamiyorsunda bu zamanda senin mutsuzluklarindan mutluluk cikarip yuzune gulen arkandan soven cok var keimseye malzeme cikarmak istemiyorum
= Boyle insanlara istedigini yap yaranamazsin
=hep kendi bildikleri dogrudur
= istedigin kadar iyi davran bir kere de olsa Allah razi olsun demezler.
= arkandan her seyi konusurlar yuzune gulerler
= esinin yaninda gelinimde sunu yapti demezler neden oglu gelinune daha cok baglanmasin diye
= dertleri sadece ugrasmaktir

Kendinizi ezdirmeyin, her dediklerinu yapmayin, soguk davraninki anlasinlar, surekli gelip gitmeyin..

hafta sonu değil hafta içi gidin onlara denk gelmeyin mesela

örneğin pazartesi gidin onlar hafta sonu geldi iseler pazartesi gelmez

evine herkesi çağırma

gerekirse kimseyi çağırma

sevmem cümbür cemaat de

kızların dedikodularını dinleme açıkça kardeşini bana çekiştirme bak ben elkızıyım yarın da beni ona çekiştirirsin de

programını 15 gün önceden yap eşine işle

işte şuraya gideceğiz diye

o günü onlarsız ayarla

Back
X