- Emoji Skoru
- 575
- Puanlar
- 38
- Konu Sahibi Firework27
-
Eşin ne diyor yani taraf tutuyor mu seni savunuyor mu olaylardaSen bir de beni düşün olayın içindeyim
Şöyle söylim bekar erkekleri yokİşte kim için diyorlar, eşiniz için mi, bekar kaynınız kuzenleri falan mı var
Çoğunu eşim bilmiyordu sonradan söyledim ama nafile öyle kabul etmiş onlarıEşin ne diyor yani taraf tutuyor mu seni savunuyor mu olaylarda
Kesinlikle bunları yaşıyorum çoğu şeyi atlattım sandım ama atlatamamışım. Ama güzel bir mesafe koymak şart oldu, salak gibi diyorum ufak tefek destekleri oldu kötü olsalar bunları yapmazlar diyorum ama onları da iyilik diye değil tamamen başa kalkmak ve üstünlük sağlamak için yapıyorlarmış geç anladımBelli birbyasa geldiğinizde anlıyorsunuz ki bazı sözler edilmeli bazı kavgalar çıkmalı bazı şeyler asla alttan alınmamalı
Gün geliyor oturup uzuldugunuze üzülüyorsunuz
Yeniden dünyaya gelsem evet yakip yikmazdim ama bir lafın altında da kalmazdım
Şimdi söylemeyeyim durduk yere tatsızlık çıkmasın Aman görmezden geleyim duymazdan geleyim durduk yere ortalık gerilmesin Aramız daha yeni düzeldi kötü olmasın diye düşünüp yuttuğum ama sonra günlerce Hatta inanın senelerce içimde dolaştırıp durduğum sözler oldu biliyor musunuz tekrar diyorum bazı sözler edilmeli bazı kavgalar çıkmalı bazı insanlara haddini anında bildirmeli açıkçası yılanın başı küçükken ezilmeli
( 48 yasdan bildiriyorum)
Eşiniz size hakaret etmesini kabul etmemeli yine de. Annenize laf söyletmeyin bir susarsınız sonra neden sustum der en alakasız olayda patlarsınız.Çoğunu eşim bilmiyordu sonradan söyledim ama nafile öyle kabul etmiş onları
Kendi çocuğuna beddua veren benim lafıma mı alınacak Allah bildiği gibi yapsın bugüne kadar yaptıklarını çıkarsın Allah.Eşiniz size hakaret etmesini kabul etmemeli yine de. Annenize laf söyletmeyin bir susarsınız sonra neden sustum der en alakasız olayda patlarsınız.
Geçmiyor canım ben kendimi içimden onlarla konuşurken buluyordum çoğu zamanKesinlikle bunları yaşıyorum çoğu şeyi atlattım sandım ama atlatamamışım. Ama güzel bir mesafe koymak şart oldu, salak gibi diyorum ufak tefek destekleri oldu kötü olsalar bunları yapmazlar diyorum ama onları da iyilik diye değil tamamen başa kalkmak ve üstünlük sağlamak için yapıyorlarmış geç anladım
O daha zor Rabbim yardımcın olsun, insan ailesini seçemiyor işte, dışarıdan kolay görünüyor bazı şeyler ama hasta insanların yanında dura dura hasta oluyorsun sonra sen hastasın diyorlar :)Geçmiyor canım ben kendimi içimden onlarla konuşurken buluyordum çoğu zaman
Ya da rüyalarımda hesaplasiyordum haklı çıkıyordum falan
Sonra mesela her şey bitti duze çıktım derken yani geçti derken gerçekten de geçmişken sebebsiz psikolojik rahatsızlıklarım ortaya çıktı ama yani anlayamadığım hiç bir sıkıntım yokken çıktı yaşantım gerçekten duzelmisken atlattım unuttum dediğim hiç bir şeyi ne atlatmisim ne unutmuşum uzun lafın kısası canım ilaç kullandım vs vs derine inmeyeyim
Yani ben ettim sen etme mesafeni koy
Bu arada seninle aramızda da en bariz fark benim yaşadıklarımı bana edenler eş ailesi değil bizzat kendi ailemdi
Ahsjdjs kız ne arsızlığı hanımefendilik oluyor buAllahım bana o arsızlığı verir inşallah, onlar gibi şuursuz etmesin ama.
Eşinin ninesi ve annesi durumu benimde başımda var maalesef. Hayatım verip veriştirebilen bir kadınsan altta kalma hakaret et derim yok yapamam dersen konuşma. Ya en basit arama gitme noldu derse küsmüş desin kocan. Onlarda pek sevmiyor seni araya soğukluk girer miss. Ben 3 gün oldu kaynanamla yine kavga edeli bitmez. Verecen sopayı anca öyle anlıyor bu tipler. Bana da ilk evlendiğim yıl seni alacağıma falan kuzenini alaydım demişti de evden koymuştumKısaca şunu söylemek istiyorum, babam yakın zamanda vefat etti yasin okuttuk evde eşimin ailesini de çağırdık. Orda konuşulmaması gereken şeyler konuşuldu, örneğin kayınvalidemin anneme "benim oğlum sana bakar da senin kızın bana bakmaz, ameliyat olduğumda da sen göndermedin dimi?" demesi. (halbuki beni gitmem için zorlayan annemdi ben bana yaptıkları için gitmek istemiyordum)
Her neyse konu kapandı daha sonra kuzenlerimi övüp durması, ki bunu isteme günümden tutunda çeyizimde yasinde yapması, ha kuzenlerimin övülmesi benim hoşuma gidiyor ama özellikle bastıra bastıra gözüme baka baka demesi beni sinir ediyor.
Tabi bu da yetmezmiş gibi eşimin ninesinin "annen yasinde niye yanımıza gelmedi, annen çok konuşuyor diyip durması benim zoruma gitti (annem düğünde yanlarına gittiğinde anneme saygısızlık yaptı ve kavga çıkardı kayınvalidem, aynısı yaşanmasın diye gitmedi varsayıyorum.)
Buna karşılık ben de kendimi tutamadım kulağına kötü bir laf gelmiş ondan gelmemiş dedim ısrarla söylettirdiler.
kavga tartışma çıkmasın diye alttan almaktan sıkıldım, sürekli kuzenlerimi bana karalayıp yüzlerine gelince keşke gelinim olsan diyorlar yani ben bunla nasıl baş edebilirim, ki zamanında çok iftira atmışlığı da var kayınvalidemin, ve asla sevdiğine inanmıyorum.
Ne yaparsam hem huzurumu hem sınırımı koruyabilirim çok yoruldum eşim de aynı şekilde.
Herkes bir gün karşılığını alacak sen Allah'a bırak. Doğru diyosun seni de haksız çıkarır bu tipler. Ben daha evlenmeden başladı ailesi umarım çözülür.Kendi çocuğuna beddua veren benim lafıma mı alınacak Allah bildiği gibi yapsın bugüne kadar yaptıklarını çıkarsın Allah.
Ulti açmışsın sen yaEşinin ninesi ve annesi durumu benimde başımda var maalesef. Hayatım verip veriştirebilen bir kadınsan altta kalma hakaret et derim yok yapamam dersen konuşma. Ya en basit arama gitme noldu derse küsmüş desin kocan. Onlarda pek sevmiyor seni araya soğukluk girer miss. Ben 3 gün oldu kaynanamla yine kavga edeli bitmez. Verecen sopayı anca öyle anlıyor bu tipler. Bana da ilk evlendiğim yıl seni alacağıma falan kuzenini alaydım demişti de evden koymuştumBenim gurur duyduğum lafımdır pipim demir gel kemir. Vuracaksın kendini arsızlığa
Valla dövmemek için zor duruyorum çoğu zamanUlti açmışsın sen ya
Valla canım baştan nasıl davranırsan öyle gider ben çok sustum salak gibi, alışverişte sözde neler yaptı kayınvalidem sırf hırsından, o yüzden eşini iyi ölç tart onun davranışı çok önemli mümkünse evini de ailelerden uzak tut.Herkes bir gün karşılığını alacak sen Allah'a bırak. Doğru diyosun seni de haksız çıkarır bu tipler. Ben daha evlenmeden başladı ailesi umarım çözülür.
Biz bunlarla baş edemeyiz bacım rezil insanlar, oturmasını kalkmasını nerde ne yapılması gerektiğini bilmezler.Pardon da babanızı kaybetmişsiniz anneniz hayat arkadaşını kaybetmiş siz İDARE ediyorsunuz. Daha hangi ortamda hangi lafı yemeniz gerekiyor tepki göstermek için? Hamile ve babasını kaybetmiş bir kadına anaya acımayan insan bir daha evin kapısından sokulmaz. Ben yas tutarken gelip bana böyle boş boş konuşacaklar saçma sapan lafları nasıl dinlediniz ben hayret ettim size.
Eşim bazen susturabiliyor annesini ama usandı o da, sürekli beni savunmaktan artık ezildi ters tepti şimdi benim ailemin ufak tefek şeylerini dert ediyor.Başınız sağolsun, Allahım gecinden versin ama o acıyı yaşarken bana şunları yaşatanları, böyle iğrenç lafları türetenleri yakasından tuttuğum gibi kapı dışarı ederdim,
akabinde eşim yanımda olmazsa onu da anasıyla ebesinin eline tutuşturur yollardım, bazı insanlar kabalıktan anlıyor sizinkiler de tam o cins, insanlık göstermeyene insanlık gösterilmez benim nazarımda.
Biraz sesiniz çıksın sizin de, öyle her şeye susulmaz her şey alttan alınmaz saf gibi.
Allah bildiği gibi yapsın ne diyemValla dövmemek için zor duruyorum çoğu zaman