canım bende aynı konudan müzdaribim,kayınvalidem eski püskü hiçbişeyini hayatta attırmazdı,eve hıc sahıp cıkmazdı,anlatamam ne halde oldugunu:Sben nişanlıykende gıder temızlerdım ama temızlık yerıne gecmezdı artık bar baglamış yapsamda cıcek gıbı durmazdı.ne yemek ıcmek ısterdım ne gıtmek nede yatmak.aynı anlattıgın gıbıydı hersey.ama hem esım kırılmasın hem kayınvalıdem kayınpederım dıye susardım ama bıranonce gece bıtsede eve gıtsek derdım,eve geldıgımdede temız kırlı neyım var neyım yok yıkardımevlerı cok eskıydı,ve annem hep bundan dolayı evın duzensız oldgnu soylerdı,pıs oldugunu hıc soylemez kabullenmezdı,esım arada soylenırdı cunku.neyse esımle karar verdık hem gıttıgımızde rahat etmek hemde Allah rızası ıcın,evı bastan asagı yenıledık.benım basımda evım yokken,yanı kıracıyken 25 mılyar gıbı bı masraf ettık oraya,hıcte hayıflanmadım helal olsun dedım,onlarda rahat eder bızde dedım.esım annesı koydeyken evn banyo tuvaletını yaptrdgı ustalara annesının nekadr eskı kullanılmaz esyası varsa attırıp yaktırdı.yoksa kayınvalıdem ıp attırmaz,snr ev badana oldu,banyo tuvalet yenıden yapıldı,yerlere lamınant döşetti,evın dıs kapısı,iç kapılar yenılendı.mutfak yenılendı,evı tanıyamadım ınsaat halınde bıle:)tabı koy evı normal malzeme kullanıldı.sonra ettı edemedı,bı yatak odası takımı,yemek odası takımı,ıkı cekyat,bozdolabı,bulasık makınası,sarjlı supurgeye varana dek aldıkampanyadan yararlandı ıstıkbalden.evı n dısı boyandı avızeler prızler bıle degıstı,televızyon falan yanı anlatamam.yanı yenı gelın evı gıbı yaptı,kayınpederım evıne sahıp cıkan bırısı degıl kaynanam cok mutlu oldu cok dua ettı,ama gelın gorunkı ev eskı dıye pıs tutan kayınvalıdem o fıstık gıbı evı aynı sekılde kullanıyor,yanı hıcbırsey degısmedı,aynı tas aynı hamam.yanı canım cok uzattım,hayatta degısmezler bu yastan sonra,fakat yaptırın derım ben tek artısı ne bılıyomusun,malzeme yenı oldugundan ıkı camasır suyu doksen cıcek gıbı oluyor,evı supurup sılsen sıldıgın gozukuyor,mutfagı yagcözlesen parlıyor,ama eskı evde bunalrı yapamyordum yapsamda sınmıyordu ıcıme,baktınkı pıs ıkı camasır suyu dokersın,eskısı gıbı saatlerce ovalamazsın.yanı buyandan ıyı oldu,o eve heveslenıp halada yapmıyorsa artık oda kendı sorunları takmyrm,bulasık makınesıde alındı allahtan teker teker elımde yıkamaktan kurtldm atyrm yuksek dereceye mıs gıbı kullanyrm gonlum rahat.rabbım nıyetıne gore versın canım konunu okuyunca kendımı gordum..
maşallah size ya ne güzel yaptırmışsınız keşke onlar da kıymet bilseymiş de düzgün kullansalarmış azcık ama olsun senin rahat etmen önemli
marketteydik eşim ayak havlusu alıp götürmekten bahsetti "götürsek bile sermezler gerçi" dedi ben de ağzını aradım ama sanırım banyo-sifon-klozet vb konularda bir gelişme yok bugün annemle konuştuk telefonda ona da birşey demedi yaptıracak olsa konuşurlardı
belki masraflı gelmiştir diye askıya almıştır tatil pahalıya patlamıştı çünkü; emin değilim yine de; sormıcam bir süre daha; kendi ne yapacak görmek istiyorum
yani bayrama yetişeceğinden yana ümidim azaldı o yüzden bayramda pek hazetmediğim birşey yapıp tatil ayarlıcam sanırım
bayramın 2. gününe rez. yaptırırsam istesek bile kalamayız
ne planlar yapıyorum ya; ben utanıyorum kendimden ama yapacak birşey yok
yine başa sararsak da planım hazır: ben kısmeti açık biriyimdir çekilişlerden fln çok hediye çıkar
koçtaştan tekzenden fln hediye çeki kazanmışım gibi fayans duş teknesi ve klozet alıcam
eşime göre en zor olan (banyoda girişteki lavabo dışında su tesisatı olmadığı için) inşaat kısmı kalacak geriye
neyse bakalım;
ara ara yazıyorum işte böyle kusuruma bakmayın
eşine dostuna anlatamıyor insan tanıyorlar birbirlerini sonuçta
amanınn çok geç olmuş hepinizi öpr iyi geceler dileriiim