Eşimin ailesi

Yalnız değilsin emin ol
Ne ilk hamileliğimde ne ikinci hamileliğimde ilgilenmedi benim kv ama nezaman kızım doğdu torunum torunum oldu ki bunlar hep eşimin önünde olan şeyler. Eşim yokken ne arar ne sorar. Aynı şekilde soğuduğum için bnde arayıp sormam bak bnmde kanamam var evde tekim yardım edicek kimsem yok Allahımdan başka.. 9 aylık kızıma da bakmak zorundayım bu halde zor oluyor ama Allah güç kuvvet veriyor...
Ben sendende beter durumdayım inanki..
Eşim şehir dışına çıktı 5 gün kv durumumu bildiği halde arayıp sormadı ne bi geçmiş olsun ne bi hayırlı olsun hadi hepsini geçtim bebeğimi sor demi ee o da yok ! Neyse eşim geldi bunlar aramaya başladı baktım kv tlfda annesine ağlıyo ya ağlıyo:KK57:hüngür hüngür ağlıyo ben yermiyim bu oyunları peki !
Eşim diyor al konuş kadın senin için ağlıyo. Yok dedim aramasınlar daha beni bittiler artık bnm için onlar ! Annen sana ağlıyo bana değil dedim üzülen insan 5 günde niye aramazda oğlu gelince duygu sömürüsü yapar ! Allaha sığındım ben

Boşver sende aramasınlar kafan rahat olur en güzeli..: böyle saçma salak insanların yüzünden bebeğine zarar verme yat dinlen keyfine bak
Arabaya gelincede tabiiki verme ! Motoru bozuk tamire gidicek de ne bileyim babam kullanıcak işimiz var de sürekliyi hastaneye gitmem gerekiyor elimin altında olması lazım de verme bu yüzsüzlere bişeyini
Allah seninde yardımcın olsun inşallah şu zor dönemleri atlatıp bebeklerimizi kucağımıza alırız. İyi günde herkes yanında oluyor mühim olan kötü günde sarıp sarmalamaktır. Tekrar söylüyorum ben insana insan olduğu için değer veririm. 7 kat yabancılar halini hatrını sorup destek olurken eşim dediğin kişinin ailesi oralı olmadığı zaman insan ister istemez kinleniyor 1 tebessüm 1000 sadakadır. Hiç kötülükten yana olmadım ama olmayınca olmuyormuş

Allah seninde yardımcın olsun inşallah şu zor dönemleri atlatıp bebeklerimizi kucağımıza alırız. İyi günde herkes yanında oluyor mühim olan kötü günde sarıp sarmalamaktır. Tekrar söylüyorum ben insana insan olduğu için değer veririm. 7 kat yabancılar halini hatrını sorup destek olurken eşim dediğin kişinin ailesi oralı olmadığı zaman insan ister istemez kinleniyor 1 tebessüm 1000 sadakadır. Hiç kötülükten yana olmadım ama olmayınca olmuyormuş
Amin inşallah hayırlısıyla
Ne güzel söylemişsin 7 kat yabancılar hal hatır soruyor diye... Kv her yabancının derdiyle dertlenir haliyle hallenir ama bana gelince tık yok çünkü benim adım GELİN ...
Ötesi yok işte bunun. EL in anne babasından anne babalık beklememiz hata zaten
Benim şu durumumda yanımda olmayan çocuğuma babannelik te yapamaz söz hakkı da olamaz.o yüzden boşver bak anne baban yanında destek oluyorlar ne güzel . Sen şimdi sadece bebişine odaklan sıhhatle kucağına al inş

Ne güzel söylemişsin 7 kat yabancılar hal hatır soruyor diye... Kv her yabancının derdiyle dertlenir haliyle hallenir ama bana gelince tık yok çünkü benim adım GELİN ...
Benim şu durumumda yanımda olmayan çocuğuma babannelik te yapamaz söz hakkı da olamaz.o yüzden boşver bak anne baban yanında destek oluyorlar ne güzel . Sen şimdi sadece bebişine odaklan sıhhatle kucağına al inş
Çok çok haklısın , iş arkadaşlarım bu süreçte maddi manevi her zaman yanımda olduklarını defalarca bana hissettirdiler. Ama eşimin ailesi 1 kere bile canın bişey istiyormu diye sormadı bile. Önceden bu durumlar yokken haftada 1 kez evine giderdim . böyle olduktan sonra onuda yapmam artık

söylüyorum alttan alttan bana laf sokuyor kardeşin diyorum yok onlar seni çok seviyor hep seni bana soruyorlar diyo beni aramamaları da bırakırımda eşimin kör olması beni daha çok üzüyor. ailesi olduğu için koruyor ama ne olursa olsun ben her zaman adaletten hakkaniyetten yanayım . kaynanamın doğum günü oldu kış aylarında gittik hediye aldım akşam evine gittik diyor ki bugün görümcene de söyledim efsanehayat aramadı diye kızdım gelmeseydiniz daha çok kızacaktım. benden beklenti çok çok ama ilgi sıfır.
zaten erkek annelerının en saçma davranısı
kocalarımıza hep bizi sorup selam soylemelerı
kocalarımız da bu sekılde oluyor ki anneler bizi cok sevıyor

benımkıler de her telefonda bana bol bolllllll selam soylerler
ama hıcbır zor zamanda yoklar

Aslında kayınvaliden ne düşünüyor söyliyim...Bizim gelin pek nazlı,iyi ki bi hamile kaldı,çekti anasının evine gitti,yan gelip yatıyor diyordur.
Evet eski kadınlar yani önemli bir kısmı böyle düşünüyorlar.Çünkü onların zamanında hamileyim demek bile ayıptı.Kendilerinden iş beklenince hamilelik mazeret olamazdı.Doktora aylık kontrole giden azdı.Kanaması olduğu halde bile doktora gitmeyenler vardı.Düşük şimdiki gibi dramatik karşılanmazdı,üzerinde durulmazdı.
Yani seni anlamasını veya merak etmesini bekleme derim.Aman ne var sanki diyordur,bir de üstelik gittin diye kızıyordur.

eşime karşı çok ilgiliymiş gibi gösteriyorlar kendilerini ona çok uyuz oluyorum
aynı şeyi bizimkiler de yapıyor cnm
eşim gecen sene 5 ay işsiz kaldı
her telefonda kv ağlama numaraları yaptı
bogazımdan bırsey gecmıyor annecim , hastalandım annecim vs vs sürekli ağlak modda

ama icraat sıfır.

bizimki bize her geldiğinde aglar , annecim ben sana cok duskunum , benm gbi vefalı anne yok bak kac yasına geldık hala senı dusunuyoruz falan der,
nasıl düşünüyor ben de anlamadım

oğlu evlendı evin ilk defa 4 ay snr gördu
ev kurulkurken ortada yoktu
maddı olarak yoktu manevi olarak yoktu
ama cok dşünüyorlar:))))

gelirken de bir paket türk kahvesi getirmiş ist dan bizi düşünüp saolsun:KK53::KK53:

hepsi aynı model bunların

Aslında kayınvaliden ne düşünüyor söyliyim...Bizim gelin pek nazlı,iyi ki bi hamile kaldı,çekti anasının evine gitti,yan gelip yatıyor diyordur.
Evet eski kadınlar yani önemli bir kısmı böyle düşünüyorlar.Çünkü onların zamanında hamileyim demek bile ayıptı.Kendilerinden iş beklenince hamilelik mazeret olamazdı.Doktora aylık kontrole giden azdı.Kanaması olduğu halde bile doktora gitmeyenler vardı.Düşük şimdiki gibi dramatik karşılanmazdı,üzerinde durulmazdı.
Yani seni anlamasını veya merak etmesini bekleme derim.Aman ne var sanki diyordur,bir de üstelik gittin diye kızıyordur.
kaynanamın bu konuda bana kızmaya hiç hakkı yok çünkü evli olan görümcem çocuğu ile birlikte haftanın 6 günü orada kalıyor hep orada evine hafta da 1 kez gidiyor. Benim annemde kalma sebebim ise rahimde yırtıklar oluştu kan gölleri var evimde yalnız olsam kan kaybederken bana kim yardım edecek kim beni acil hastaneye götürecek ? onlar herşeyi biliyor aslında sadece işlerine gelmiyor biz bu haldeyken bile eşimden para istediler . kendileri şehir dışına düğünlere gidip para yemeyi biliyor ama neyse yazdıkça doluyorum

aynı şeyi bizimkiler de yapıyor cnm
eşim gecen sene 5 ay işsiz kaldı
her telefonda kv ağlama numaraları yaptı
bogazımdan bırsey gecmıyor annecim , hastalandım annecim vs vs sürekli ağlak modda

ama icraat sıfır.

bizimki bize her geldiğinde aglar , annecim ben sana cok duskunum , benm gbi vefalı anne yok bak kac yasına geldık hala senı dusunuyoruz falan der,
nasıl düşünüyor ben de anlamadım

oğlu evlendı evin ilk defa 4 ay snr gördu
ev kurulkurken ortada yoktu
maddı olarak yoktu manevi olarak yoktu
ama cok dşünüyorlar:))))

gelirken de bir paket türk kahvesi getirmiş ist dan bizi düşünüp saolsun:KK53::KK53:

hepsi aynı model bunların
valla eşimin aileside eşim için zırnık bişey yapmadı yapmadıkları halde kaynanam düğün takılarını emanet alıyormuş gibi çantasına koydu gidiş o gidiş . Düğün oldu eşimin cebinde kuruş parası yok dolap bomboş ertesi gün kira var hiç sormadılar biz bu takıları sizden aldık ama siz ne yer ne içersiniz diye. Eşimin hatrına yine sustum ömür boyu yüzyüze bakacağız para yüzünden daha ilk zamandan tartışma çıkmasın dedim . Eşimin ödenmemiş taksitlerini , kirayı bekarken yaptığım birikimle ödedim evime alış veriş yaptım.

"EL in anne babasından anne babalık beklenmez" güzel söz:KK9:

ben aile de suç bulmuyorum, iş koca da bitiyor.O anlamda benim kocamda iş yok, bunu kabullendim. Benim ana evinden getirdiğim arabayı kendi malları gibi kullanmaları da, takı fln yaptığı herşeyi benim saf kocama ödetmeleri de, bizim evimizde onların cebinden çıkan tek kuruşluk birşey olmadığı halde her ay sıkışıp illa para almaları da, bir balığı bile karşılığında çok görmeleri de hep kocamdan kaynaklı. Kocam kendisini insan yerine koydurmuyor ki ben napayım? Kafam atacak satıcam arabamı bir gün hepimiz rahat ondan sonra :) ama dediğim gibi ben mesafeli ilişkimizden (oğluyla her gün görüşürler buna karışamam) memnunum. arada bi öyle o da mecburiyetten görüşüyoruz işte. Ne o bana anne olabildi, ne de ben ona kız.
benim de eşime alınmış bir araba vardı bekarken
kv kendı uzerıne aldırmıs
araba eşimdeydı
evde zaten baska araba kullanan yok

benım de kendıme aıt arabam vardı bekarken hala da var

eşimle evlenırken eşim arabayı satarım eve peşinat yaparım dedi eve gireriz dedi.
kv de tamam dedi.

biz evlendık kv arbanın ruhsatını almıs bize vermedi. araba ist da otoparkta yattı öyle
snr eşim bir gidişinde zorla aldı arabayı getirdi buraya (yasadıgımız sehre)
snr kv o arabada torunların da hakkı var
ay ruhsat benım uzerıme araba benım ayol vs vs demeye basladı

o arabada eşime eski nişanlısından ayrıldıgının ertesı gunu hedıye alınmış

snr eşim baska işe girdi şirket arac verdi.
eşim de benım arabayı satalım dedı , kadın geldı araba satıldı kadın parayı aldı gtti.

benım arabam evde duruyor kendım kullanıyorum.

kadın oyle utanmaz oyle arlanmaz ki parayı cukkaya aldı gtti ya , eşim suanda onlardn ev peşinatı için para istiyor
vermıyorlar
ev yok yıne araba istıyorsan begendıgını alalım sana dıyorlar ( kendı uzerlerıne ) ama ev yok

eşime dıyorum resmen burdan ev almanı ıstemıyorlar
alınma dıyor , takılma dıyor
ya ötesi var mı
istediğin arabaya gelınce isterse 200 bin tl olsun araba alırız al kullan
ama ev peşinatına gelince zırnık yok
böle insanlar , böyle hain insanlar hiç olmasalar daha iyi cidden
merhametsiz bencil insnlar

valla eşimin aileside eşim için zırnık bişey yapmadı yapmadıkları halde kaynanam düğün takılarını emanet alıyormuş gibi çantasına koydu gidiş o gidiş . Düğün oldu eşimin cebinde kuruş parası yok dolap bomboş ertesi gün kira var hiç sormadılar biz bu takıları sizden aldık ama siz ne yer ne içersiniz diye. Eşimin hatrına yine sustum ömür boyu yüzyüze bakacağız para yüzünden daha ilk zamandan tartışma çıkmasın dedim . Eşimin ödenmemiş taksitlerini , kirayı bekarken yaptığım birikimle ödedim evime alış veriş yaptım.
eşiniz ne dio bu durumlara

konu sahibi arkadaş efsanehayat efsanehayat kimsenin hayatı mükemmel değil, inan üç aşağı beş yukarı herkesin başında var emin ol... bebişin için takmamaya çalış önceliğin o, gerisini duyma görme:KK14:

sessiz kalıyor bişey diyemiyor , ama ailesidir ben tutupta kötü söz söyleyip kalp kırsın asla demem Allah nasip ederse bende anne olacağım herkes adaletli olsun yeter
ben de kalp kırsın ıstemem
bizimki de sessiz kalır bazen çok birikirse söyler
bizimkilerin bir de benim ailemın maddı durumunu merak etme huyları var
babam kac para maas alır
babam ev aldı kaca aldı
bankada parası var mı vs
herrrrrrrr telefonda eşime bunları sorar
ben kac para maas alıyorum
işyerımız ne kadar kazanıyor , ciromuz ne kadar vs

eşime sölüyorum bunları baban sormasın dıye
aman ece sanki kötülükten mi soruyor , işte sohbet olsun dıye dıyor ben ıyıce sınır oluyorum
orada babasına ece bu konulardan rahatsız sorma merak etme baba dahi demıyor

benim de eşime alınmış bir araba vardı bekarken
kv kendı uzerıne aldırmıs
araba eşimdeydı
evde zaten baska araba kullanan yok

benım de kendıme aıt arabam vardı bekarken hala da var

eşimle evlenırken eşim arabayı satarım eve peşinat yaparım dedi eve gireriz dedi.
kv de tamam dedi.

biz evlendık kv arbanın ruhsatını almıs bize vermedi. araba ist da otoparkta yattı öyle
snr eşim bir gidişinde zorla aldı arabayı getirdi buraya (yasadıgımız sehre)
snr kv o arabada torunların da hakkı var
ay ruhsat benım uzerıme araba benım ayol vs vs demeye basladı

o arabada eşime eski nişanlısından ayrıldıgının ertesı gunu hedıye alınmış

snr eşim baska işe girdi şirket arac verdi.
eşim de benım arabayı satalım dedı , kadın geldı araba satıldı kadın parayı aldı gtti.

benım arabam evde duruyor kendım kullanıyorum.

kadın oyle utanmaz oyle arlanmaz ki parayı cukkaya aldı gtti ya , eşim suanda onlardn ev peşinatı için para istiyor
vermıyorlar
ev yok yıne araba istıyorsan begendıgını alalım sana dıyorlar ( kendı uzerlerıne ) ama ev yok

eşime dıyorum resmen burdan ev almanı ıstemıyorlar
alınma dıyor , takılma dıyor
ya ötesi var mı
istediğin arabaya gelınce isterse 200 bin tl olsun araba alırız al kullan
ama ev peşinatına gelince zırnık yok
böle insanlar , böyle hain insanlar hiç olmasalar daha iyi cidden
merhametsiz bencil insnlar
bunların hepsi ayrı bir alem.Evlenmiş barklanmış çocuğun ev sahibi olsun daha ne istersin acaba? Zihniyetlerini anlamadım sizinkilerin. Ama bizimkilerden "araba iste araba alalım" tarzı bir cümle mümkün değil duyamayız, tıbben mümkün değil.en fazla "çocuğum bize araba al" derler. kuruşları geçecek çocuklarına diye ödleri kopuyor, borç içindeki çocuklarından artık üç-beş ne koparırsa kar gibi sürekli istiyorlar.

Benim kv sabahtan akşama kadar ekmek pisirmis akşam doğurmuş kocami.görümcem hamileyken doğum temizliğini tek başına yapmış duvar silmiş halı yikamis o kadar marifetliler yani ben hamileyken hep bunlari duydum.temizliğimi tek başıma yaptım bir kere gelip ne yapıyorsun demediler ogluma mevlit okutacaktim 2
aylık bebekle evi kaldırdım yardım edelim demediler(ayni apt).simdi oğlum 2 yaşında hala aklıma gelir sinir olurum. sende sinir hastası olmak istemiyorsan kafani yorma arkadaşım beklentiyi sıfıra indir ve sukret annecigin yanında benim ki çok uzaktaydı eli ermedi gelemedi :KK43:

Onlarn torununu taşımıyorsun sadece kendi evladını taşıyorsun. Yani doğurup kayınvalidene vermiceksin çocuğu dmi :)
Çokta sıkıntı yapma bu kadar aramasınlar ne olacak. 2 kere gelmişler o da bişey. Bu arada arabanı verme. Benim acil durumum oluyor de. Araba bu emanet verilmez acil bişey olmadıkça.

bunların hepsi ayrı bir alem.Evlenmiş barklanmış çocuğun ev sahibi olsun daha ne istersin acaba? Zihniyetlerini anlamadım sizinkilerin. Ama bizimkilerden "araba iste araba alalım" tarzı bir cümle mümkün değil duyamayız, tıbben mümkün değil.en fazla "çocuğum bize araba al" derler. kuruşları geçecek çocuklarına diye ödleri kopuyor, borç içindeki çocuklarından artık üç-beş ne koparırsa kar gibi sürekli istiyorlar.
araba kendı uzerıne olmak şartı ile kv kendi üzerine yapacak

eşimin lüks araba tutkusunu pekiştirecekler ve iyi anne baba olacaklar

Benim kv sabahtan akşama kadar ekmek pisirmis akşam doğurmuş kocami.görümcem hamileyken doğum temizliğini tek başına yapmış duvar silmiş halı yikamis o kadar marifetliler yani ben hamileyken hep bunlari duydum.temizliğimi tek başıma yaptım bir kere gelip ne yapıyorsun demediler ogluma mevlit okutacaktim 2
aylık bebekle evi kaldırdım yardım edelim demediler(ayni apt).simdi oğlum 2 yaşında hala aklıma gelir sinir olurum. sende sinir hastası olmak istemiyorsan kafani yorma arkadaşım beklentiyi sıfıra indir ve sukret annecigin yanında benim ki çok uzaktaydı eli ermedi gelemedi :KK43:
kim sürekli yatmak isterki benim yatmaktan belim sırtım ağrıdı artık ben istemezmiydim evimin temizliğini yapayım işime gideyim ama nasip böyleymiş bu da imtihan.

Back
X