eşimin ailesi

ailesini beğenmediğiniz kişilerle evlenmeyin.kendinize layık ailelerin oğullarıyla evlenin

Ölene dek bekarlık sultanlık o zaman egem abla..
O değilde, herkes anlayışlı olamıyor, birbirlerinin hayatına saygı gösterseler, şartları zorlamasalar bunlar olmayacakta işte..

konu sahibi eşinin ailesi için,ailede aile olsa bari diyor.ne olursa olsun herkesin ailesi kendine değerlidir.

Karambela evet evliyim cnm
Ve gorusum hala ayni...

Benimde sorunlarim oluyor tabi
Ve oldugu an kv veya kp
Konusup hallediyorum
Ama bazi kadinlar
İclerinde tutup tutup kocalarina patliyorlar
Ezdirmiceksin kendini
Gerektiginde cevabini vericeksin
Mesafeyide ayarlicaksin tamam dir..
Ama yapamiyoruz boyle..

ayyyy şu kaynanalar evliliğin gündemi resmen:)hayatın merkezi haline geliyor kadınlar yaaa...Allahıma bin şükürler olsun öyle bir derdim yok.ben en başında gösterdim yüzümü daha nişanlıyken herşeyi açık açık konuştum..tamam kızım yeterki siz mutlu olun kızım vs. vs. tepkiler buydu..Aslında herşeyi çok takan,insanlara hiç güvenmeyen,oldukça kinci bir kaynanam var,sülalesinin yarısıyla küs :)))) Ama iş bana gelincee aramızın bozulmasından acayip korkuyor...bence sebebide etrafındaki küs olduğu insanlara rezil olmak istememesi onları mutlu etmek istemio yani...kadın benle kötü olmamak için psikoloğa gidiyor ve ilaç kullanıyor inanabiliyormusunuz bunu yapan bir kaynana :)))) hee bu arada bende kötü gelin değilim haaaa saygısızlığım asla olmaz ama kendimi haklı bulduğum birşeyde kesinlikle savunurum ve eşimde dahil kimse için karakterimden ödün vermem..herkeste böyle yapmalı ne kadar sağlam bir duruşunuz olursa o kadar önemsenirsiniz yeterki haklı olduğunuzdan emin olun...

yapcak bişe yok canım tatlı dille eşinin aklına giriceksin

Allah çocuğuna uzun ömürler versin cnm. bizde eşimle her hafta rutin olarak aynı konular üzerinde tartışıyoruz tek sorunda ailesi ( birlikte yaşamak istemesi ). bir kerede empati yapıp kendilerini bizim yerimize koysalar şaşırırım. sihirli bi deynek uzansa keşke bunlara huyları değişiverse daha birşey istemem.umarım herşey gönlünce olur...

hanımlar yanlış anlaşıldım heralde ben zaten mesafeli biriym benden yüz bulamazlar eşimde yumuşak huylu biri zaten bu yüzden sorun yaşıyorum bana bişey diyemezler para gönder şuna gidin böyle yapın sürekli eşimi yönetirler eşimde annem babam der karşı gelmez bi istekleri falan olmaz benden eşime söylerler eşimde bana bu yüzden bende eşime cevap verdiğim için hem kötü oluyorum hemde eşimle kawgamız bitmez çok rahat bir ailesi hasta falan olsalar zaten derim bakalım ama adamın siğara kahve parasını gönderiyrz üstelik doğuda görev yapıyoruz ne zahmetler içinde yaşıyoruz

merhaba arkadaşım;

Öncelikle eşiniz kurduğunuz yuvanın maddi olarak geçimini sağlamak zorunda. Eğer size ve çocuğunuz varsa bebeğinize her türlü ihtiyacınızı karşılayabiliyorsa ailesine maddi yardımda bulunmasına üzülmeyin,sadaka olarak verdiğine niyetlenin. Lakin ailesine alışveriş yapıp birşeyler alıyorsa ve sizin geçimizi kısıyorsa sizin hakkınıza giriyor demektir.Eşinize şöyle bir cümle kurmanızı öneririm(en sevdiği kelimeyle hitap edebilirsiniz)tebessüm ederek, "Birtanem ben ve bebeğimiz senin emanetinmiyiz,biz erkeğimizi çok seviyoruz,(arada ise) dedemizi,babaannemizi,anneannemizi çok seviyoruz,biz çok tatlı bir yuvayız,evimizin direğine sarılmak istiyoruz"diyerek sarılın..
Eşinize asla ailesinin kötü huylarını söylemeyin,sorunu kiminle yaşıyorsanız güzelce konuşun eğer hatasına devam ediyorsa siz mazlum konumunda oluyorsunuz,Allah(c.c) diyor ki;" Mazlumun yanındayım,zalimin önündeyim." "Gazabının çetin olduğunu söylüyor.." Zalim olmaktansa mazlum olmayı yeğlemelisiniz zira Allah(c.c) mazlumun duasını asla geri çevirmiyor arkadaşım.

1-Eşinize ailesini kötülemeyin,kötü hasletlerini söylemeyin.
2-Size bakımı yeterli ise ailesine maddi yardımı sadaka olarak niyetlenin.Eğer kendiniz sıkıntıdaysanız tatlı dille söyleyiniz. Devam da ediyorsa eşinize tatlı dilinizi,tebessümünüzü yine de eksik etmeyin,eğer sert kaba olursanız ailesine daha çok düşecektir.
3-Ailesinde kiminle sıkıntınız varsa tek olarak özel görüşme yapınız. siz böyle yaparak tedbirinizi almış oluyorsunuz.
4-Herşeye evet demeyiniz,Peygamber efendimiz"Nefsinize zulmetmeyiniz" diyor. Yani kendi sağlığınız için bazı mevzularda hayır demenizi öneririm. Fakat kırmadan,saygıyı yıpratmadan..
5-En önemlisi de Önce Allah'a ve sonra kendinize GÜVENİNİZ.

Eşimin ailesine düşkünlüğü beni de bunalıma sokuyor bazen.üstelik aynı evi paylaşıyorouz.zaman zaman aştık bazı şeyleri.biri biterken başka bir şeyler çıkmaya başlıyor.heleki abi düşkünlüğü öldürüyor beni.üstelik anlaşamadığım bir eltim var.en çıkmazıda bir süre sonra eşimle abisi aynı iş yerini paylaşmayı düşünüyor(eltim ile anlaşamazken) herşeyi aileye(abi) endekslemek ne kadar doğru çözemedim.iş yeri açtı sıkıntısını biz çekiyoruz.off allahım kafayıı yedirtecekler. . . Allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:

Sizin aileniz de sorun yoktur.. Her aile sizinkiler gibi olamaz, her insan farklıdır, kimse birbirini çok sevmek zorunda değildir, insanlar birbirlerinden nefret edebilir, doğamız bu..
Kötülüğe hoşgörüyle bakan insan sayısı normal olarak çok azdır, adı üstünde kötülük, kimden olduğu farketmez..kimse melek değil neticede
Ben okuyorum mesela mesafede koysa karşıda ki insan vurdumduymazsa hiç bişey fark etmez..

bende 6 yil ayni sorunlari yasadim.yasadigim her gun bir oncekinin aynisiydi.inanin yemegin tuzu salcasi cok olmus,onu niye giydin,bunu niye yaptin diye kavga ettigimizi bilmem.
bir anne-abi tutturmus giderdi.yasadiklarimi anlatsam gunler yetmez.babam yok benim.kiz yetiminin duasi daha cabuk kabul olurmus derler.benim bu yonde sinavim bitti cok sukur...3 ay once kurtuldum o insanlardan.Rabbime havale ettim hepsini...
size tek diyecegim;siz ne yaparsaniz yapin esiniz de ailesi de degismeyecek.sinsi,fesat,yilan,seytan olan hep siz olacaksiniz.esiniz gorse de gormezden gelecek herseyi...
inanin siz ve sizin durumunuzda olan her kadin icin dua ediyorum Rabbim bir an evvel feraha kavustursun diye.cunku ben o merhametsiz insanlarin elinden cok cektim.

seni çok iyi anlıyorum canım, hani bi atasözü var ya; ya bu deveyi güdüceksin ya bu diyardan gidiceksin, gücün bittiğinde hiçbirşey umrunda olmayacak zaten ,kimse kimseyi çekmek zorunda değil ailesine çok düşkün bi eşle de evlilik çok zor yürür, bu her zaman böyledir. sabret herşey zamanla netleşir hayatında kendini üzme yıpratma, boşanmak da çok kötü bişey değilmiş buna emin ol

Ailesine duskun bir erkekle evleniyorsan, otomatik olarak onun ailesiyle de evlenmis oluyorsun. Ya onlarin icine girip onlar gibi olmaya calisacaksin, ya da restini cekip sonuclarina katlanacaksin ki bu da ayrilmakla sonuclanir buyuk ihtimal.
Ailesine duskun bir erkegi ne yaparsan yap ailesinden vez geciremezsin. Tecrubeyle sabittir.

çöpsüz üzüm ısmarlamayla gelmiyor arkadaşım...mesafe demişsin...mesafenin babasını koyuyorum ne kaynanam ne kocam anlıyor mu? haaayyıııırrr 1 aydır bende kalıyor demir attı iyice uyuz oldum

buraya yazayımda rahatlayayım içim şişti bee...hanımefendi geldiğinden beri bilgisayarı kucağında oyun oynuyor bituvalete bi namaza kalkıp yürüyor...ben çalısıyorum benim canımda çıksa aksam 9 a kadar yemeği benden bekliyor bi çorba ısıtmıyor bize...misafir desem değil o çoktan bitirdi misafirliği eltimin uşaklığını yapmış zamanında bize kılını kıpırdatmadı...eşime sorsan annem dinleniyor der...dinlenmesin demedik uşaklık yaptıracak bi terbiyemde yok ama insan bi işinde ucundan tutar bu kAdar vurdumduymaz olunmaz...zaten düğün zamanında da hiç bi hayrı yoktu herseyi annnem ve esimle yaptık simdi evliliğimede faydası yok sadece sinirimi bozuyor...artık her hizmetini gördükçe bi dilimde nefret ikram ediyorum ona bilsede bilmesede afiyet olsun

yazdiklarinizi okuyunca arkadaslar benim esimde tam tersi hep ailesiyle dargin olur ben onlari baristiriyorum Samimi olmasanda annendir kardesindir bir merhaban olsun bayramlarda ara derim derim demesinede yapacaklarinida yaparlar bazen iyi niyetmi enayilikmi diye düsünüyorum pisman etmiyorda degiller

bilmiyorum insan bu sebebten boşanırmı yani kocam iyi ama ailesi vurdumduymz görgüsz aç insanlr ama eşim ailesi konu olunca bana düşman olur lafta senden öte kimse yok falan filan der hatta bikaç tartışmamzda ben cekemm anneme gitcem dedim bi ağladı felç gecircek diye korktum anında barıştık ama ailesiyle arasına çizgi çekmeyide bilmiyor aksine onlara karşı fazla hassas fazla merhametli sonum ne olur bilmiyorum biraz bende çirşefmi olsam acaba onlarla baş etmek için:)

yavas yavas gönlünü kazanmaya bak iylikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…