- 19 Ocak 2015
- 418
- 168
- 48
- Konu Sahibi beyazgelinizmir
-
Yook vicdan azabi olmasin, esinin ailesinin sanki vicdani mi sizliyor da. Asil onlar uzulsun.Çok şükür burada konuları okudukça görüyorum. Ama vicdan azabından kurtulamiyorum. Suçum yok ama eşime soylemeden devam mı etseydim. Şimdi ne arıyor ne gitmek istiyor. .
ozur dilerimO zaman söyle cevapliyayim da sizde rahatsız olmayın. Her konuyu okuduysaniz daha önce nisan attigimida gormussunuzdur. O satılık olan gelinliği ben sadece fotoğraf çekiminde giydim sonra nisan atıldı is bozuldu. Yoksa düğünde giyilen kuyruklu bi gelinlik pert olur. Ilanada nisanlimdan ayrıldım diye açıklama yapmadım hiç. Kendi gelinligimi satma gibi bi düşüncem yok. Eşim hakli olarak görmek istemiyor bende 3500 tl verdigim sadece 2 saat giydigim senide atamiyorum
Yok Özür dilemeniz için yazmadım. Konuda yalan yok inanin.sadece ilana bu tür şeyler yazmak itici olur dusuncesindeydim.2nci Gelinliğimide zaten hevesim kactigindan birde masraf olmasın diye 2.el aldım geçtimozur dilerim
kızlar biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacım var
Evleneli 5 ay oldu,eşimle muyluyuz huzurluyuz çok şükür.Sorun olan eşimin ailesi.Var yemez dedikleri tiplerden kendileri,eşim öyle olmadığından hiç dert etmedim.Nişanlılık ve öncesinde ne bir çorap hediye aldılar,ailemi arayıp sormadılar vs..Maddi durumları çok iyi olmasına rağmen bir salon halısı istedik diye annesi ağladı hiç paramız yok dedi.neyse tamam dedik herşeyimizi kendmiz yaptık tabi benim ailem tüm çeyizimi eksiksiz yaptı,beyaz eşyalarımız ı perdelerimizi aldılar.Düğün zamanı geldi ,eşime söyledim şimdiye kadar herşeye tamam ama düğünde birşeyler takmaları lazım gidip konuş maddi durumları kötü olsa birşey istemem ama var ben biliyorum dedim.gelinliğimi bile 2. el aldım masraf olmasın diye siz düşünün.Annesi beni aradı ne istiyorsun diye (6. evlerini almak için ev bakıyorlarmış akrabalarından duydum),bende nişanda zaten takı takmadınız trabzon set istiyorum ben dedim.Tabi yine ağladı zırladı,düğün günü bi baktım aynı setten kendinede almış,ayrıca düğünde toplanan tüm paraları kendilerine verilen altınları bizim hakkımız diye aldılar.Yani biz evimiz kurduk ,evlendik ve 1 kuruş katkıları olmadı..
Herşey bitti tamam kurtulduk derken biz ev almaya niyetlendik.Eşim arabasını sattı 1 sene çok sıkışacak şekilde borca girdik,ev eşyalarımızıda krediyle almıştık o bitene kadar baya sıkışığız.Kimseden maddi yardım istemedik .Ev hediyesi olarak 1 tane servis tabağı getirmiş kayınvalde.Düdüklümüz bozuldu bende onu isterim sizden hediye olarak diye düşündüm diyince bozuldu suratı değişti.Benim kullanmadığım düdüklüm var getireyim sana dedi birşey diyemedim.Bir sonraki hafta tekrar geldiler elinde düdüklü ama kapağı yamulmuş kapanmıyor zaten.ses çıkarmadan içeri koydum o sıradada eşim evde yoktu.Nasılsınız diyorum cevap yok,hoşgeldiniz diyorum cevap yok..Eşim geldi 1 saat sonra sanki konuşuyormuşuz gibi devam ettiler,giderken öptüler bile..ben şok oldum ama birşey anlatamadım,1 hafta sonra tekrar glmek isteyince onlar o gece yaptıklarını eşime anlattım.Eşim şaşırdı tabi,gelen tencereyide gösterdim.Açıkçası nişanlılıktan beri bariz olan şeyler vardı ama bu sadece maddiyat olayıda değil artık dedim.Kıymet vermiyor banada acımıyorlar,insan taşındığının ertesi gününe yemekli misafir ağırlar mı ben o kadar yorgunluğa yaptım ama bana böyle ikiyüzlülük yapmalarını kaldıramam dedim resti çektim.eşimde sen görüşme sinirini bozma,ben arada bi gidip gelirim.bu yaptıklarınıda beni az görerek öderler artık dedi.
Şimdi içten içe acaba affetsem mi diyorum eşimin hatrına?
kendi hayatımı okudum sandım bi an aynı şeyler ama bizimkinin ailesi 3 aylık evliyiz lütfedip 1 kere geldiler şu güne kadar. onlarda bunun karşılığını oğullarının sesini anca aradıklarında duyarak ve önemli bişi olduğunda görerek ödüyolar. eşim çok bozuldu gelip gitmemelerine ben bişi demedim eşim tercihi bu hiç karışmıyorum demliyorum çayımı eşimi takıyorum koluma ordan oraya geziyorum :) boşverrr sende
Etrafimdakileri görünce üzülüyordum demek benim gibileri de varmış. Peki aile birsey bekliyor mu esinizden? Yani sadece işleri düştüğünde arıyorlar eşimi garip geliyor bana çok
Ohh ne guzel ya masallah Allah huzurunuzu bozmasinkendi hayatımı okudum sandım bi an aynı şeyler ama bizimkinin ailesi 3 aylık evliyiz lütfedip 1 kere geldiler şu güne kadar. onlarda bunun karşılığını oğullarının sesini anca aradıklarında duyarak ve önemli bişi olduğunda görerek ödüyolar. eşim çok bozuldu gelip gitmemelerine ben bişi demedim eşim tercihi bu hiç karışmıyorum demliyorum çayımı eşimi takıyorum koluma ordan oraya geziyorum :) boşverrr sende
Benzer durumları yaşıyoruz. Benim de eşim ailesine çok çok yakın değil hatta çoğu durumda ben de annenleri aradin mi falan derim çok da yanasmaz. Onlar da herseyin farkindalar ama aileleri old için bişey diyemiyolar. Sen ailesi hakkında iyi yada kötü yorum yapma. Herhangi bir durumda esin onlar hakkında kötü bişey söylese dahi sen söyleme. Gidilmesi gerektiğinde sen de git.esinle bi sıkıntı n olsa bile onların yanında çok mutlu gibi davran .bırak onlar sinir olsun. Onlarla da mesafeli ol seni hep güçlü görsünler.yorum için teşekkürler..haftasonu gidelim istersen diye teklif ettim istemedi..çok üzülüyorum anne ile oğul arasına girdim sanki.sonuçta dertleri benimle
kızlar biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacım var
Evleneli 5 ay oldu,eşimle muyluyuz huzurluyuz çok şükür.Sorun olan eşimin ailesi.Var yemez dedikleri tiplerden kendileri,eşim öyle olmadığından hiç dert etmedim.Nişanlılık ve öncesinde ne bir çorap hediye aldılar,ailemi arayıp sormadılar vs..Maddi durumları çok iyi olmasına rağmen bir salon halısı istedik diye annesi ağladı hiç paramız yok dedi.neyse tamam dedik herşeyimizi kendmiz yaptık tabi benim ailem tüm çeyizimi eksiksiz yaptı,beyaz eşyalarımız ı perdelerimizi aldılar.Düğün zamanı geldi ,eşime söyledim şimdiye kadar herşeye tamam ama düğünde birşeyler takmaları lazım gidip konuş maddi durumları kötü olsa birşey istemem ama var ben biliyorum dedim.gelinliğimi bile 2. el aldım masraf olmasın diye siz düşünün.Annesi beni aradı ne istiyorsun diye (6. evlerini almak için ev bakıyorlarmış akrabalarından duydum),bende nişanda zaten takı takmadınız trabzon set istiyorum ben dedim.Tabi yine ağladı zırladı,düğün günü bi baktım aynı setten kendinede almış,ayrıca düğünde toplanan tüm paraları kendilerine verilen altınları bizim hakkımız diye aldılar.Yani biz evimiz kurduk ,evlendik ve 1 kuruş katkıları olmadı..
Herşey bitti tamam kurtulduk derken biz ev almaya niyetlendik.Eşim arabasını sattı 1 sene çok sıkışacak şekilde borca girdik,ev eşyalarımızıda krediyle almıştık o bitene kadar baya sıkışığız.Kimseden maddi yardım istemedik .Ev hediyesi olarak 1 tane servis tabağı getirmiş kayınvalde.Düdüklümüz bozuldu bende onu isterim sizden hediye olarak diye düşündüm diyince bozuldu suratı değişti.Benim kullanmadığım düdüklüm var getireyim sana dedi birşey diyemedim.Bir sonraki hafta tekrar geldiler elinde düdüklü ama kapağı yamulmuş kapanmıyor zaten.ses çıkarmadan içeri koydum o sıradada eşim evde yoktu.Nasılsınız diyorum cevap yok,hoşgeldiniz diyorum cevap yok..Eşim geldi 1 saat sonra sanki konuşuyormuşuz gibi devam ettiler,giderken öptüler bile..ben şok oldum ama birşey anlatamadım,1 hafta sonra tekrar glmek isteyince onlar o gece yaptıklarını eşime anlattım.Eşim şaşırdı tabi,gelen tencereyide gösterdim.Açıkçası nişanlılıktan beri bariz olan şeyler vardı ama bu sadece maddiyat olayıda değil artık dedim.Kıymet vermiyor banada acımıyorlar,insan taşındığının ertesi gününe yemekli misafir ağırlar mı ben o kadar yorgunluğa yaptım ama bana böyle ikiyüzlülük yapmalarını kaldıramam dedim resti çektim.eşimde sen görüşme sinirini bozma,ben arada bi gidip gelirim.bu yaptıklarınıda beni az görerek öderler artık dedi.
Şimdi içten içe acaba affetsem mi diyorum eşimin hatrına?
tüh sene e bosuan yorum yaptıkHani gelinliğinizi 2. el almıştınız masraf olmasın diye ailesi yardım etmedi de borcunuz var diye, konu açmışsınız özel diktirdiğiniz fransız güpürlü, 3500 tl gelinlğinizi satmak istediğinize dair buna ne diyeceksiniz.Maşllah 3500 tl lik özel dikilmiş gelinlik sizin için ucuz oluyor öyle mi. Zaten hikayenize inanmamıştım 6 evi var ve size ancak halı perde aldılar tabii tabii kaynanan böyle biri olsa kayınpeder yakıştırmaz böyle birşeyi. Ayrıca ev hanuımıymışsınız çalışın o zaman kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz alın!..
Hani gelinliğinizi 2. el almıştınız masraf olmasın diye ailesi yardım etmedi de borcunuz var diye, konu açmışsınız özel diktirdiğiniz fransız güpürlü, 3500 tl gelinlğinizi satmak istediğinize dair buna ne diyeceksiniz.Maşllah 3500 tl lik özel dikilmiş gelinlik sizin için ucuz oluyor öyle mi. Zaten hikayenize inanmamıştım 6 evi var ve size ancak halı perde aldılar tabii tabii kaynanan böyle biri olsa kayınpeder yakıştırmaz böyle birşeyi. Ayrıca ev hanuımıymışsınız çalışın o zaman kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz alın!..
elinliğin açıklamasını yaptım önceki yorumlarda lütfen okuyup yorum yapın.Yalan bişey yok illa birley bulmaya çalışmayıntüh sene e bosuan yorum yaptık
canım sen basta cok yüz vermissin ya magdem herseyi kendiniz yapıcaktınız ana babaya ne gerek var dügüne bile cagarmıcaktın utanmazlar 6.evi alıcaklar ama size yardım etmicekler bence esin suan senin yanında duruyo ama ilerd ene olucagı belli olmaz esin neden ailesiyle kavga etmedi bana yapmak zorundasınız demedi ille herseti yapsınla rdegil ama insna biraz yardım eder esinin maddi durumu iyi olablir bence hatayı bastan yapmıssız ailenizde bu durumu kayıtsız kalmıs en basta aileller oturup konusulmalıydı
Eşinizin ailesi nereli ???
ADIMI KOYUN ADIMI KOYUN DİYİP DURURLAR :)Sanki beni tanıyorda benim sorunumu yazmışsın.aynen dugunden kalan tüm borcu eşimle ödüyoruz.eşimin ailesinin apartmanı dükkanları var paramız yok diye aglıyorlar.benim kirada oturan emekli ailem bize elınden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorlar.düğünde takı seti almadılar.ben ayıp olur bari ucuz bırsey alın dedim yok almadılar.o kadar yoksulluk çekiyoruz aynı bınadayız ona ragmen tık yok.kı gecen gun tesadüfen öğrendim yazlık yapıcaklarmıs.hazırlıklara başlamışlar.ama sorsan fakirler sefiller.zaten varyemezlerden korkucaksın.benim fakır ama gönlü zengin ailem ise 1 kilo domates alsa yarısını bana yolluyor.bunları Allah görüyor.bakalım çocuk dogunca neler olucak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?